Jövőre lesz nyugdíjprémium is, valamint elindul a 13. havi nyugdíj visszaépítése.

Jövőre 3 százalékkal növelik a nyugdíjakat – derült ki a 2021-es költségvetési törvényjavaslat benyújtásakor. Most 142 ezer forint az átlagos öregségi nyugdíj, vagyis ekkora járandóságnál havi 4 ezer forint pluszt kap egy nyugdíjas.

Emellett februárban jön egyheti plusznyugdíj

- írja a 24.hu.

Ezzel indul a 13. havi nyugdíj fokozatos bevezetése.

Februárban egy átlagnyudíjban részesülő 36,5 ezer forinttal magasabb összeget fog kapni a normál havi járandóságán (146 ezer forint) túl.

Novemberben pedig nyugdíjprémium is érkezik. A gazdasági növekedést jövőre 4,8 százalékosra tervezi a kormány, ha így lesz, akkor a következőképpen kell számítani az egyszeri nyugdíjprémiumot:

a 4,8-ból le kell vonni 3,5 százalékot (mert nyugdíjprémiumot csak 3,5 százaléknál nagyobb gazdasági növekedés esetén oszt a kormány),

ezzel az 1,3-mal meg kell szorozni a novemberi havi nyugdíj egynegyedét, de maximum 20 ezer forintot.

Magyarán: egy átlagos nyugdíj negyede 36,5 ezer forint, ez túl van 20 ezer forinton, tehát ebben az esetben 1,3*20 000 forint, azaz 26 ezer forintot kap egy átlagnyugdíjas novemberben a havi járandóságán felül.

Akinek viszont kisebb a nyugdíja, mint az átlag, tehát például havi 70 ezer forint a járandósága, annak a nyugdíjprémiuma novemberben 22 750 (70 000/4*1,3) forint lesz – összegzi a 24.hu

A zárószavazás július 3-ára vagy 6-ára várható az Országgyűlés elnökének elmondása szerint.

