Budapest főpolgármestere Facebook-posztban mondta el véleményét a Szabolcs utcai hajléktalankórház ügyével kapcsolatban. 

Karácsony: Kiderült, miért sürgős a kórház bezárása – „Ennél aljasabb, ennél szemetebb dolgot elképzelni sem tudok”

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely írása szerint Orbán Viktor személyes tanácsadójának, a vállalkozó Habony Árpádnak is köze van a fővárosi hajléktalankórház megszüntetéséhez.

„Kibújt a szög a zsákból: Habony Árpádhoz köthető befektetők érdekében szüntetné meg a kormány a Szabolcs utcai hajléktalan kórházat.” – kezdi. 

Majd részletesebben is kifejti az ügy alakulását:

„Kivételesen a saját lakájmédiája buktatta le a kormányt: a Magyar Nemzet ugyanis megírta, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek (OGYÉI) kell az az épület, amelyben ma a főváros hajléktalan kórháza működik. Azt már nem tették hozzá, hogy az intézetnek azért kell kiköltöznie a Budapest belvárosában lévő székhelyéből, mert azt a kormány gyanúsan olcsón eladta egy Habony Áprádhoz köthető vevőnek. A piacinál jóval alacsonyabb árat azzal indokolták, hogy a vevőnek ingyen bérbe kell adni az épületet az azt használó intézetnek. De ki adna egy forintot is egy olyan épületért, amit utána ingyen kell bérbe adnia? Hát az, akik tudja, hogy a bérlő hamarosan másik állami ingatlanba költözik. Hogy ott épp egy kórház működik, az őket nyilván nem érdekli.”

A főpolgármester természetesen az elégedetlenségét is dühét is kifejezete:

„Ennél aljasabb, ennél szemetebb dolgot elképzelni sem tudok. Hogy egy fideszes ingatlanmutyi miatt kelljen megszüntetni a fővárosi hajléktalan kórházat?! Hogy megint a kiváltságosok, a NER-oligarchák keressenek egy rakat pénzt a legszegényebb, legkiszolgáltatottabb, beteg emberek kárára?! Hogy még a tomboló járvány sem elég indok arra, hogy egyszer az életben a Habony-félék milliárdjainál fontosabb legyen a közérdek?! Ezt már nem! Minden erőnkkel megvédjük a hajléktalan kórházat, ezzel óvjuk a budapesti kórházak kapacitásait, védekezünk a járvány ellen. Erről beszélek ma a hajléktalan kórház heroikus munkát végző orvosaival és ápolóival.”

Forrás: Karácsony Gergely/ Facebook

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

66 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: tibim,te sok mindent nem értesz,mondhatnám úgy is,hogy semmit!
te nem csak nem magyar de még ember sem!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Most kell ezt meglépni, most, hogy nyugalom van az egészségügyben. Nincs is ennél szebb és jobb pillanat.
Shikari
Hajléktalan kórház? Hát az meg mi? Azt hittem, hogy a biztosítással rendelkező magyar állampolgárokat látják el kórházban, a sürgős esetek kivételével. Most meg kiderül, hogy a csöveseknek külön kórházuk van?
Miért is kell a devianciát támogatni? Nem értem!
Pálinkás Pál
nem pofázni kéne...azok az idők már elmúltak...
csak úgy....
@Shikari: tibim,te sok mindent nem értesz,mondhatnám úgy is,hogy semmit!
te nem csak nem magyar de még ember sem!
Nessy
@Shikari: Ennyire nem lehet valaki embertelen, és gonosz. Vagy mégis?
csak úgy....
@Nessy: ö mással nem tud kirukkolni..
justhpeter
@Shikari: Az, hogy nem érted nem von le az értékedből márcsak azért sem, mert nullából nem lehet levonni.
Nessy
@csak úgy...: Szegénységi bizonyítvány!
RonaGyuri
@justhpeter: a gimiben volt egy tanárom, akinek szavajárása volt: X. magának még felelnie kell az 1-esért! =))
Shikari
@Nessy: Biztos elmagyarázod nekem, hogy miért kell a hajléktalanoknak külön kórház? Miért nem jó nekik,az ami van? Máshol van a veséjük, mint a többieknek, vagy nincs vérkeringésük? Miért a speciális elbánás velük?
nemkati
Ha a pocakos vezérlőtábornok azzal verhetné a mellét, hogy Magyarország az első, ahol felszámolták a hajléktalanságot, akkor esetleg vinnék neki a börtönbe egy rohadt narancsot. De hogy még a kórházukat is megszünteti, sőt nyerészkedik rajta, hát így kérvényezem az örökös szigorított cellában való ellátását. Hogy ez az eljárás szemét és ajlas, az enyhe kifejezés.
csak úgy....
@Shikari: baxod,ha a butaság fájna,akkor te üvöltenél! különben azt a "speciális elbánást" kívánom neked is ,amit ök ott kapnak..
Nessy
@Shikari: Talán, ha elolvasnád cikket, akkor nem csak a fekvőbeteg szakellátásról, hanem az alapellátásról is szó van, valamint a nappali ellátásukról is. Ha néha kicsit itt élnél, nem egy másik dimenzióban, talán fel érnéd ésszel, hogy a hajléktalanok jó része nem örömében került utcára!
Tehát ne legyenek az utcán, ne legyenek sehol, be kell számukra vezetni a kötelező eutanáziát?
Aki Én
@Shikari: ,,Miért is kell a devianciát támogatni? Nem értem!"

