megrettent-e az MSZP, katasztrofális-e a DK-val kötött alku? -, megkapjuk azt, amit az MSZP 2018-as kampányarca, Kunhalmi Ágnes mondott ki: „A fél országból visszavonultunk.” (ATV, 2018. 03. 07.) Miért ne feltételezhetnénk, hogy az MSZP és a DK vezetői ismerik a saját pártjuk helyzetét? A szocialisták azért vonultak vissza 46, a dékások 60 választókörzetből, mert hiányzik a szervezetük, aktivista hálózatuk mind a 106-ból. Erőiket arra összpontosítják, hogy elfogadható, bár nehezen megmagyarázható eredményt érhessenek el.

Forrás: index.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
"Ha lehántjuk a jelzőket Horn Gábor okfejtéséről, akkor előttünk áll Kunhalmi Ágnes szikár megnyilvánulása. Az ország megosztása azt sejteti, hogy a két párt felmérte az erőviszonyokat, bár a helyzetértékelést nem kötötték az orrunkra. A jelek arra utalnak, hogy az MSZP már, a DK még nem érzi magát felkészültnek a győzelemre, ezért beérik minél hatékonyabb képviselettel a negyedik Orbán-kormány parlamentjében."

Nem akarnak mást, mint túlélni! Szó sincs itt a DK vagy az MSZP részéről Orbánék leváltásáról!
Sámannus
No sutyerákok ez csak kekeckedés, mert nem csináltak mást, mint amit elhibáztak a szétváláskor megpróbálják visszafoltozni. megtehették volna valami megújulás címén is, de valahogy mindig mással voltak elfoglalva. Az ellenfeleket meglephette, hogy valamit visszafelé is lehet csinyáni.
Sámannus
Béci te a Hadháti beszólásával foglalkozzá légyszi
Béla333
@Sámannus: 22.49
Azzal foglalkozok, amivel akarok. Itt most éppen a DK és az MSZP alamuszi, egyedül a saját pozícióikkal foglalkozó hozzáállásáról szól a cikk!
" Erőiket arra összpontosítják, hogy elfogadható, bár nehezen megmagyarázható eredményt érhessenek el."
És hogy van pofájuk a saját tehetetlenségükért, gerinctelen hozzáállásukért is az LMP-t hibáztatni!
kereső
@Béla333: ne harcojjá má Béla! Olyab vagy mint orbán- harcoltok a józan ész és a valóság ellen mindketten.
Kénytellen vagyok megkérdezni:
Miért ne feltételezhetnénk, hogy az LMP és az ÚJ Kezdet vezetői ismerik a saját pártjuk helyzetét? És azért kiötöttek választási szövetségetl, mert hiányzik a szervezetük, aktivista hálózatuk mind a 106-ból. Erőiket arra összpontosítják, hogy elfogadható, bár nehezen megmagyarázható eredményt érhessenek el.
Sámannus
@Béla333: Béci a nagyasszony is mosakszik. Kivel lehet így tárgyalni?
Meg kell hagyni, így is bejuthat a mások hátán, és reszelheti az ellenzéket, vagy megy putyinhoz, hogy mást bosszantson.
Ha az ellenzék darabra küldené a jelölteket, a választóik otthon maradnának.
Az MSZP-P DK-nak ezért nincs joga visszalépni.
Béla333
@Sámannus: 22.49
Ha már így felszólítottál, hogy foglalkozzak Hadházy tegnapi nyilatkozatával a Rónai Egonnál, nos azért elég érdekes része volt a nyilatkozatnak az, amikor arról beszélt, hogy meg voltak rettenve az ellenzéki tárgyaló partnerek (MSZP,DK) amikor arról beszélt az LMP, hogy egy teljeskörű ellenzéki összefogást szeretnének, a DK-tól a Jobbikig.
Hogy erre riadt arccal annyit tudtak csak kinyögni, hogy ezt a Fidesz nem fogja hagyni, és hogy ezért nagyon le fogja járatni a Fidesz Hadházyt.
Azért jó érzés tudni, hogy ki merre is tart Orbánék leváltásánál, igaz?
Béla333
@Sámannus: 09.02
Eddig végig azt lehetett hallani, hogy Orbán leváltása érdekében akár az ördöggel , akár a patással is szövetkezni kell!
Akkor ez eddig végig hazugság volt, vagy ez csak másokra igaz, a DK-ra és az MSZP-re nem igaz?
Sámannus
@Béla333: Hallgatólagos megegyezés van, addig amíg az alkotmányozás folyamatban van.
Ez nem nevezhető szövetségnek. Nem szabad olyan paktumba belemenni, ami a baloldalnak egyoldalúan hátrányos. A fidesz politikája az elvtelenségre épül.
Ugyanígy a jobbik és az LMP is elzárkózik a tárgyalástól is és a szavazóikat is félrevezetik, mert nincs egyértelmű álláspontjuk. Az LMP mindenképpen a fidesz szavazóit akarja begyűjteni, de a baloldaliak is kellenének a helyezkedéshez. Inkább az a bajotok, hogy nem tudjátok feltörni a kialakult szövetséget. Ha nem taktikáztatok volna, akkor belülre kerültetek volna, és ti is egy erősebb támogatással, és nagyobb csapattal állhatnátok fel. Gulyásék nem tudnak nektek pozíciót szerezni. bár igen kavarnak.
Béla333
@Sámannus: 09.37
Ne haragudj, de ezt nem értem:
"Hallgatólagos megegyezés van, addig amíg az alkotmányozás folyamatban van. "

Milyen ügyben van hallgatólagos megegyezés és kik között?

