Az ellenzéki pártoknak október 23-ig kellene megállapodniuk abban, hogy ki legyen a közös miniszterelnök-jelöltjük a 2022-es országgyűlési választáson.

A hvg.hu cikke szerint Fekete-Győr andrás lesz a Momentum Mozgalom miniszterelnök-jelöltje, ezt Cseh Katalin, a párt EP-képviselője jelentette be egy online tájékoztatón vasárnap. Fekete-Győrt a cikk szerint a nemrég a párthoz csatlakozott Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők is méltatták.

Eldőlt: Fekete-Győr András lesz a Momentum miniszterelnök-jelöltje

Fotó, címlapkép: 

Hadházy azt mondta, személyes célja minél több embert börtönbe küldeni azok közül, akik az európai uniós támogatásokat elcsalták. Hadházy szerint a 2022-es választásnál fennáll a csalás lehetősége.

A cikk szerint a Momentumon kívül eddig a Jobbik jelentett be miniszterelnök-jelöltet, aki Jakab Péter pártelnök, az indulását saját maga jelentette be január 25-én. Jakab szerint legkésőbb október 23-ig ki fog derülni, hogy ki lesz az ellenzék jelöltje a kormányfői posztra és ki lesz az a 106 képviselő, akik az ellenzéket képviselve indulnak a választókerületekben. Jakab a cikk szerint januári bejelentésekor arról is beszélt, hogy az előválasztáson a nép fogja eldönteni, hogy ki lesz a méltó arra, hogy legyőzze a Fideszt, illetve hogy ki képviselje a választókat. Szerinte lesznek parázs viták, de nem egymást, hanem a Fideszt kell legyőzni.

Januárban a Pulzus Kutató Intézet készített a lehetséges ellenzéki miniszterelnök-jelöltek népszerűségéről. A felmérés szerint Dobrev Klárát (DK) és Karácsony Gergelyt (Párbeszéd) választanák a legtöbben miniszterelnök-jelöltnek. Dobrev és Karácsony 14-14 százalékkal került az élre a teljes lakosság koráben, ám ha nemek szerint bontják az eredményeket, akkor a legtöbb női szavazat Dobrevre szállt (18 százalék), míg a legtöbb férfi Jakab Pétert tartotta a legalkalmasabbnak (16 százalék). 

A 18-39 év közötti válaszadóknál is Jakab került az élre (19 százalék), Karácsony a 40-59 év közöttieknél volt a legnépszerűbb (18 százalék), a 60 évnél idősebb korosztály Dobrevet favorizálta (22 százalék) – ismerteti a lap a korábbi felmérést.

"A teljes népesség 35 százaléka senkit sem tartott alkalmas jelöltnek a felsorolt tíz ellenzéki politikus közül. Az eredmények a teljes népességet nézve így alakultak:

- Dobrev Klára, a DK EP-képviselője (14 százalék);

- Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd társelnöke (14 százalék);

- Jakab Péter, a Jobbik elnöke (12 százalék);

- Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere (11 százalék);

- Fekete-Győr András, a Momentum elnöke (8 százalék);

- Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke (2 százalék);

- Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke (1 százalék);

- Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke (1 százalék);

- Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke (1 százalék);

- Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke (1 százalék)"

Forrás: hvg.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Komolytalan lista komolytalan szereplőkkel.
tudode
Arra már ráfaragott az ország, hogy egy élettapasztalat nélküli kivagyi nyerte el a választók bizALMÁT, amellyel 11 éve él össze, vissza!
jesz
Jéééézusom...erre a tökéletesen alkalmatlan emberre hogy eshetett a választás?...

Aki érti a testbeszédet, az jól tudja, hogy értelmetlen rá szavazni.

A magyar nép jobbat érdemel!
kereső
Az előválasztáson eldől- mert "csak egy maradhat"!
1984
Bevallom őszintén, én nem bírom ezt a sok beállított képet momentum hőséről.
Fizetett épek.
Én évek óta smmit nem tudolk erről a csávóról.
Ha hazudsz a magyar embereknek, megöllek, Fekete-Győr András.
Puszta kézzel!
Egy állat vagyok - mindig is egy állat voltam. Ebben nőttem fel.

