Jakab Péter Facebookon közzétett évértékelő beszédében jelentette be, hogy ringbe száll az ellenzék miniszterelnök-jelöltségéért – vette észre a Blikk.

Jakab Péter bejelentette: indul a miniszterelnöki posztért
Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. március 23-án.

A Jobbik elnöke azt mondta, a parlamentben a 133 leggyávább magyar megmutatta, milyen az, amikor egy kormány nem tesz semmit a bajban – szúrt oda a kétharmadnak a pártelnök, aki szerint míg máshol a dolgozók bérének akár 80 százalékát is átvállalták, hogy mentsék a menthetőt, addig “a magyar kormány nem csinált mást, mint jachtozott, szórakozott, sorosozott”.

Ma Magyarország legszélsőségesebb, leggyűlölködőbb, legkirekesztőbb pártja a Fidesz. Tudom, tudom, egykoron a Jobbikban is voltak ilyenek. Ők ma már a Fideszt segítik. Mert a világ már csak ilyen, mindenki változik. Van, aki jó irányba, van, aki rossz irányba – vélekedett.

Az összefogás a nemzet igazi tartaléka

Évértékelés és bejelentés! 2020 a kormánynak a vég kezdete, az országnak viszont az újrakezdés lehetősége. 2021-ben éljünk ezzel a lehetőséggel! #jakabpéter #jobbik #néppártján

Közzétette: Jakab Péter – 2021. január 25., hétfő

(Blikk)

54 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
@Gazella: Hadházy nem hivatalnok. Ő a szó legnemesebb értelmében képviselő, olyan, aki a lábát lejárja az érdekünkben. Forradalmár, társadalmat megújító reformer, oknyomozó közéleti személyiség.
Ritka kincs.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Én miniszterelnök-helyettesként gondoltam rá, de induljon, mérettesse meg magát. Az új kormányban mindenképpen fontos pozíció várja.
Béla333
Nehéz lesz a (elő)választás, ha azon indul Jakab Péter, Márky-Zay és mondjuk Hadházy is.
Mindhárman jó jelöltek.
Gazella
De jó ;) jó képű fiatalember . Bal orcádra pusz s jobb orcádra pusz!! Szoritok. Sok sikert! ;)
human
Nagyon várom már az előválasztást.
Nyírfa
@Béla333: Hadházy indulna? Erről nem tudok.
Gazella
Aután Jakab lengesd be az 1 kg krumplit mint a dagadéknak :D
Nyírfa
@Gazella: Hadházy nem hivatalnok. Ő a szó legnemesebb értelmében képviselő, olyan, aki a lábát lejárja az érdekünkben. Forradalmár, társadalmat megújító reformer, oknyomozó közéleti személyiség.
Ritka kincs.
Gazella
@Nyírfa: ezt mind tudom Hadházyról, csak pont emiatt nem fognak rá szavazni.
Nyírfa
@Gazella: Nem fog indulni, nincs identitásproblémája.
jesz
...hol van még a szavazás?...csak ráijesztett az országra...na az ország be is szart ijedtében...
Speciel örülnék, ha indulna, mert láthatná mennyire csipázzák..

Azt ne feledjük, hogy minden jelentkező az adóinkból él jól...
pécsi
Idióta. Évente új elnök a jobbikban! Mi ez fiuk? Már régen eladtátok magatokat egy kis "júdás pénzért".Nagy bukás lesz 22-ben!
verőce21
Lesz itt minielnökjelölt kérem annyi, hogy összef@snak rajtuk ellenségék!

