Megalapozott a 2019-es központi költségvetési törvényről szóló javaslat, támogatja a költségvetés stabilitását, hozzájárul a gazdaság fenntartható növekedéséhez és kifehérítéséhez – közölte kedden az Állami Számvevőszék (ÁSZ).

A hivatal honlapján olvasható vélemény szerint a törvényjavaslat elkészítésekor a tervezést végző szervezetek a jogszabályi és egyéb belső előírások szerint jártak el. A költségvetési törvényről szóló javaslat szerkezete és tartalma összhangban van a jogszabályi előírásokkal, a felelős költségvetési gazdálkodás követelménye teljesül – tették hozzá.

Az ÁSZ szerint a bevételi előirányzatok teljes körűen megalapozottak.

A kiadási előirányzatok 92,5 százalékát megalapozottnak, 7,49 százalékát részben megalapozottnak, a fennmaradó 0,01 százalékát nem megalapozottnak ítélték. A feltárt kockázatok megfelelő költségvetési intézkedésekkel kezelhetőek, az Országvédelmi Alapban rendelkezésre álló 60 milliárd forint elegendő biztonsági tartalékot jelent a fennmaradó költségvetési kockázatok kivédésére – írták.

A közlemény szerint Domokos László, az ÁSZ elnöke a számvevőszéki véleményt átadta Lezsák Sándornak, az Országgyűlés alelnökének.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Próbálnának mást mondani.
Hiszen azok is félnek a munkanélküliségtől. Ezt a jó fizetést és kapcsolódó pluszokat sehol máshol.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Próbálnának mást mondani.
Hiszen azok is félnek a munkanélküliségtől. Ezt a jó fizetést és kapcsolódó pluszokat sehol máshol.
cikicakk55
Az ÁSZ szerint minden nagyon jó és minden nagyon helyes,sőt még minden nagyon törvényes is amit a Fidesz kitalál és lenyom az emberek torkán. Kíváncsi lennék,ha annyi lenne a fizetésük,mint egy tanárnak,vagy péknek,vagy ácsnak,vagy közmunkásnak,nővérnek,ápolónak,stb,akkor is ennyire mélyen nyalnának a Fidesznek az az a Kormánynak? Jó lenne végre,ha megint akkora különbség lenne csak a politikusok és a dolgozó emberek bére közt,mint a " mocskos diktátor, a kizsákmányoló Kádár János" idejében. Akkor egész biztos nem lenne olyan magas az államadósság. Ez a véleményem az utolsó 28 év minden kormányára vonatkozik. nagyon jól emlékszem,hogy minden kormányváltásnál a legelső parlamenti napon a saját fizetésük megemeléséről döntöttek. Olyan érzésem volt,mint ha újra egypárt rendszer lenne,mert ebben a kérdésben nagyon egyformán szavazott a kormánypárt és az akkor éppen ellenzékben lévő pártok. Ez csak annyiban változott,hogy most inkább a fizetésekhez csatolt kiegészítések emelkednek,mert így nem azt kell mondaniuk,hogy duplájára nőtt a fizetésük.
papa.49
A domonkos elvtárs jó katona, tehát mást nem mondhat, de mint tudjuk a puding próbája az evés, majd kiderül, de az ,,alkotókat,, ismerve ez is ,,szárítottszar szilárdságú gránit,, lesz !!!
Nessy
Bolond lenne mást mondani! Egyik, másik "szakértőjük" éhen halna, ha valóban dolgoznia kellene!
CsipkeRózsa
"Az Állami Számvevőszék szerint megalapozott a 2019-es központi költségvetési törvényről szóló javaslat"

Tudjuk, mint minden évben.
papa.49
@CsipkeRózsa: Egészen úgy május végéig aztán jön a módosítás, meg a módosítás módosítása , már ismerjük a fiúk ,,KURVA NAGY SZAKÉRTELMÉT,, !!!
Commenter
Megalapozott, az, kb. annyira mint a tákolmány. majd ezt is módosítják még párszor. Ahogy az Alkotmánybíróságot, úgy az ÁSZ-t is kivégezte szakmai szempontból. Nincs itt már semmiféle normakontroll, kiiktatta a fékek és ellensúlyok rendszerét is. Azt nem értem továbbra sem, hogy egy ilyen kormány amelyik saját bevallása szerint sem kormányoz hanem folyamatosan ellenségképet gyárt minek is foglalkozik ilyen piszlicsáré dolgokkal mint a költségvetés? Azzal olyan kormányok foglalkoznak, amelyek valóban kormányoznak. Ennek a miniszterei úgyis csak bábok. Az van és lesz amit ő akar.
papa.49
@Commenter: Kérded miért van szüksége a ,,kézibáb miniszterekre,, hát csak azért ,mert a bukfenc után az ő neve nem fog szerepelni semmilyen doksin, magyarul ő dönt a balhét meg más viszi el, tudod erre szoktam mondani ,,olyan cigányos,, megoldás !!!
Commenter
@papa.49:így igaz. elég szép a "kegyvesztettek" listája is mostanság. Lengyel László azt írta róla, hogy Kronosz. Az. Pusztító, minden értelemben.
papa.49
@Commenter: Én azt várom mikor pusztítja el önmagát, na az lesz egy örömteli nap a számomra !!!
Commenter
@papa.49: Kronoszt a Tartaroszba zárta Zeusz, a saját fia. Itt én ilyesmit nem tudok elképzelni bár, akárcsak a vezírnek Kronosznak is 5 gyereke volt...itt a "gyerek" csakis a saját rendszere lehet, ami maga alá temeti. Hosszú ideig kell még várni arra a napra...
Commenter
@papa.49: sokszor leírtam már de én is remélem illetve meg kell érjük!!! Legyünk optimisták, ma úgy is rengeteg volt a rossz hír és még nincs vége a napnak. Engem ez vidított fel, be is linkeltem "bencemacskának" is aki operáció elé néz :(

www.thenational.ae/sport/football/nigeria-to-send-messi-and-argentina-home-says-achilles-the-cat-1.744368
A foci nem érdekel, világszinten sem, az Ermitázs cicája viszont világbajnok nálam!
Eddig minden bevált Achilles jóslataiból. Kár hogy a magyar politikai életből nem jósol, a magyar fociról már nem is beszélek...
papa.49
@Commenter: A foci már engem se érdekel régen valahogy miután megnősültem, nem akartam a családi életet azzal háborítani, hogy egy, egy éjszakát a jardon töltök a meccsek után, mert abban az időben még kettős meccsek voltak a stadionban, és utána ,,svédtorna,, a zsernyákokkal a Verseny utcán, esetleg a stadion mögött !!!
Én már csak az autóversenyeket nézem a tv ben !!!
Commenter
@papa.49: Pár éve még én is néztem nemzetközi szinten, de mióta a csuti stadionországot (is) csinált belőlünk és számolatlanul önti a közpénzt a semmire, a foci az a sport ami számomra egyelőre megszűnt létezni.
tudode
Messziről jött ember ALÁRENDELTSÉGBEN azt mond, amit a GAZDI "diktál"!
.
Olyan kevéSS stadion van,hogy KISZAKÍTANAK a nélkülöző gyermekek SZÁJA elől 100 milliárdot!
..
A KÖZELGŐ, v létező VÁLSÁGRÓL nem szól a FÁMA, amit a gazdi már pedzeget!
.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.