A Telex által összeállított napi frissítésű grafikonok alapján ahhoz, hogy elérjük a következő, 5 milliós célt, két hétig napi szinten kellene beoltani 150 ezer embert az első dózissal.

Bajban Orbán oltási-terve? Nem regisztrálnak elegen, a "terv" szerinti napi 150 ezret kéne, alig 24 ezret adnak be
Kép:Pixabay

Mindez azért is tűnik nehézkes feladatnak, mert Magyarországon még nem volt példa arra, hogy egyetlen nap alatt sikerült volna beoltani 150 ezer embert.

A miniszterelnök május 1-jén közölte:

vakcina van, beoltani képesek mindenkit, a siker csak azon múlik, hogy jelentkeznek-e az emberek

De ha ez tényleg így van, akkor mindez azt jelenti, hogy kevesebb az oltandó ember, mint amennyivel a kormány eredetileg tervezett, ugyanis az elmúlt 4 napban összesen 100 ezer adag oltóanyagot adtak be.

A május 5-én közölt hivatalos adatok alapján kedden mindössze 24 202 adag vakcinát adtak be, mely effektíve mélypontnak számít, mivel ez a szám közel sem elegendő ahhoz, hogy a kitűzött időpontra elérjük az 5 millió oltást. Orbán Viktor úgy véli, a beoltottak száma:

május 1-jétől számítva akár 7-10 nap alatt is elérheti az 5 milliót, május közepén elérjük a 6 milliót, június elsejére pedig már 7 millió beoltottnál fogunk tartani.

A miniszterelnök tervei viszont csak akkor valósulhatnak meg, ha az oltási kedv megnövekszik, és még többen regisztrálnak:

a kedden közölt adatok alapján azonban az összes regisztrált száma 4 725 000 fő, ez viszont bőven nem elegendő, a múlt pénteki adatokhoz képest pedig csak 100 ezer ember jelentkezett a koronavírus elleni oltásokra.

Az oltási terv eléréséhez azonban tartozik egy reménysugár is, mivel a 16-18 éves korosztály május 7-ig regisztrálhat oltásra, ha minden jól megy akkor pedig akár már a jövő hét közepén megkezdődhet a fiatalabb korosztály oltása is.

A tapasztalatok alapján több tényezős is lehet az oltási kedv kérdése, mivel az enyhítések hatással lehetnek az emberek félelemérzetére, így sokan gondolhatják úgy, hogy felesleges beoltatni magukat, ha ilyen jók a járványügyi adatok, és a kormány lazít a korlátozásokon.

Továbbá azt is érdemes megemlíteni, hogy miután a miniszterelnök pénteken hajnalban bejelentette:

egy napig elérhetővé válik a Pfizer oltóanyaga, konkrétan tömegek alakultak ki az oltópontoknál, ez pedig egyértelműen példázza, hogy az sem mindegy, hogy milyen oltóanyagot kínálnak fel az embereknek.

Forrás:Telex
Címlapkép:Pixabay

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Orbán megmondta, hogy akár egy hétvége alatt képes lenne beoltani a teljes lakosságot. De ha nem hazudott akkor, marad az, hogy nem akarja beoltani a lakosságot. Orbán oltásellenes!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Orbán megmondta, hogy akár egy hétvége alatt képes lenne beoltani a teljes lakosságot. De ha nem hazudott akkor, marad az, hogy nem akarja beoltani a lakosságot. Orbán oltásellenes!!!
home office
Kell az újabb egy nap Pfizer őrület.

Azért szeretem Szijjártót nézni, amikor edz, mert én kapom el gecit - hiába edz sokat, én gecibb vagyok, aki nem verekszik, hanem megsemmisít.
A hülyék elkezdnének bokszolni, meg karatézni (a karatésok a kedvenceim- Hű, meg ha...)