A Jobbik, a DK és az MSZP elzárkózott az LMP által javasolt tárgyalásoktól, de az LMP javasolta a teljeskörű ellenzéki koordinációt, miért mondod, hogy elhatárolódott a saját javaslatától? Ez elég zavaros!
Eladott Ország
Bár nem szoktam célravezetőnek tartani, ha valaki megpróbálja a Nokiás dobozok által fémjelzett 2010 előtti időszakot összemosni a 2010 utáni nyílt és gátlástalan pusztítással, most megint úgy érzem: ez itt nem a barikád két különböző oldala csak azért, mert míg egyesek nyolc éve a 10 méteres ugrótoronyból hugyozzák arcon a választókat, a kettesek szégyenkezve pisiltek a közös medencébe. Úgy tűnik, hogy ezek ugyanazok. Ez így, ahogy van, a rendszerváltás utáni egységes és oszthatatlan, ideológiák által el nem határolható politikai osztály. A maga hamisan fénylő valójában és erkölcstelenségében. Menthetetlen ország az, ahol minden politikus ártatlan, mint a ma született bárány, miközben mindenki ott ügyeskedik, ahol tud és nem szégyell, aztán ha valami félig kiderül, akkor jön a sóhajtozás, hogy a másik oldal tehet mindenről és jön a magyarázkodás, hogy ez miért nem lopás, és miért nem felelős csak mindig valaki más. Ez megint az, aminek tűnik. Ez a rongyosra cincált, örökérvényű közhely: ezek ugyanazok. Miként a vesztes is ugyanaz. Egy hülyének nézett ország, amely ahelyett, hogy három évtized alatt felzárkózott volna Európához, a korrupció fertőjében vergődik és próbál meg túlélni a szarnak, bajnak nincs gazdája kezdetű népi bölcsesség dallamára.
Madácsi Pali
Tudja Béla333 azért mert másfél éve folyamatosan úgy rázza le magáról a LMP az MSZP és a DK együttműködési kezdeményezését mint a kutya a bundájáról a vizet. Majd a választás elött 3 hettel "megvilágosodnak" és lerészegezik a tárgyalőpartnert.
Sámannus
@Béla333: Az alkotmányozásban másképpen nem várható előrelépés. Ez ugye jelenlegi felállásban még nem került szóba, ez csak a választások után merül fel, ha a fidesz kisebbségbe kerül.
Semmilyen hátralépésre ne számítson senki tárgyalások nélkül.
Béla333
@Eladott Ország: 10.02
Ezzel egyetértek!
Béla333
@Madácsi Pali: 10.03
Felesleges kibúvót keresni: a DK, az MSZP és ezek után a Jobbik is elutasította az LMP teljeskörű ellenzéki koordinációra tett tárgyalási javaslatát.
Majd ezek után, mintha mi sem történt volna a DK-sok továbbra is az LMP-t ekézik a megegyezés hiánya miatt.
Ez olyan fokú cinizmus, amire nem találni szavakat.
A tárgyalópartner meg fogadhatta volna józanul is a többieket, de ez a nagy egészhez képest lényegtelen momentum.
Már csak egy megoldása van a történetnek: mindenkinek a saját szurkolótáborát el kell vinni szavazni, hogy meglegyen a 70%-os részvétel! Már csak így lehet leváltani a Fideszt. De így le lehet!!!
Madácsi Pali
@Béla333: a válaszából nem véletlenül maradtak ki az időpontok! Nem március 15-én tűzték ki az országgyűlési választás időpontját április 8-ra. Addig viszont érvényben volt az LMP együtt-nem - működési határozata. Jelenleg viszont azaz elképzelésük az együttműködésről, hogy bárki visszalépését szívesen veszi. Remélem beérik tevékenységuk és a 22- es választára parlamaenten kívül kezdhetik a felkészülést áprili 9-én!
Béla333
@Madácsi Pali: 10.29
Vásárhely volt a fordulópont, igen! Nem 15-én jelentette be az LMP, hogy megváltoztatva a korábbi döntését egy széleskörű ellenzéki koordináció érdekében tárgyalásokat kezd, hanem a vásárhelyi választás utáni napokban. Most már az is a bajod, hogy belátták: szükséges lenne Orbánék leváltásához egy összefogás.
De nem egyes helyeken, csemegézve, ahogy a DK és az MSZP szeretné, hanem hogy ennek CSAK akkor van értelme, ha az Orbánék leváltását eredményezné, CSAK a teljeskörű koordinációnak van értelme.
Ezt utasította el az MSZP és a DK, majd ezt követően a Jobbik is!
Madácsi Pali
@Béla333: a tények egy szavát sem igazolják. Két hét alatt annyit birtak mondani, hogy konfortzóna, részeg, Jobbik akizárt mindent, meg szivesen vesszük a visszalépéseket. Megaláztak egy 4-5-szörös szavazótábort. Ön csak a választók elbizonytalanitásában érdekelt.
Béla333
@Madácsi Pali: 12.25
Ellenkezőleg! A tények azok, hogy vásárhelyi győzelem tanulságát felismerve változtatott az LMP az addigi álláspontján és tárgyalásokat kezdeményezett a teljeskörő ellenzéki koordinációról, arról, hogy tárgyaljanak arról, hogy a Fidesszel szemben minden választókerületben csak 1 ellenzéki jelölt induljon.
Ez az MSZP és a DK aknamunkáján, ellenkezésén, sértegetésén (a Jobbikot sértegették!) meghiúsult. Hogy a te szavaidat idézzem: "Megaláztak egy 4-5-szörös szavazótábort." A Jobbikét.
A tárgyalások meghiúsultak, de az LMP nem csapta be a kaput: bejelentették, hogy nyitottak bármiféle konkrét megkeresésre. Te biztos tudod: volt valami konkrét megkeresés, ajánlat, vagy csak a "tárgyaljunk, hogy a népek azt gondolják, hogy mi hogyan küzdünk Orbánék ellen" alibi játék folyik a DK és az MSZP részéről?
Ami őket érdekli, az az, ami a blogban is szerepel:
"Erőiket arra összpontosítják, hogy elfogadható, bár nehezen megmagyarázható eredményt érhessenek el." Amolyan alibi politika amit a DK és az MSZP csinál!
Madácsi Pali
@Béla333: drukkolok nekik. A momentumot lehet, hogy legyőzik. Van 3 szinpatikus politikusuk. Hadházyt sajnálom is, ménküle megszünik az LMP.
Madácsi Pali
@Béla333: csak, hogy mindenki felmérje állitásai igazságtartalmát idézek az LMP 2018.03.03-i állásfoglalásából, amit 1 héttel hódmezővásárhelyi választás után adtak ki.

