A miniszterelnök az uniós közös vakcinabeszerzésen dohogott egy sort a rádióban, és elárulta, eddig 105 ezer embert sikerült beoltani az országban. A 25 éven aluliak személyi jövedelemadóját el fogják engedni – bár itt van némi csavar.

Megtartotta szokásos péntek reggeli interjúját a Kossuth Rádióban Orbán Viktor miniszterelnök. 

Orbán szerint sikerült megállítani a járvány második hullámát

Fotó, címlapkép: Facebook/Orbán Viktor

Az atv.hu cikke szerint Orbán arról beszélt a rádióban, hogy 105 728 embert oltottak be eddig, de az oltókapacitása jóval nagyobb az országnak, mint amennyi vakcina jelenleg van. A miniszterelnök felvetette, hogy jó ötlet volt-e a közös uniós vakcinabeszerzés, mivel Izraelben és Nagy-Britanniában már jóval előrébb járnak az oltásokkal. Hozzátette, hogy amikor pandémia van, akkor a felelősségre vonást későbbre kell halasztani.

A kormányfő kitért arra is, hogy az operatív törzs ülésén az volt a legfontosabb kérdés, hogy miképp állunk az orosz és kínai vakcinákkal. Utóbbi érkezéséhez már csak annyi kell a miniszterelnök szerint, hogy a magyar egészségügyi hatóságok rábólintsanak, hogy jöhet. Az operatív törzs szerint nem okoz nagyobb kockázaota a kínai vakcina, csak a ptokollok engedélyezése miatt kell várni a hatóságok engedélyezésére.

Orbán: a számok mutatják, hogy sikerült legyűrni a második hullámot

Orbán beszámolt arról is, hogy az elmúlt 24 órában 111 beteg hunyt el és 1513-an új fertőzöttet találtak az országban, viszont a gyógyultak száma magasabb, mint az új fertőzötteké. A miniszterelnök szerint a számok (amik itt elhunyt és beteg honfitársainkat jelentik – a szerk.) azt mutatják, hogy a második hullmát a járványnak sikerült megfékezni. Ugyanakkor az is látszik, hogy számos országban már a harmadik hullám érkezik és ezeken a helyeken még szigorúbb intézkedéseket vezetnek be.

Orbán úgy vélekedett a rádióban, hogy folyamatosan nő az oltás iránti bizalom a lakosságban. Az oltási terv alapján haladva az egészségügyi dolgozók és a szociális intézetekben élők után a 60 év feletti krónikus betegek következnek, akiket három nagy betegségcsoport szerint jelölték ki őket, 1,7 millió embert jelent ez.

A kormányfő arról is megyarázott az interjúban, hogy az operatív törzs szerint egy nap alatt 500 ezer embert tudnak beoltatni, 

"ez a nyugodt tempó"

Arra is kitért, hogy az a baj, hogy nincs elég oltóanyag.

Nekem ne mondja meg egy görög biztos, hogy mit csináljak, máshol is vannak miniszterelnökök, akik hazafiak, akiknek fontosabb az állampolgáraik élete, mint a brüsszeli bürokraták

- fogalmazott a miniszterelnök az atv.hu cikke szerint.

Orbán szerint "nagyon nagy meló volt", de itthon egyetlen ember sem maradt ellátatlanul, a magyar egészségügy fölkészültsége és "ütésállósága" szerinte jobb, mint ahogy azt általában az emberek gondolják róla.

Kitért a védőoltásra regisztráltak ügyére is. Mint mondta, csak akkor tudnak időpontot mondani a regisztrálóknak, hogy hova kell mennie beadatnia az oltást, ha már lesz elég vakcina az országban.

Elengedheti a kormány a 25 éven aluliak személyi jövedelemadóját

A hirado.hu cikke szerint a kampányüzemmód sem maradt ki a rádióinterjúból: szó volt a baloldalról (mint akik állandóan gáncsoskodnak, még járvány idején is, és hogy ezzel túl messzire mentek), 

Kitért a gazdaságra is, szerinte a magyar vállalkozók egyre jobbak, már versenyképesek a nyugat-európaiakkal, az emberek dolgozni akarnak. A kormányfő szerint a sikeres gazdasági környezet harmadik lába a jó környezet, amely nem emel adót – sőt, ilyenkor csökkenteni kell azokat. Azt is hozzátette, hogy a magyar válságkezelésnek a munkahelyek megtartására és a beruházásokra kell épülnie.