Ha hazudsz a magyar embereknek, megöllek, Fekete-Győr András.
Puszta kézzel!
Eladott Ország
Fekete-Győr András a fideszt is bevonná a közös alkotmányozásba...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/140635255_2746318755681647_2886888184355715746_o.jpg?_nc_cat=100&ccb=3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=J5VJuXaE8u0AX-rt_RM&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=ab0e4f9bae5034b4900984975b1b10d7&oe=60566A74
Oszkó Péter hazudni már tudnak úgy mint a "nagyok", lopni még nem annyira, mert nem engedték őket a húsos vályúhoz, most ezért tepernek! Már Goebbels doktor is megmondta! "Minek az igazi tények, ha itt vannak a hamisak"! Fekete-Győr András tény hazudik ! A fiatal Orbán volt ilyen, sok mindenben hasonlítanak egymásra ! Bajnai Gordonnal, és Oszkó Péterrel kapcsolatban is hazudott, tudvalevőleg nem dolgoznak együtt, legfeljebb csak javaslatot adtak/adnak a pártnak !
Vásárhelyi Mária: A momentum előítéletes, megbélyegző, kirekesztő.
www.atv.hu/belfold/20200825-kokemeny-kritika-a-momentumnak-balrol-eloiteletes-megbelyegzo-es-kirekeszto
Eladott Ország
@fideszes gyökér: ma, 15:56 ♦ Azért lesz előválasztás, hogy ne szopjuk le a csúti zsirdisznót és győzzön az esélyesebb.
Ez így nem fair, a Gazsi gyerek még csak most kezdte. Majd 20 - 30 év múlva kell megnézni. Azért igaz az a mondás: Az alma nem esik messze a fájától.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/141849292_1126434744463297_3620449361738432537_o.jpg?_nc_cat=107&ccb=3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=gpM-Gx1Gf1oAX_NltKb&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=83122cb5de07abf156bbf1dbb4acf45a&oe=6058A18E
Sámannus
Bejelentkeztek a munkakerülők nekik a brüsszeli csatorna huszár a zigazi, meg a győri kurvapecér. Ilyen szar társaságot nem hordott még a föld a hátán.
karma1
@Qqberci: 15.46-ra: NE'MI??? Mintha ot magat latnam, a 31 evvel ezelotti kiadasban! Nem is mas o, kizarolag orban 2.0 verzioja, sokkal rosszabb kiadasban, mivel o ert a tech-hez is...Sokkal szofisztikaltabb, kifinomultabban gyakorolna a teljhatalmat. Isten mentsen meg egy kuldetestudatost az elen!
karma1
AKarki akarmit mond: Gyurcsanyt kell inditani! Ebben a pillanatban eppen 3 tamadas van ellene - o a legnagyobb ellenseg (tehat a legnagyobb ellenfel is!)
hollik, nacsa, fegyor - mind-mind kizarolag Gyurcsanyt emlitik, hogy csak o ne ! A mult heten fejezodott be a Gyurcsany "buneit" ecsetelo 6 (!!!) napos cikksorozata a KESMA-nak, (mert csak Gyurcsany nevevel tudnak eladni akar egyetlen peldanyt is a szar egyen-ujsagjukbol! )
Szerintem meg hogyha ennyire bubus Gyurcsany, es ennyire felelemmel es utalattal emlegetik, akkor nincs is mas, akitol beszarna orban, csak otole!
Ha fegyor egy pillanatig is arra gondol, hogy majd a fidesz-szel is egyeztet, akkor mar el is vesztette az emberek bizalmat - ha az ellenzek gyoz, a fidesznek teljesen el kell tunnie a porondrol, a helyet soval kell bevetni, hogy meg tevedesbol se allhasson fel ujra ez a formacio, es persze foleg orbit kell lekapcsolni, ugy kb. eletfogytiglanilag egy boriben.
Aki arra szamit, hogy majd a teljesen destruktiv (mert ellenzekben IS csak destrualt a fidesz) parttal fog "egyuttmukodni" - az a valaki meg sem akarja igazan donteni oket!
lmp-2018 2.0-as verzio.
Mielott a felajult nyugdijasok fegyorre szavaznanak, azert azt ne felejtsek el, hogy pont o volt az, aki a 60 ev felettieket ki akarta hagyni a valasztasi szavazasbol
karma1
