A cégben kisebbségi résztulajdonos a miniszterelnök öccse már 2015 óta. Eddig az Orbán-család tagjai a közbeszerzéseknél alvállalkozóként, vagy beszállítóként tűntek fel, ez az első olyan tender, amelyet fővállalkozóként nyert el egy olyan cég, amihez köze van az egyik családtagnak.

A Direkt36 oknyomozó portál a 444-en jelentette meg cikkét, amelyben arról számoltak be, hogy ifj. Orbán Győző, a miniszterelnök egyik öccse egyik cége nagy értékű közbeszerzést nyert el 2020 végén: nettó 268 millió forintos megbízást kapott a következő évekre gázhálózatok felügyeletére.

Orbán Viktor egyik öccsének érdekeltségében álló cég nyert el egy nagy értékű közbeszerzést

Fotó: Illusztráció/Facebook/Orbán Viktor

A cikk szerint a Gamma Analcont Kft. (amelyben ifj. Orbán Győző kisebbségi résztulajdonos) az E.ON dél-dunántúli leányvállalatától nyerte el a megbízást. Az eredetileg német magántulajdonban álló gázszolgáltató hamarosan egy keretmegállapodás értelmében részben állami cég lesz, mivel a magyar kormány a hazai E.ON-érdekeltségeket tulajdonló E.ON Hungária negyedét tervezi megvenni.

A Direkt36 emlékeztet rá, hogy már végigvették egy cikksorozatban, hogy az Orbán-család különböző tagjai hogyan jelentek meg egyes közbeszerzéseknél alvállalkozóként, vagy építőanyag-beszállítóként, ám a mostani közbeszerzés attól is érdekes, hogy nyílt eljárás során, fővállalkozóként nyerte el egy olyan cég, amelyhez az Orbán-család egyik tagjának köze van.

A Gamma Analcont Kft-vel  – amely egy másik céggel közösen pályázott – összesen 270 nyomásszabályozó állomás távfelügyeletére kötöttek szerződést, ezen belül a cégnek a távfelügyeleti rendszer telepítése, üzembe helyezése és dokumentálása lesz a feladata (a rendszerhez szükséges hardvert a másik cég szállítja). A két cég a feladatok elvégzésére 255,9 millió forintot kap, a rendszer későbbi karbantartásáért pedig további 11,8 millió forintot. Azt ugyanakkor nem tudni, hogy az összeg hogyan oszlik meg a két cég között, erre vonatkozóan nem válaszoltak a Direkt36 megkeresésére.

"A teljes közbeszerzés összesen 899 darab nyomásszabályozó állomás távfelügyeletének kiépítésére, valamint opcionálisan ezek 2025 és 2028 közöti karbantartására szólt. A munkálatok összesen hat megyét, Baranyát, Somogyot, Tolnát, Veszprémet, Fejért és Zalát érintik. Az E.ON-ban ugyan az állam még nem rendelkezik tulajdonrésszel, de a cég közszolgáltatást nyújt, és az ezzel közvetlenül összefüggő beszerzéseit – egy bizonyos összeghatár felett – közbeszerzéssel kell bonyolítania, csakúgy, mint az állami vállalatoknak.

Az E.ON végül a teljes munkára több ajánlattevővel kötött szerződést. A legjobb ajánlattevő kapta a munka 50 százalékát, a második és harmadik legjobb pedig 30, illetve 20 százalékot. A Gamma Analcont által vezetett konzorcium csak a második legjobb árajánlatot adta, így a munka 30 százalékára kapott megbízást – összességében azonban így 50 millió forinttal több pénzt kap majd, mint az a cég, amely a munka 50 százalékát végzi majd el"

- olvasható a cikkben.

Az E.ON a Direkt36 megkeresésére azt válaszolta, hogy a Gamma Analcont esetében a kiválasztásnál az ajánlott ár és a szakmai alkalmasság játszott szerepet, a tulajdonosi kör vizsgálata nem tartozott a kiválasztás szempontjai közé. 

