Még a pénzbüntetés sem riasztotta el őket.

A miniszterelnök és a házelnök a hatvannapos határidőt bőven túllépve töröltette a volt EP-képviselő tagságát. A bíróság 10-900 ezer forint közötti bírságot szabhat ki a politikusokra a késés miatt.

Orbán és Kövér csak nem akarja Szájert elengedni

Szájer József – Fotó: Peter Kohalmi / AFP

Több mint három hónap kellett ahhoz, hogy Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök kezdeményezze Szájer József kuratóriumi tagságának törlését Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Alapítványban (NGYSZA) – írja a Magyar Narancs.

Orbán a Fidesz pártelnökeként, míg Kövér a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület képviseletében kezdeményezte a brüsszeli szexbotrányba belebukott volt EP-képviselő menesztését. Mindketten az alapítvány vezetői. A cikk szerint Szájer még március 1-én mondott le a kuratóriumi tagságáról, míg a cseréjét csak június 11-én kezdeményezte a két politikus.

A cikk szerint kérdés, hogy a bíróság fogja-e szankcionálni a politikusokat, ugyanis több mint 60 nap telt el Szájer lemondása és Orbán, illetve Kövér határozata között. Változásbejegyzési határidő túllépése esetén a bíróság az alapítókat 10 és 900 ezer forint közötti bírsággal sújthatja. – idézi az MN-t a HVG.hu. 

Forrás: HVG.hu, Magyar Narancs

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
lettős siker:
addig is járt a pénz,
s addig sem derült ki, hogy kit tettek oda a gyermekmenteni, a mi főleg az ő dumájuk miatt kínos!!=))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
lettős siker:
addig is járt a pénz,
s addig sem derült ki, hogy kit tettek oda a gyermekmenteni, a mi főleg az ő dumájuk miatt kínos!!=))
Emmersson71
"Orbán és Kövér csak nem akarja Szájert elengedni"