"Az LMP azért jött létre és azért állított miniszterelnök-jelöltet tavaly ősszel, hogy szakítson az elmúlt évtizedek kudarcos politikájával és valódi korszakváltást hajtson végre Magyarországon. Minden olyan együttműködésre nyitottak vagyunk, amely valóban közelebb visz ehhez a célhoz, de soha nem fogunk elvtelen kompromisszumokat kötni. Ebben az LMP tagságának a véleménye teljesen egységes, hiszen pontosan ezért vagyunk egy pártban. Az LMP abban is különbözik a többi párttól, hogy mi a döntéseinket valóban közösen hozzuk meg: az Új Kezdettel való együttműködésről is a kongresszus döntött. A pártnak van közösen meghozott, érvényben lévő álláspontja a szövetségi politikáról. Továbbra is azt gondoljuk, hogy az egyéni körzetek problémája egy fontos kérdés, de csak és kizárólag részletkérdés. A kormányváltás egyetlen esélye, ha a kampányban nem az ellenzéki pártok, hanem a magyar emberek problémáival foglalkozunk, és hiába próbálnak minket eltéríteni ettől minden irányból, nem fogjuk hagyni magunkat."

Megkérem ne hazudozzon tovább!
Béla333
@Madácsi Pali: 13.05
Ha idézőjelbe teszel valamit, akkor oda kellene tenni a forrást is, hogy hol lehet megnézni!
Mondjuk hogy esetleg nem-e csak egy kiragadott részt tettél ide idézőjelben.
Tehát? Forrás?
Eladott Ország
@Béla333: ma,10:08; Ráadásul az MSZP és a DK egymást is kioltják a választás során. Mintha nem is akarnák a fidesz bűnöző, tolvaj bandát leváltani. Csak a képviselői helyek kellenek és el vannak mint a befőtt, vagy mint a meleg szar.
Béla333
@Eladott Ország: 13.28
De mi kell még hogy megvilágosodjon az emberek elméje erről?:
"Mintha nem is akarnák a fidesz bűnöző, tolvaj bandát leváltani. Csak a képviselői helyek kellenek és el vannak mint a befőtt, vagy mint a meleg szar."

Ezt mondom már évek óta...
Tegnap Puzsér is elmondta a Szabadfogásban: észre kellen már végre venni: a DK és az MSZP a NER része.
Azt már én teszem hozzá, hogy ha az elmúlt évtizedek kéz-kezet mos politizálását nézzük, hogy csak a lopásban, de abban egyetértettek a Fidesz az MSZP és a belőle kivált DK, akkor miért nem egyértelmű, hogy ezek minden disznóságot tudnak egymásról bizonyítani is. Ezzel tartják egymást sakkban és ezért reménytelen ugyanezektől a megújulást, a megtisztulást várni.
Nem fog menni, mert akkor a saját bűneiket is be kellene vallani, ez meg nem megy nekik!
desiro
bejla agyában a férgek meg világosodtak!!!
Béla333
@desiro: 13.50
Bezzeg a te fejedben az agyrágó bogarak éhen halnának!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.