@Szeparepa2: Most az egyszer nem osztom a velemenyedet! Hidd el, nem vagyok Gyurcsany-hivo, csak targyilagos! Szerinted i tortenne, hogyha feltenne sajat magat a listara, mint valaszthato miniszterelnokjelolt? Kedves, arrol beszelunk, hogy MI A VALASZTEK? (Ill. kicsoda a valasztek?)
Ha megoszto a szemelye, akkor az elovalasztason ugy elbukik, mint a franc - sajnalnad? Nem! De akkor vegre kiderulne, milyenek az eroviszonyok! A demokracia eppen errol szol!
Igen, legyen benne fegyor is, Karacsony is, az Oregisten is - es a vegen majd meglatjuk, hogy ki az, akire a legtobben szavaznak!
ELOVALASZTASROL BESZELUNK, NEM a valasztasrol!
Ez eppen olyan, mint az oltoanyag: (najo, csak egy icipicit masabb az engedelyek miatt, ill. az engedelyek hianya miatt)
Ha egyszer lehet az orszagba hozni Pfizert, Szputnyik V-ot. Sinopharmot, Modernat, BARMIT, akkor hadd dontsem mar el en, hogy melyiket valasztom!
Latod, az agyalagyult partkatona az oroszt valasztotta - eperjes szamoca is ugyanazt valasztana csak...
Hat akkor oruljenek, verjek a segguket a foldhoz, oltakozzanak orosszal, kinaival - Te meg en majd valasztjuk a Pfizert vagy a Zenecat... Mennyivel lesz az Neked rosszabb?
A lelektanra gondolj erosen: a foni agyaban 11 eve semmi mas nem jar korbe-korbe, csak Gyurcsany, Soros, migrancsok (a rezsicsoki csak egy kis kitero volt, nem fontos).
Ha valaki ennyire mumusnak nez valakit, akkor egyszer az eletben, de TALALKOZZON vele szemtol-szembe, gyozze le (ugyis allandoan harc van a fejeben, raadasul horthysta szreposztassal), szerinted mit tenne orban, ha Gyurcsany FIZIKAILAG megjelenne az ellenfelei kozott? Probald meg elkepzelni a szitut, - mert ez lenne az utobbi 11 evben a legvilagosabb felallas. Brusszel megallitasa? Vicc, a fo"ni is tudja, hogy ez csak egy PR fogas! Soros? A sas nem kapkod legyek utan - az eletben nem fog komfrontalodni egy ilyen aljas lejaratas miatt Soros orbannal. Migrancsok? Nincsenek! De van GyF! IGY gondold vegig a szitut!
karma1
Kb. annyira izgultam a kerdesen, mint mikor vartuk a "valasztasok" eredmenyet a Kadar rendszerben: na vajon ki fog gyozni? Az MSZMP a Hazafias Nepfront vagy az MKP??? Es hogy fellelegeztunk, hogy nem a kadarista erok, nem is a komenistak, hanem a halado hazafias nepfrtont gyozott 96,7 %-ra! (Neha nem voltak ilyen mohok, mert csak 91,9 %-kal gyoztek, mert mar akkor is az volt a mottojuk, hogy "ne mi nyerjuk a legtobbet!")
karma1
@Szeparepa2: Meg mindig nem erzed a szitut. (Inkabb erteni ve'led, de az nem ugyanaz!) Szemely szerint en nagyon csipem a Varjut, - nagyon jo fej, banyasz volt, nem riad meg a sajat arnyekatol. Hagyjuk mar, hogy a DK eldontse, kit indit egy belso, titkos szavazas utan - es az csinalja vegig az elovalasztast! Az ellenzeki elovalasztas mindenkeppen egybetomoriti a fidesz-tabort (mar aki meg kritikatlanul megmaradt mellettuk), az elovalasztasnal NEM a fidesz szavazok fognak elojonni fanyalogni.
De azt az egyet ne felejtsd el, hogy nincs ma olyan politikus - beleertve fegyort, Jakabot, MZP-t, BARKIT - aki nem kapcsolhato valamilyen formaban a Kadar rendszerhez, annak a szellemehez, oktatasahoz, ideologiajahoz - es ez alol Varju sem kivetel! (A fegyor-es MZP-felekrol is pillanatok alatt kiderult, hogy a szuleik nagyon jo kaderek voltak az osszetakolt felkesz cuclizmusban , azert tudtak a gyerekeik parttamogatassal ingyen tanulni kulfoldi egyetemeken - a momentum szinte kizarolag ilyen elkenyeztetett kadergyerekbol allt, hiszen szinte mindannyian kulfoldon vegeztek az egyetemet)
Majd akkor lesz vege teljesen a kommunizmusnak, amikor az utolso komenista elvtars es annak a csaladja is kihal, es mar csak halvanyan emlekeznek a korra a tortenelemkonyvekbol.
