Az elmúlt 15 évben nem tudtunk lépést tartani a legtöbb kelet-európai országgal, amelyek faragni tudtak a jövedelmi hátrányukból az Uniós átlaghoz képest– írja a 444.hu.

Szomorú teljesítmény: csak egy uniós országban szegényebbek az emberek, mint nálunk
Fotó: MTI/Mónus Márton

A kelet-európai országok többsége az elmúlt tizenöt évben faragni tudott jövedelmi hátrányából az Unió átlagához képest, ezek közütt egyetlen kivétel van: Magyarország. Az anyagi helyzetünk javult ugyan, de éppen olyan ütemben, ahogyan az EU-átlag is – írja a 444.hu.

2005 és 2017 között nemzetközi összevetésben nem léptünk előre – olvasható Gábos András, Tomka Zsófia és Tóth István György, a TÁRKI munkatársainak tanulmányában. Ennek következményeként a társadalom jelentős része uniós szinten szegénynek számít.

De mi alapján számolták ki ezt az eredményt? Ha mind a 28 uniós tagállamot egyetlen nagy országként képzeljük el, meghúzhatjuk mindnyájunk közös szegénységi küszöbét az összesített jövedelmi közép 60 százalékánál. (Azokat a háztartásokat szokták a szegénységi küszöb alá sorolni, amelyek jövedelme alacsonyabb a medián jövedelem, vagyis a jövedelmi közép 60 százalékánál.) Innen már csak egy lépés megnézni, mekkora a távolság az uniós szegénységi küszöb és az egyes országok szegénységi küszöbei között.

Az olasz és a brit szegénységi küszöb szinte pont egybeesik az unióssal, a magyar ehhez képest csak 40 százalékát teszi ki. Az EU-ból csak Bulgária (BG) és Románia (RO) végzett mögöttünk. 

A magyarok háromnegyede uniós szinten szegénynek számít, ami még a bolgárnál is magasabb arány. Az EU-ban csak Romániában rosszabb a helyzet. A cseheknél 20 százalék, a lengyeleknél 40, a szlovákoknál 50. Nálunk több mint 75.