Ne liberáljon itt ez a Krumplikirály sem!
verőce21
A legdrágább krumplit eszi az országban a Jákob...
Tud élni az biztos...!
Sámannus
Jó van Petya Jelentkezz inkább a bajszos szar helyére, és majd jól lehúzod a klotyón azt a gecit.
karma1
@Gazella: @Nyírfa: Ne induljon Hadhazy - nem vezeto alkat. O kepes kitartoan dolgozni, nyomozni, - az az o vilaga, amiben kivalo - ott is erzi jol magat.
Bar a Jobbikot sohasem szerettem - kutyabol nem lesz szalonna, max. kutyaszalonna - de speciel Jakab Peter az egyik kedvencem: Dolgozott a szakmajaban (tortenelemtanarkent), tehat ismeri is azt nagyon alaposan (talan nem esik ugyanazokba a hibakba, mint a volt buta orszagvezetok), harcos, eddig nem lehetne ramondani, hogy korrupt. A szemelye - de csak az o szemelye a Jobbikbol - hiteles szamomra. (Hadhazyt a fidesz megenne, mint lyukas zoknis kepviselot - ket perc alatt enne meg a karaktergyilkos gepezet). MZP sajat magat zarta ki a lehetseges miniszterelnokjeloltsegbol - egyebkent az ellenzeki osszefogas megalakulasaval egyidoben jelentette be a sajat MMM mozgalmat (aminek a nevet sosem tudtam megjegyezni, de nem is volt erdemes, mert a gazdaja se csinalt benne semmit sem), szoval MZP -rol ne feledjuk, hogy a fideszbol jott - en eleve nem hinnek neki, akarmilyen jo polgi is! - es vegig azt hangsulyozta, hogy Gyurcsannyal nem tud egyutt dolgozni - szoval igy nem lehet MINDENKI vezetojeve elolepni.
Nessy
@verőce21: Tényleg, jövőre hány kiló krumpli lesz a fidesz szavazat ára?
karma1
@Nessy: Jo kerdes: a ket kilot felemelik 5-re, de abbol 4 kilo rohadt lesz... Egyebkent elegge pilled a futyisz - az iden amikor a koncz-lanynak kampanyoltak, akkor mar csak kedvezmenyesen lehetett MEGVENNI a krumplit. Tehat mar a kampany sincs ingyen!
terlasz
Én egy okos, tapasztalt, empatikus hölgyet szeretnék az ország élére, de ha a népnek apuci kell, akkor inkább Jakab, nem MZP, Karácsony...
justhpeter
Jakab indul a miniszterelnöki posztért, én pedig a bíborosi süvegért. Ma még egyenlőek az esélyeink.
verőce21
@Nessy: Az attól függ, hogy nyírségi, lengyel, vagy perui krumpliban számolsz...!
A Jákob-féle krumpli csak kevesek kiváltsága... :)
Clavigo
Miért ne indulhatna az előválasztáson.. ? Lényeg,,hogy az előválasztás után mindenki ( !!! ) beálljon a győztes mögé !!
Nessy
@verőce21: Attól függ, melyik beszerzésén kaszál nagyobbat külügyérünk,és a stáb.
kissé felnőttem
na akkor viktor hatalmas büntikben lesz részed, minden felszólalás 500-500 ezer Részletre nem lesz+ 10 zsák Burgonya NEM krumpli
verőce21
Karizmatikus, képzett, széles látókörű miniszterelnökre van szüksége az országnak.
Ilyet nem tud felmutatni jelenleg az ellenzék.
Nagyon kicsi az esélye, hogy változás lenne a kormányzásban. A lakosság sem akarja.
Nyírfa
@karma1: Hadházy Ákos 2004-től 2013-ig dolgozott a Fideszben.

A Jobbik, szerintem, azért tudott középre húzni, mert, ha csak csírájában is, de megvolt a készség rá, különben Jakab rongyosra beszélhette volna a száját. Azt tudom - mert ott voltam -, hogy a 2018-as, 100 ezres nagyságú, kormányellenes tüntetésen a Jobbik ment elöl, olyan eltökélten, összetartóan, de nem elkülönülve, leválva!, amely egy valamire való szociológusnak a tollhegyére kívánkozik.

Amíg Magyar György Márki-Zay Péter mellett dolgozik a Mindenki Magyarországa Mozgalomban, addig a vele kapcsolatos kételyeimet talonba teszem. Elég meggyőző az általa vezetett város lakóinak a felé irányuló bizalma, s a tény, hogy Lázár ellenében képes a fennmaradásra. Nem érzem olyan intelligensnek mint Karácsony Gergelyt, de, lehet, hogy éppen a számomra nem szimpatikus , az ellentmondás nem tűrésére inkább hajló attitűd segíti a fidesz ellenében.
Maga a mozgalom az Összefogás része, ez fontos információ, mert az ellenkező értelmezése gyengíti az ellenzék erejét.