A cikk szerint ifj. Orbán Győző 2015-ben vásárolta be magát a cégbe, ahol azóta 26 százalékos tulajdonos. A cég a 2010-es évek elején még nettó 200 milliós éves forgalmat produkált, ez 2015-ben megduplázódótt, 2016-ban meghaladta az 1 milliárd forintot, de utána visszaesett 400 millió forint környékére az árbevétel. A cég az Európai Uniótól különböző támogatásokat is kapott 2015 óta, összesen mintegy 500 millió forintot.

A Direkt36 kérdéseire a cikk szerint sem a cég, sem ifj. Orbán Győző, sem pedig Orbán Viktor nem válaszolt.

Forrás: Direkt36 a 444-en

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Ebben az a szomorú,hogy az emberek az ilyen,és hasonló hírekre az emberek már a fejüket se kapják fel,hogy az orbán-pereputty,vagy orbán köreihez tartozó haverok nyernek közbeszerzéseket,Lassan 12 éve ez van.Már senki nem csodálkozik rajta. Csak várjuk,várjuk,hogy az EU végre lépjen,hogy ne kaphassanak közbeszerzést akik eddig sokszor kaptak.Ilyenkor már csak arra vagyunk kíváncsiak,hogy hányszorosan túlárazva végzik a munkát
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Ebben az a szomorú,hogy az emberek az ilyen,és hasonló hírekre az emberek már a fejüket se kapják fel,hogy az orbán-pereputty,vagy orbán köreihez tartozó haverok nyernek közbeszerzéseket,Lassan 12 éve ez van.Már senki nem csodálkozik rajta. Csak várjuk,várjuk,hogy az EU végre lépjen,hogy ne kaphassanak közbeszerzést akik eddig sokszor kaptak.Ilyenkor már csak arra vagyunk kíváncsiak,hogy hányszorosan túlárazva végzik a munkát
Gauntlet
Shikarinak meg Durbincs-nak ez is jó, igaz, meg hogy a Sport ötször annyit kap mint az egészségügy !
kereső
Úgy kell ez most, mint egy falat kenyér! Egy jó hír szűkebb hazánkból.
A hír: „A magyar ethnofitness edzésforma kidolgozására” 12 millió forint támogatást kapott a Nemzeti Kulturális Alaptól az Élet Szolgálat Egyesület.
"... a szervezet elnöke nem tudta megmondani, mi is az az ethnofitness, és férjéhez, az egyesület alelnökéhez irányította lapunkat. Törőcsik Pál – aki hosszú évekkel ezelőtt Nagykanizsa fideszes alpolgármestere volt, azt mondta:
- Ez a mi találmányunk, fitnesz mozgáskultúra magyar népzenére."
- írja a Népszava
A kétoldalas pályázat fő céljának megvalósításában, „a földművelő magyar nép zenéje és tánca” megkedveltetésében - többek között - közreműködik:
- projektvezetőként Kása Csaba, a Magyarságkutató Intézet (MKI) szakértője 2 millió forintért,
- a munkát Erdélyből online segíti egy koreográfus, aki 1 millió forintot kap,
- az egyesület alelnöke, Törőcsik Pál „szervezőként” 2 millió forintra számíthat.

De lesz materializált eredmény is - a 40 perces oktatófilm 500 ezer forintból készül el!