Téged sem baszott agyon még senki.
tudode
Rátette az 'i"-re a pontot Felcsút kRÉMJÉRFE első tgitkárnője, aki óva intette az országot
.
----- Emlékezzünk Orbán első titkárnőjének szavaira!
hirklikk.hu/kozelet/emlekezzunk-orban-elso-titkarnojenek-szavaira/211231
..
civilhetes.net/velemeny/orban-viktor-elso-titkarnoje-nyilatkozott
.
Az Isten óvja meg tőlük Magyarországot!
------------------------------------
.
No komment! A szektavezető magától beszél!
nemkati
Az a hajléktalan nő is 3 napja azért szülte meg a gyerekét a járdán, mert neki is joga van az otthonszüléshez.
solidedge
Számolni sem tudom hanyadik keresztényi tette Orbánéknak.
Shikari
@Nessy: Nem érdekel a problémájuk. Az állam biztosít szálláshelyet, ételt, szociális munkásokat. Ha jónak látja, forduljanak hozzájuk. Miért kell külön kórház a mihaszna csöveseknek?
kereső
@Shikari: Minek a levegő, egy ilyen mihasznának, mint Te IS!
Nessy
@Shikari: Te tényleg nem ebben a dimenzióban élsz! Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
Shikari
@Nessy: Nem ítélkeztem, hanem kérdeztem.
cikicakk55
@Aki Én: Szerinted nyugalom van az egészségügyben? Ki a nyugodt? A kórházi dolgozók biztos nem.
csak úgy....
@Shikari: egy munkakerülönek van joga kérdezni? teged marha jól tarthat orbanisztán..
CsipkeRózsa
@Shikari: Vannak emberek, akiknek valamiyen oknál fogva nincs lakásuk, nincs munkájuk, nem biztos, hogy ők tehetnek róla. Amennyiben nem ők tehetnek róla, akkor sem lehet senkit betegen, utcán, ellátás nélkül "megdögleni". Bár a jobb körülmények között élők között sokan ezt gondolják.
Nem csak a jól megfizetett, jómódú családokat kell támogatni, hanem minden rászorulót.
Ez az emberi minimum!
Az adófizetők pénzét ne csak az Orbán által kiemelt és gazdaggá tett személyek és családtagok vigyék el.

A külön kórházat ne kifogásold, ha veled kerülnének együtt egy kórházba, az biztosan még jobban felháborítana.
Málna
Senki nem mondta, hogy meg kell szüntetni a kórházat, csak el kell költöznie. Ezt nyár óta tudják Karácsonyék, haladékot is kaptak, mégsem oldották meg a problémát. Úgy tűnik, Karácsony semmit sem képes megoldani, csak a kormányra vár és mutogat mindig.
Nessy
@Shikari: Tényleg igazuk van azoknak, akik néha megkérdőjelezik itt élsz e. Állami segítség??? Önkormányzatok, segélyszervezetek, önkéntesek! Az állam még az otthoni szociális segítség támogatását is a töredékére csökkentette pár éve a sok évtizede működőnek, a kritérium rendszer átalakításával.
csak úgy....
@Málna: azt is tudod,hogy hova költözködnek vagy megint csak duruzsolsz?
a költöztetést ki fizetei? téged nem irritál,hogy külföldre odabaxx a fidesz pár kórházat köszönömér a csóróknak,közben a magyar csórókkal cicizik és gáncsol?
Málna
@csak úgy...: Nem költözködnek, pont ez a baj. Önkormányzati intézmény, nekik kell állni a költségeket. Van olyan, amit megértettél a cikkből és abból, amit írtam?
Shikari
@Nessy: Tény, hogy minden hajléktalannak jut szállás. Az is tény, hogy szocmunkások nagy csoportjai csak velük foglalkoznak. Tény, hogy vannak közöttünk önhibájukon kívül hajléktalanná vált személyek, de az közös bennük, hogy alig találni közöttük olyat, amelyik ebből ki szeretne törni. Tény, hogy hiányzik belőlük az igyekezet minden társadalmi segítség ellenére. Tény az, hogy gyakran megbotránkoztatják a normálisan élőket viselkedésükkel, alkoholizmusukkal, erőszakos koldulásukkal. Tény, hogy a tömegközlekedést, ha igénybe veszik büdösek és összekoszolják az üléseket.
És legvégül tény, hogy magyar állampolgárként olyan ellátásra jogosultak, mint mindenki más. Nem jobbra, nem rosszabbra és nem másra, hanem épp olyanra.
Akkor minek is külön kórház a csöveseknek?
Shikari
@CsipkeRózsa: Felsoroltam Nessynek, hogy mi a bajom a csövesekkel és ezt nem akarom még egyszer leírni.
Miért lennék felháborodva, ha csövessel kell a kórtermemet megosztanom? Talán ordítozik, nem tud viselkedni? Netán büdös? Talán erőszakosan zavarna a gyógyulásban? Ha ilyen nem külön kórház kell neki, hanem ki kell zavarni a kutyák közé, mert nem tud emberként viselkedni. A kórház nem nevelési intézmény.