Hogy kutyából nem lesz szalonna, így igaz. Csak, egyrészt, nem biztos, hogy valóban kutya az, amit mi annak akarunk látni, másrészt ez a mondás olyan féligazságot tartalmaz, amely elsősorban az előítéletek gerjesztésére alkalmas.
karma1
@Nyírfa: Engem meggyozne konnyen Jakab, mert tetszik az egyedi kiallasa, a felelem- nelkulisege. Ahhoz mar elegge ismert, hogy legyen sajat tamogato tabora, akik kesobb bovulhetnek.
Nekem osszesen az nem tetszik az egeszben , hogy MZP is, meg Jakab is MAGUKTOL jelentkeztek be erre a posztra, pedig ez egyenlore ugy volt megbeszelve, hogy majd az ellenzeki osszefogas EGYSZERRE jelenti be az indulokat. Ezek az onkentes bejelentkezesek elegge gyengitik az osszefogast, vagy ha nem gyengitik,. mindenesetre az osszefogasbol valo "kibeszelesnek" minosulnek. Az, hogy a reszeges szanyi kapitany bejelentette, hogy a sajat partja onalloan indul, nem az osszefogas kereteben - az csak egy vicc, a valasztok destrualasara jo lepes - ezt eddig az lmp csinalta, 18-ban meg az lmp, meg a ketfarku kutyapart. 22-ben ezek szerint a mi hazank, szanyi, meg a ketfarkuak lesznek azok, akik orban malmara hajtjak a vizet,
Nyírfa
@karma1: Ebben egyeztek meg:

444.hu/2020/12/20/hivatalos-lett-az-ellenzeki-osszefogas-kozos-jeloltek-miniszterelnok-jelolt-kozos-programmal-es-kozos-lista-lesz

A miniszterelnök-jelöltségért való indulás bejelentését nem kötötték ahhoz a feltételhez, hogy azt csak együtt, egy időpontban tehetik meg, arról nem is beszélve, hogy bárki jelentkezhet a civil szférából is.
De, ha tévedtem, és, aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére, azt biztosan alá lehet támasztani egy általam nem kellő figyelemmel kísért forrással. :)

Szanyi kapitány önmaga paródiája, de nem humoros, mert valóban elvisz szavazókat, akiket még illúziók hajtanak, nagy nosztalgiával a szocializmus iránt. Félő, hogy nincsenek kevesen, és a fidesz az ebéd utáni kávézás alatt fetreng a röhögéstől.

A kétfarkúak egy érdekes társulat. Dettó mint Hadházy. Ha abszolút korrekt akarok lenni, akkor nem tagadom, ők a legrokonszenvesebb képviselői a jövőnek. Talán nem túlzás hírnöknek titulálni őket.
De: nem véletlenül Ákossal vontam párhuzamot. Nemcsak tisztességben járnak kéz a kézben, hanem a politikai stratégia hiányában is. Ezzel együtt, én úgy tudom, bár indítják a jelöltjeiket, de , ha szükséges, beállnak a kpl. ellenzék mögé.
Gondolkodtam ám azon, hogy, miközben az LMP-t okoljuk elsősorban az előző választások elvesztésével - pedig a Jobbik is kivette a részét belőle - , végig futtatjuk-e magunkban , mi történt volna a győzelmünk esetén. Könnyen lehet, hogy rosszul végződött volna, mert a társadalmunk, benne a pártjainkkal, a politikusainkkal, akkor még nem érett meg az érdemi változásra. Most érzem úgy, hogy valóban van esélyünk valami kis elmozdulásra egy értelmesebb, mindenképpen tisztességesebb politika irányába, ráadásul a fidesz a mi malmunkra hajtja a vizet azzal, hogy egyre nagyobbra tátva a száját, kimutatta a foga fehérjét.
