Rendkívül fájó sebnek nevezte Trianont az emberi erőforrások minisztere a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában. Kásler Miklós a járvány elleni védekezés sikeréről és az őt ért támadásokról is beszélt.

Kásler Miklós – aki a műsorban elmondta, hogy apai ágon erdélyi, székely származású, így a trianoni döntés családjukat is érintette – Trianont úgy látta, mint a szerencsétlen körülmények egybeesését.

Sok oka volt, de "egyik sem volt elegendő ahhoz, hogy a Szent István-i birodalmat hét felé vágják és testidegen törzshöz csatolják az amputált végtagokat"

- fogalmazott.

Arról is beszélt: a magyar történelemben voltak hasonló pillanatok, de a nemzet minden reménytelen helyzetből "fel tudott tápászkodni".

Hozzátette: amit szétszaggatott a történelem, az a maga spontán módján összeállhat, ehhez szerinte egyetlenegy dolog kell, hogy minden a Kárpát-medencében élő nemzet felismerje a sorsközösséget.

A miniszter kitért a koronavírus-járványra is, amely szerinte "markánsan megmutatta" nemcsak az egyes emberek jellemét vagy a pártok viszonyulásait, hanem a társadalom és a gazdaság működési rendjét, illetve azt is, ami az egészségügyben korrigálandó, ami évtizedek alatt halmozódott fel, és nem sikerült a mai napig megoldani.

Az általános ellátások közé sorolta az alapellátást a megyei kórházakig. Elmondta, a népbetegségekkel, a keringési, a daganatos, a mozgásszervi megbetegedésekkel az országos intézetek mögötti hálózatok foglalkoznak.

A járványügy részeként beszélt a két országos intézetről, a Szent László-kórház infektológiájáról és a légzőszervi betegségekkel foglalkozó Korányi-intézetről. Közölte, ezek mögé is ki kell építeni a regionális központokat, hálózatot, és át kell gondolni a finanszírozást is.

Kásler Miklós

fikcióknak nevezte, hogy rákos betegek a járvány ideje alatt nem kapták meg a szükséges kezelést.

Hangsúlyozta: a daganatos betegek közül mindenkit el kellett látni a járvány első percétől kezdve.

Az emlőrák szűrését, a mammográfiát lehet, hogy halasztották, de ennek nincs következménye – mondta.

A miniszter kitért arra, hogy

a panaszokat minden esetben azonnal kivizsgáltatta, még akkor is, ha indokolatlan volt.

Jogorvoslatot lehet kérni a betegjogi képviselőnél, a főigazgatónál vagy az egészségügyért felelős minisztériumban, de idáig egyetlenegy bejelentés sem érkezett el – közölte. A népegészségügyi központba ismeretei szerint tizenhat panaszt tettek az elmúlt időszakban.

Kásler Miklós szerint tényeken alapulnak azok a kijelentések, miszerint Magyarország – bármilyen összevetésben – a járványban kiválóan vizsgázott.

Ezt megerősítik a nemzetközi szakmai írások is – közölte.

Az ellenzék szerinte azért támadja, mert megvallottan hívő és magyar ember.

Úgy fogalmazott: lehet keríteni szakmai támadásokat, kétségbe vonni múltját, onkológiai tevékenységét vagy emberi kvalitásait.

Hozzátette: huszonhat évig vezette az onkológiai intézetet, ott minden évben több mint hatszázezer ember fordult meg, aki a saját szemével láthatta és tapasztalhatta, hogyan folyik a munka. Ők pedig ennek a tapasztalatnak hisznek, nem az ellenzéknek – tette hozzá Kásler Miklós.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Az ellenzék szerinte azért támadja, mert megvallottan hívő és magyar ember."

Nem. Azért, mert egy tehetségtelen, hazug, kártékony balf@sz...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"Az ellenzék szerinte azért támadja, mert megvallottan hívő és magyar ember."

