Az EzaLényeg tette közzé Facebook-oldalán azt a videót, amit egy olvasójuk küldött be a lapnak.

A névtelen olvasó a Bajcsy-Zsilinszky Kórház alagsorában akadt rá a dobozokra, amelyben állítása szerint lélegeztetőgépek vannak.

Ez a tavasszal 300 milliárd forintért vásárolt gépeknek csupán a töredéke, a videó tanúsága szerint senki sem néz feléjük.

A felvételt ITT lehet megnézni!

Hír:EzaLényeg
Kép:MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
...Mert nem számolnak el semmmmmmkivel!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
...Mert nem számolnak el semmmmmmkivel!!!
surdilloFUJT
Csak ezért is minimum 3 x-i főbelövés jár!!!
jesz
Várjuk ki a végét.. Nyunyóka alig hallhatóan, szempillarebegtetve utalt rá, hogy most jön csak a neheze...

Mint Szlovákiában, Cshországban láthatjuk...akkor jön ide is...

Isten irgalmazzon, hogy szükség legyen azokra a lélegeztetőre..
lampa laz
A "szuper" kínai vakcináknak is ez lesz a sorsa? A kínai maszkgyártó gépeit is aranyáron vették szíjjas fürkészői ami szrt sem ér akárcsak a lélegeztetőpumpák. Helyette jó üzleti érzékkel ráharapott egy itthoni gyártó a maszkokra nem kevés állami támogatással 1,1 milliárddal 24.hu/fn/gazdasag/2021/02/17/koronavirus-orvosi-maszk-dunafoldvar-vajda-papir/
Így aztán sok milliárd kidobott pénz nem az ablakban, hanem a holdudvar zsebében landolt.
Béla333
Mi az hogy alagsorban?
Milliárdokért épített kacsalábon forgó kastélyban tároljuk, nem?:

hvg.hu/gazdasag/20200917_koronavirus_lelegezteto_gepek_raktar_resceu
"Raktárt építenek a lélegeztetőgépeknek, 2,5 milliárdot ad rá a kormány"
Yoda69
@Horizont: @jesz: Az hagyjan de a gepek fele gyarilag nem mukodik, vagy ami meg rosszabb leall, amikor a beteg ra van kotve, es igy automatikusan a paciens halalat okozza.
Szevasztok
Nem is poros, és még jól jöhet az összefogásnak.
Aki Én
@jesz: ,,Kikértük a Külügyminisztériumtól az összes szerződést, hogy a világba szétküldött fürkészeink kitől és mennyiért vásároltak 16 ezer lélegeztetőgépet 300 milliárd forintért.
A legtöbb lélegeztetőt, több mint 6000 darabot egy maláj cégtől vette Magyarország 170 milliárd forintért. Hiába a nagy megrendelés, erre jött ki a legmagasabb átlagár.
Az látszik, hogy a különböző állami beszerzések nem voltak összehangolva, a külügy pedig igen drágán vásárolt.
A lélegeztetők nagyrésze azután érkezett meg, amikor már túl voltunk a járvány első csúcsán.
Több ezer olyan lélegeztető áll valahol becsomagolva Magyarországon, amit idén vásárolt a magyar kormány, és soha nem fogja használni azokat. Legfeljebb akkor lesz ezekre szükség, ha ősszel újabb, a tavaszinál 250-szer erősebb hulláma jön a koronavírusnak. A felhalmozott több mint húszezer lélegeztetőgép használatára pedig egyébként sincs elég kiképzett szakember és megfelelő infrastruktúra. "

tldr.444.hu/2020/08/26/kezd-kirajzolodni-hogyan-rendelte-jelentosen-tul-magat-lelegeztetogepekbol-magyarorszag
Aki Én
,,A sajtótájékoztatón egyértelmű tényekkel igazoljuk, hogy a lélegeztetőgépek beszerzésénél többszörös, 2-3 szoros áron vásárolta az állam a közvetítőcégektől a készülékeket, mint amennyibe az nekik a kínai forgalmazótól vásárolva tavasszal került."

korrupcioinfo.hu/lelegeztetopanama/
ómió
Az a fránya efftársi Szilvássy jósda meg csak "szexuálisan jósolta meg", hogy végülis mennyi kell!
Aki Én
@ómió: Figyu, te beteg bolsi. Tényleg nem érted a történetet, és akkor arra van mentség a szellemi és értelmi képességeid alapján, vagy csak beteges hazudozó vagy?
TollerBela
Várják a feltámadást ...Ideje lenne valami hasznosítás után nézni ! Garázsvásár, alkatrészbánya, útépítéshez alapba, stb ...
ómió
@Aki Én: Megint súlyosbodott az elmebajod, bolsiék fajkreténje!? A vigyorgóbeli ápolásod ellenére? Főleg a tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája nyomaszt, fajgörény!? És a neobolsi Európai Egyesült Államok "megalapozása munkálataival" hogy álltok!? Talán ezt, ennek előremozdítását, a tetves bolsiságoddal paralell kéne megpróbálnod másokra hazudni, fajgörény, talán úgy nem nyomasztaná tetvességedet annyira!
Aki Én
@ómió: ...gondoltam, te súlyosbodó bolsi fajkretén. Agyadra ment, hogy már munkásőrnek is hülye vagy, mi?
kissé felnőttem
vett beléptetőrendszert a dajcs tompika is és felszerelték? ja ezt meg majd kikutatják ,hogy ki merte le fel videózni aztán az lesz a legelvetemültebb ? nem aki ott és úgy ahogy tárolja Állagmegóvás őrzés ugyan ma itt kit érdekel ja nem a mi pénzünk ??? hát vezérek itt a piti gond ám
Csizmás Kond
...és ha ne adj isten mégis rászorulna a zellenkzéki de valamiért nem jutna neki lélegeztetőgép akkor azért nyafogna mert nincs elég ?...hogy lehet ennyire bekövesedett agyú valaki, hogy szükségszerinti darabszámban gondolkodik az egészségügyi felszerelések dolgában ?
Aki Én
@Csizmás Kond: ...én most önzetlenül segítek neked, elmondom mik az alapvető gondok a lélegeztetőgép körül.. Innentől rajtad áll vagy bukik a dolog.