A 12 millió még értelmezhető nagyságú??
kereső
Ebben a hirben nem a közbeszerzés elnyerése az igazán érdekes. Inkább az, hogy az orbán@Co minden stratégiai ágazatot gyakorlatilag már megszerzett-és megszerez. A viz,gáz-és áramellátás gyakorlatilag az ő kezükben van. Milyen hatalmas zsarolási-és kiszolgáltatottsági potenciál ez! Na ez az igazán veszélyes ebben a történetben IS!
nezelodo
Húha! Csak bele ne dobálja ezt a kis aprópénzt a félkarú rablók valamelyikébe!
Eladott Ország
@csipetke: ma 07:24 ◘ Az istállót nekünk kell kitakarítani, az EU ebben csak segíthet.
"Mi fizetünk mindent, de Magyarország népének a demokrácia gátolóját a Karmelita kolostorból kell a börtönbe küldeni!"
(Guy Maurice Marie Louise Verhofstadt belga politikus, Belgium volt miniszterelnöke)
olkt.net/wp-content/uploads/2020/11/inbound7189895738697411349.jpg
justhpeter
Már tényleg nevetséges, hogy Orbán minden rokona, ismerőse, párttársa milliárdos, csak ő áll csupasz seggel a kormány élén. Persze tudjuk, hogy Orbán csupán egy köztörvényes és közveszélyes hazudozó.
Aki Én
@csipetke: De, sajnos felkapják a fejüket, és ilyeneket képesek leírni.

,,János Pál Brazovics
Na és? Hol van törvényben, hogy egy miniszterelnök családjának hajléktalannak kellene lenni? Tessenek már inkább CVzeglédyről írkálni. Ő ny.r. bűnöző."

A legtöbb demokratikus jogállamban azért nem is indulhat, vagy nem indul az erkölcs miatt kormányfő hozzátartozója, mert még a végén azt találná hinni valaki, hogy rá írták a közbeszerzést.
Arról nem beszélve, hogy még egy Sportszelet vagy leveskocka játékszabályában is benne van, hogy dolgozó, hozzátartozó nem vehet részt benne.
Nem véletlen.
De mondjuk ha eljátszanák a becsületest, és nem túlárazva, hanem olcsóbban szállítanának például, akkor arra lenne magyarázat.
verőce21
Az EMIR-rendszer kiépítésével összefüggő szabálytalan közbeszerzések miatt összesen 18 milliárdot kellett visszafizetni az Európai Bizottság részére.

mandiner.hu/cikk/20210322_gyurcsany_dobrev_belfold_emir

Akkor ki lehet kérni Altus Klárikát az EU-s parlamentből mentelmijogilag?
Clavigo
@verőce21: A Farkas Flórit nem akarod kikérni,,,,, Érdekes...
tudode
Ami azt illeti a templom egere bratyónak is van FUNÁJA, azaz Felcsút Utánpótlás Nevelésért Alapítványa, ami aszongya tömeg nélkül ez se megy, az ese megy
.
---- 68 milliárdba került, de végül csúcsra ért Orbán futballhóbortja
foci.444.hu/2020/06/27/68-milliardba-kerult-de-vegul-csucsra-ert-orban-futballhobortja
-----------------------------------
.
Mennyivel ócsobb volt örök ellenfele futócsukája, aki a Margit szigeten futotta le a köröket a többi futóval!
.
Nem nagy ügy!
.
A papi bányászik, az öcsike, a nagylány, a vő sem hajol le egy tizesért már!
Aki Én
@verőce21: ...milyen szelektív vagy. Mint egy szemétgyűjtő.

,,Ez egyfelől azt jelenti, hogy azt a 13 milliárd forintot, amit az Uniótól reméltek ezekhez a beruházásokhoz, magyar költségvetési forrásokból, a magyar adófizetők pénzéből kell fedezni. Minden magyar állampolgár, csecsemőtől aggastyánig, beleértve a hajléktalanokat és a legszegényebbeket, 1300 forinttal támogatja meg az Orbán-Tiborcz-család saját lábát. És ez csupán egyetlen elcsalt program.