Nem. Azért, mert egy tehetségtelen, hazug, kártékony balf@sz...
Dobzse
Elég szégyen, hogy egy orvos kimeri ejteni a száján, hogy hívő! Vagy nem is orvos? Akkor mit keres a szakmai irányításban? (Sehol nem láttam leírva, hogy dr.) Harmadik évezredet írjuk! Még a Pápa is annyira hívő, hogy a járvány idejére bezáratta a templomokat, nem bízott a főnökében.
Remélem a nagy vallásosság erőltetésében az ezzel visszaélőket ha megbetegszenek, majd imádkozással gyógyítják, a stadion közepén!
RonaGyuri
az ország még csak-csak, de te LESZEREPELTÉL!!! =))
grincss
Nem azért, hanem mert egy szemét "ember" vagy!
Dr. hentes!
tudode
Ami a betegágy hadgyakorlatot illeti, azért ki tudja hány "hősi" halottak dicsekedhet, mint keresztény, és magyar ember orvos professzorként, elvégeztetve a piszkos melót
.
---- Az MSZP sokkoló videójában beszélt egy mentős a kórházból hazaküldött és meghalt betegekről
.
24.hu/belfold/2020/06/07/koronavirus-mszp-video-mentos-korhaz-hazakuld-haldoklo/
.
!!!
Cicamama55
Én vallásos, hívő ember vagyok, soha nem támadott, bántott miatta senki, viszont önök -e miatt-hülyének akarnak nézni!!! A miniszter úr a Fidesz kommunikációját alkalmazva a vallásos, hívő embereket próbálja manipulálni folyamatosan, magyarázza a bizonyítványát! Nem kell, nagyon átlátszó ez a trükk, megjöttünk belőle, több sebből vérzik!
namihami
Eddig volt ""kósaizmus, kövérizmus, szijjártóizmus, dajcsizmus és társai"". Mára csatlakozott a káslerizmus is közéjük.
Van egy, akiről már én is csak távolról és érintőlegesen merek említést tenni, mert az még interneten keresztül is fertőző. A ""németszilárdizmus"" már Fidesz-szinten is a túltolt bicikli kategória. Az a hülye még onnan is kilóg...
SystemError
Gusztustalan féreg ez, aki a vallás szoknyája mögé rejt,i amit tett. Hazudozik, nem vállalja a saját döntéseit. Nem vallásos vagy te, hanem egy gané csótány!
bencemacska
Általam nem tisztelt kásler úr!
Mint minisztert szeretném megkérdezni, miért nem lényeges a nem koronavírussal fertőzött betegek kezelése? Vagy megmondaná, hogy mikor lehet kardiológus közelébe jutni?
Egy 92. életévét taposó ember érdekében kérdezem. Módosítani kellene a gyógyszer listáját. Mikor lesz a kórházakban ambuláns rendelés? Január elején kapott június közepére időpontot. Most már csak azt szeretném tudni hány nappal kell megtoldani az időpontot?
Csak nem azt akarja mondani miniszter (ÚRRRR), hogy az idősekre nincs szükség, szükség van a nyugdíjukra is???
De ezt nem tudom kiolvasni a 10 parancsolatból!!!
Gauntlet
Hát... Magyarázkodás felsőfoka! Hülye!
RonaGyuri
Hogy valóban iteráció-e az véleményes,

azonban az hogy nem képesség, hanem hiátus az egyértelmű

Az ember azt gondolná, hogy már nincs lentebb, a derék m1-ből áradó műveletlen, felkészületlen és tájékozatlan – a gátlástalan uszítás és alfél lefettyről most ne is beszéljünk – hablaty-áradat egyre jobban elárasztja a képernyőt.
A hajnali órákban a „koronavírus bevezetésekor” – na jó ezt a definíciót a következő hírben használta a műsorvezető – „iterációs képesség”-üket ünnepelte a szakértő! =)) Pedig valójában a dilettáns kapkodás egyértelmű megnyilvánulásáról van szó. Ahogy a viccbéli rabbinál, bár szerencsére a libák nem mind döglöttek meg! =))
nezelodo
Gondolom a pályafutása során mindig előtérbe helyezte a hívő kereszténységét, (vagy mégsem), ahogy a huszadik század első felében regnáló politikusaink is. Az eredményt pedig ismerjük.
dr. prédikátor
kásler mengele!!! Te egy mocskos tömeggyilkos vagy!!! Magyarok százait küldted a halálba!!!Te egy jellemtelen gerinctelen mocskos féreg vagy!!!
justhpeter
Bolond Kásler ! Ideje venni a kalapod, amíg teheted !
ómió
Efftársilag bizony, a "haladó svéd modell nyert volna" tízszer ennyi halottal!
Qqberci
"a járvány helyzetet profi módon kezelték"

A járvány alatt is megállás nélkül loptak, sőt!...
Gyütt Mönt
@Shikari: nem kéne féltéglával döngetni a mellünket. Mondjuk Svédországhoz vagy UK-hoz mérten jobbak vagyunk, kétségtelen, Ugyanakkor pl. Romániához, Lengyelországhoz, Ausztiához, Csehországhoz képest lemaradásban vagyunk népességarányosan. Forrás: news.google.com/covid19/map?hl=hu&gl=HU&ceid=HU:hu
Clavigo
@Shikari: Nyugodj meg Bugsy... Hagyjál pár szaros segget holnapra is,,amit kinyalhatsz.
legott
Kásler Miklóst meg kell ölni, Isten !!!
bencemacska
@Qqberci: ma, 12:55
De én úgy tudom: öndicséret büdös! Majd akkor dicsekedjen , ha a "kitelepített betegek" /vagy árváik zengik dícséretét!
Ronin2
Ennek a széparcúnak a neve is echte türk.
Minden bizonnyal őseink együtt jöttek be Vereckénél.
Az enyém ült az övé hátán!:D
Ui:- mennyit kell surmókáimnak keresgélni ,hogy ekkora balf@szt találjanak?
Esetleg semeddig,van belőlük bőven ott a holdudvarban?!
dr. prédikátor
@Shikari: nyikari cerkóf te mocsok klozetbúvár!!! megint ide toltad a szartól bűzlő mocskos pofádat??? geci román köpőcsésze!!!
balos
@Shikari: Szép agyar levente,miért nem a putyin alatt vakolsz?
Sámannus
Hogy a vallásosságra hivatkozol ecsém akkor előbb vizsgáljuk kikre hivatkoznál ezek alapján. Azokra a talpnyalókra akikkel körbeveszitek magatokat. Azokra a papokra, akik álkeresztyények a törvényességlátszatával harácsolják össze az egyházi vagyont, és a rászorulók ellen fordulnak, amikor a népüket sanyargatók mellé állnak. Nőjön néked pata a farkadon, ha csak ilyen logika mentén tudsz valamit védeni, mert szakmai érveid nincsenek
kereső
Ekkora baromságot mondani.Rögtön a hitével, meg a magyarságával takarózik, amikor kiderül,és rábizonyitják, hogy hazudott- ráadásul nem is egy ügyben. Mi is a gazemberek utolsó mentsvára???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.