Ma tárgyalja az Országgyűlés a Stop Soros-törvényjavaslat második, átdolgozott kiadását. A javaslat részleteit az igazságügyminiszter ismertette. Trócsányi elmondta: az Alaptörvény hetedik módosítása a globális világ aktuális kihívásaira válaszol.

Trócsányi: "Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be" – elkezdődött a Stop Soros vitája a parlamentben – videó

Fotó: Pixabay cco

Trócsányi László hangsúlyozta, hogy az alkotmánynak stabilitást kell adnia de képesnek kell lennie a változásra is. Szerinte az első három alaptörvény-módosítás nem tartalmazott érdemi változást, azonban a negyedik és az ötödik érdemi váltásokat eredményeztek.

A hatodik módosítás szükségességét Trócsányi azzal indokolta, hogy szükséges volt az Európai Unióban kialakult terrorveszély miatt, most pedig szükséges egy hetedik változtatás is, amely aktuális kihívásokat válaszol meg, és kifejezi a nemzet akaratát 

- írja a hirtv.hu.

A hetedik alaptörvény-módosítás megerősítené az alkotmányos önazonosság és a szuverenitás védelmét

A migrációs válságra Magyarország a tagállami szuverenitásban és a schengeni határok megvédésében látja elsődleges feladatokat.

Különösen nagy szükség van erre a kialakult migrációs helyzetben – véli az igazságügyminiszter, aki szerint Magyarország (az unióval ellentétben) nem a betelepítésben látja a migrációs válság megoldását, hanem a schengeni határok védelmében.

Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be, pláne a magyarok akaratával szemben

- hangoztatta a miniszter, aki szerint ezért fontos, hogy a rendőrség határozottabban védhesse a lakosság életét, kultúráját, nyelvét stb.

A zoom.hu cikke szerint Trócsányi kiemelte:

az Alaptörvény rögzíti, hogy idegen népességet ne lehessen betelepíteni. Védelemben részesíti a lakosságot, az alkotmányos önazonosságot. A menedékjog biztosítása is kötelesség ugyanakkor. Ám ez arról szól, hogy csak az üldöztetés elől menekülőket kell kötelezően védelemben részesíteni.

Ezért kellett módosítani az Alaptörvényt:

csak olyan ember tekinthető menekültnek Magyarországon, akik a Genfi Egyezmény szerint üldöztetésnek van kitéve.

Mindenki másról az ország saját hatáskörében dönt.

A HVG cikke szerint Trócsányi elmondta azt is:

csak az jogosult menedékjogra, aki közvetlenül az üldözés területéről érkezik hozzánk, aki pedig nem, arról az Országgyűlés döntheti el, ad-e neki segítséget, és milyen mértékűt.

Ezért akarja a kormány sarkalatos törvényben rendezni a menekültkérdést, a menedékjogot.

Trócsányi kitért arra is, hogy a jogszabályok érvényesítéséhez hatékony bírósági intézkedés kell.

A bírói függetlenség a demokrácia állócsillaga – hangoztatta a miniszter, majd hozzátette, hogy ez azért nem jelenti azt, hogy nem lehet változtatni a szabályokon. A hetedik alaptörvény-módosítás elfogadása esetén így megalakul majd a közigazgatási bíráskodás.

A vitát a zoom.hu közvetíti élőben:

