A 444 cikke szerint nem sokon múlt, hogy összejöjjön az ellenzéki előválasztás második fordulójába jutott két jelölt közös nyilatkozata, amire szükség lenne, hogy az előválasztásban kissé magasra csapó kedélyeket lenyugtassák.

A 444 kedd reggeli cikke szerint egyetlen mondaton múlt az, hogy Dobrev Klára és Márki-Zay Péter közös nyilatkozatot adjon ki, amellyel a kissé már bedurvulni látszó ellenzéki előválasztási hangulatot lehetett volna lehűteni kissé. 

Egyetlen mondat miatt nem adott ki közös nyilatkozatot Dobrev Klára és Márki-Zay Péter?

Fotók: Facebook/Dobrev Klára, Facebook/Márki-Zay Péter

Kollázs: propeller.hu

Mint ismert, hétfőn Márki-Zay egy nyilatkozatában arról beszélt, hogy a haza elárulóinak tartja azon párbeszédes politikusokat, akik nem követték Karácsony Gergelyt, hanem Dobrev Klára mögött álltak ki. A megszólaláson többen felháborodtak, ezek után Márki-Zay bocsánatot kért, és azt nyilatkozta, fáradtan rosszul fogalmazott, és nem tartja az érintetteket hazaárulóknak. 

Az ATV-n futó Egyenes beszéd című műsorban hétfő este ez volt a téma, Dobrev Klára itt arról beszélt a cikk szerint, hogy nem tudna olyan fáradt lenni, hogy hazaárulónak nevezze politikai ellenfeleit. A műsorban előkerült, hogy a két jelölt pár napja még közös nyilatkozatot tervezett kiadni, hogy ne durvuljon el a kampány, de ez végül nem jött össze. 

A cikk szerint Dobrev a műsorban azt mondta, Márki-Zay Péter ajánlotta a közös nyilatkozat kiadását, amely arról szólt volna, hogy bármelyikük is nyeri az előválasztás második fordulóját, a másik beáll mögé. Dobrev állítása szerint azt kérte, hogy kerüljön bele az a tétel is, miszerint nem lehet alaptalanul vádolni bárkit bármivel, például zsarolással vádolni – ám végül a nyilatkozat nem jött össze.

A 444 még vasárnap, a fővárosi Madách téren tartott rendezvénye után kérdezte Márki-Zayt a Dobrev Klárával történt beszélgetéséről. Márki-Zay a lapnak elmondta, ő hívta fel a DK jelöltjét az ötlettel a közös nyilatkozatról, hogy nem fog szétesni az ellenzék a második fordulóban.

„Ő tett egy szövegjavaslatot, én egyetlen mondatot kértem, hogy vegyünk ki belőle: ami azt állította, hogy kettőnknek azonos esélyeink vannak Orbán Viktor ellen. Mondtam, hogy ezt nyilvánvalóan nem írhatom alá, mert ez nem igaz.”

- mondta el Márki-Zay a lapnak, amely szerint a hódmezővásárhelyi polgármester ezzel arra utalt, hogy szerinte neki vannak jobb esélyei Orbán Viktorral szemben, ezt pedig többek között a Medián felmérésével támasztja alá. A politikus szerint emiatt nem született meg a közös nyilatkozat, pedig 

„nagy szükség lett volna az interneten elharapózott gyűlöletkeltés miatt egy békítő nyilatkozatra”.

Forrás: 444.hu

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Béla333: "bármelyikük is nyeri az előválasztás első fordulóját, a másik beáll mögé. "

Vajon ezt miért nem volt hajlandó elfogadni a Mak izé?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A DK-soknak nem kell a normális viszony, ők harcolni szeretnek, a másikat lealázni, mocskolni!
Hiszterizálni a közéletet, a sajátjaikat feltüzelni!
Ezért nem volt hajlandó Dobrev a normális hangvételű közös nyilatkozatra.
lampa laz
Amíg valaki nem szakítja át a célszalagot, addig minden induló esély és a győzelemre. Nem vagy sportszerű játékos, ugyan olyan vagy mint orbán.
Béla333
"Márki-Zay Péter ajánlotta a közös nyilatkozat kiadását, amely arról szólt volna, hogy bármelyikük is nyeri az előválasztás második fordulóját, a másik beáll mögé. "

Vajon ezt miért nem volt elfogadni Dobrev?
Peller Anikó
"nagy szükség lett volna az interneten elharapózott gyűlöletkeltésem miatt egy békítő nyilatkozatra”.