Es ha mar az Apro, Szakasits es egyeb leszarmazottak miatt fujunk emberekre, akkor miert nem dorgoljuk naponta 5x legalabb kover, orban, jarai es meg ki tudja hany fideszesnek a Kadar korabeli AKTIV kommunista-szocialista multjukat? Mikozben ok komcsizzak le az Apro - es Szakasits unokakat? Miert is vagyunk ennyire szelektivek?
Az ellenzeki osszefogas elovalasztasa arrol szol, hogy elsosorban a 6 part tagsaga, tamogatoi, es az eddig nem politizalo, de a valtozast mar nagyon akaro civilek kivalaszthassak a nekik megfelelo jeloltet - hiszen ez a cel! Ha pedig az a tendencia, hogy minden partbol a vezetot jelolik, mint legalkalmasabbat (logikusan), akkor mi miert is tiltakozunk ezellen kezzel-labbal?
karma1
@Szeparepa2: Jakab Peter - Jobbik elnoke Karacsony Gergo - Parbeszed tarselnoke, Fekete-Gyor: - Momentum elnoke (bar ok jobban akarjak Szelt tamogatni - szerintem meg ez az igazi ongyilkossag, hiszen Szel lmp-s tagsaga alatt mar ketszer segitett be a fidesznek! , MZP - MMM (sajat maga alapitotta mozgalom, es annak az elnokekent bejelentkezett) MSZP - Toth Bertalan, elnok.
Ne nezzuk most a felmenoket, mert azok mar regen a sirban porladnak, - az unokaik viszont semmirol sem tehetnek - arrol sem, ha a nagyszulok altal allitolag torvenytelenul szerzett, de mara mar torvenyes vagyont megorokoltek - mert most ezek az emberek politizalasa jelenti a pillanatnyi jelent, es az orban utani jovoepitest!
Es most akarhogy nezzuk, ebbol a tarsasagbol egyedul Gyurcsanynak van gyakorlata a vezetesben, es ot ismerik nemzetkozileg. Es nemzetkozileg kivalo fogadtatasa van - marpedig az orban altal eltekozolt bizalmat vissza kell szerezni Magyarorszag reszere, mert kulonben a nagybefektetok kivonulnak, mint a pinty az orszagbol!
A nagyszulok, dedszulok, szulok emlegetese kifejezetten a magyar foldhozragadt gondolkodast, eloiteletet jeleniti meg - kulfoldon ilyen NINCS! Hruscsov es sztalin unokaja magas karriert futott be az USA-ban - senki nem azt nezi, hogy kik voltak a szuleik, hanem hogy ok mit tettek le az asztalra.
Sajnos, a magyar az egyik leg-foldhozragadtabb gondolkodasu, bizalmatlan, eloiteles nep, sosem a szemelyt es annak erdemeit veszi alapul, hanem hogy ki volt az apja, anyja. (Most az, hogy a gazsi gyerek egy gyenge kis pojaca, a recsolke egy szerencsetlen kis picsa, es egyikuk sem tudja egyedul a sajat utjat jarni, az nem eloitelet, hanem sajnos a mai napig elo teny: recsolke es a sajatlabu ferje elfogadja a milliardokat, a gazsigyerek ugy ugral az ideggyengesegevel, mint egy marionett babu, - ok ennyire kepesek - igaz, legalabb egy sem akar magatol kiallni egy megmerettetesre sem!
karma1
Meg a zsebrebaszott kez is ugyanaz... JAJ !
karma1
@Szeparepa2: Sokmindent vetettel fel. Eloszor is: Gyurcsany hitelbol inditotta el a vallalkozasat, (amit nem mellekesen mar visszafizetett!) es azert prosperal, mert ert ahhoz, amit csinal - ugyanis o hasznalja a kepesiteset, nem ugy mint a kis faszkalap. Igen, a papirok belengetese erdekes momentum volt - de volt eszszeru magyarazata, hogy miert nem mutatta be vegulis. Azt mondta akkor, hogy 300 millio forintot aldoz a sajat maganvagyonabol (ennyibe kerult volna a papir) HA MEGALLAPITHATO A PAPIROK VALODISAGA! Nem tudom, emlekszel-e ra, de tobben kerdeztek, hogy miert nem virit, mire mondta, hogy az elado nem akarta a bizonyitasi eljarast, es 300 millanal tobbet kert. Viszont miert keverte volna magat a Csaszy-Tatray-Czegledy ugyekbe orban, hiszen hosszu es nagyon szar eljaras volt ez, es mindegyik orban veresegevel zart. Oszod es Kotcse valoban eleg kozel van egymashoz, de