Forrás: HírTV, zoom.hu, HVG

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cikicakk55
Az eddig betelepítetteket a nép beleegyezésével telepítették be? A letelepedési kötvényes maffiózók is a nép akaratával egyezett meg és egyezik meg a mai napig is? Az a 700 hamis útlevéllel és adatokkal rendelkező egyén,akiket Amerikában kaptak el,szinte mind letelepedési kötvényes volt. Orbán Barátja Pharaon akit több országban köröztek,az ötszörös rostán hogy fért át? Jobb lenne ha a kormány inkább a saját háza táján sepregetne és nem a Magyar népre hivatkozva hoznának számukra kedvező törvényeket. Messze nem erre hatalmazta fel Őket a Magyar nép 2010-ben Én nem haragszom azokra,akik rájuk szavaztak akkor,hisz az MSZP is rendesen alá tett a kis embereknek,de azt nem gondolták az akkori Fideszre szavazók,hogy elűzik az országból a fiataljainkat,hogy az amúgy is elszegényedett emberek létszámát duplájára emelik és a középréteg létszámát felére csökkentik. El kéne inkább gondolkozniuk azon,hogy a nép érdekében talán elég lenne egy 800.000 ft-os bérplafon nekik is fizetésképen.
kereső
Akkor a törvény elfogadását követően azonnal!!! tessék kutasitani az országból az "óccó" embereket, azokat az arab üzletembereket?,akik megvették az ötödik kerületet-a stop soros alapján tessék letartóztani rogán antalt,habony árpádot a kötvényes üzlet miatt, és a kötvény vásárlókat kitoloncolni.Mind-mind "idegen népesség", a törvény megfogalmazása szerint,hiszen egy sem eu-s tagállam állampolgára.Ja és a csecsen mogamedet is!,vagy őt nem találják,mint anno schlecht csabát?
Eladott Ország
kolozsvaros.com/2017/04/24/emlekul-az-utokornak-igy-adositott-el-minket-rogan-antal-feltalalo/
Emlékül az utókornak: így adósított el minket Rogán Antal feltaláló. A magyar államnak, az ÁKK-n keresztül jutott valójában egy 220 ezer eurós hitel, ötéves használatra. Látjuk valahol ennek a hasznát, azon kívül, hogy 250 ezret fizetünk majd vissza? Akár már 2018-tól kezdődően – és mivel még idén is folyt/ folyik(?) a biznisz – egészen 2022-ig lesz szerencsénk törleszteni. És azt tudjuk, hogy két éve már ennél sokkal olcsóbb piaci kamatozású hitelhez is juthatnánk/ juthattunk volna? Hát igen, mindenki jól jár… a magyar államot kivéve.
tudode
Szegénységi bizonyítványa mindannak az állam-, jogtudósnak, aki eladja SZAKTUDÁSÁT csupán e g y .. t á l .. l e n c s é é r t , EGY KÖVET FÚJVA a HATALOM, és PÉNZÉHES .. G A Z D I J A .egyeduralkodó kénye, kedvének!!
.
Százszor vettem .. K Ö L C S Ö N ..nem jómagam a világháló kigyűjtését ORBANISZTÁN bátor szakemberei tollából, megszólalásából:
.

------Keresőbe beír: Alaptörvény közjogilag érvénytelen
.
Nagyjából 11 600 találat (0,24 másodperc)
.
www.google.hu/search?ei=RFkWW8_kGonSwQL2mIfgBQ&q=Alapt%C3%B6rv%C3%A9ny+k%C3%B6zjogilag+%C3%A9rv%C3%A9nytelen&oq=Alapt%C3%B6rv%C3%A9ny+k%C3%B6zjogilag+%C3%A9rv%C3%A9nytelen&gs_l=psy-ab.12..35i39k1j0i5i30k1.8105.8105.0.11231.1.1.0.0.0.0.110.110.0j1.1.0...0...1.1.64.psy-ab..0.1.100...0.l93wI2Bl1bw
.
Valamint a HONFOGLALÁS óta nem történt meg az, hogy
.
-------- Magyarország nevű állam jogilag nem létezik

Nagyjából 84 400 találat (0,38 másodperc)
.
www.google.hu/search?q=magyarorsz%C3%A1g+nev%C5%B1+%C3%A1llam+jogilag+nem+l%C3%A9tezik&oq=Mag&aqs=chrome.2.69i60j69i57j69i59j69i60l2j69i61.5946j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Szégyenszemre passzírozzák a ... m e l l é k t e r m é k e t .. abban a helyzetben, amikor az EGÉSZSÉGÜGGYEL kellene valamit kezdeni, mivel aki megbetegszik NAPOKIG NEM kerül klf. okok miatt.. e l l á t á s r a , amelynek az az eredménye, hogy NEM AZ EÜ, vagy a szervezete GYŐZI LE a kórságot, v. elszáll MINT EZEK GYŐZELMI ZÁSZLAJA!
Aki Én
@Shikari: Igazad van... orbán mégis tízezrével engedi be őket. Többszörösét az állítólagos kvótának. Hazaáruló banda...
nemfideszes
Ezt a f@szt le kéne dobni valamelyik háború sújtotta övezet közepére, aztán próbáljon meg onnan "közvetlenül" hazajutni.
Aki Én
@Shikari: De hát a migrik házhoz jönnek orbán jóvoltából.
Aki Én
@Shikari: Ide csak és kizárólag orbán engedett idegeneket ezrével, Európába meg tízezrével. Neked ez ellen nincs kifogásod, sőt elégedett vagy, tehát magyarellenes ártó alak vagy!!!
Te egy áldozat vagy, a propaganda megvezethető, buta áldozata, a Propeller bohóca.
Rakasd át magad egy fideszes fórumba, ott nem lógnál ki a retardált, tájékozatlan, megvezetett sorból.
csipetke
@Aki Én: 13:54 Hagyjad.Úgy látszik csikari (lánykori neve:-Mária néni) nem tudja,hogy tavaly orbán fogadott be 1300 migráncsot.Lehet hogy csikari nem a tényeknek hisz,hanem az ő Istenének,orbánnak.Pedig a tények makacs dolgok...
Yoda69
"Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be, pláne a magyarok akaratával szemben"