Forrás: 24.hu

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
Érthetetlen!! Ebből az évből eltelt 5 hónap, ebből 2,5 hónapja minden áll... nincs termelés, nem müködik semmi! Tehát ebben az évben a gazdasági növekedésnek "annyi"! Most ehhez képest vizionálják a 2021. évi 4,8 %-os gazd. növekedést, az éves költségvetést, az inflációt?! Nem kellett volna megvárni legalább, hogy ujra induljon a gazdaság és akkor majd talán látni lehet ennek az évnek a mutatóit és ugy megcsinálni a jövő évi költségvetést?! Lassan ujra lesz 3 és 5 éves terv... mi a fenének vacakolni évente ezzel?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
háááááááááááááárooooooooooooooooommm??? Van bőr a pofátokon???
a statisztika is legalább 20-at, a tények 50%-os pénzromlást mutatnak! =))
Gyütt Mönt
@RonaGyuri: na de lesz pár kiló krumpli és Erzsébet utalvány. Tiszta Hawaii.
justhpeter
@Gyütt Mönt: Nem lesz ! Az majd csak 2022-ben tavasszal, a választás előtt a 21-es aszott krumpliból.
kereső
@Gyütt Mönt: Az erzsébet utalvány mnegszűnt. Marad a kiló krumpli, vagy esetleg még a rezsi utalvány-,hogy a kövércsalád nyomdaipari vállakozása is pénzénél maradjon.
kereső
Amúgy meg qrva nagy a csönd az idei évről. Pedig aki éhezik, annak MOST" nem billeg az orcáján a morzsa", és az igéretekkel nem lakik jól.Az elhazudott inflációs adattal évek óta meglopja a kormány a nyugdijasokat. Lesz belőle kisstadion fenntartás.
namihami
Ez még csak a beetetés. A lehalászás csak 2022-ben jön. Akkor viszont nem horog/csali, hanem merítőháló a terv.
szegfue
Érthetetlen!! Ebből az évből eltelt 5 hónap, ebből 2,5 hónapja minden áll... nincs termelés, nem müködik semmi! Tehát ebben az évben a gazdasági növekedésnek "annyi"! Most ehhez képest vizionálják a 2021. évi 4,8 %-os gazd. növekedést, az éves költségvetést, az inflációt?! Nem kellett volna megvárni legalább, hogy ujra induljon a gazdaság és akkor majd talán látni lehet ennek az évnek a mutatóit és ugy megcsinálni a jövő évi költségvetést?! Lassan ujra lesz 3 és 5 éves terv... mi a fenének vacakolni évente ezzel?
Cicamama55
Addig meg dögöljön éhen aki nem jön ki a nyugdíjából! Pusztulat álljon ám beléjük!! :(((
peterkelemen
A nyugdíjasoknak még nyugdíjuk sem lesz ha így folytatják hisz a fiatalok tömegei hagyják el az országot.
peterkelemen
Hol vannak a magyar nyugdíjasok például a frnacia vagy görög nyugdíjasokhoz képest? Sehol hisz ők ezerrel tüntetnek a különféle rétegekkel együtt. Gyáva és sunyi módon megelégszenek és módjára elfiogadják az oda dobott alamizsnákat ezzel elárulják saját unokáik jövőjét egy kis aprópénzért cserébe és nyomorba döntik nem csak magukat az egész országot is. Ott ahol tízezrek élnek fényűző életet a többi meg hiteleken és a nyomorban vegetál az nem élet hanem vegetálás, nyomorgás.
Gyütt Mönt
@peterkelemen: ha nem tudnád, ez mind Soros miatt van.
kokopelli
@peterkelemen: A francia,német és a többi nyugati országok erős szakszervezetekkel rendelkeznek! Egy csapásra
megbéníthatják a gazdaságot,ami egy ottani kormánynak,függetlenül a pol.állásától nagyon kényes lehet!Akkor is,ha
a munkáltatók és a munvállalók szakszervezetére tartozik az egész ügy! Egy Orbán-féle kormány ott csak kérhetne,
és jelenthetne!Igaz,hogy azokban az országokban a legjelentősebb vásárlói réteg a nyugdíjasok hada!Ők már nem
lesznek munkanélküliek,ill. nem függenek a jobb vagy a bal oldal politikájától!...igaz,hogy más szinten mozognak a
nyugdíjak is! (;-))
jesz
ez lesz jövőre...aztán januárban megmutatják mit is himbál a paci a lába közt, majd közlik, sebaj, majd jövőre...aztán megint fityiszt mutatnak valami rettenetes csapásra hivatkozva, de sebaj, majd jövőre..
És ez így megy a világ végéig?
Eladott Ország
Igen, teljesen kettészakadt az ország, vagyunk MI és vannak ŐK. Amit MI megtermelünk, ami után az adókat, az ÁFA-t fizetjük, az élik fel ŐK. Nekünk marad a 30%-os áremelés, a 2,8 %-os nyugdíjemelésre. Az effektív dolgozóról nem is beszélve, akik szinte a fele fizetésükről lemondhatnak az adók miatt és még Ők is fizetik ezek után az ÁFA-t. Ha keresnek, ha van munkájuk. Most nagyon soknak nincs és nem is lesz egy jó darabig. Ezek a dolgozók 3 hónapig kapják a segélyt, utána semmit, pedig arra is vontak le a fizetésükből évekig. Trottyos istencsapása megígérte, hogy lesz munkahely, majd lehet menni kapálni azokra a földekre ahol ŐK a tulajdonosok vagy mehetünk trágyát lapátolni Mészároshoz, vagy Kósa mama disznai alól. MI meg nagy marhák vagyunk, hogy hagyjuk.
