A Momentum ismét az erdélyi magyarság ellen fordult – reagált Zsigmond Barna Pál, a Fidesz országgyűlési képviselője szombaton a Facebookon megosztott videójában Fekete-Győr Andrásnak, az ellenzéki párt elnökének korábbi kijelentéseire.

Fekete-Győr András pénteken arról beszélt egy videoüzenetben, hogy most vasárnap önkormányzati választások lesznek Romániában, így Erdélyben is, majd a magyar választók figyelmébe ajánlotta testvérpártjukat, az USR PLUS-t. Azt kérte, ahol tehetik, támogassák ennek a pártnak a jelöltjeit is.

Egy fideszes képviselő szerint "a Momentum ismét az erdélyi magyarság ellen fordult", mert más pártot támogatnának, mint ők

Zsigmond Barna Pál álláspontja szerint csak magyar jelöltek tudják megfelelően képviselni a romániai magyar közösségek érdekeit.

Azt mondta: ráadásul Fekete-Győr András egy olyan román pártot támogat, amelynek vezetője korrupciós botrányba keveredett, és amely elutasítja az erdélyi magyarság jogegyenlőségét.

"Ne üljenek fel a baloldali provokációnak, a magyar emberek a magyar jelöltekre szavazzanak" – kérte Zsigmond Barna Pál.

(MTI)

(Fotó: Fekete-Győr András/Facebook)

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ebben az országban mindenki hazaáruló, aki gondolkodni merészel! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ebben az országban mindenki hazaáruló, aki gondolkodni merészel! =))
Béla333
Érdekes, hogy a Fidesz szerint a Momentum, a DK-sok szerint az LMP az akik a magyarok érdekei ellen tesznek, nyilatkoznak.
A DK-sok szerint Fekete-Győr áruló, amikor megkérdőjelezi Dobrev Klára miniszterelnök jelöltségét, közben meg Kunhalmi bejelenti, hogy ő szívesen...
Ekkora szarkeverést...
tudode
A koronavírus ellen még nincs vakcina!
.
De az O1G vakcina tovább hatásoSS minden égtájnál!
Nessy
Már elnézést, de az ott élők szavazzanak arra, aki szimpatikus nekik! Saját belügyük, amibe nekünk talán nem kellene beleavatkozni!
Arról nem beszélve egy - egy párt támogatása, vagy nem támogatása miért támadás az erdélyi magyarság ellen? Jó, az a fidesz számára logikus és elvárt, hogy a potya milliárdokért az általuk támogatott RMDSZ- re szavazzanak. De lehet, hogy nem mindenki ért velük egyet Erdélyben. Elvégre, ott élnek, ott döntenek, ott vállalják a felelőséget a szavazatukért.
Gazella
Na te agyatlan narancsos képviselő!!! A székelyek réóta nem magyarok, hanem románok!!! Add kettò a román pártok közül valamelyikre szavazanak!! Világos!!!
tudode
Tehát akkor mindenki hazaáruló, aki él és mozog, sőt
.
www.google.com/search?q=simicska%3A+orb%C3%A1n+haza%C3%A1rul%C3%B3&oq=Simicska+&aqs=chrome.1.69i57j35i39l2j0j46j0l3.5956j0j15&sourceid=chrome&ie=UTF-8
-----------------------------
.
Aki(knek) ilyen barátja van nincs szüksége ellenségre!
Gyütt Mönt
Nem kéne beleavatkozni más állam belügyeibe.
human
Így háborodott fel annak idején az RMDSZ a FIDESZ alig burkolt zsarolására
youtu.be/WUji_C0vMFw
namihami