Azt pedig, hogy a deviáns, alkoholista, önmagát fegyelmezni képtelen, állatként viselkedő ember részére pusztán ezért külön intézményt hoznak létre, botrány!
Clavigo
@Shikari: Az,,hogy kretén vagy,,az rendben van... de hogy mellé még aljas is vagy,,az már kicit sok egy betelepült szarházi potyás oláhcigánytól.. Aljas vagy Bugsy...
csak úgy....
@Málna: a cikk lényege,hogy a gazdag fidesz kiba..a az utcára a csóró hajléktalanokat,akik szerintük már nem magyarok,-mert csak..., hasonló jókat vénségedre, te fideszes vasórrú bába! :)
csak úgy....
@Szeparepa2: te meg ne durbincsozz..,faß kivan
csak úgy....
@Shikari: te,mint munkakerülö,egyenlöre nem csöves.. :) tibim,ehhez pofa köll, az meg van neked böven,más meg nem igazán..
csak úgy....
@Szeparepa2: oszt mit láttál a címlapon? miért nem cáfolod inkább a szerinted "alja náci gyűlölködő uszító hazug mocskokat", gondolod,hogy ha valamit bekeversz eléjük ,akkor attól minden faxa? te mindeki véleményét leszarod,örül is neked a fidesz..
Málna
@csak úgy...: Nem utcára tette őket, hanem felmondott egy bérleti szerződést. Ilyenkor a bérlőnek kell gondoskodnia másik bérleményről. Ha nem teszi, akkor kerül utcára - de ez már az ő sara.
Gondoltam, hogy nem érted...
justhpeter
@RonaGyuri: A tanár úrnak igaza volt, de ez jelen esetben Shikarin ez nem segít, ő az abszolút nullát képviseli.
Nyírfa
Ez az, Gergely! Nem lefeküdni nekik!
Iszonyatos szégyen az országra nézve a fidesz.
csak úgy....
@Málna: nem szoktam, de mától kezdve imátkozni fogok érted és shikariér,hogy tapasztnyalhassatok ...,ha van isten,semjén szerint van,akkor ö meg fogja hallgatni az imám és "gondoskodik" rólatok,-istentöl elrugaszkodott fattyakról.
kolnidre
@Málna: Megfogsz rohadni a nemzetvezető testvérddel együtt.
Málna
@csak úgy...: Inkább imádkozzál...Te félnótás, te...:-)
Málna
@kolnidre: Ennyi? Valami ellenérv? Ne is álmodjak róla...
Nessy
@csak úgy...: Státuszkeresztény, bigott, szűk látókörű,aljas, röviden:illiberális egyedektől felesleges empátiát, valós keresztényi viselkedést, gondolkodást elvárni!
Aki Én
@Málna: ,,Habony Árpádhoz köthető befektetők érdekében szüntetné meg a kormány a Szabolcs utcai hajléktalan kórházat."
,,Azt már nem tették hozzá, hogy az intézetnek azért kell kiköltöznie a Budapest belvárosában lévő székhelyéből, mert azt a kormány gyanúsan olcsón eladta egy Habony Áprádhoz köthető vevőnek. A piacinál jóval alacsonyabb árat azzal indokolták, hogy a vevőnek ingyen bérbe kell adni az épületet az azt használó intézetnek. De ki adna egy forintot is egy olyan épületért, amit utána ingyen kell bérbe adnia? Hát az, akik tudja, hogy a bérlő hamarosan másik állami ingatlanba költözik. "