A kormányfő elmondta, az átlagfizetések mértékéig teljes adómentességet kaphatnak a 25 éves korig a magyar fiatalok, ezt legkésőbb 2022 január elsejéig szeretné bevezetni. A moratóriummal 3 ezer milliárd forint maradt a családoknál, 432 milliárd forint értékben pedig adót csökkentett a kormány, ez a magyar válságkezelés, fiataloknak szóló otthonteremtési program is van, ráadásul még a 13. havi nyugdíjat is vissza fogják vezetni – magyarázta a hirado.hu cikke szerint a miniszterelnök a rádióban.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Nekem ne mondja meg egy görög biztos, hogy mit csináljak"

De hát ha egyszer síkhüle vagy, a görög meg tudja, miről beszél?...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"Nekem ne mondja meg egy görög biztos, hogy mit csináljak"

De hát ha egyszer síkhüle vagy, a görög meg tudja, miről beszél?...
Gazella
Itt a harmadik mutáns vírus te ocsmány patkány :D
TollerBela
Nem gyűrtek le ezek semmit sem ! Meg sem próbálták. Dumáltak, hangoskodtak, röhögtek otthon esténként ! Beküldték a nováksíróst úgy tenni, mintha adnának valamit, de inkább elvettek. A saját embereiknek adtak milliárdokat, a tbbieket meg hagyták főni a levükben. Semmi sem indokolja ez a nagypofájúságost, a defcit oka nem a járvány, hanem a féktelen kormányzati mohóság.Minden pénteken be lehetne egy keveset ismerni mindebből ...No, és akkor most ez a pénzherdálás-bejelentés ! Jön a következő választás, minden gatyájuk tele van, erre velünk fizettetik még az arculcsapásunkat is. Csak meg kell majd büntetni azt a parlamentet, amelyik ilyen adószabályokat képes megszavazni ! Anyától született ember ennyire nem lehet spontán hülye!
Jozefina
A napi száz fölötti halálért és az eddig elhunyt 11 ezer emberért ő az egyszemélyi felelős!!! Semmit nem tett azért, hogy gátolja a vírus terjedését, csupán a kivárásra játszott!!! Alattomos hazudozó!!! Ugyanez megy mst a vakcinával is. Valamikor azt nyilatkozta, ogy egy hétvégén beoltanak 1 milló embert. Hol tartanak december óta??? Kb 100 ezer körül!!!
lampa laz
Ha olimpiai szám lenne a hazudozás, ez verhetetlen világcsúcstartó lenne. Mondjuk így sincs aki lekörözze.
Ludmilla
@Qqberci: neki senki ne mondjon meg senki semmit,mert nála van a bölcsek köve..szerényebben,tróger
justhpeter
Semmi nem változott. Ez a majom csak a szokásos hadovát nyomatja péntekenként.
tudode
Tehát elkezdte a felcsúti nemzetvezető a 2022-es választási hadjáratot azzal, hogy a 25 éven aluliak adóját szándékozik elengedtetni, de a nemzethy főkönyvelője még nem adta be a derekát!
.
A többi megnyilvánulása csupán levegővétel nélküli önfényező locsi-fecsi volt
.
mediaklikk.hu/miniszterelnoki-interjuk/cikk/2021/01/15/orban-viktor-miniszterelnoki-interju-jo-reggelt-magyarorszag-januar-15
-----------------------------------------
.
Abban a hiszemben, hogy őféleségét nem ismerik ki a bennszülöttek!
.
nezelodo
@Horizont: Igen beteg nemzet vagyunk, de nem a testi nyavalyáink miatt, hanem mert hatalomban tartjuk a nemzeti beteget.
colibri
Arról itt miért hallgatnak, hogy orbán kínai vakcinával akarja beoltatni a 60 éven felülieket? Ezt is nyilatkozta állítólag a rádiójában (soha nem hallgatom, de erről olvastam ma reggel elsőnek). Eldöntötték. Ők, a hozzá nem értő fejesek. Hát én meg eldöntöttem, hogy oltassa kínai vakcinával a jó édesanyját, meg a 133 bátor emberét, meg saját magát.
Szarember ez, de inkább az eleje, mert embernek aligha nevezhető!
nezelodo
Majd figyelem a híreket, amint sorba jönnek a jelentések a rothadóéktól, hogy mennyire sápadnak bele abba, hogy már megint beelőztük őket! Két nap múlva pedig illedelmesen kopogtatnak Orbánnál tömegesen, hogy adjon már nekik tanácsot, hogy ők is meg tudják ismételni a mi sikerünket.
Gazella
@Horizont: igen beteg nemzet vagyunk, de nem caak az öeegek betegek hanem rengeteg fiatal van beteg. Tehát ebben a magyar az élenjáró.
ómió
"Virológusék" szerint! Vagy a "Zorbánra" hazudjuk?
kissé felnőttem
akkor ha sikerült behuzni a repülőgép vészfékjét az is majd megáll. sikerült ujabb kb. mint az egy hétvégén is megoldjuk? van kivel van mivel van kinai ocso kicsi . és ki kéri ? Hogy viszik hogy hordják vagy ha itt megmarad mint a lélekemelgető gépek? akkor ja az ország népe az ország pénze hasonló tán mint a X milliót gyártó börtönautomata maszk robotika, ránézel és 10,000 / percel araszol mint a versenyző teknőcök az ütemezés a finom hangolás nem része a kultúránknak? ugye erről nem konzultál a mi bőrünkre TRIUMVIRÁTUS dőnt ? Évszázados szégyen lesz amit művelhet egyszemélyben? olimpiákkat? sportrendezvényekkel takarózva most hiradásokból ezért ők a fontosabbak?
Hát orbán nem vagy ám nekünk fontos nézzél más laza állást .
Yoda69
A kinai vakcina amit orban ra akar tukmalni a magyarokra csak 50%-os hatekonysagu. Ezzel nem lehet elerni a nyajimmunitast, a virus velunk marad. Erthetetlen hogy miert mutyizik meg most is mikor naponta 100-ak halnak meg, es ezrek fertozodnek meg miatta, mert elkurta a vedekezest. Inkabb keszuljenek fel az oltopontokkal hogy az Uniobol erkezo amerikai vakcinakkal minnel gyorsabban lehessen beoltani az embereket.
Ronin2
"az átlagfizetések mértékéig teljes adómentességet kaphatnak a 25 éves korig a magyar fiatalok, ezt legkésőbb 2022 január elsejéig szeretné bevezetni."
Nawazze Viktor!
22-ben választások lesznek...no,hücski!
Én meg ledolgozott 46 év után,mint nyugdíjas munkavállaló fizetem a 15% szja-t!