Lehet, hogy már a Momentum is megunta a potyalesők pénzelését. Aki el akarja zárni az ingyenpénzcsapot (és a vásárolt voksokat) az rögtön Fideszhaza-árulóvá van kinevezve.
A dicsőséges 133napos fideszbirka félti a zsebpénzt és a soha vissza nem térő lehetőségét annak, hogy életükben először és talán utoljára valakinek nézhessék. Ha ennek vége lenne, ismét a ""duplanullás senkik"" kategóriába kerülnek.
gina
Az Erdélyiek se szavazzanak fidesz mocskokra-- ennyi a tanulság
Csibi
Naná, hogy Fegyőr a románok mellett kampányol, hisz ő is román!
Csak rá kell nézni!
Csibi
Fegyőrnek még a talpa is szőrös! Aki nem hiszi, járjon utána!
verőce21
Csak az fog ezekre a magyarellenes korcsokra szavazni majd '22-ben, akiknek mindegy-, ill. nem fontos, hogy létezik-e magyar nemzet, magyar nyelv és Magyarország!
Pálinkás Pál
Erdélyi magyar nincs...magyarul is tudó erdélyi román...ez a helyes kifejezés...
Clavigo
Mijafasz közöm van nekem a magyarul is beszélő erdélyi románokhoz ??? Leszarom az összeset !!! @Shikari: Téged még külön is,,,szájba,,te gyökér móc.
ómió
Pedig csak "másképp támogatja" az ottani magyarságot! "Efftársilag"!
silber13
@Shikari: Az eltakarodást reméljük te fogod kezdeni
Clavigo
@Shikari: Nyugtalannak tűnsz,román... Voltál otthon szavazni ? Vagy a barlangodat nem fogadják el érvényes lakcímnek ? A magyar hajléktalanszállóval meg nem érdemes dicsekedni...
csipetke
@Nessy: 19:04 Elérte orbán,hogy az erdélyiek idepofázhassanak a magyar választásoknál,és ezzel tulajdonképp megutáltatta velünk azt,aki idejön dönteni a mi életünkről.Most a már ideköltözött román-magyar kettős állampolgárok mentek oda szavazni.Így legalább tudják az erdélyiek,hogy az nekünk milyen sz@r,ha külhoniak belepofáznak az életünkbe
Nessy
@csipetke: És még karanténba sem kell menniük!
Sámannus
Nem ismerjük azt a pártot, de a momentum, lehet hogy többet tud róluk. A pártoknak léteznek platformjaik, amik esetleg a fideszes kavarók elhallgatnak. Én szivesebben szavazok akár egy nyomorgó hajléktalanra is, mint akármelyik fityfaszosra, mert tuti, hogy a jobbra szavaznák.
SystemError
Én az objektivitás híve vagyok és az ellenség erényeit is el kell ismerni. Lehet a fidesz kint könnyeben szerez elmutyizható pénzt(hazai hatóság nem látja) és a szavazatok importálása is létkérdésük, de el kell ismerni, hogy a külhoni magyarok oldaláról nézve egyedül a fidesz foglalkozott velük és ezzel az üggyel akármilyen legyen is a fidesz mögöttes motivációja más párt nem igazán foglalkozik. Az nem foglalkozás, hogy ne rá szavazz, mert akkor mire, aki érdemben foglalkozik kint ezen ügyekkel és szervezetileg is van akkor, hogy egy kint élő kisebbségi (magyar) hozzájusson intézményi szinten is a magyar kultúrához, stb. Szóval legyen ez kritika az ellenzéknek, hogy előbb foglalkozni kéne ezen ügyekkel, valami kinti szervezeti egységet is kellene alkotni és akkor már lehet mondani, hogy ne a fideszre, hanem erre vagy arra, aki érdemben nyújt is valamit...