ott egeszen mas a sztori! Nem tudom, hogy olvastad-e tolem, de ebbe a sztoriba a sajat csaladom is belekeveredett - akaratlanul, es a vegen mi (is) rosszul jottunk ki belole. Nem untatlak ezzel megegyszer, - egyszer mar leirtam. Termeszetesen Gyurcsany a kora miatt a KISZ-ben novekedett fol - csak azt ne feledd el, hogy o meg is maradt annak, aki volt: szocialisan erzekeny embernek, mig orbanon a KISZ korszaka utan legalabb a 6. tuti koponyeg van. Ha igaz volna az, amit arrol allitasz, hogy orban es Gyurcsany szinjatekot jatszanak, akkor Gyurcsany nagyobb szinesz, mint Lawrence Olivier - mindenesetre Oscar dijat erdemelne! Az, hogy az lmp atomjaira hullott, az az o bajuk: ha nincs az a vita az osszefogasrol 18 elott, akkor az lmp sem szakadt volna ket- vagy tobb reszre. Ok 18-ban mar masodszor voltak felelosek a fidesz gyozelmeert - ezt mar a normalisabb lmp-s szarny sem fogadta el. A Parbeszed nem egy sikeres part - orulhetnek, hogy osszesen van 2 olyan kivalo egyeniseguk, mint KG Es Szabo T. Aztan hosszu szunet - kb. a kdnp-vel azonos meretu a tagsaga.
Sámannus
A részvény osztás nagy ötlet tőletek. Különösen ha a Mészáros cégeket is bevonjátok. A pohos meg magára húzza a káposztáshordót, hogy meg ne pukkadjon.
simmering73
"Fekete-Győr András színre lépésével egyidejűleg a Momentum megvillantott néhány elképzelést az Orbán utáni Magyarország működéséről, ami azért fontos, mert az egyik legnagyobb baj, hogy a magyarok jelentős része nem is tud elképzelni mást, mint ezt a sötét bűnszervezetet, s olyan érzete van, mintha mást nem is lehetne csinálni, mint csak azt, amit az Orbán-család által vezetett maffia tesz. Nagyon fontos lenne, hogy az ország előtt legyen egy sokkal vonzóbb jövőkép a keresztényfasiszta diktatúrával szemben, erről beszéljenek az emberek, beszéljen és vitatkozzon róla Orbán orra előtt az ország. Tetsszen meg nekik, szeressenek bele egy Orbán nélküli vonzó jövőbe. Ezért nagyon fontos lenne, hogy a Momentum álljon elő mielőbb a pontos részletekkel, és a többi párt programja se csak annyi legyen, hogy ne Orbán legyen a diktátor. Ha van alternatív jövőkép, megjön mindenki kedve a máshoz. Még a megfáradt kollaboránsok is eljuthatnak Orbán elzavarásának valódi gondolatához."
nepszava.us/fekete-gyor-andras-az-elso-lecet-atugrotta-bortonbe-tenne-a-ner-bunozoit/
karma1
@Szeparepa2: Sajnos, minden szavaddal egyet kell ertenem. De szerintem van egyszeru magyarazat is: az embereknek ma mar van mit veszteniuk - amikor a felvilagosodott elmek vezettek egy felkelest, forradalmat, akkor olyan tomegeket mozgattak meg, akik valoban nyomorban eltek, es akiknek nem volt mit tovabb vesztenie. De most van: vannak sulyos hitelek, amiket vissza kell fizetniuk, kulonben utcara kerulnek, es egy nagyvarosban utcara kerulni nem semmi valtozas az egyen eleteben, - vagy eppen ragaszkodas a munkahelyhez, ami (ha nem is fizet tul sokat, meg a fonok is geci, de legalabb VAN!), es hat egy csomo mas szempont is kozrejatszik. Petofi meg tudott a hazafisagra apellalni, - mara ez szinte teljesen lenyegtelen kerdes - marad a munka megtartasa, a fedel a fejunk felett, az etel a szankba... Es az, hogy kozben talan meg is oregedtunk, betegek is lettunk, es nem biztos, hogy ezt a harcot most nekunk kene megvivnunk, oregeknek. A forradalom mindig a fiatalok sportja...:(
csak úgy....
@Shikari: 11:22 mongyuk a viktorod sem egy tiszta fajú árja és te sem..
a te hibbant agyadnak elég ha valaki fideszes,mert akkor az automatikusan magyar! tibim,te egy szellemi szegénylegény..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.