Másfelől a kormány döntése a számlák visszatartásáról egyben beismerő vallomás is. Ők is elismerik, hogy az Elios-projekteknek semmilyen, Polt Pétertől különböző fórum előtt nincs esélye, bármilyen független ellenőrzés súlyosan korruptnak találná az ügyet. A legjobb, amit tehetnek, hogy bent tartják az egészet a saját kis mikrouniverzumukban, ahol az ügyészség, az ÁSZ és az összes többi hatóság a Fidesz szolgálatában tevékenykedik, és olyan csodákra is képesek, hogy röhögés nélkül kimondják, hogy az Elios-ügyben nem történt bűncselekmény.

Mindenképpen értékelem ezt az őszinteséget. A pénzt azért kérném vissza a magyaroknak. Az övék, nem Tiborczé."
Eladott Ország
@sgl: ma, 09:48 ◘ Az ellenzék csak azt várta "mi esik le a teherautóról". Úgy tűnik, hogy ezek ugyanazok. Ez így, ahogy van, a rendszerváltás utáni egységes és oszthatatlan, ideológiák által el nem határolható politikai osztály. A maga hamisan fénylő valójában és erkölcstelenségében.Menthetetlen ország az, ahol minden politikus ártatlan, mint a ma született bárány, miközben mindenki ott ügyeskedik, ahol tud és nem szégyell, aztán ha valami félig kiderül, akkor jön a sóhajtozás, hogy a másik oldal tehet mindenről és jön a magyarázkodás, hogy ez miért nem lopás, és miért nem felelős csak mindig valaki más. Ez megint az, aminek tűnik. Ez a rongyosra cincált, örök érvényű közhely: ezek ugyanazok. Miként a vesztes is ugyanaz. Egy hülyének nézett ország, amely ahelyett, hogy három évtized alatt felzárkózott volna Európához, a korrupció fertőjében vergődik és próbál meg túlélni a szarnak, bajnak nincs gazdája kezdetű népi bölcsesség dallamára.
tudode
@tudode: .
.
Bocsi nem voltam elég alapos, mert a bratyó FUNA-jahoz még a 68 milliárdhoz hozzájön 2020-ban pár szerény, 5,4 milliárd, már amit az oknyomozó újságírók kiszúrtak
.
---- 3 milliárd forint extra taót zsebelt be közvetlenül a veszélyhelyzet kihirdetése előtt Orbán fociakadémiája
.
foci.444.hu/2020/06/29/3-milliard-forint-extra-taot-zsebelt-be-csendben-kozvetlenul-a-veszelyhelyzet-kihirdetese-elott-orban-felcsuti-fociakademiaja
----------------------------
.
---- Rejtély, mire kapott plusz 2,4 milliárdot a felcsúti foci
.
g7.hu/kozelet/20200213/rejtely-mire-kapott-plusz-24-milliardot-a-felcsuti-foci/
-------------------------------
.
Ezt a családot nem lehet szerénységgel vádolni! Aszongyák ha lúd legyen kövér!

.
Yoda69
@Gauntlet: sikari es dunbics ket roman patkány, oket nem erdekli a magyar egészségügy, csakhogy megkapjak a havi apanazst a fideSStol.
namihami
Méghogy a család, meg a tesó?!?!
Arra még egyikőtök se gondolt, hogy ez a családtag IS a képességeivel halad előre ezen a nehéz és rögös pályán?!?! Hogy a tudása és a szorgalma hozza neki a sikereket és eredményeket?!?! Pont úgy, mint a família többi tagjának is.
Kéretik a gonosz megjegyzésektől tartózkodni. Ez a család a NER hasznos tagja. De még milyen hasznos---különösen a családnak...
tudode
@tudode: .
Megvizsgáltam, hogy a bratyó FUNA-ja a járvány legkellős közepén kímélte-e a nehezen dolgozó kisemberek, fontossági sorrendben az egészségügyre költhető BUK-szájátg, a 73,4 milliárd mellé!
.
De nem, mert 3031. 02. 20-i hír szerint, szerényen
.
----- Kellett még 440 millió forint Felcsútra
g7.hu/kozelet/20210201/kellett-meg-440-millio-forint-felcsutra/
------------------------------
.
És a leejtőn nincs megállás a székházmutyitól a 400 millióig, mikozben ezrek hullanak el, mint az őszi falevél!