Most köszön vissza a zöldsapkás edzés - amiről nekem fogalmam sincs, amiről hazudtam.
Én vagyok az ember, aki ott sem volt.

www.youtube.com/watch?v=g75QS0nNldA
Emmersson71
Lehet, hogy mégis csak el kellene gondolkodni a jutalmazós megoldásban?! 100.000 ft talán túlzás volna, de egy 10.000 Ft-os vásárlási utalvány sokak kedvét meghozná..nyilván a szegényebbek közül.
(...tudooom..és aki már megkapta..blablablaa... Csak gondolatkísérlet!)
nezelodo
Vezérem, meg kell hirdetni egy hároméves tervet, (csak nehogy ötéves terv legyen belőle), aki meg nem akar jelentkezni oltásra, Békekölcsönt kell jegyeztetni vele! Nem kell finnyáskodni, arrafelé halad a demokráciánk!
justhpeter
@nezelodo: A Békekölcsön kötelező jegyeztetéssel egyteértek, aztám majd azt is ellopjuk.
nezelodo
@justhpeter: Persze, a lopás törvényes. Amikor a gáz és csatornahálózatot építettük ki, az utolsó fillérig kifizettük, aztán úgy járt a közműhálózat, mint a faterom földjei, elvették, azzal a különbséggel, hogy nem kellett utána fizetni érte, úgy mint most a közművekért, bérleti díjat. A birkanyáj szerint ez rendjén van.
kulabombaafityiszre
Majd a határontúli magyarul nem tudó újmagyar kipcsakok is megkapják,aztán még túl is lesz teljesítve.
Irány a rákosi féle 300%.os terv túlteljesítés.Törpemalac megcsinálja,legfeljebb az ország fele beledöglik.
home office
Nem kell senkinek az orosz és kínai geci kísérleti ömlényed !!!

A nyugatnak teljesen blokkolnia kell Kínát és Oroszországot.
Fulladjanak bele a saját primitív mocskukba!

Semmi nem kell az oroszoktól és Kínától !!! !!! !!!
Csak Így lehet megfékezni ezeket az egész világot szétcseszni akaró GECIKET !!!
vitriol
Majd, ha orbánék előveszik az eldugdosott Pfizer-szállítmányokat, akkor lesznek jelentkezők, de félő, hogy a magyarok számára csak a kínait erőltetik, a Pfizert a határon túliaknak ígérte orbán, ezt meg kéne akadályozni!
Toller Béla
Oltási terv nincs és nem is volt ! Van egy pasi, aki döf egyet az ujjával és akkor arra oltanak, amíg másfelé nem bök egyet. A 30 felettiek, 50-ig, még mindig nem kapnak oltást, pedig azok nevelik a legtöbb iskolás gyereket ! Orbánnak ez már távoli gond, nem is érti, mit feszegetnek az emberek ezen ! Primitív, önközpontú, elmeháborodott alak !
ómió
Nyilván az "efftársi oltáspártiság segít be"!
Yoda69
Nem kéne erőltetni a kínai es ruszki ellenőrizetlen es engedélyek nélküli vakcinákat.
Ha Pfizerrel kezdnének oltani 2 nap alatt meglenne az 5 millió.
Aki Én
@ómió: Láthattad te is, te félkegyelmű hazudós bolsi, hogy amikor biztonságos vakcinát kínálnak, akkor megvan a hajlandóság.
Ezt sem érted, mi?
NKF
Gondoltam,ilyen okos csak a telex.hu lehet.Szaregylet a többi hasonlóval együtt!
Szerintem azt sem tudják ,hogy mi az a BBC !
balos
Ajánlom mindenki figyelmébe a filminvázión elérhető GUNDALA című filmet!A gecit véltem felfedezni benne,mint elkövetője a népírtásnak!
kokopelli
@home office: (19:19) N.o. nyugati felén nem is hallottam,hogy az orosz ill. a kínai vakcináról beszélgetnének! A házi-
orvosok intézik el,és nem akarnak a "keleti vakzinákkal" pácienseket veszíteni! A volt DDR-t visszasíró szerencsétlenek
meg nem is érdemelnek mást,mint a kínai vagy az orosz "löveget! (;-))
Emmersson71
Épp tegnap írtam: Lehet, hogy mégis csak el kellene gondolkodni a jutalmazós megoldásban?! 100.000 ft talán túlzás volna, de egy 10.000 Ft-os vásárlási utalvány sokak kedvét meghozná..nyilván a szegényebbek közül.
(...tudooom..és aki már megkapta..blablablaa... Csak gondolatkísérlet!
tegnap, 17:57