karma1
@Nyírfa: Akkor ezt nem tudtam jol - kosz a javitast! (marmint, hogy nem egyszerre fogjak bejelenteni). En nagyon szerettem a Kutyapartot , nagyon sok baratom (65+ -os eletkorukkal egyutt) besegitenek nekik a kornyezetjavito, - szepito munkajukba tevolegesen is.
Nem azzalo van a gondom, amit csinalnak, csak ahogy Kovacs Gergoben kicsit tultengett az onerzet: a valasztasok elott megkerdeztek toluk, hogy mikro nagysaguk ellenere miert indulnak egyedul, senkivel sem szovetkezve? Mire Gergo elegge pokhendien azt valaszolta, hogy csak nem kepzelik az emberek, hogy o azert csinalt egy partot, hogy ne onalloan induljanak a valasztasokon? (Szoval kicsit nagyobb mellennyel indult neki, mint amekkorat viselhetett volna.
Nem erdemes azon filozni, hogy "mi lett volna ,ha, ", mert a politikaban ilyen meghatarozas nem letezik.
Vagy megcsinaltak valamit, vagy nem. De a "mi lett volna, ha"? - ennek semmi jelentosege a napi politikaban.
Az is lehet, hogy a vegere jol sultek volna el a dolgok - Amerikaban eppen azon gondolkodnak, hogy ez a ketparti rendszer nem ad a valasztoknak igazi alternativat, mert csak a republikanusok es a demokratak vannak, de nincs szamottevo zoldpart, pl. , akik szukseg eseten megmerettethetnek magukat. Nem tudom, mi lenne a legjobb, de az ellenzeki osszefogas jo megoldas lehet, es nemcsak muszajbol, hanem a valosagban is. Lehet egy sokszinu ellenzek, ahol mindenki megtalalja a maganak tetszo platformot, politikai nezetet - nem lesz az rossz! De soha tobbet nem szabad egyetlen embernek a kezebe akkora hatalmat adni, mint amit orban maganak meg tudott kaparintani. Kizarolag tobben donthessenek, es kizarolag szakmai, hozzaerto alapon. Semmi mastol nem fog talpraallni Magyarorszag
NKF
A nap vicce?A jobbikot már tönkretette,mit akar még?Nélküle is van szar elég.
Jövőre visszamehet kapálni vagy legelni.
gina
Kellene belőle vagy 10. és kussolna ez a szemét kormány, nagyon kényelmetlen nekik az ilyen ember,,remélem sokan szavznak rá. én vagyok az első !!!
gina
@ómió: De hitlerutánzat Viktor igen, te agytalan barom !
gina
@NKF: A fidesz veled együtt és hitler viktorod megy a süllyesztőbe, megigérem sehol nem lesztek 2022 ben szar nullák !!!
gina
@Csizmás Kond: Neked és a sok IQ nulla fidesz hivőnek hahahahhaha
Nyírfa
@karma1: Igen, a ha nem racionális kiindulópont, de elemzés alapja mindenképpen lehet, sőt, kell, hogy legyen ahhoz, hogy a hibáinkat ne kövessük el újból és újból.
Mert, ha nem kerül ki az őszödi beszéd , ha nem kerül sor Trianonra, ha nem szállunk be a II. világháborúba stb. Nyilván azoknak a valóságoknak is meglett volna a maguk tanulsága, ám meggyőződésem szerint nincsenek véletlenek sem, tehát, mindig az történik meg, amely döntések meghozatalára a kollektív tudat alapján megteremtődnek a lehetőségek. Ezért van jelentősége a mindenkori kritikus többségnek.