.
Eladott Ország
Ez a ti kibaszott hitvallásotok: a gennyes nepotizmus, amiről kiselőadást tartotok és megpróbáljátok elmagyarázni, hogy ez miért van rendben. Az autokrata és diktatórikus rendszerek analógiájára ezt honosítottátok meg: szétlopjátok az országot és utána még ti vagytok megsértődve, ha ezt bárki szóvá teszi. Alávaló tolvajok vagytok, megmagyarázzátok, hogy ezzel semmi baj nincs, és jól megdicséritek saját magatokat, hogy minden világok legjobbikát hoztátok a nyakunkra.
Közben százezres nagyságrendben űztétek el a magyar polgárokat az országból, akiktől a saját felemelkedésük és emberhez méltó életük lehetőségét és az ország felemelkedéséről hablatyolsz. Miközben vállalkozni akaró, tehetséges magyar fiatalok elől veszitek el a lehetőséget, miközben a senkiházi pereputtyotok sehol nem volt, ameddig nem kerültetek hatalomra, miközben a rokonságotoknak semmi keresnivalója nem lenne állami pénzek közelében (az ilyesmit összeférhetetlenségnek hívják!), miközben fosztogattok, mint a vadak, még erkölcsi kiselőadásokat is belenyomtok a pofánkba arról, hogy miért hülye itt mindenki rajtatok kívül. A büdös qrva anyátokba!
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/3534/363/original.jpg?w=600&h
Béla333
A maffiafőnök már bejelentette, hogy nem foglalkozik:
- a felesége meggazdagodásával,
- a stómanjai milliárdjos közbeszerzéseivel,
- az apja lóbányáival,
- a nemzeti vejkó bűncselekménygyanús üzleteivel,
és természetesen nem foglalkozik az öccse közpénzes bulijaival sem.

Nem értem, miért nem felel meg ez a válasz a félázsiai népének??!!
kokopelli
...csak nem attól fél,hogy először életében az igazságot kell mondania? ß@r ügy lehetne neki!? (;-))
csak úgy....
@verőce21: a fidesz öl,butít és nyomorba dönt,gyorsabban mint a mértáktelen alkohol..
csak úgy....
orbánék a 100 lábú család,akik mindíg más lábán másztak-másznak és mászni fognak a magasba..
ómió
Az első olyan tender, amiben fővállalkozóként...? Efftársilag - látszik(!) - még ez is "veszélyes"! De, hogy "lop", az efftársilag azért már ráhazudható!
csak úgy....
@ómió: tudod,hogy ki az igazi jó birka? nem azok akiket rákosi,sztalin,hruscsov és kádár a nyakuknál fogva madzagon vezettek év tizedeken keresztül!
te és a társaid,akiket orbán pár éve madzag nélkül az órrotoknál fogva vezet! ti vagytok az igazi jó birkák..
Pipás
@ómió: Te vagy a veszélyes. Ön- és közveszélyes vagy.
csak úgy....
@Pipás: gondolod,hogy egy ilyen idióta magától bele esik a kardjába? a köz,- abban van valami de szerintem már ismerik a szomszédok..
nezelodo
Nyugodtan rá lehet bízni a hálózat felügyeletét, talán a gázcső nem jár úgy mint a hatvanpusztai 19 századi kovácsoltvaskerítés.
Lepényleső
Ez egy maffiózó sorozat új epizódja,vagy valóban egy közbeszerzés leírása?
verőce21
@Aki Én: (09:53) Milyen szerencse, hogy idemásoltad ezt Feri, mert így nem ejtettél szarvas hibát a helyesírásban!
A saját hozzáfűzésed így is maga a szemét...
mzper x
Takács Tamás már megint rátapintott a lényegre.
Takács Tamás túl sokszor rátapint a lényegre.
Takács Tamás nagyon gyanús nekem.