Forrás: 444.hu
Fotó: MTI/Mónus Márton

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Köszönjük a fényestekintetű dr Miniszterelnök úrnak és szakértő stábjának ezt az önzetlen gondoskodást. Nagy siker ez, mégha negatív is. Igaz verőce21?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Köszönjük a fényestekintetű dr Miniszterelnök úrnak és szakértő stábjának ezt az önzetlen gondoskodást. Nagy siker ez, mégha negatív is. Igaz verőce21?
csak úgy....
mit melózhattak ezen a fényes eredményen? hátulról a második,ez nem semmi eredmény,talán még 4 év orbán és akkor sikerül a (háturu) elsönek lenni..
Nessy
Akik meg segítenének a szegényeken, azt büntetik, Soros bérencnek titulálják! Ismerjék meg Tantalosz kínjait.
verőce21
@csak úgy...: Te Szerencsétlen Szarhazy!
Honnan ez a mérhetetlen magyargyűlölet benned?
lusta
@simmering73: „A gazdasági növekedés, akkor is növekedés, ha történetesen negatív.” (Dr. Dancsó József, a Soros-bérenc föld-trafik tolvaj ártunk oszlopos tagja)
csak úgy....
@verőce21: a magyarokat gyülölném azzal ha leírom az igazságot!? mesélj még farkas..
verőce21
@csak úgy...: Ez csak a te aljas ember gazságod!
Nessy
Tessen mondani nem Magyarországról van szó a statisztikában? Ha igen, akkor bizony a magyar embereket sikerült pártunknak és kormányunknak "megfeszített munkával" szegényebbé tenni az elmúlt években. Ez tény! Ennek a leírása miért minősül "magyar gyűlöletnek"?
csak úgy....
@verőce21: kezdesz kivetközni magadból...,vagy, még föl sem öltözködél?
Les miserables
HAZUGSÁG ! Mivel a magyarok nem beszélnek idegen nyelveket, nem olvasnak más országokból híreket. Fogalmuk sincs például amiatt hogy saját lakása van a magyaroknak, menyivel többet ér a fizetése !Nem kell havi 400 000 -500 000 Ft lakbért fizetni !Nyugdíjasok segge ki van nyalva ! Nem fizetnek adót sem tb-t nyugdíjasként !Szakmát kell tanulni és akkor sem a fizetése se a nyugdíja nem lesz kevés !Aki nem hiszi hívjon egy festőt ,burkolót ,bádogost kőművest , ácsot és meglátja mennyit lehet keresni ! De mehet sofőrnek is kamionra havi 600 000 Ft a kezdő pénz ! M eg ez a 444 szennyoldal azt sugallja ,bezzeg majd Dobrev hozza az Európai minimál brét meg svájci nyugdíjat ha őket választják.
csak úgy....
@verőce21: a másik,hogy a gyülötkeltés a ti asztalotok,ez világosan látható a rövid,semmitmondó,ondó mondatodból is..
Les miserables
@simmering73: Mi a fax, te valami nyomorék vagy hogy segítségre szorulsz ? 68 éves ( még ) aktív nyugdíjas vagyok ,de mivel 50 évet dolgoztam építőiparban mint ács, .kőműves sosem volt panaszom sem fizetésre sem a nyugdíjra !Ajánlom tanilj egy szakmát ha 17 évesen nem tetted meg pótold.
Yoda69
Gyurcsany idejeben sokkal jobban allt az orszag. O1G-nek sikerult ezt is lerohasztania.
csak úgy....
@Les miserables: ez eléggé miserábel...,te hány nyelven beszélsz?
csak úgy....
@Yoda69: szerintem akkor is szarúl,de most még szarabbúl...
Les miserables
@csak úgy...: Angol ,német ,holland .Amugy Hollandiában mentem nyugdíjba ,de sok országban éltem ! Halálomig pénzt hozok Magyarországra ,ide utalják több országból a nyugdíjamat .Gyűlölettel akkor találkoznál ,ha Gyurcsányék visszafogadnának 100 000 szír szart Németországból !Na ők aztán vagdalnák a fejeket ! imgur.com/pDYSzji
Les miserables
@Yoda69: Kiskancsó fel kéne már ébredni a mélykómából. Ha nem tanultál ,azt sehol nem fizetik meg !De a fing reszelő diplomást sem keresik ! Megoldás , TANULJ egy szakmát .Ajánlom az ács ,kőműves egy év alatt ki lehet tanulni ..Felveszel 600 000 Ft kölcsönt tandíjra ,ha nincs pénzed és egy év után röhögve ki tudod fizetni és van egy keresett szakmád.
Béla333
Ha azt nézzük, hogy a nyolcvanas évek végén még a régió államai közül nálunk volt a legmagasabb az életszínvonal, mi éltünk relatíve a legjobban, talán mondhatjuk, hogy nagyon elb@@tuk ezt a gengszterváltás nevű izét és ebben az elmúlt 31 év összes kormánya kivette a részét.
A saját zsebüket megtömték, a népet meg csak leszarták!
A történelem szemétdombján van a helyük, mindnek!
csak úgy....
@Les miserables: jah,értem,már emlékszem.., te vagy az a kis fekete, bajuszos ,köpcös ,aki még családalapításhoz is tehetetlen volt és most unalmában a külföldi nyugdíjból észt oszt... :)
jesz
Akkor még van lejjebb...utolsónak is kell lenni..

Na de miért pont nekünk? Ezzel mit kezd Orbán?...
Vagy hagyja veszni az országot?
szegfue
@Les miserables: 14:25 Valóban itthon általában saját tulajdonu lakásban, házban élünk, csakhogy jelzálog hitellel terhelten!! Lakbér nem kell fizetni, hanem "csak" az egyik szülő fizetésének legalább a fele a hitel törlesztésre megy el. 1 hitellel 806 ezer, 2 hitellel 487 ezer, 3 vagy több hitellel rendelkező 399 ezer család, melyben összesen 5.136 ezer személyt jelent...M.o. lakossága meg 9.600 ezer.
Ha meg sokáig éltél külföldön -- onnan mentél nyugdijba --, akkor halvány fogalmad sem lehet az itthoni bérekről és ennek közterheiről. Valóban az Általad felsorolt szakmákban jól lehet keresni, csakhogy ezt nem legálisan kapja. U.is. legálisan bejelenti magát és az alkalmazottait a minimálbérre és feketén fizeti ki a különbözetet. Tehát igy lesz az "átlag magyarnak" minimál nyugdija.
Igen, a "halálodik pénzt hozol M.o-ra", csakhogy ez nem "ajándék", hanem természetesen Magadra költöd, ebből élsz.
Ettől függetlenül kivánom éljél sokáig és élvezzed a több helyről érkező nyugdijadat!
Béla333
@sgl: 15.13
Nem akarlak bántani, de igazat írsz, csak nem úgy teszel, ahogy kellene.
Nem akarlak én lebeszélni, de leírtad, hogy te az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül azt a Dobrev Klárát támogatod, akitől nem lehet várni, hogy a politikusi disznóságokat kivizsgáltatja, mivel a férje miniszterelnökségét is vizsgálni kellene, amit nyilván nem tesz meg.
Tehát a jelek szerint te továbbra is olyanokat szeretnél helyzetbe hozni az ellenzéki térfélen, akiktől csak az eddigi helyzet megmaradását várhatod, változást nem.
Béla333
@sgl: 15.45
Már belefáradtam, hogy bárkit is bármiről meggyőzzek, téged sem akarlak.
Egyébként csak egy történet a millió közül: Gyurcsány volt a miniszterelnök és a pártelnök is, amikor az MSZP pártpénztárnoka (Puch) bevallottan rendszeresen egyeztetett Simicskával az autópálya felülszámlázott pénzek elosztásáról. Ezt szerinted Dobrev Klára ki fogja vizsgálni? Na hagyjuk...
Clavigo
" Szorgos népünk győzni fog "... és még vannak akik tapsolnak Putriccellinek...
percsi
@szegfue: Itt hagyta az országot, külföldre ment, miért? Ezt nem mondta el nekünk.
verőce21
Észtországban biztosan jobban él az átlagember, mint Mo.-on, ezt tanúsíthatom...!
(És lassan már az összes kis volt orosz, Balti-Államban is)
verőce21
@fideszes gyökér: Ergo: azért kell megvédeni a kerítést, mert különben belepusztulnak a migráncsok a stadiomok látványába is...