,,A sajtótájékoztatón egyértelmű tényekkel igazoljuk, hogy a lélegeztetőgépek beszerzésénél többszörös, 2-3 szoros áron vásárolta az állam a közvetítőcégektől a készülékeket, mint amennyibe az nekik a kínai forgalmazótól vásárolva tavasszal került."

,,Minél nagyobb tételben, annál drágábban"

,,A legtöbb lélegeztetőt, több mint 6000 darabot egy maláj cégtől vette Magyarország 170 milliárd forintért. Hiába a nagy megrendelés, erre jött ki a legmagasabb átlagár."

,,Legfeljebb akkor lesz ezekre szükség, ha ősszel újabb, a tavaszinál 250-szer erősebb hulláma jön a koronavírusnak. A felhalmozott több mint húszezer lélegeztetőgép használatára pedig egyébként sincs elég kiképzett szakember és megfelelő infrastruktúra. "

Jelezd, ha valamelyik pont értése gondot okozna. Habár most szólok, fingom sincs, akkor hogyan tovább.
Csizmás Kond
@Aki Én: ...ez az egész hogy is mondjam...ki mit akar azt hisz, de azt el is hiszi.
Nem tudom mennyiért vehették mert nekem nem szoktak beszámolni se nem érdekelnek olyan dolog ami nem az én bajom, szóval vették mert úgy gondolták kell és ha kellett volna az biza még nagyobb baj de ahogy látom ha nem kellett az is baj.
A propaganda és az ellenzéki érvelés közztt csak annyi a különbség hogy egyiket egyik a másikat a másik mondja...persze szerepcsere esetén csak a szereplők változnak a szöveg nem. Te most erre gerjedsz, és ha majd mittudom a mai ellenzék kerül a mostani helyébe akkor épp az ellenkezőt fogod fújni...na ennyi benne a valóság...és reménykedj hogy a rozsda eszi meg ezket a gépeket nem a használat..főleg hogy nem te fogod használni...és akkor nem lesz drága
ómió
@Aki Én: Már megint az elmebeteg tetves bolsiságod másrahazudási szindrómája gyötör téged, bolsiék fajkreténje!? Még ott a vigyorgó munkásőr tagozatán is, ahol vagy!? De legalább a Böszmeszart letörölted már a bajszodról, efftársak fajbarma!? Ne feledd!
balos
Mi van szálasi fattyú?Nincs dolgod,hogy itt irritálsz?inkább a genya seggén nyalakodnál
istván irén
Azért az nagyon érdekes akik itt folyton komcsiznak bolsiznak azoknak csak a lába látszik ki a komcsi kínaiak oroszok picsájából.
namihami
Néhány év és ezt a problémát is megoldja az idő és az amortizáció. (lásd beléptetőkapu)
Ha más mód nem akad, majd jöhet a ""választási voksajándék"" megoldás. Kár nem ér mást, csupán az adófizetőket. A ""szijjártók"" már a pénzüknél vannak.
kokopelli
@Aki Én: Nem érti a vén "ómiafarok",hogy az értelmetlen vásárlásoknál is leszakítják a "proviziót" a fityiszes
megrendelők!! (;-))
1984
Sorben kell miden szinten faladni az ellenllást. mer a fasiszta Rágán Vitor gyúlöli a megyetokat - a magatokat okolja a szenvedéséért.

Orbán Viktor gyűlöli a magyalokat, ezért bosszút áll a magyarokon.

Orbán Viktor megöl téged, magyar, mert semennyire sem értékel téged- Orbán Viktor úgy öl magyarokat, hogy semennyire sem érdekli őket.

A magyar gyilkos Orbán Viktor!
CsipkeRózsa
@1984: A magyar gyilkos, aki magyargyilkos?
1984
Orbán Viktor gyűlöli a magyarokat a személyes bántás okán fogva, ezért Orbán Viktor - a személyes bántás okán fogva - képes hazaáruló módon bosszút álni a gyerekori sérelmeiért.

Te faszszopó, te Orbán Viktor gyerekkori sérelmei miatt szenvedsz!
Ez őrület a köböm!

Azért nem öllek meg, mert nem legális.
Nem marhára nem vagyok... tudod mit, te geci? nem magyarázom meg neked a bizonyítványom!
Te egy geci vagy, én meg jó.
A jók kinyírják a geciket!
Majd, ha ki lesz adva rád a bedarálás, akkor bedarállak!
A jól bedarálják a rosszakat, ha kiadják a kilövési engedélyt - vágod geci!?
1984
@CsipkeRózsa: Ne filozofálj! :)
Azért értelek, mert nem vagyok hülye.
1984
@CsipkeRózsa: Szeretnél valamit elérni. Mindenki szeretne valamit elérni, De nem ez határozza meg a tudatot!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.