Valamint azt is mondjuk el, hogy csak a 2010-2015 közötti időszakban 650.000 külhoni magyar kapott állampolgárságot és ezzel szavazati jogot is. Kis matek, hogy mi is lenne a fidesz 2/3-al a saját választási rendeszükben nélkülük...? :)

Szóval amilyen fontos ügy ez annyira jövedelmező is a fidesz számára, de akkor is más párt ezzel nem foglalkozik érdemben.. Nyilván most elkezdeni már nem is lesz könnyű, de soha nem késő..

Nem sok mindent tudok felsorolni nagy dolgok közül, amit a fidesz-mérleg pozitív oldalára tennék, de mint ügy ez nyilván egy fontos dolog Gyűlölöm az egész köcsög fidesz/NER-t, de ez az ügy még eleve onnan van, amikor mondjuk Orbánban nem 99% lopásvágy és 1% országvezetés volt, hanem amikor még 70% lopás vágy volt ráhúzva 30% tenni akarásra...:) Ezt a hívek is látják már a gyógyszerfüggő patkányon és most meg is tanulták. Ezt a korona hazudozást és lopást pedig a külhoni magyarok végignézték. Igazából mindenki a világban :) "Megdolgozott" a fidesz a szavazatukért, de pont Viktor tudhatná a legjobban, hogy az emberek elkényelmesednek és nem fognak egy diktátorhoz kötődni, ha van más...
nevemnick
Jót röhögtem... szembeszállt a fidesz momentumos juniorcsapata a duce hitvallásával.
csipetke
@SystemError: 17:49 Téged nem zavar,hogy a mi közpénzünkkel úgy bánik orbán,mintha a sajátja lenne,és százmilliárdokat szór el a külhoniaknak a szavazataikért? Nincs más emögött,mint szavazatvásárlás közpénzből,rohadtdrágán. M.o.olyan baromi jól áll,hogy ilyen nagyvonalúak lehetünk?A béka segge alatt az ország,orbán meg szórja a pénzünket,mint a bolond a lisztet,át a kerítésen.Egyébként az ellenzéki pártok honnan szednének ennyi pénzt,hogy ők is szórhassák odaátra?Semmit nem csinál orbán csak,és kizárólag önös érdekből. Tényleg azt gondolod,hogy érdekli a külhoniak sorsa?
Gyütt Mönt
Köll a szavazat, na! Ha nincs, hát veszünk.
Sámannus
Ez a fatökű fidesznyik nem ismeri a történelmet. A Momentum pontosan azt teszi mint a Horthy. A románokhoz fordul, hogy egy bagázst félreállítson. A későbbi vesztesek után kénytelenek leszünk a szomszédokkal szót érteni. Nórmális hangnemet kell találni mindenkivel. Ahogy az RMDSZ befekszik a geci lába közé, abból csak szopás lesz. Különben is a magyarok elvesztik gyökereiket, mert elhagyják szülőföldjüket, és feladják befolyásukat a történelemre. Nem lehet lopásokra hazugságokra építve csak rombolni.
Borsodi
A fidesz a Magyarokért itthon is mindent megtesz, csak ne tudjanak boldogulni
www.youtube.com/watch?v=gi6ez6jVzik
csak úgy....
@Shikari: hallom megkaptad fideszéktü a fölmondásod! most mihez kedzdesz?
talán a durbid befogad és esténként rendeztek egy ómijót. tudok óccson vietnami hasznát óvszert eladót,mert szar vóna ha teherbe pottyannál a haltól.
csak úgy....
@fideszes gyökér: még jó,hogy nem cigányoztad le a tibit nagyon..
láccik,hogy neked sincs fölzárkoztatási programod!
simmering73
@Shikari: Leszavaztál román gyökér? Takarodj naplopó a munka világába, kilencet ütött az óra.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
SystemError
@csipetke: Mindenre leírtam a választ és a véleményemet is a kérdésekkel kapcsolatban melyeket szerintem elég árnyaltan fogalmaztam már meg fentebb is, de röviden egy különhoni magyar szemszögéből az van, aki foglalkozik velük, aki nem arról meg nem is tudnak..hogy ez miért van lényegtelen az ő szemszügükből. Innentől működik a PR.. Vagy ki kéne menni egy tá
blával, hogy "szavazz rám, bár nem tudsz rólam!".

Én elismerem és számolok az ellenségem erényeivel és az ezer szarság mellett még, ha ezt is szétlopták igenis egy fontos ügy. Szerintem öngól politikailag még ebbe a témába belemenni, mert mint írtam egy külhoni magyarnak kb fogalma nincs arról, hogy ki az a Fekete-Györ András. Előbb le kéne tenni valamit az asztalra ilyen téren..Nem kell mindenhez pénz azért. Leginkább közösségteremtéshez nem kell..
human
Ami ott kint úgy hangzik, hogy "csak a magyar jelöltek tudják képviselni a magyarok érdekeit" az itthon a "csak a fidesz" szlogennel megy. Ez nem feltétlen van agy. Például, ha korrupt vagy alkalmatlan a jelölt, akkor egy korrekt román jelölt is jobb lehet nála.
Én egy fordított példát mondanék. Mondhatni baloldali szavazóként az mszp-s jelölt helyett egyszer majdnem egy fidesz-esre szavaztam. Egyrészt távolról valamennyire ismertem és bár nem mindenben értettem vele egyet, de tudtam, hogy sokkal szorgalmasabb és korrektebb ember, mint az mszp-s jelölt volt.
Szóval azért van az az élethelyzet mikor a kézenfekvő döntés helyett, a szerinte helyes döntést hozza meg az ember.
(Egyébként aztán mégsem tudtam szavazni a fideszes jelöltre, mert közben kilépett vagy kitették a pártból, ugyanis nem vállalt el egy posztot, mert csak bábként használták volna.)
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
csak úgy....
@fideszes gyökér: valami maszturbációs kézi készüléket ki köll találnod @Pegero: részére,ha már ennyire fölizgattag az elvtársnöt!
csak úgy....
@Csibi: @Csibi: mi vóna ha kipróbálnád a @Pegero: elvtársadat és az után mondanál véleményt !? @Csibi: @Csibi:
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.