Ettől pedig csak dr. Miniszterelnök Úr és csapata tudja megvédeni migráncsékat! :)
szegfue
@percsi: 1:07 Mennyire igazad van?! Tulajdonképpen a véleménye is ebből "ered"... hiszen nyilvánvalóan külföldön többet keresett, jobban élt, a kint megszerzett nyugdija viszont sokkal többet ér itthon, mintha külföldön maradt volna.
ómió
"Gazdagsági top"-on, bizony, még a böszmei népzsebi idején voltunk! Így kell hazudni, efftársak!?
solidedge
A kormány optimista. Ezzel a hozzáállással még hetekig tartani tudjuk az utolsó előtti helyet.
percsi
@solidedge: Néhány hét és az utolsók leszünk, de nem baj, megszoktuk már, ne elégedetlenkedjünk.
Majd folytatódik az ámítás:
a Soros és Brüsszel miatt lyukas a gatyánk, aki ha nincs, ő még mindig mezítláb koldulna, bár ez nem így van, mert az apja is nagy bűvész volt.
a böszme miatt, aki a 32 évből 5 évet volt hatalmon, mint tudjuk amikor átvette akkor sem dübörgött a gazdaság, mert előtte viki nem rakta rendbe.
Viki a 32 évével sem tudta helyre hozni az országot, ez sem baj, legalább van neki kőbányája, Tokaja, több kastélya-uradalma, sok-sok stadionja, kisvasútja, rejtett alagútja és az ország Várát is megszerezte. Egyelőre az ország tavainak csak a fele, de hamarosan az egész is meglesz, csak még egy kicsit tartsunk ki.
division
Érdekes, senki nem veszi észre hogy ez is csak egyfajta hergelésre alkalmas cikk, hogy ember az embernek menjen.
verőce21
@division: Saját magát hergeli vele a lipshitt...!
Szeretnek delíriumban lenni a jámborok, jobban tejelnek a blogtulajdonosnak...!
Dr. Proktor
Hasítunk! Dübörög a gazdaság!
Aki nem hiszi járjon utána...
Lepényleső
...alig,alig szegényebbek? A bán azonban mint mindent ezt is kezébe veszi majd,
s hamarosan leszünk mi elsők is,hiszen mi mindenkinél mindent jobban teljesítünk?
Nincsen itten valami égbekiáltó nagy baj,a füle mögött felhalmozott rengeteg vaj?
Yoda69
Magyarorszagon a fideSS NER lovagok a lakossag 1%-at teszik, viszont ok uraljak a nemzeti vagyon 99%-at.
Ennyire amorf, hazug es a nemzetet megnyomorito kormanya egy orszagnak sincs a magyart kiveve. Meg kina is sokkal emberarcubb, mint ez a szar ami nalunk van.
Clavigo
@division: @verőce21: Csak az a kis krumplicska meglegyen,,,aztán jól van az úgy..
Pipás
Minek ide jólét, ha van fideSS? Mennyi idő kell, hogy rájöjjenek az emberek arra, hogy a fideSS korrupt és hazug, a gazdagok pártja, valamint arra, hogy vezetésükkel csak egyre távolodunk a rég áhított nyugat-európai jóléttől? Bárki, bármelyik párt jöhet helyette, mert ennél lejjebb már nem létezik.
Nessy
@Pipás: Mire elérkezik a választás ideje, kiderül, hogy bizony van még sokkal lejjebb is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.