Meghallgattatott mindkét fél, tegyen igazságot, aki tud.

Reagált a debreceni étterem vezetője: ezért zavarta ki Márki-Zay Pétert és Pálinkás Józsefet
Fotó: Facebook/Pálinkás József

Vasárnap este jelezte a Facebookon Pálinkás József, az Új Világ Néppárt elnöke, hogy Márki-Zay Péterrel együtt kitessékelte őket a tulaj egy debreceni étteremből. Pálinkás a Debreceni Napnak azt mondta, nem hangoskodtak, és nam valószínű, hogy zavarták volna a vendégeket. Végül az utcán folytatták a beszélgetést.

Az étterem ügyvezetője közleményben reagált a történtekre, amelyet a 444.hu tett közzé.

Mérész Ferenc szerint vasárnap este "előre be nem jelentett politikai fórumot" tartottak az éttermében, amiről őt és az étterem vezetését nem értesítették, engedélyt nem kértek rá. Azt is hozzátette, hogy

az étterem "eddig sem adott helyet politikai eseménynek, így ehhez konzekvensen tartotta magát a vezetés".

Közleményét azzal zárta, hogy az étterem mindenki előtt nyitva áll, "amennyiben rendeltetésszerűen kívánja használni".

Forrás: 444.hu, debreceninap.hu

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
nem tarthat mindenki a templomokban szabad pártnapot a szószéktől! Az a kormánypárt privilégiuma!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Ennyi! Egy étterem nem bolhacirkusz! A pálinkás jóska menjen egy csöves kocsmába prédikálni! Ott a vele egyszinten lévő alkoholisták talán meghallgatják ha fizet nekik egy fröccsöt, vagy vodkát ott reggelg is dumálhat!
Nessy
nem tarthat mindenki a templomokban szabad pártnapot a szószéktől! Az a kormánypárt privilégiuma!
namihami
Kósafalván ezt kell mondani, így kell viselkedni. A fentieket kell mondani, mégha nem is fideszes.
A Márky-Zay és a Pálinkás elmegy, de a vendéglős marad.
Giovanni Alba
@Horizont: ma, 17:30
Szerintem meg a tulajdonos/üzemeltető meghatározhatja, hogy az intézménybe csakis szmokingban, illetve nagyestélyiben lehet belépni (dresscode), a hely szellemét megőrzendő, de ne próbálja megszabni a beszélgetés témáját, legfeljebb hangoskodás miatt kérheti, hogy hagyják abba. Mégis, hogyan képzelte el? Két, a környéken mindenképpen ismert politikus az ellenzéki előválasztás idején majd a fociról fog eszmét cserélni? Nem volt eléggé előrelátó, most szívja a fogát, de ez már rendesen ráégett. Mi lesz a következő -logikus- lépés? A bejáratnál tábla, a tiltott témakörök felsorolásával?
simmering73
Fogadok, hogy ez a fidesztudatú illiburnyák ezt nem merné megtenni a kupakossal.
Emmersson71
@Giovanni Alba: azért van különbség politikai beszélgetés, valamint asztalra helyezett tripod állványról streamelt pitikai fórum és kampány között!
Málna
@Horizont: Nálad igen. De egyébként csak Pálinkásék hibáztak.
Giovanni Alba
@Emmersson71: ma, 18:49
Csináltak valami törvénybe ütközőt? Mennyiben volt ez más, mint egy online osztálytalálkozó? A tulajnak is csak egy óra múltán esett le a tantusz, gondolom akkor szólt le "Valaki odaföntről". Amúgy mit is mondott akkor és ott? Annyit, hogy hagyják abba, menjenek ki, és lekapcsolta a világítást. Ez nem volt se szép, se korrekt eljárás. Most meg magyarázkodik.
134.bátor
Kíváncsi vagyok rá,ha fideszes foglalt volna,vajon azokat is kitessèkelte volna? Persze,hogy nem!
Emmersson71
@Giovanni Alba: Miért van az, hogy egy MZP által is elismert hibát - miszerint nem jelentették be, hogy politikai közvetítést tartanak - mentegettek? Egy étterem magántulajdonú hely, vagyis nem közterület! Mellesleg politikai akcióhoz még közterületen is engedély kell. Pontosan tudta ezt Márki-Zay és Pálinkás is.

Ha egy politikai oldalnak engedélyt adna az étterem, azzal elköteleződne. A tulajdonos nyilatkozata egyértelmű: korábban sem adtak, a jövőben sem adnak teret politikai rendezvénynek.

Hogy miért egy óra múltán küldték el őket? Passz!
Ha "fentről kaptak utasítást", akkor miért nem korábban kapcsolták le a lámpát?

