Január 23-án este gyulladt ki a budapesti Ráday utcában található református kollégium, a tűzben egy ember életét vesztette.

A Károli Gáspár Református Egyetem budapesti, Ráday utcai kollégiumában történt tűzért felelős kamaszok büntetésének várható tartama

nem indokolja a letartóztatást, ezért védekezhetnek szabadlábon

– magyarázta Borbély Zoltán jogász az M1-en.

Emlékeztetett, hogy a rendőrség közveszélyokozás miatt hallgatta ki a három fiút; és

bár nem élet kioltását célozta a gyújtogatás, a közveszélyokozás a veszély tekintetében szándékosnak minősül.

Ez nagyon súlyos bűncselekmény, a fiatalok heccnek gondolták a tettüket, amelynek végül egy négygyerekes családapa esett áldozatul – fűzte hozzá.

Kollégiumi gyújtogatás: nem indokolt a letartóztatás

Tegnap rendkívüli sajtótájékoztatón számoltak be a rendőrök arról, hogy nem baleset történt január 23-án, amikor kiégett a Károli Gáspár Református Egyetem Ráday utcai kollégiumának egyik emelete.

A fiatalok körömlakklemosóval belocsoltak egy szivacsot, majd meggyújtották az épületben. Ettől keletkezett a tűz.

Három embert gyanúsítottként hallgattak ki: két 15 éves, és egy 16 éves fiatalt.

Kiderült, hogy már korábban gondolkodtak azon, hogy fel kellene gyújtaniuk valamit, és ezt a tervüket a kollégiumban valósították meg. 

Mint ismert, január 23-án este gyulladt ki a budapesti Ráday utcában található református kollégium, a tűzben egy ember életét vesztette.

Az áldozat egy négygyermekes, veszprémi családapa, 46 esztendős volt.

Cikk- és címlapkép: MTI/Mihádák Zoltán

(MTI)

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
csak nem romániai, magukat magyarnak nevezők voltak???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
csak nem romániai, magukat magyarnak nevezők voltak???
Cicamama55
Tegnap még arról szóltak a hírek, hogy az épületen kívül történt a gyújtogatás, a falnál..Ma már .."A fiatalok körömlakk lemosóval belocsoltak egy szivacsot, majd meggyújtották az épületben.." Kint, vagy bent?! Nincs itt valami rendben!
karma1
@Cicamama55: Nagyobb a valoszinusege, hogy bent. A kornyeken laktam, ismerem jol: tele van utcara nyilo uzletekkel (kavezokkal) amik telen is mindig telthazasak, ott nem lehet semmit sem csak ugy csinalni. Ha valoban egy matracot gyujtottak meg, azt nem lehetett ott az utcan csinalni, az egeszen biztos. Minden idoben sok ember jar arra.
Cicamama55
@karma1: Egy kollégiumban nem tűnnek fel az idegenek? Bárkik szabadon ki-bejárkálhatnak?
kereső
@Cicamama55: Hogy jutottak be?Nyitva volt a hátsó ajtó?Szándékosan?
karma1
Valoban ketertelmu a nyilatkozatuk. Az sem derul ki, hogy ottani diakok voltak-e vagy csak unatkozo "jovonk remenysegei"? Sokkal nagyobb is lehetett volna a baj, ha eppen telt haz van a koleszban...
Nagyon remelem, hogy peldas buntetest kapnak - a fiatal kor nem mentseg : amit csinaltak, az nemcsak egyszeru "gyerekcsiny"...
görbetükör
De, nagyon is indokolt az előzetes és még hosszú év börtön!
De nem bízom a mi igazságszolgáltatásunkban sajnos. :(
dr. prédikátor
Kíváncsi lennék hogy vajon melyik fityesz potentát kölkei lehetnek ???
Commenter
És miért nem indokolt? Mert fiatalkorúak? Megrettenhettek a büntetés súlyától, így fennáll a szökés veszélye, másrészt ha pirománok akkor fennáll az újbóli elkövetés veszélye is. A Fidesz számtalanszor módosította a Polgári Törvénykönyvet a Büntető törvénykönyvet azonban nem. Ha Gyárfás az őt ért számos gyanú ellenére szabadlábon védekezhet(milliók ellenében) és nem indokolt a házi őrizet az ő esetében, akkor Czeglédi Csaba esetében miért igen? Pedig Czeglédi esetében már a vád sem az eredeti, az ügyész elfogultsággal lett megvádolva, a védő meg maga sem érti az ügyet...
desiro
Biztatni fogom az unokámat, gyújtsa fel a fideSS székházat. Ő 7 éves , de biztos letartóztatják.
Dr plágium
" tűzért felelős kamaszok büntetésének várható tartama
nem indokolja a letartóztatást, ezért védekezhetnek szabadlábon"
Ezek szerint, majd kapnak 2 hónap felfüggesztetettet, és egy kis ejnye-benyjét ? A kurva anyátokat!
A 4 gyereknek ki adja vissza az apját?
simmering73
@durbincs: Kérdezett téged valaki, te retadált barom? Mi a kurva anyádnak szólongatod meg a másikat, ha az szarik rád. Tetvedék.
Cicamama55
@kereső: Igen én is ezen filóztam! Ha nem kint volt a gyújtogatás, akkor ezek a fiúk hogyan jutottak be?! Ezzel az erővel bárki bemehetett volna már eddig is, és elvihette volna a diákok, az intézmény dolgait stb.
Dr plágium
@Mirabilis: Azt nem tudhatjuk...mindenesetre érdekes, hogy egy szelet csoki miatt börtönbe küldhetnek már gyerekeket. Őket pedig nyilvánvalóan nem.
kapos.hu/hirek/kek_hirek/2010-09-02/egy_csoki_ellopasaert_is_bortonbe_kerulhet_a_kaposvari_diak.html
DR PRÉDlKÁTOR
baszD+ már csokilopásért is előzetesbe vágják az állampolgárt! Ébresztő barmok! Itt egy EMBER az életét vesztette 3 kiskcsg miatt!
vacsi
@DR PRÉDlKÁTOR: Itt nem 3 kisköcsögről van szó, hanem 3 mocsokról beszélünk, akik pontosan tudták - hisz ezzel a céllal vették a körömlakklemosót -, hogy ha egy habszivacs matracot meggyújtanak, az akkora tüzet okoz, hogy halálos áldozat is lesz. Az csak a jószerencsén múlt, hogy a többiek ki tudtak menekülni az épületből! Ez nagyon is szándékos volt, még ha nem is pontosan a szerencsétlen áldozatot akarták megölni, hanem bárkit!
Cicamama55
@DR PRÉDlKÁTOR: www.magyarkurir.hu/hirek/zoli-nagyon-szerette-az-eletet?fbclid=IwAR3EGvsPtTiMLtXNjmI3MkK0NI6i1WZf5gJMAbYOd_Csak pontosítani szeretnék, négy gyermeket nevelő édesapa volt. Szörnyű tragédiát okoztak ennek a családnak egy kis "hecc" miatt. Súlyos büntetéssel kellene elvenni a hasonlóan gondolkodók kedvét az ilyen gaztettektől!
DR PRÉDlKÁTOR
@vacsi: @Cicamama55: Olvassátok el még egyszer a hozzászólásomat, aminek a lényege az, hogy ezt a 3 lényt elengedték, miközben őmiattuk meghalt egy értékes ember.
nezelodo
Kedvesek a kölykök a NER-nek, vagy a szüleik, mint a Thököly úti gázoló a Sanya ba-nak, meg a gulutonyonak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.