Magyarország vezetője az illiberális demokrácia feltalálójának szerepében tetszeleg, de a legtöbb ember a maffiaállam megalapítójaként tekint rá – mondta Soros György a CEU 30. diplomaosztóján.

Soros György durván beszólt Orbánnak, jött is rá a válasz

"Amikor 30 évvel ezelőtt megalapítottam a CEU-t, úgy hittem, hogy az Európai Unió testesíti meg a nyitott társadalmat, és az egész világ példaképként tekinthet rá. De a történelem rossz irányba fordult. Az autoriter erők feljövőben vannak. Együtt kell dolgoznunk ennek visszafordításán"

– mondta az egyetem alapítója.

"Már korábban is virágzottak elnyomó rendszerek, de a mesterséges intelligencia olyan problémákat generált, amelyekkel a szabad és nyitott társadalmaknak eddig nem kellett szembenézniük. A mesterséges intelligencia segíti Hszi Csin-ping Kínáját, halálos veszedelmet jelentenek a nyitott társadalmakra. Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy ezen eszközöknek egy része szükséges a világjárvány legyőzéséhez, és ne felejtsük el azt sem, hogy a klímaváltozás egész civilizációnk túlélését veszélyezteti"

– vélte Soros.

"Kína szerepe, az egyenlőtlenség és a klímaváltozás olyan világméretű probléma, amivel a CEU-n végzetteknek szembe kell nézniük, bárhova is mennek a világban. Az új problémákra új megoldások kellenek, amelyeket nekünk kell megtalálnunk"

– idézte Soros György beszédét az Euronews.

Dömötör Csaba szerint "végtelenül hamisan csengenek" Soros György szájából azok a szavak, amelyekkel a napokban bírálta a magyar kormányt. Soros György ugyanis maffiaállamnak nevezte Magyarországot.

A Fideszes politikus szerint amerikai médiumok arról számoltak be, Soros György 3 évig nem fizette meg a szövetségi adót: "csak a Nyílt Társadalom Alapítvány irányába 18 milliárd dollárt mozgatott át – írta, majd hozzátette: a vérnyomás itt még nem áll meg, a nagy adóelkerülő mások számára azért magasabb adókat követel. A hozzá köthető Project Syndicate oldalon a társasági adó emelését nevezik a legjobb megoldásnak a járvány utáni helyzetben (Magyarországnak pont az alacsony társasági adó az egyik legnagyobb versenyelőnye)" – fogalmazott közösségi oldalán közzétett bejegyzésében a politikus.

Forrás: Euronews, ATV

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyar1
Orbán ha maffiózó azt tőle tanulta, de nem kell sorosnál nagyobb maffiózó, ő az aki rá akarja Európára kényszeríteni Afrikát, ez az igazi maffia.
Nessy
Miért, ez demokrácia, ami itt kiépült, és ami egyre rosszabb? Drága Dömötör! Cáfolatok, tényekkel? Vagy ahelyett csak a személyeskedés szokás szerint?
human
Azt hittem valami komolyabban vehető reakció lesz. Na mindegy.
Nessy
@human: Ezt tanulta be nagy nehezen! Majd szabadság alatt lehet, hogy tanul újabbat! Most különben is a buzi a leggyakoribb válasz.
verőce21
"Nemlétező" egyetemen diplomaosztó?

Soros számára "az Európai Unió testesíti meg a nyitott társadalmat" (?) - direkt neki találták ki laboratóriumként? Vagy csak próbál rátelepedni a torz világnézetével? Az EP több, mint 700 képviselőjéből 226-ot a "zsebében tart" ehhez?