" Lehet egy sokszinu ellenzek, ahol mindenki megtalalja a maganak tetszo platformot, politikai nezetet - nem lesz az rossz! De soha tobbet nem szabad egyetlen embernek a kezebe akkora hatalmat adni, mint amit orban maganak meg tudott kaparintani. Kizarolag tobben donthessenek, es kizarolag szakmai, hozzaerto alapon. Semmi mastol nem fog talpraallni Magyarorszag "

Igen. :)
karma1
@Nyírfa: Igen. Orulok, hogy igy gondolkosz... De sajnos nem sokan ertik me'g a "kollektiv tudatot", es azt, hogy azt mi hozza letre, hogy miert eppen ez a sorsunk, ami...:o)))) Talan lesz egy nemzedek a kozeljovoben, aki mar nemcsak penzben fog gondolkodni, de ertelme es erzelme is lesz megfelelo az "uralkodashoz" (Inkabb csak az orszag vezetesehez, a francnak kell meg egy "uralkodo" !)
De azt is tudod akkor, hogy ez a rengeteg felesleges megfelemlites, lelki megnyomoritas BEHIVJA magara a nepre ezt a nagyon rossz sorsot, es ebbol csak nagyon tudatosan lehetne kilabalni! (Szondi Lipot konyveit, meg dr Joseph Murphy konyveit kene tanitani mar az altalanos iskola felsotagozataban, hogy az emberek sajatmagukkal legyenek elsosorban tisztaban.)
Rockxy
szerintem a petit beótották valamivel.
Nyírfa
@karma1: A szülői ház, karma1! Hogy ne tradíciók, elvárások, kielégítetlen szülői vágyak határozzák meg a fejlődésünket, hanem az, aki, ami én Vagyok. Hiszen Vagyok=Isten.
Szerintem efelé halad a világ, s ez a mostani időszak egy nagy-nagy katarzis. Nagyon fontos, hogy észnél legyünk, de még ennél is fontosabb, hogy szívnél.
Köztünk járnak az úttörők, hiszen éppen közülük említettük zászlóvivőként Ákost, a kétfarkúakat, Karácsony Gergelyt s még vannak sokan, akik csak egyszerűen teszik a dolgukat. Köszönet érte.
karma1
@Nyírfa: Pontosan leirtad az en gondolataimat is...:o))) Milyen kicsi a vilag! 18 000 kilometerrol! (
kereső
@Béla333: Nehéz lesz, de végre-valahára nem "valaki" ellen, hanem valaki mellett!! szavazhatunk. 2022-ben , meg a fideSS ellen!!, a választott vezetésével. Nehéz sorsot választ, aki elindul az előválasztáson- mert az ellenzéki szavazók nem kritika nélküli elfogadók.Kell gerinc, megvesztethetetlenség, empátia-együttérzés, és okos, felkészült vezetői rátermettség. Nekem semmit ne igérjenek- hanem olyan programot tegyenek elém, amelyet végrehajtva ezt a sok szinű választói bázist indulásból ki tudja elégiteni- egy társadalmi minimumot, ami a demokrácia helyreállitását illeti, a törvényes felelősségre vonást mindazokkal szemben akik alkotmányos esküjüket megszegve felszámolták a szabad sajtót, a biróságok függetlenségét, az oktatói-és tanszabadságot, megszüntették a szekuralizált államot-és államegyházat hoztak létre, és mindezek mögé bújva, a "törvényesség látszatát" megteremtve kifosztották az országot- sajátjukként kezelve a közös vagyont.
Nyírfa
@karma1: Pláne, ha fényévekben gondolkodunk! :)
karma1
@Nyírfa: De en Toled vagyok most fizikai kilometerben 18 000 km-re! (Ugyanennyi fenyevben,... - huuuuuu, az mar valoban nagyon messze van!...:o))))
Nyírfa
@karma1: :) Oké, nem a földi távolságra válaszoltam, hanem elvonatkoztattam. Hiba volt.
Ha már világegyetem: olyan gyönyörűen süt a nap. Jártam egyet, isteni téli levegő illat van az előszobában a ruháimtól. :)
karma1
@Nyírfa: Ertettem en az elvonatkoztatast is, hidd el. Csak azert pontositottam, mert a vilagunk - ez a foldi itt - olyan kicsi, a tavolsagok ellenere, amit nem is hinnenk!
De orulok a setadnak - egy jo kis seta mindig feludulest jelent, feltoltodest, jo kis "kickstart"-ot. (nem tudom igazan leforditani, kb. berugast, lorugas-szeru inditast jelent, vagy mint amikor valakit beloknek a szinpadra, a helyzet surujebe,...:o)))))
ómió
@gina: Agyatlan barmot láttál a tükörben, sztálinutánzat bolsi fajkretén!? És már nem ismersz magadra se? Akkor ne "szerénykedj", ettől vagy te ilyen aljasan hazudozgató mintaefftárs a bolsi tetünyájban!
Nyírfa
@karma1: Kint lenni a természetben felpezsdítő is, megnyugtató is. Megölelni egy fát, gyönyörködni bennük, bámulni az eget, élvezni a fény-árnyék játékát - nincs az a tabletta, ami felérne vele. :)
Bár születésem óta a fővárosban élek, de a lelkemben valahol vidéki lány vagyok, aki kijár az istállóba a lovához, megfeji a kecskét, zöldséget termeszt, és szabadidejében leírja a tapasztalatait, gondolatait. Hegyek, patakok és tavak, csupazöld völgyek, dombok...az édenkert utáni vágyakozás. És akkor elolvasom a hírekben, hogy erdőnyi fát vágott ki egy fideszes vállalkozó, és irtják a brazil őserdőt a pálmaolajért.
karma1
@Nyírfa: A putriszokeveny orban haverja, a jair bolsonaro irtja az Amazonas menti esoerdoket azert, hogy sztradakat epitsen, meg a meregdraga faanyagbol penzt csinaljon a diktaturajanak...
De remelem, neki is nagyon gyorsan vege lesz egyszer ,mint a botnak...:(
Nyírfa
@karma1: Az Amazonas-medence a föld tüdeje, de ez Brazíliában ugyanannyira nem számít, mint Itthon a fidesznek a Balaton, a Fertő-tó, az erdeink, a fák az utcákon. Ha rajtam állna, itt olyan zöldesítés venné kezdetét, amit még az LMP is megirigyelne.
karma1
@Nyírfa: Nalunk kotelezik a farmerokat, hogyha kivagjak eloregedes vagy tereprendezes miatt az oreg, nagy fakat, akkor azok helyett minimum ugyanazt, vagy ertekesebb fat kell ultetniuk. Itt nagyon komolyan veszik a termeszetvedelmet. Van egy nagyon ertekes, csak itt elo fafajta, a kauri, amit most egy titokzatos gombasodas pusztitja, ugyhogy amint ez kiderult, azonnal lezartak a turistak elol azt a (jo nagy) erdoreszt, es a kutatoknak, erdeszeknek is csak egy komoly fertotlenites utan szabad belepni abba a reszbe.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.