index.hu/kulfold/2021/05/06/szerbia-koronavirus-segely-oltas/
ómió
@Aki Én: Már megint a tetves bolsiságod másrahazudása gyötri bolsi fajkreténségedet? Mindig visszatér? És miért nem szóltatok a brüsszeli efftársaitoknak, hogy időben küldessék az "imádott nyugatit", mert a keleti segget ti csak 90-ig nyaltátok!? Csak nem, mert Kyrikiadis efftársnőtök lemaradt volna a csuszikapénzről!? Érthető számodra ott az efftársi vigyorgóban? Nem, mi!?
karma1
Talan kellett volna engedni azokat a pontokat mukodtetni, amiket az ellenzek allitott fel, de amire a kormany azt mondta, hogy nem kell nekik, nem engedelyezik!
Nem tudom, min csodalkoznak, hogyha kijelentik, hogy egy nap a Pfizer, aztan sokaig semmi sem lesz, mert a maradekot fenntartjak a fiataloknak erettsegi UTANRA!
Egy normalis ember nem fog regisztralni a habokra - ha nekem azt mondjak, hogy amit be akarok magamnak adatni, az nem elerheto a szamomra, akkor mire pedalozzak?
A masik pedig ez az elozetes regisztracio online-on. Mikor fogjak fol mar vegre, hogy videken, epp a legjobban raszorulo idos, beteg embereknek nincs computere, vagy mas internetes lehetosege - mikor jut ez el a tudatukig?
Lakcim szerint kellene haladniuk a haziorvosoknal, akik ott helyben raklikkelnek a sajat rendszerukben, hogy a Kovacs Pista bacsi aki a Csallo koz 23-ban lakik , 74 eves a haziorvosa TUDJA, ISMERI a betegsegeit - hogy a Pista bacsi megkapta-e vagy sem az oltast, es ha igen, akkor hanyadikat?
Nem lenne tobb idot igenylo eljaras ez sem - igy az orvosok NEM a sajat, hanem egy kormanytol "lejovo" valamilyen listarol kell, hogy telefonon ertesitse az osszes pacienset. Ha mindenkinek azt mondtak volna, hogy jelentkezzen a haziorvosanal a tovabbi intezkedesert, mar regen tobb mint a felen tullenneknek, problema nelkul. Igaz viszont, hogy akkor mi indokolna az eles lofegyverrel az utcan grasszalo katonak jelenletet?
karma1
@Emmersson71: nem kell jutalmazni - elsosorban nem az allamnak, hanem maguknak okoznak konnyebbseget az emberek, akik beoltatjak magukat - hanem azt a baromsagot kene megszuntetni, hogy csak interneten keresztul lehessen bejelentkezni. Magyarorszag lakossaganak majdnem 3/4-e videken el, es az idosebbek is videken elnek. Szerinted mikor jutnak ok internethez? Nagyon sok pesti, vagy mas nagyvarosi embernek SINCS internetje, laptopja - sot, olyan sem, aki tudna helyette beregisztralni! Viszont hallottam olyanrol is, hogy akinek volt internetje, raszorult is volt es akart is "oltakozni" - egyszeruen keptelen volt beregisztralni!
Yoda69
@ómió: He, te bolsevik taho! Meg gulas elvtarsad is megmondta, hogy millió szamra jön a Pfizer. Akkor most minek hazudozol itt összevissza te fajkreten?
Eladott Ország
Nyugati vakcinák nélkül kijelenthető, hogy a nyájimmunitás füstbe ment terv lesz! A bűnöző román cigány és bandája sem keleti vakcinával oltatta be magát, kivéve a dumájukkal a pór népet!
ómió
@Yoda69: Bolsevik tahót láttál tükörbe nézve, bolsiék fajkreténje!? És már magadat se ismered fel? Netán direkt hazudod másra magadat, bolsi idióta!? Elgurult az efftársi gyógyszered? És, tényleg? "Jön a Pfizer"? Most, hogy már a felnőtt lakosság majdnem be van oltva? Kyrikiadis efftársnőtök némi csuszikapénzért cserében mostanra "ütemezte"?
istván irén
Talán nem a kínai szart kéne erőltetni én inkább várok
Sámannus
A kínai vakcina gyártója keresztény ellenes, az orosz vakcina pedig 7,62 kiszerelésben érkezik meg. Szép napot keresztvély matyarok, ez a mai felajánlásunk. Kaphattok még eredeti vírust, vagy novicseket az gyorsabban öl.
Emmersson71
@karma1: Amíg nem kötelező egy oltás, addig csak valamilyen "meggyőzés" érheti el, hogy felvegyék az emberek az oltás!
Vagy egyfajta "különbség tétellel", vagyis pozitívan diszkrimináljuk az oltottakat, vagy jutalmazással motiválunk.
Emmersson71
@karma1: "Magyarország lakosságának majdnem 3/4-e vidéken él, és az idősebbek is vidéken élnek. Szerinted mikor jutnak ők internethez."