Nagy társadalommérnök a vén spekuláns, amibe beleszólt Orbán... De ki kérte meg erre Sorost, hogy igazítsa el egy kontinens sorsát...?
terlasz
Aszongya itt az egyik figura, hogy Orbánnak tölthető még az akkuja. No persze, de egyre nehezebben, ezért rokkanunk bele a paksi atomerőműbe.
Yoda69
@verőce21: Gondolom neked Kina es E.Korea a nyitott társadalom.
RonaGyuri
beszólt volna??? Szó sincs róla, csak elmondta a fájó igazságot!!! =))
justhpeter
A dolog megfejtése az, amiért nem Orbán, hanem a Dörmögő Dömötör válaszolt, Azaz a szellemi tárban kizárólag primitív lózungok vannak betárolva, tehát mindenki abból kap.
dr. prédikátor
teljes mértékben igaza van Sorosnak !!!Ez a mocskos féreg o1g kiépítette a Mffia államot!!!körül vette magát az őt kiszolgáló maffiózókkal!!!
Béla333
Terelgetik a történetet, hogy Soros meg az adó, csak hogy ne az eredeti felvetésről beszéljünk.
De az akkor is igaz, hogy Orbán maffiállamot épített és működtet.
kereső
"Durván beszólt"? Nem. Csak az igazat mondta.És ehhez semmi köze az adóknak- annak már inkább, hogy Magyarország "legversenyképesebb" adóját a TAO-t, a társaságok nyereségadóját is "eltériti" a hobbijára- a focira. Igy aztán a társadalomnak, azoknak akik ezt megtermelik,(mert ezt is megtermelik mindazok, akik dolgoznak) nem jut belőle- csak csurran-cseppen. Dömötör iratkozz be egy közgazdasági szakközépbe.
lampa laz
Ezek a dömötör félék mind orbán által "megcsinált politikusok" nincs egyiknek sem előélete, szinte az óvodából egyenesen a csutkány bűvkörébe kerültek. Így aztán ez kölcsönösségen alapul, orbán egzisztenciát biztosít ezeknek a bunkóknak, ők pedig hatalmon tartják ezt a mocskos maffiózót. Politikai karrierjük végén ez mind semmivé válik. Persze a legjobbak már megkapták tőle a jövő életüket biztosító pozíciókat, vagyonukat.
Csizmás Kond
Ez a vén kupec már kezdte kavarni a szezont a fazonnal. Zagyvaságában az egész világ búját-baját felsorolja összemossa és úgy akar tetszelegni mint egy isten aki meg fogja oldani ezeket. Hülye az öreg és nem az ő elképzelt szabad buzi világa fog győzedelmeskedni hanem előbb a káosz amit ugyancsak ő és a mágnás fajtársai okoznak a telhetetlenségükkel majd aki marad az mint már nagyonsokszor a történelem bebizinyította újra egy tiszta ferdementes világot fognak alkotni, ahol nem a kupec az isten hanem a becsület.
csak úgy....
még,hogy durván!? fideszéknek fáj az igazság!
Giovanni Alba
@kereső: ma, 06:49
Döme és az iskola? Énekeljen erről Halász Judit.
www.youtube.com/watch?v=Y52UCuOszJE
Csizmás Kond
@Horizont: Arról amit minden értelmes, rendes család belenevel a gyermekébe.
csak úgy....
@Csizmás Kond: ugye cirmim,téged az utca nevelt föl!?
Csizmás Kond
@Horizont: Az állam nem nevel az esetleg tanít, vagy lehetőséget biztosít a tanulásra...a nevelést csak szarosgyuri akarja megvalósítani ...mint a múlt rendszerben a kommunizmus.
dr. prédikátor
@Csizmás Kond: NE UGASS BELE TE HAZÁTLAN MOCSKOS BŰZLŐ ROMÁN BOCSKOROS BOZGOR!!!
Giovanni Alba
@csak úgy...: ma, 09:11
A sötét, kihalt, faluvégi utca, igen.
Csizmás Kond
@Horizont: Nézd itt utánam, ezt is valamelyikük ők nevelték.
csak úgy....
@Csizmás Kond: nem szar neked, így ész nélkül éldegélned?
