Nincs kötött protokollja annak, hogyan kaphat valaki ötszázalékos önrész mellett gigahitelt egy nagyobb földdarab megvásárlására.

Megkérdezték a bankot, hogyan lehet 5 százalékos önrészre 1,6 milliárd hitelt kapni? A választól senki nem lett okosabb

A Telex írása szerint a Hvg.hu érdeklődött arról a Budapest Banknál, hogyan kaphatott nem sokkal az esküvő előtt Rogán Antal harmadik felesége és családja csaknem 1,6 milliárd forint hitelt egy több mint ezerhektáros földterület megvásárlására.

„A bank minden hitelkérelmet egyedi bírálat keretében vizsgál meg”, amennyiben úgynevezett projekthitelként adja a pénzt

– válaszolta a bank, amely az ügylet lebonyolításakor még teljes egészében állami tulajdonban volt.

Az ügylet tavaly ősszel jött létre a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének későbbi feleségével, Obrusánszki Barbarával és annak családjával, valamint két üzlettársukkal.

Több személy bevonását indokolhatta, hogy egy személy kezében 300 hektár termőföld kerülhet, márpedig a Bükki hegyháton megvásárolt földdarab ennél jóval nagyobb volt.

(telex.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
"A Budapest Bank jelenleg állami tulajdonban van, és tagja a Mészáros Lőrinc körül szerveződő bankholdingnak. A bank egyik vezérigazgató-helyettese Puskás András, aki korábban Rogán Antal alpolgármestere volt az V. kerületben."
Itt a kérdésre a válasz!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
a NER-társakra nem csak a vonatkozó törvények mások, de a banki előírások is! =))
colibri
"A Budapest Bank jelenleg állami tulajdonban van, és tagja a Mészáros Lőrinc körül szerveződő bankholdingnak. A bank egyik vezérigazgató-helyettese Puskás András, aki korábban Rogán Antal alpolgármestere volt az V. kerületben."
Itt a kérdésre a válasz!
relatív
@colibri: Na, az ilyen összefüggéseket kell egy normális országban hivatalosan üldözni. Ha kormányváltás lesz a jog kereteiben ezeket bíróság fogja vizsgálni, és a csalásokat - személyekre vonatkozóan - megfelelően retorzió követi !
creativehun
@relatív: Persze mindannyian tudjuk,hogy ez csak egy hiú álom..mert ebből..bármennyire is szeretnénk semmi nem lesz.
Gazella
Úgy hpgy repcsitóni k@rvája... ennyi.
szaboria1
Sajna ma már a bankok nagyon sok féleképpen dolgoznak. Vannak még egy páran itt a propin akik ha emlékszenek 2003 ban vettem fel forint hitelt és amikor 2004 ben jött a nagy svájci deviza hitel akkor a banki ismerősöm nem azt ajánlotta ha nem euróra cseréltük és így 2010 re ki is tudtam fizetni. El is árulta a bankok a svájci hitelre beszélték rá az embereket.
Ha jól bele gondolok ezt is a mi kedves ORBÁNUNKnak köszönhetjük, mert Ő vezetettebe a deviza hitelt.
Béla333
Hogy hogyan lehet 5%-ra milliárdokat kapni?
Maffiatagnak kell lenni!
kereső
Miért kell ezt megkérdezni? Nem nyilvánvaló? Rogánbűnözőantal jegyesének kell lenni, és abank amelyik adja, az meg még "állami"!!!,azaz a tőlönk adóban befolyt pénzeket helyezi ki hitelbe az arra érdemeseknek, de fű alatt már megvolt a privatizáció. És oszlopos /alapitó tagja lesz a gigabanknak- amely majd az állam pénzét használja, ha megszorul,
TollerBela
Esetleg, betekinthetnénk a kockázatkezelés előterjesztésébe ? Mármint, ha van olyan ! És hogy nehogy alkalmazásba vegyük azt a kockázatkezelőt, ha felénk járna állásügyben ...
simmering73
Egy jó ajánlólevél, lehetőleg minél közelebb a tűztől.
szaboria1
Ezért alakult meg a nagy magyar szuperbank melynek tagjai, MKB bank Budapest bank valamit a Takarékbank össze olvadása. Kié az MKB bank? Hát Mészáros Lőrincé. Így HAVEROKNAK MINDENT LEHT ADNI!!!
kissé felnőttem
majd amikor gajra mennek = becsődölnek majd a közpénznek becézettel ujtra feltökösitik !!!
ellátva betőlti a baráti kirivásokat ( kirinak a szokványosból )
ómió
És nem Böszméék "Motim-vásárlásáról" volt szó?! Vagy az már "elévült"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.