Szerintem a Pálinkáshoz és MZP-hez köthető weblapokat, közösségi oldalakat folyamatosan figyelik Fideszék. Ha ők akarták volna leállítani a közvetítést, miért vártak egy órát?!

***

És egyébként is, egy étteremben egy rövid videó a haverokkal elmegy, néhány szelfi OK. DE egy több mint 60 perces élő közvetítéshez már talán engedélyt ILLIK kérni a tulajdonostól!
Giovanni Alba
@Emmersson71: ma, 19:19
Elismerem, érveid erősebbek, de a kérdések kérdések maradnak.
rokker33
@Emmersson71: Márk Zay meg a jóska gyerek tényleg messzire mentek! Jogosan dobták ki sőt még a tulajdonos türelmes is volt. Azért egy bocsánat kérés lenne a minimum ha már oda pofátlankodtak @Giovanni Alba: had döntse már el a tulajdonos, hogy mit engedélyez a SAJÁT éttermében!!!Semmilyen politikai esemény nem fér bele egy étterem területén az emberek azért mennek oda , hogy nyugodtan megebédeljenek vagy vacsorázzanak és senki sem kíváncsi egy lejárt politikus hazugságaira!
Emmersson71
@Giovanni Alba: Majd legközelebb jobban odafigyelnek :)
Málna
@Giovanni Alba: A tulaj igazán türelmes volt, egy órát várt arra, hogy fogyasszanak. Csak akkor tette ki őket, amikor világossá vált, hogy csak melegedőnek használják az éttermet.
Emmersson71
@Málna: Vagy rendeltek, csak Eric Clapton - „Slowhand” - volt a szakács ;)
Giovanni Alba
@Shikari: Igazad van, a templom nem étterem, tehát a házmester jogosan mászhatott fel a szószékre az európai baloldal liberális eszméit ostorozni?
A fideszka nem foglal le asztalt a beszélgetéshez, inkább kordonnal és rajta fekete fóliával kerítenek körbe egy szállodát. Ez tényleg más.
Lendkerék
Szimplán két lépés:

1. A fogyasztóvédelemhez fordulni.
2. Az ombudsmanhoz fordulni.
3. Perelni.

Nyilván mindhárom elutasítja a panaszt, mert csicskák, de legalább van belőle ügy és precedens.

Ha ugyanis az illetők nem sértették meg a (bárki által ismert, vagy megismerhető) normát az étteremben elvárt viselkedésre, akkor a tulajdonos jogszerűen nem utasíthatta volna ki őket.

Ha a magyar jogrendszerben nem kapnak igazat, az Európai Bírósághoz fordulni, és szinte garantálható, hogy az étteremtulajdonos sírva fogja kiköhögni a rá kiszabott büntetést.
csak úgy....
@Shikari: te szarban leszel ha jövöre gyöz a beléd beszélt ellenség! :)
ha majd átmásztad a szerbeknél a kerítést akkor fordulj balra ,arra felé van afganisztán,szerintem ott befogadnak...
Giovanni Alba
@Shikari: ma, 19:56
Ühüm, értem. Antall Józseftől, akit nemrégiben a házmester a bajusz mögött lazán posztkommunistának nevezett (meg Boross Pétert, és az első Orbán kormányt úgy am block), aki lélekben tizenötmillió magyar miniszterelnöke kívánt lenni, eljutottunk egy nímandig, aki csak a rá szavazókat veszi emberszámba.
Így gondolod?
Mondd hogy igen, és akkor elővesszük a jól bevált megszólításodat az epitethon ornansokkal.
Emmersson71
@Lendkerék: Engem nem zavar, ha Pálinkás és MZP élőzik sörözés-kajálás közben...csak CSINÁLJÁK A NÉGY FAL KÖZÖTT :P

***

Vajon engedély nélkül az ATV egy beszélgetős műsort csinálhatna a Belgában?
Netán engedély híján egy Álarcos énekest közvetíthetnének?
Egy új Jeles rendezés foroghatna anélkül, hogy a tulajdonos tudna róla?

Nem hiszem...
Én inkább egy "rövid" Tarr Béla snittre gondoltam, az biztosan belefér ;)
csagyi
@Shikari: 19:56 Te idióta! Itt több párt rendszer van (kellene,hogy legyen) tehát egy mások párt az ellenfél és NEM ELLENSÉG kellene,hogy legyen. Persze szerintetek csak egy pártnak kell lennie és az CSAK a fityisz lehet. Így aztán nyald ki a lenin seggét is.Vedd fel a lóvét a köcsögöknél.
Emmersson71
@Lendkerék: Nincs "és"!
Nem forgathatsz engedély nélkül. MZP bevallotta, hogy hogy nem kértek engedélyt!
A tulajdonos egyértelmű nyilatkozata tükrében nyilvánvalóan nem is kaptak volna engedélyt!