Giovanni Alba
@Horizont: ma, 09:13
Az állam próbálkozik (aki ugye nem én, meg te, meg mindenki más, hanem a jelenlegi kormányfő, mert a jelenlegi -köztársaság nélküli- köztársasági elnök csak egy pecázgató kesztyűbáb), választani kell a hittan, vagy az erkölcstan között, de közben meg 01G azt böfögi, hogy a gyermekek nevelése a családok dolga. Régen is volt világnézetünk alapjai, most meg van a kötelezően választandó. Egy pedagógus (szerintem) nem csak oktat, de nevel is, jó esetben saját példájával. Lehet poroszosan, katonásan, szigorúan levezényelni az órákat, és lehet odafigyeléssel, a gyerek figyelmének felkeltésével egyfajta játékként megélni.
tudode
Aki figyelemmel kísérte/ri a felcsúti nemzetvezető un. "pályafutását", kódisként a "Szegény Dzsoni és Árnika c-" mesefilm néma focitájaként, amikor azt énekelte a kisebbséggel, hogy "Rabló voltam könyvet veszek" megjósolva saját pávatáncával RÉMÁLOMMÁ téve a saját hazája sorsát is!
.
Amelyhez hozzájárúlt Soros György is
.
----- Itt a lista, mennyi pénzzel támogatta a Fideszt Soros György
.
magyarnarancs.hu/belpol/ennyit-kapott-sorostol-orban-es-a-fidesz-mikor-igazan-kellett-103546
.
www.nyugat.hu/cikk/fidesz_soros_adomanyok
-------------------------------
.
Mi ebből a tanulság, még a 90 éves, tiszteletreméltó Soros György kritiKÁJÁRA is, azoktól, akik nem 90 évesen, mindegyik a saját korában a hamut is mamunak mondja:
.
Szabad-e a Fideszt bírálni?
- Elviekben igen, de ez olyan, mint a tigris alfelét nyalni. Nem valami nagy élvezet, viszont roppant veszélyes..
.
!!!
Nyírfa
Ha Soros lenne a miniszterelnök, Magyarország 5 év alatt beérné Ausztriát. Feltéve, hogy orbán és bandája ki lett paterolva valahová a sztyeppékre.
ómió
A saját "nyílt társadalmadat", Soros efftárs, akkor, miért védi 3 m-es betonfal "liberálisan"?
kishonda
@kereső: Dömötötnek a szakközép megoldhatatlan feladat.
verőce21
Magyarország "sztyeppei küldetése", hogy ne hagyjuk magára a nyugatot a liberális, neokommunista erők győzedelmeskedésének Nyugat-Európában, hanem mentsük meg magunknak a keresztény szellemiségüket, amelyhez 1000 éve csatlakoztunk!
csak úgy....
@verőce21: ezt nálad a kánikula vagy a pia okozza?
NKF
Hisztek még a mesékben,aranysziveim?Soros a maga megtestesült jóság?
Egyedül a zsidó nagytőke érdekeit képviseli!
NKF
Ja,még valami!Kínától majréznak a zsidók mert elveszítik a hatalmukat!
Csizmás Kond
@Horizont: Azt próbáltam kifejezni hogy aki az én beírásom után beírt stb stb...azt is valami faszfej nevelhette...a folytonos hozzáállása után ítélve.
...de ha már ilyen nehezen megy a magyar milyen nyelven szeretnél társalogni ?...:)
Csizmás Kond
@Horizont: ...ja...mint a gyereknek, a szájába kell rágni...na az a nemértelem. Az értelem az amikor kérdés nélkül...nehéz ügy.
csak úgy....
@Csizmás Kond: na nem ám nekiállsz az értelmeddel dicsekedni mert akkor sírva röhögünk..
dr préditákor
soros bácsi még él??? azt hittem,már konyec !!!
Yoda69
@dr préditákor: Ha meghalt volna arrol tudnal, mert a fideSS oromunnepet tartana, es teleplakatozna az orszagot a penzunkon.
Aki Én
@csak úgy...: Ez a félkegyelmű lúzer @verőce IQ 21: csak betartja a közröhej tv figyelmeztetését.