Na..hát szeretik!
Nem úgy, hanem ÚGY!
Eladott Ország
gina
Szegény banda ez jellemző a mocskokra,mindenki elitélendő ha nem fidesz szektatag,de egy jó fideszes minden lehet( meleg , pedofil, szexéhes, tolvaj),,,undoritó egy férgek akik rájuk szavaz ugyanolyan elmebeteg és hazug emberi nulla
namihami
Vétek lenne egy ilyen ""igazi férfitól"" megszabadulni. És még olcsóbb is a többinél. Ennek nem kell stadiont építeni, egyre táguló lakást venni, üszómedencés házba költözni. Ennek elég egy ereszcsatorna, amelyik elbírja és egy jobb hátizsák, némi anyaggal. Még a ruházkodás se emészt fel nagyobb összeget.
csak úgy....
talán mert a józsi nem bírná tartani a száját mint simicska?
Eladott Ország
@sgl: ma, 15:10 ◘ Sőt Schmitt Pali a költözéskor ( amikor leváltották) a 2,5 millió forintos zongorát is magával vitte, amit megválasztása után vásároltatott az állammal. Ö mondta, "ami jár az jár."
"Schmitt Pál vagyonnyilatkozata alapján tudható, hogy a lemondott államfőnek volna hova mennie. Schmitt három budai és egy ötödik kerületi lakás tulajdonosa felerészben. Egy II. kerületi, 901 négyzetméteres telken álló, 320 négyzetméteres családi ház, egy másik II. kerületi 438 négyzetméteres telken álló 195 négyzetméteres lakóház, valamint egy ugyancsak II. kerületi, 529 négyzetméteres telken lévő, 295 négyzetméteres lakóház 50 százalékos tulajdonosa. Emellett egy eltartási szerződés révén felerészben birtokol egy V. kerületi, 68 négyzetméteres lakást is, és feles tulajdonosa egy lupaszigeti nyaralónak is."
vs.hu/i/dszzs20120331219-resize-jpg.exact729x486.jpg
FL4K
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
szaboria1
@sgl: Lehet azért nem szart rá csak tudod sok dolog elakad a Kövér asztal fiókjában. Úgy eltüntetnek beadványokat mint a sicc. Most már lassan 4 éve hogy Kövér nem adott választ egy beruházással kapcsolatban, hogy kivizsgálják vagy sem.
csak úgy....
@FL4K: azta,kitöröltek!? ilyet itt még nem is láttam...,csak nem istenkáromlás miatt?- persze hamarosan megy a pápa...
Eladott Ország
Varga Judit a Szájer-ügyről: Ez a történet is azt igazolja, amit mi képviselünk.
➡ Szerinte a történtek is azt mutatják, hogy mindenki "az emberi méltóság tiszteletét kell, hogy élvezze: a magánéletében azt csinálja, amit szeretne."
➡ "Végtelenül sajnálom az egész történetet, hiszen nagyon nagy sebet ejtett a politikai közösségen, de én szerintem ez az ügy már le van zárva," válaszolta Varga Judit az ATV Egyenes beszéd című műsorában arra a kérdésre, hogy mit gondolt, mikor meghallotta Szájer József történetét.
➡ "Mindenkit meglep egy ilyen helyzet, de az emberi méltóságot is tiszteletben kell tartani, és lezárt ügyről nem beszélni folyamatosan" - farolt volna ki a témából az igazságügyi miniszter.
❗Arra a kritikára, hogy a Szájer-ügy után a Fidesznek talán óvatosabban kéne bánnia azzal, hogy mennyire szól bele, hogy mi a preferált életmód, értékrend, úgy reagált, hogy "a közösség és az egyén mindig két különböző dolog. És ez az ügy is mutatja, hogy minden egyes egyén az emberi méltóság tiszteletét kell, hogy élvezze: a magánéletében azt csinálja, amit szeretne."
➡ Varga Judit szerint mindenkinek joga van a saját életét úgy élni, ahogy szeretné, de a közösségnek a mindenek felett álló érdeke egy egészen más kérdés.
➡ "Mikor ez az értékrend szembekerült a közösség értékeivel, akkor volt egy döntés és a döntés megszületett. Nincs ellentmondás. Ez a történet is azt igazolja, amit mi képviselünk,"
➡ Hogy a történet melyik része volt szerinte vállalhatatlan a Fidesz számára, a miniszter azt válaszolta, hogy "az emberi méltóság tiszteletben tartásának követelménye azt is megköveteli, hogy ebben az interjúban nem kell részleteiben tovább vesézni." Szájer másságát tiszteletben kell tartani,mert magánügy! Ès más,másságát nem!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/131295514_1635451956619233_3210599836803725443_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-4&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=0yCjhvZN7mcAX9akjch&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=ce09986ddbc23a5d06622fddd197bb23&oe=6136AAC8
szaboria1
@sgl: Amiről írtam azt is ellenzékiként adták be. Megvan a másolat, hogy Kövér irodája iktatta. Kérdez újból rá.
csak úgy....
egy volt öreg komcsi és egy volt fiatal kiszes legény lemenekítenek a csatornáról egy szakállas fazont,-mondhatnám az eszüket és a jobb kezüket?
dr. prédikátor
nagy szükség van ám a csatorna lovag tudására!!! no meg házon belül is lehet használni. mivel van rá igény!!! nem kell minden dugásért BRÜSSZELBE UTAZ6NI!!!
FL4K
@Horizont: Ha jól emlékszem, valami olyasmi felsorolás szerűen, hogy a mi buzink jó buzi, a mi kommunistánk jó kommunista, a mi nácink jó náci, a mi bűnözőink jó bűnözők, a mi zsidónk jó zsidó, a mi cigányuk jó cigány, stb.
A kettős mércére próbáltam ezzel utalni. Az alapgondolat az volt, hogy míg Szijjártó törvénybeütköző (ajándék attól, akinek milliárdos üzleteket tolnak) luxusnyaralása egy luxusjachton nem veri ki a biztosítékot, addig egy mindenki számára saját pénzből fizetett ócsó fakultatív program (Tüttő Kata ki mert lovagolni a tengerből) meg igen.

Ha szerintük ez volt a legdurvább hozzászólásom, amit törölni kellett, akkor nem biztos, hogy csak velem van a probléma.
FL4K
@Horizont: A mi hazaárulónk jó hazaáruló-t lefelejtettem.
csak úgy....
@FL4K: pikkelnek rád és a durva valóságra..
FL4K
@csak úgy...: Ha pikkelnének rám, a hozzászólásaim egynegyedet azonnal, gondolkodás nélkül kitörölnék. A másik egynegyedét némi gondolkodás után. A harmadik egynegyedét meg so-so.
Egynegyedet mindenképpen megtartanák, mert a boltnak mennie kell (The show must go on) és ehhez bizony kellenek a fekete bárányok is.

(Szeparepa2, hol vagy, merre csavarogsz? Kéne egy kis erősítés, a feláldozható fotelharcosok klubjába)
ómió
Ha már márciusban lemondott, akkor, mi a "bibi", efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.