Milyen panasszal vagy perrel fordulnál kihez is és milyen alapon?! Egyelőre még Pálinkásék sértettek jogot!
csak úgy....
@Shikari: a tálibok pont ijen hülyéket keresnek mint te...,gondold meg tibim,végre lehetne csajod,- akár 7 is egyszerre és ott te lennél a fönök,nem mint a volt feleséged.
Lendkerék
@Emmersson71: Te nem nagyon gondolkodsz. Semmilyen jogot nem sértettek. Nem az éttermet videózták, hanem saját magukat és a vendégeiket. Ez olyan, mint hogy ha bemennél a családoddal a mekibe, és levideóznád, ahogy a gyerekeid eszik a patkányhúsos szemetet. Nyilván erre sem fogsz engedélyt kérni a tulajtól. Az, hogy Márki-Zay vagy Pálinkás "bevallott" bármit, semmi jelentősége nincs abból a szempontból, hogy diszkriminálták őket. Nem sértették meg mások személyiségi jogait, nem randalíroztak, A tulajnak semmi köze ahhoz, kiket fogadnak az asztaluknál, mennyi ideig ülnek ott, ha nem mennek el fizetés nélkül. Ami miatt egyébként rendőrt kellene hívnia. De maga nem dobhatja ki őket. Úgy hogy, ha a kettőnek van egy kis esze és türelme, jó néhány ezer eurót kasszírozhat néhány év múlva a tulajtól.
Nessy
@Emmersson71: Hát, ha csak nem állnak szoros vigyázzba, nem sokan férnének be! De ez a badarság hogy jutott eszedbe?
Nessy
@Shikari: Nem fárasztó ez a permanens gyűlölet? Tudsz a politikán kívüli életben valaminek örülni? Van olyan pillanat, amire azt mondanád: " pillanat maradj!"??
levarosbukta
Azt azért had kérdezzem meg, nincs egy üres szoba az önkormányzatnál ahol leülhettek volna beszélni? Miezazizé sznobság hogy étteremben tárgyalunk? Étteremben enni, inni kell. Amúgy meg mi tárgyalni való van azzal a húgyagyú Pálinkással?
csak úgy....
@Nessy: fogadjunk,hogy hamarosan le leszel lipsizve ezért az egyszerü kérdésér a gyogyóstól!
10-9-8-7...
Giovanni Alba
@Shikari: ma, 20:33
Akkor kezdjük újra.
siki, te nagyon hülye náci patkány, szánandóan sivár lelkivilágod lehet, ha a veled ellentétes, vagy csak egyszerűen más véleményen lévőket az ellenségeidnek látod, főleg azért, mert éppen te használsz idejétmúlt, avitt, penészbűzös kifejezéseket. Nemzetellenes lenne, aki nem rajong az ország kifosztásában "jeleskedő" már nem fiatal, és sosem volt demokrata véd és dacszövetség egyszemélyi vezetőjéért?
Gondold ezt át a kemencesutban, ahonnan kár is volt előmásznod. Próbálj meg magadba szállni, lámpást vigyél, ott, a sötétben lakoznak a szörnyű rémek, amelyek miatt a szokásos marhaságaidat hinted szerteszét.
Higgadj le, csöndesedj el, és maradj is úgy. Én nem rád haragszom, csak a baromságaidra, amiket idehordasz a trágyás szekereden.
Hess, undorodom tőled.
Nessy
@csak úgy...: Megszoktam. Van aki csak libsinek titulál, van aki hülyének, stb. Mondjuk bigott szűk látókörű, illiberális sohasem lesz belőlem.
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 21:41
Mondd, te érted azt, amit ez a szellemileg alultáplált írt? Mert ha csak a pillanat van, akkor nincsen múlt, amit mások szemére vet, és nincsen jövő, amit tőle elvehetnének. Tehát csak áll a pillanatba merevedve, és néz ki a fejéből bután?
Bocsi, de ha neki tenném fel a kérdéseket, akkor megint begerjedne, és valahogy nem tetszik az, ami elhagyja az orra alatti rést.
Nessy
@Shikari: Bocsánat Faust mondja, én csak szabadon idéztem. Arra céloztam, hogy nem tudsz egy pillanatra elgyönyörködni reggel a kertben a rózsaszirmokon csillogó harmatcseppnek?. Kisgyermeked első mosolya, kerekre nyílt csillogó szeme a karácsonyfa láttán nem marad egy örök emlék a szívedben?Ezek sok esetben megismételhetetlen pillanatok. És milyen sok ilyen pillanat mellet rohanunk el, nem vesszük észre. Különösen ha a gyűlölet elvakít.
Nessy
@Giovanni Alba: Most próbáltam leírni, mire s gondoltam. De ezt nehéz leírni, elmondani, ha valaki nem tudja megőrizni egy pillanat szépségét.
csak úgy....
@Nessy: ezek elött könnyü ,akár 2-3 ló hosszal is elörébb lenni,-belegabalyodtak szegénykéim a lóról rükvercbe nyilaskodásuk közepette a tegezeikbe!
vitriol
Annyit mindnyájan megállapíthatunk, hogy az étterem vezetője nem egy "született üzletember", nem tanulta meg a szakmát, a lehetőséget tálcán nyújtották neki, és ő így próbálja meghálálni. Pár hónappal korábban még imáiba foglalta azt a vágyát, hogy egyáltalán megnyithassa az üzletet és jöjjenek a vendégek. Nem gondolt arra, hogy ez a kiutasítás hamarosan bruttális forgalomcsökkenést fog eredményezni, de nem baj! Erre szüksége lesz a szakmai tapasztalatok megszerzéséhez, hogy ne csak az összeköttetései segítsék a boldogulását a pályán!
Nessy
@Shikari: A te életed, a te döntésed!
csak úgy....
@Shikari: te ugye a besenyö pistabácsi tanítványa!:)
Gyurka80
@vitriol: Hát persze. Az étterem vezetője egyszerűen védi, az étterem nem rendeltetésszerű használatát. Zajos petinek rendezvényteremben kellett volna tartani ezt.
Giovanni Alba
@Shikari: ma, 22:02
siki, te nagyon hülye náci patkány (már csak a hagyományőrzés okán) Akkor ne magyarázkodj, beszélgetésnek tényleg harmatos, de mondd, miből is gondolod, hogy te vagy magasabban? A kútba bámulsz, azért nézel le a Holdra. Azt hiszem, itt nem engem kell ugratni.
Giovanni Alba
@Shikari: ma, 05:07
siki te nagyon hülye náci patkány, menj a szemészetre a kettős/többes látásoddal, lehet hogy továbbküld a neurológiára, nem jól van ez így.
Egy kissé módosított mondást ajánlok a figyelmedbe: Ne szóljon szád, nem fog fájni a fejed. Ne erőltesd a gondolkodást ha nem megy.
Egyébként meg azért voltam megtenni némely megjegyzéseket, mert beképzelt önelégültséggel minősítgetsz másokat, alap nélkül vindikálod a jogot magadnak mások hovatartozásának megállapítására.
Szerinted aki nem a te nótádat fújja, az idegenszívű, magyarellenes, hazaáruló, szerintem meg nagyon eltévedtél a gyűlölködés mocsarában.
Ennyike, hogy te is értsed.
fűre lépni szabad
Soha többé nem megyek a Belga Étterem és Sörözőbe !!!
Ja, eddig sem voltam.
Na mindegy, hallgassunk Bëlga-t:

www.youtube.com/watch?v=6UAcYzbilbw
Emmersson71
@Nessy: Badarság?
Vigyázz a szádra! Úgy kommunikálj velem, ahogyan azt te is elvárod!
Nessy
@Emmersson71: Ok. Hogy került nagybecscű figyelmed homlokterébe, ezen kolosszális ötlet? Tapintatosan közlöm, hogy nincs több száz milliós villám, sem családi "majorságom"!
Emmersson71
@Nessy: Egy közös dolog van az étterem és a lakásod között: magántulajdon.
Mint ilyen, a tulajdonos beleegyezése szükséges a legtöbb cselekedethez, amit ott egy VENDÉG(!) tehet.

Ha a fotót megnézed, nem voltak sokan, talán még egy garzonban is körül tud ülni 3-4 ember egy asztalkát. Arra elhelyezik a laptopot és a mobilt az állványra, és indulhat az online közvetítés.

debreceninap.hu/helyi/2021/09/19/tavoznia-kellett-a-patinas-debreceni-sorozobol-palinkas-jozsefnek-es-marki-zay-peternek/

Annyira véded ezt a két senkiházit..fogadd be őket és tartsák nálad a netes élő fórumot!
Fentieket összegezve ajánlottam fel a lakásodat ;)
Giovanni Alba
@Shikari: ma, 05:37
S én Giovanni Alba.
siki te nagyon hülye náci patkány, most, hogy így átestünk a bemutatkozás formaságán, mondd, mit is akartál mondani?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.