Nessy
@Eladott Ország: Úgy kell nekünk! Miért nem vagyunk egy nem létező párt nyugdíj melletti parlamenti képviselői, miért nem vettünk már legalább egy sertésfarmot. Én legalább is az egészségügyi nyugdíjamból vehettem volna, mint Kósa mama! Ügyes inflációs ráta számítással, nem veszik figyelembe a zöldség gyümölcs, egyes élelmiszerek, támogatott gyógyszerek, stb. árváltozásait! Viszont olcsóbb lett a toronydaru, meg a LED tv. Tessen abból vásárolni!
Ha meg még pár száz nyugdíjas feldobja a talpát, az a költség is megmarad! Kell minden fillér a költségvetésnek, mondta egykoron nagyurunk! Le is nyúlja, ahol véletlenül pénzt lát, kivéve a kegyencek és a határon túli szavazók!
tudode
Akkor a 2021 is az elmúlt 100 év legeredményesebb éve lesz, csak nem a nyuggereknek
.
--- Gazdasági Évnyitó 2020: Orbán Viktor beszéde
.
www.youtube.com/watch?v=0Q0KM5Mg--Q
.
Mondá'/ta a nagyotmondás fejedELME!!!
Rockxy
aza lényeg, hogy mindenki szeresse bódor emiliát és az egész famíliát.
mer mitnekünk a zorbáni nyugdíjasoknak csirkefarháttal vadregélyes szája.
volvós
@LindaRS75: dögölj bele, és törjön beléd aa hatalmas fekete dildó, a kurva anyádat !!!
Jozefina
Az eszükbe nem jutna, hogy az átlag alatti nyugdíjakat emeljék meg jobban!!! Tetű egy banda!!!
vitriol
@LindaRS75: azt nézze orbán és a kormány!
peterkelemen
@kokopelli: Igen egyetértek veled ebben, hogy ott erősek a szakszervezetek is viszont ne felejtsd el, hogy hagyták azt is lerombolni. Sajnos gyakorlatilag elmondható az egész mai magyar népről, hogy szégyen és gyalázat az a hozzáállás amit művel. Mit tesz a mai magyar nép? Panaszkodik, pampog, meg nagy ritkán ha kimeg tiltakozni az utcára, akkor ott is csak bohóckodnak, röhögcsélnek egy jót. A zöme tiltakozás ebből áll Magyarországon és ez mit jelent? Azt, hogy a mindnkori kormányokkal szemben nincsen semmiféle visszatartó erő. Ez nem helyes és egyáltalán nem demokratikus az ha a nép csak otthon ül ha meg kimegy akkor sem mutat fel semmiféle erőt és ellenállást csak vonulgat miközben röhögcsél. Nem arra gondolok, hogy borogassanak kukákat, égessék fel a várost...nem erre . Hanem arra, hogy ha kell csapjanak össze a karhatalmi erőkkel. Külföldön ez volt és ez van. Nem véletlenül nyomorog egy magyar nyugdíjas mondjuk egy francia nyugdíjashoz mérten is. Azért nyomorog, mert nem tett és nem tesz semmit annak érdekében, hogy szó szerint kiharcolja a jobb életet és ezáltal sakkban tartsa a mindenkori kormányokat. Mi a fészkes franctól fél? Attól, hogy beviszik a börtönbe? Na és akkor mi van? Semmi. Senki nem halt még abba bele. Ráadásul milliókat nem is tudnak már bevinni meg ilyenkor meg kell rohamozni a népnek a börtönöket is. A lényeg, hogy folyamatos nyomás alatt kell tartani az elnyomó kormányokat minden téren és az ország minden részén. Nem kell megijedni senkitől és semmitől.
kokopelli
@peterkelemen: ...engedd meg nekem,hogy ismerjem a német szakszervezetek erősségét! Az "IG.Metall" tagja
voltam sokáig! (A legnagyobb és a legütőképesebb szakszervezet,mert az "Elekrokamerádokat" is magába foglalja!
Semmit nem romboltak le!A munkaadók nem is tudják,hogy melyik,ill hány dolgozójuk tag a szakszervezetnél!A havi
tagdíjat a bankkontóból utalják át a tagok,és nem a bérből,vonatják le! (;-)) Igaz,hogy a munkaadók is szakszerveze-
tekbe tömörülnek! A mi ellenfelünk a "Gesamtmetall" volt ! (;-))
legott
Most kéne a segítség, ti állatok (a fideszesek már régóta nem emberek) !!!
Nem baj, majd jövőre háromszorosan fizeti vissza, Orbán "Ludas* Matyi" Viktor - azoknak, akik addig életben maradnak.
Akik meghaltak ellátás, gyógyszer, élelem, fűtés, stb. nélkül - nos, ők így jártak.

Mert végül az fog kijönni (sok osztás és szorzás után), hogy Orbán a ludas.
Eddig nem volt következménye szinte semminek, de amit Orbán művelt (a Tízparancsolat összes parancsolatát megszegve), az nem maradhat következmények nélkül - sem Magyarországon, sem Európában, sem a világon (sem a világűrben).
ómió
És 1-2 havi "haladó" nyugdíjlenyulás meg sehol?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.