magyarnemzet.hu/belfold/az-ev-vegere-megkezdodhet-a-tomeges-oltasok-elso-uteme-9015908/
kokopelli
@karma1: Az egyik nyugatabbra fekvő ország pl. úgy döntött,hogy megengedik a vállatokhoz kimenő EÜ
egységeket,és az arra fordított "kieső" időt a vállalatnak az állam kifizette! Természetesen nem orosz vagy kínai
ß@rral,hanem "igazi" vakcínával oltottak! Engem is kérdeztek,de én már akkor elintéztem !... "mindenki jóllakott
és a Pfizer sem maradt meg"!!...,hogy mik vannak!! (;-))
Yoda69
"egy napig elérhetővé válik a Pfizer oltóanyaga, konkrétan tömegek alakultak ki az oltópontoknál, ez pedig egyértelműen példázza, hogy az sem mindegy, hogy milyen oltóanyagot kínálnak fel az embereknek."

Nem, hogy nem mindegy, EZ A LÉNYEG!
karma1
@kokopelli: Az egyik ismerosom fokonyvelo egy svajci cegnel, es a ceg sajatmaga hozta be az oltoanyagot - erdekes, nem a kinait es nem az oroszt - es mindenkit beoltatott, eletkorra valo tekintet nelkul, felajanlotta a csaladtagoknak is (szinten kortol fuggetlenul! ), nehogy a kontaktok egymast fertozzek - es kapnak ingyenes tesztet barmikor, ha ugy erzik, hogy valami baj van. Az termeszetes, hogy kaptak ozonfejlesztot az irodaba, es maszkokat ingyen. Hat igen.
karma1
@Emmersson71: Ez egy tavaly november 20-i cikk - igen, allitolag voltak olyan lehetosegek is, hogy postan is lehetett (volna) regisztralni. Csakhogy ez a postai ut mar a kezdetektol nem volt jarhato, mert nem volt jol kidolgozva a szisztema. (Mondjuk online se lehetett nagyon sikeresen beregisztralni: pl. a Havas Henrik meselte, hogy a felesegevel is online akartak regisztralni, es csak az egyikuknek sikerult - most nem emlekszem, melyikuknek, a masikuk nem is tudom, hogy oldotta meg a kerdest?)
Ez is oriasi hazugsagon, kapkodason es dilettantizmuson alapszik, szoval a kezdetektol fogva nincs jol megszervezve - es foleg a videkiek latjak ennek karat!
karma1
@Emmersson71: Ra kellett volna bizni az egesz "oltakozast" a korzeti orvosokra, akiknel jobban senki nem ismeri a sajat korzetet es a sajat betegeit, a kistelepuleseken pedig szinte senki mas nem tudja megszolitani es agitalni az oltasra az idoseket, akik csak a M1-en nezik a hablatyot, csak a haziorvos! A leghulyebb fideszesnek is tudnia kell, hogy videken a mai napig a legnagyobb meltosag az orvos, pap, tanar, patikus negyesfogata, akikre az egyszeru ember az egesz eletet felteszi, aki figyeli az idoseket. Ehelyett a pokhasu nyomatja az internetet - ami ugye mar dejcstompika feladata lett volna, mivel neki osztotta ezt ki a puhos, hogy mindenkinek meglegyen az extra gyors internet -ele're'se. Ezek annyit hulyitik a nepet, es annyira mindent alarendelnek a politikai hatalom megtartasanak es a haracsnak, hogy az agyukat egy pillanatra sem hasznaljak semmi masra. Igy is a kubatov listat akartak gyarapitani, pontositani
Yoda69
@karma1: Viszont nekik nincsenek stadionjaik minden kis porszem varosocskaban. :)
kokopelli
@karma1: ..na látod! A németeknél még vakcinát sem kellett vinni magukkal,mert a munkaadó kérésére kiment a
"mentős brigád" és a műszakváltás előtt ill. után elintézte a dolgot! A nyugdíjasok, és a többi nem dolgozók a há-
zi orvosnál kapták meg az oltás!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.