Ha valaki valamit nem ért, az megint te vagy. Még ha mást is akarsz sugallni valós elismerés helyett.
Ismerjük a fidesz módszereit, ezért is csak az ország egyötöde fideszes. Egy gyenge szellemi képességű egyötöd :)
Mert aki az ilyen és ehhez hasonló számtalan történetet nem érti, az nem túl okos.
És mindezt világjárvány közepén!!!
Málna
@Aki Én: És ez a gyenge képességű egyötöd uralja az országot...:-)
Felmondtak egy felmondható szerződést. Törvényesen. A bérlőnek nem mutogatni kellene, hanem megoldani a problémát. Karácsony képtelen erre.
Clavigo
@Málna: Kussolhatnál is néha.. Mindenki jobban járna.
Aki Én
@Málna: ...te tényleg nem érted, beszarás.
És nem, a kétötöd nem ural semmit!
Málna
@Clavigo: Tudom, zsibbad az agyad. Már mondtam, ne erőltesd!:-)
Málna
@Aki Én: De, értem. Úgy látom, neked vannak itt problémáid a szövegértéssel. Pedig igyekszem egyszerűen fogalmazni.
Aki Én
@Málna: ...egyszerű vagy, így nem is tudnál másképp fogalmazni. De az nem is érdekel, a cikk és a történet érdekel, amit te nem értesz, ezért átírod, és reklamálsz, hogy nem érti senki. De miért akarna bárki téged érteni?
Csak próbálunk neked önzetlenül segíteni, felnyitni a szemed, kiemelni a lényeget, ezzel leegyszerűsítve, hogy esélyt kapj.
Ennyi...
Málna
@Aki Én: Na, akkor ezt most vegyük végig: mit írtam át? Mellébeszélés nélküli választ kérnék, ha képes vagy rá...:-)
Aki Én
Pekár Lajos!

Elvben akár igazad is lehetne, ha nem néznénk az okokat.
Namely
@csak úgy...: "tibim,te sok mindent nem értesz,mondhatnám úgy is,hogy semmit!
te nem csak nem magyar de még ember sem! "
Érveid vannak az ellen, amit írt?

Cikkhez:
"A piacinál jóval alacsonyabb árat azzal indokolták, hogy a vevőnek ingyen bérbe kell adni az épületet az azt használó intézetnek. De ki adna egy forintot is egy olyan épületért, amit utána ingyen kell bérbe adnia? Hát az, akik tudja, hogy a bérlő hamarosan másik állami ingatlanba költözik."
Tehát nem értem, mit görcsöl karigeri ennyire. Hiszen az alapvetés az, hogy a Fidesz kivételével itt mindenki becsületes (:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD) és senki sem korrupt (:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD).
Tehát ha az összefosás nyer, akkor csak oda kell állni a nyertes cég elé, hogy "Szia Gizi, ki szeretném bérelni a megadott feltételek mellett, kérlek tedd szabaddá az épületet".
Azért inkább az lesz, hogy kiüríttetik az épületet de nem az intézet, hanem kúrcsány haverjai költöznek be.
:D
Sokszor az a gyanúm, hogy karigeri nem gonosztevő, hanem legalább annyira naiv és ostoba, mint Fegyőr.
ómió
De "szegény" a képzelőerőd, Pubi! Gondolj a rakpart "gépkocsimentesítésére" vírus idején!
csak úgy....
@Namely: belétek kár az érvekkel,ti az érveimtöl is bugyuta vakok maradtok!
mzper x
Megnyitottad a rakpartot a szigorítás közepén. Oda is tódultak az emberek ezerrel. Ez nem szakmai döntés volt.

A népszerűség hajhászás a populisták sajátja.
Legyél kemény, de következetes az emberek védelmében - én ezt várom el egy vezetőtől!
Shikari
A demagóg, alkalmatlan tíz körömmel védi a deviáns, antiszociálisokat. Ennyit szűrtem le a cikkből. Ideje Karigerit a helyére tenni, de jön a választás és elzavarjuk!
ómió
@Shikari: Igazad van, "csupán" az elzavarás a gond, mert majd megint megjönnek külföldről az efftársi szavazóbrigádok, tízezerszámra, ahogy 18-ban is.Törvénymódosítás meg a "vendégszavazatok" tiltásáról sehol!
mzper x
Világjárvány közepén nem kötünk új munkaszerződést, ami csorbítja a dolgozók lehetőségeit, jogait és nem zárunk be egy kórházat sem - ez alapvető !!!
Namely
@csak úgy...: :)
ezért inkább soha nem írsz érveket, igazad van... de nem lehet inkább, hogy azért nem írsz érveket, mert nincsenek is?

Nézzük egy kicsit az írásodat:
"belétek kár az érvekkel,ti az érveimtöl is bugyuta vakok maradtok!"
1. belétek kár az érvekkel: ezt nem így mondják.
2. a vessző után mindig tegyél egy közt.
3. érveimtöl helyesen hosszú ő-vel: érveimtől.

Konklúzió: ha ilyen a helyesírásod, mondatalkotásod, akkor képzelem mennyi érved lehet. :D
Sámannus
Takony eftárs nagy szarkeverő ám!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.