És még az ÁTLAGFIZETÉSEK mértékéig!
Úgy látom,már nem bízol a nyugdíjas szavazóidban.:D
DR Eric CARTMEN
Hazudozhatsz annyit Orbán Viktor amennyit a parlament plafonja elbír, én csak annyit mondok neked,
Szájer József.
Ebben benne van minden aljas képmutatás, sunyi alattomosság, becstelen gazemberség, pofátlan hazugság.
Mert ezek vagytok ti, nem azok akik az országot megmentitek.
Te csak egy Szájer József vagy.
Sorosozhatsz, partraszállhatsz, verheted a segged a földhöz a farkasveremben ami nem annyira az uniós tárgyalóterem, hanem a Vár erkélye ahonnan lenézed a józan észt.
Mert Szájer József vagy.
Hogy te mennyit adsz a járvány miatt az ország megsegítésére az a lófaszt nem érdekli, az a költségvetés amit te a magádénak tekintesz, meg lopod is gátlástalanul, és azt valójában azok tudják, érzik igazán akik elvesztették a járvány miatt a munkájukat.
Mert Szájer József vagy.
Hogy te hogy véded meg az országot az a zsák krumpli szavazókra gyakorolt nyomorának látlelete.
Hogy a kormány mennyit költ a védekezés miatt a határon túli templomban érte imádkozó, az ország életébe belepofázó szavazó nem fogja fel, de vigyorogva elfogadja, azt a hazai szavazó meg átkozódva kénytelen megélni.
Mert Szájer József vagy.
Hogy te mennyire teremtesz munkahelyet azt a munkát kereső tudja megmondani, nem a huszonöt férfinak testi örömöket adó alaptörvényt alkotó családapa.
Mert Szájer József vagy.
Aztán simogathatod a tökeid a bunkó módon zsebre baszott kezeddel.
BANDITA
csak úgy....
jó sok hullába került a második hullám megfékezése,ha az valóban meg van fékezve..
silber13
Te csúti dagadt szélhámos! "Hazudj valami elfogadhatót..."
lampa laz
@Horizont: (9:18) őket akarja most kinyírni a kínai löttyel.
simmering73
@sgl: Az ATV a fidesz által engedélyezett álellenzéki tv.
vitriol
Azt nem tudom, hogy orbánéknak sikerült-e "megállítani a járvány második hullámát", de azt biztosan tudom, hogy orbán utat nyitott a brit repülőknek, amellyel behozták a módosult vírust Angliából!
solidedge
Van hazafi miniszterelnök valóban. De errefelé a kurafi regnál.
gina
Ezt az elmebeteg patkányt kell megállitani . ki a fene Ö?? csak egy magát hitlernek képzelő agybomlott diktátor, semmit nem állitott meg ez a hazug szemét-- próbálkozik kinjában már mindennel. remélem a kinai vakcinát beadják ennek a beteg állatnak és kinyúlik végre
solidedge
Nem kellene szólni annak a napi száz körüli embernek időben aki meghal, hogy a járványt sikerült megállítani?
Yoda69
Hol van megallitva? Naponta meg szazak halnak, es ezrek fertozodnek. Nekem ez nem tunik olyba, hogy megallt volna.
Vagy megallt a masodik hullam, es egybol a 3.hullam csucsan vagyunk.
Ludmilla
Bár téged állítana meg a pesti gyors,te gazember
csak úgy....
@solidedge: gyakorlatilag lenne apparátusa azokra is,meg akik ma-holnap,vagy az után megfagynak ...,majd megy az sms.
gina
Ez az elmebeteg el is hiszi amit hazudik, de a hivői biztos, !!!
csak úgy....
@Szeparepa2: neked csak a pofád nagy...és alig használod az eszed!
csak úgy....
@Szeparepa2: mond jámbor,te miért küzdesz és ki ellen!?
Lepényleső
Ez a siker,hogy "csak" száz körül halnak meg naponta (központi adat) a vírus miatt,
bele se gondoljunk milyen lenne a sikertelenség,- ami nélkülük talán nem is lenne?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.