Akkor azt a huszonezer letelepedesi kotvenyest tessenek kiutasitani az orszagbol. Mert mindket allitasnak ellene megy.
Idegen nepesseg, es a magyarok akarataval szemben lettek betelepitve.
CsipkeRózsa
Nagyon durván hangzik, hogy "idegen népesség".

Kit akarnak büntetni, hiszen itt egyedül kormányszíntű a betelepítés, akkor ez a törvény most saját maguk ellen szól?
csipetke
A cikkhez szólva:-Az idén ugyanúgy lesz,mint tavaly volt?Hogyha az eu rádörrent orbánra,megint titokban fogadja majd be a menekülteket?Itthon ezt mondja,az eu-nál meg az ellenkezőjét.Megszokhattuk.Előadja,hogy ő irányítja az eu-t,a kis puhos...
Aki Én
@csipetke: ...2300... de innentől kezdve mindegy is. Hazug, mocsok banda.
nevemnick
,,Magyarországra idegen népesség nem telepíthető be..."

Államalapító Szent István: ,,az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő..."
csak úgy....
Szerintem,azokat akik nem tudják bizonyítani heted íziglen a magyarságukat,azokat is ki köll baxarintani... Végre rend lenne az országba... ;) ...más semmi...
Sámannus
Előbb azt a törvényt kéne meghozni, hogy a magyart ne ÜLDÖZZÉTEK, el a hazájukból büdös szarháziak, mert akkor ti is keresztény üldözök vagytok, akár mekkora nagy a pofátok, tik vagytok sárosak hapsikám!
Sámannus
@nevemnick: Van ennek cifra változata, ami pénzmosáshoz kapcsolódik, de majd ezért fogjuk a setét zárkába bevágni őket.
csak úgy....
...csak tudnám,hogy kinek és mennyiért akarnak eladni egy üres országot!?
kereső
@csak úgy...: 14:48, érdekes dolog amit irsz.Mostanság annyit hadoválnak az "őshonos" magyar kisebbségről,őshonos magyarokról. Tud valaki olyan családról aki minimum az Árpádháziakig vissza tudja vezetni a családfáját? Mert őshonosnak talán ők tekinthetők.
csak úgy....
@kereső: ...pedig már az állam alapító" I. István egy bajor lyányt vett feleségül...,szóval ,ennyit a fajta tiszta magyarságról! Magyar (szerintem az) aki sírva tud fakadni a Himnusztól,-és jöhetett bár honnan de érzi és nem csak állami ünnepeken (cetliröl olvasva) ...
csak úgy....
@CsipkeRózsa: ...mint tudjuk,mennek serényen a kilakoltatások. :( Akiket kibaxarintottak az utcára,max .4-5 év a túlélési lehetösége...,üresedik az ország...
csak úgy....
@kereső: Azért egy név beugrott, Szegedi Csanád...a sokáig nagy magyar és nacionalista...
Fura világban élünk ha már egy zsidó gyerek is csak abból veszi észre a vallási hovatartozását,ha hiányzik a fittyma...
Hellcat
Szóltak ennek a Trágyányinak, hogy a fidesz már betelepítette kb 30 ezret?
namihami
Akkor szólni kéne a jászoknak, szászoknak, sváboknak,tótoknak, oláhoknak és a többiekről már szó se essék. Lehet, hogy azok nem bevándorlók, letelepedők voltak? Ha azok nem jöttek volna, mára az ország kiürült volna.
És még annyi:: szóljanak neki, hogy valamikor mi is migráncsok voltunk itt.
csak úgy....
@durbincs: mennyire apás lettél tibivel kapcsolatba? csiped az eszit ?
egyember
@csipetke: A hülyeség még makacsabb ... Legyőzi a tényeket.
egyember
@nevemnick: Szent István is Soros-bérenc volt ...