www.youtube.com/watch?v=nBvVGgZfwQM
kokopelli
Amennyibe meghalt volna az öreg,úgy a még élő párja a "Soros-kampány" kitalálóinak a Georg Eli Birnbaum szólt
volna,vagy a Netánjau és az Erdogán mint az akkori első "vevők" jelentették volna a "csutinak"!
(@ dr préditákor: (;-))
verőce21
Nem kell ezeket a lipsiket elásni, elássák ezek saját magukat...!
verőce21
A magyar baloldali politikai és kulturális elit nem érti vagy nem akarja megérteni a magyar nemzeti értékeket – ami valahol nem is meglepő -, hiszen egy önálló gondolatuk nem volt, soha, amely magyar talajból nőtt volna ki.
Minden ízében exportideológiákat képviselnek.
csak úgy....
@verőce21: nagyon visszafogott vagy mostanában dade!? - rajkók jól vannak ? nem mondtad,hogy kitart e a krumpli?
verőce21
@csak úgy...: Te mondd csak, a családodban öröklődő ez a "másság", Gizi?
csak úgy....
@verőce21: már másolt szövegekkel is dolgozol dade? rizsáért rízs jön kinából?
verőce21
Szaros Gyurka az EU kormányzója, vesztésre van ítélve a "nyitott társadalmával".
Mi saját helyzetünkhöz illő válaszokat fogalmazunk meg a minket érő kihívásokra. Ez a V4-ek és a nyugati magállamok közti konfliktus fő eszmei forrása!
Amit a vén sz@ros csak akadályoz még egy ideig...
csak úgy....
@verőce21: te ebbü fizeted a hegedü órákat a rajkóknak ? aztán kiknek fognak hegedülni,ha eluralkodott mindenhol az orbáni setétség? fociakadémia? -hogy legyen valami abbu a kölökbü..
verőce21
@csak úgy...: Nemá'...! És mindezt vazelines seggel írod, Gizi?
csak úgy....
@verőce21: az az aranyeremre köll te barom! dade, -oszt mennyiért fekszöl össze a viktóriánus ,keresztény konzervekkel? a sok pedofil között a rajkók után szokott nézni nálatok valaki,vagy csak ha jön a soros?
verőce21
@csak úgy...: "Aranyeredre kell...!" - Szép beismerés, jó szöveg, Gizi...! :)
csak úgy....
@verőce21: ha valaki olyan vastagokat kakál mint te meg a shikari,annak aranyér a vége! ne huncutkodj velem dade,neked van 5 purdéd ,nekem meg csak aranyerem..
verőce21
@csak úgy...: Ha a hülyeség fájna, te ordítanál...Gizus!
Csodálkozol, hogy aranyered van, az "előéleted" után, Gizi? :)

(A témához valamit...?)
verőce21
@csak úgy...: (22:03) repeszbombákat is robbantani nem próbáltál még benne? Helyrehozná…
Csizmás Kond
...mindig a rabló kiált előre és hangosabban tolvajt...
Peller Anikó
"Dömötör Csaba szájából végtelenül hamisan csengenek a lejárató szavak, amelyekkel a napokban bírálta Soros Györgyöt aki maffiaállamnak nevezte a maffiakormány vezette Magyarországot."

A Soros György azért nevezte maffiaállamnak Magyarországot, mert Ma gyaurország maffiaállam. És ez ellen a maffiaállam soros idiótái kötelességből tiltakoznak, nyilván.

Nem kedvelik a maffiózók, hogy maffiaállamnak nevezik a maffiaállamot. Talán szégyellik.

Ők azt szeretnék, hogy szép csendben lophassanak amíg a világ világ.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.