Mert ugye a túlárazás, vagyis a lopás egy dolog, de még azzal is tetézik a bajt, hogy...

"hogy olyan mekk mesterek nyernek folyamatosan akár többszörözött áron nagy értékű közbeszerzéseket jellemzően valamilyen rokoni vagy anyagi magánérdek miatt, akik logikusan nem a legjobbjai a szakmának, ezért nem is a legalkalmasabbak a feladatra. Vagyis magyarországon és általában azokban az országokban, ahol nagyobb a korrupció lehet látni a hepehupás utakon és mindenhol, hogy mekk mesterek készítették, amivel elveszik a lehetőséget azoktól a cégektől és szakemberektől, akik az adott feladatot jobban megtudnák csinálni. Így ezek a cégek és cégvezetők is jellemzően vegetálnak egy ideig, aztán sokan inkább elhúznak külföldre, céget alapítanak és normális összegű bérekkel és szerződésekkel dolgoznak, mert a saját hazájukban ha nem korruptak ezt nem tehetik meg. A jó szakemberek ugyanígy, miközben mindig maradnak a korrupt kóklerek, az alkoholisták és a tisztességtelenek."

Pontosítani kell, hogy valójában mi is az a hazaárulás és elszámoltatáskor ez alapján mindenkit elő kell venni és a megfelelő büntetési tétellel sújtani az ellopott, elherdált, az országnak jelentős anyagi kárt okozó bűntettek sora mellett pluszban.
verőce21
@csak úgy...: (12:24) "a fidesz öl,butít és nyomorba dönt,gyorsabban mint a mértáktelen alkohol.."

- Akkor miért foglalkozol a fidesszel? Igyál inkább, az legalább meglátszana az eszeden...!
verőce21
Hozzuk még ellenpéldaként, még a böszme idején datálódott maffia ügyet, az ECLIPSE Informatikai ZRT ügyet, a több milliárdos ÁFA csalást! Az elkövetők ülnek!
Megrendelő a Miniszterelnöki hivatal!
A szerencsétlen strómanjukat, a volt MTK focistát Katzenbach Imrét mostanában ásták elő egy erdőben...!
Aki Én
@verőce21: ,,szarvas hibát "
Na, ez a ,,szarvashiba", te buta balfasz. Okoskodsz, de le sem tudod írni helyesen... :) ...hahahahahahahaha..., hát mekkora kretén vagy, te kukabúvár :)
Jót nevettem rajtad, te ostoba lúzer.
Ez a beégés, te tájékozatlan suttyó.
Na, meg aztán jónak mondod a helyesírást. Félanalfabéta elvtársaidat javítsd ki, persze tudom, annyi időd nincs.
A cikket pedig megint meg sem értetted, de ez már nem is meglepő.
Mekkora ökör vagy baszki.
Aki Én
@verőce21: ...beégtél megint, te buta lúzer :)
húúúú, de buta vagy, és nem bírsz beletörődni. Nyomjad lúzer...
vitriol
Ezek a covid legsúlyosabb helyzetében sem képesek leállni a mutyizással és helyette azzal foglalkozni, ami az emberek élet menthetné!
mzper x
@ómió: @verőce21: @Shikari: Hiába hányjátok ide a hülyeségeiteket, Takács Tamásnak van igaza!
ómió
@mzper x: Ja, hogy te akkor ma a kreténséget-makogók közül szólsz! Rendben, de ez nem tartozik ránk!
ómió
@Pipás: Ne hazudd rám az egódat, bolsi fajkretén! Vagy így "efftársi"?
ómió
@csak úgy...: Igazi jó birkát keresel, bolsi fajgörény!? Kukkants a tükörbe! Akkor és ott láthatod!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.