Nessy
Tessék mondani, akkor most mi lészen a több mint húszezer kötvényessel? Megkérdeztek bennünket?Arról nem is beszélve, hogy még fizetünk is érte nekik, hogy ide ette őket a jó csuda, meg Rogánék reklámja! Az törvényes volt?
Akinek van pénze, arra nem vonatkozik ez a sokadik módosítás? Meg akik az ebből fakadó nyereséget zsebre rakták?
juttka
@Shikari: Itt van nekünk migráncsnak a vezéred, G.O.V.
juttka
@Shikari: Nem Soros György adja nekik jó pénzért a letelepedési kötvényt, te észlény!
mackoka46
Ne is jöjjenek, ez az ország a félcigány tolvajoké.
csak úgy....
@egyember: a fidesz teológusai szerint ? ;) nem is gondótam vóna,hogy a gyurkának még a múltba is bele lóg a keze ,szerintem azt a koppány dolgot is ö rendezte,...fogadok,-szent pityunak hívhatta Istvánt! ;):))))
kereső
Ez az "idegen népesség" csak maszlag.A lényeg:
"Az alaptörvény hetedik módosítása fokozottabb védelemben kívánja részesíteni a magán- és családi életet és az otthont, ezért rögzíti, hogy a véleménynyilvánítás szabadsága, a gyülekezési jog gyakorlása nem járhat mások magán és családi életének, otthonának sérelmével."
cs.n.
@kereső: Nem csak az a lényeg, hanem a közigazgatási bíróságok létrehozása is. A betelepítési rizsa tényleg csak maszlag, nem arra megy ki. Kamu, elterelés, kommunikációs trükk, szemfényvesztés, lehetne még jópár jelzőt ráakasztani. Csak az számít, hogy sokan beszopják, mintha lenne valami jelentősége.
csak úgy....
@durbincs: rád meg mit mondhatni ?@durbincs: CEU ? szeku? ugye nem az eszedtöl büzlesz?
Eladott Ország
Aradszki Rózsafüzér András KDNP-s politikus félreérthetetlen utalást tett arra – tekinthetjük nyugodtan beismerő vallomásnak -, hogy a kormány azért módosította az alaptörvény egyik pontját, mert a politikusokat zavarták a házaik elé szervezett tüntetések. Milyen jó is az, hogy amennyiben a drága politikusainkat zavarja valami, azt helyből-nekifutásból az ország elvileg legfontosabb okmányában rögzítik is. Ezek után mi lesz a következő? Kövér László házmestert például kifejezetten zavarják a liberálfasista Soros-zsoldosok (újságírók!) kérdései, akkor alaptörvénybe foglaltatja, hogy márpedig Kövér Lászlót senki nem kérdezheti? Bár ezek után már azt sem tudom, hogy ez vicc, vagy pedig egy lehetséges forgatókönyv. Ilyen mélyre süllyedtünk, pedig a választási kampány még szinte csak most ért véget. És most kezdődött újra.
egyember
@Mirabilis(tegnap, 21:02): Őket nem telepítette senki. Ők csak úgy jöttek, jöttek, maguktól.
Desischado
@Nessy: Hova gondolsz, azok derék migráncsok, fizettek a fidesznek, az mindjárt más!
kereső
@cs.n.: mindhárom "lényegi2 módositás ,ráadásul az alapizében- nyilt diktatórikus fellépést tesz lehetővé,és erről az ellenzék hallgat.Már tele kellett volna vele orditani nem csak országot, hanem egész Európát.Elmennek ám oda ahova gondolom,ha még most is "tárgyalgatnak".Mi van ezen tárgyalnivalója az ellenzéknek a fidesszel?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.