Nemzé, semmilyen szükség nincs olyan figurára aki a szövetségeseit támadja hátba, hasba szájba. Órba n.

A medián, ja.
lampa laz
@Béla333: nem Dobreven múlt, olvasd el mégegyszer, h mit mondott, csak ő lehet a befutó, nincs azonos esély.
"Ő tett egy szövegjavaslatot, én egyetlen mondatot kértem, hogy vegyünk ki belőle: ami azt állította, hogy kettőnknek azonos esélyeink vannak Orbán Viktor ellen. Mondtam, hogy ezt nyilvánvalóan nem írhatom alá, mert ez nem igaz.”
Peller Anikó
@Béla333: "bármelyikük is nyeri az előválasztás első fordulóját, a másik beáll mögé. "

Vajon ezt miért nem volt hajlandó elfogadni a Mak izé?
Béla333
Mehet a gyűlöletkampány! A DK ezt akarja, ezt szereti!
Olyanok mint a Fideszesek, csak ezen az oldalon!
Béla333
Egyeseknek föl sem tűnik, hogy már az előválasztás második fordulója zajlik...???
Peller Anikó
@Béla333: Vajon ezt miért nem volt hajlandó elfogadni a Mak izé?
Béla333
@lampa laz: 06.59
Persze. Ez a mondat nem felelt meg a DK/Dobrevnek:

""Márki-Zay Péter ajánlotta a közös nyilatkozat kiadását, amely arról szólt volna, hogy bármelyikük is nyeri az előválasztás második fordulóját, a másik beáll mögé. "

Mert a DK a közélet hiszterizálásában érdekelt.
Lehetne még vagy 100 mondatot is megpróbálni beleerőltetni egy ilyen közös nyilatkozatba, de ha még az alap sincs meg, hogy elismerik egymás győzelmét és a vesztes támogatni fogja a késöbbiekben a győztest, akkor az azt mutatja, hogy Dobrevék nem akarnak békét.
A DK háborút akar!
kereső
" Dobrev állítása szerint azt kérte, hogy kerüljön bele az a tétel is, miszerint nem lehet alaptalanul vádolni bárkit bármivel, például zsarolással vádolni – ám végül a nyilatkozat nem jött össze.

A 444 még vasárnap, a fővárosi Madách téren tartott rendezvénye után kérdezte Márki-Zayt a Dobrev Klárával történt beszélgetéséről. Márki-Zay a lapnak elmondta, ő hívta fel a DK jelöltjét az ötlettel a közös nyilatkozatról, hogy nem fog szétesni az ellenzék a második fordulóban.

„Ő tett egy szövegjavaslatot, én egyetlen mondatot kértem, hogy vegyünk ki belőle: ami azt állította, hogy kettőnknek azonos esélyeink vannak Orbán Viktor ellen. Mondtam, hogy ezt nyilvánvalóan nem írhatom alá, mert ez nem igaz.”

Két teljesen eltérő nyilatkozat-, hogy miért nem. Bocsássatok meg Nekem, de én DK-nak hiszek.
kulabombaafityiszre
@Béla333: ma, 06:45
Aki dobrevre szavaz az hazasáruló-mondta uszítva a dk-s dobrev,ja nem mzp mondta a békülés érdekében és nem uszítást szítva.Bélám egy elvakult idióta vagy,mint a begyepesedett fidesz szavazó.
Béla333
@sgl: 07.08
Neked nem tűnt fel, hogy még Dobrev is ezt nyilatkozta?:
"""Márki-Zay Péter ajánlotta a közös nyilatkozat kiadását, amely arról szólt volna, hogy bármelyikük is nyeri az előválasztás második fordulóját, a másik beáll mögé. "

Ezt utasította el a DK!
És a DK-sok erre azt mondják, hogy Márki-Zay a gyűlölködő??
karma1
@Béla333: Lulukam, 17 % -kal vezet Dobrev. Nagylelkuen felajanlja, hogy mondjak azt, hogy egyenlo eselyekkel indulnak. Es akkor ez a diszfaszkalap kihuzatja ezt a mondatot, mert azt mondja, hogy o a jobb...
Mintha egy fellabu ember azt mondana Bikilanak, hogy o , a fellabu a jobb...
Es azert, mert van egy orban-kezben levo kozvelemenykutato, akik egyebkent trump gyozelmet is megjosoltak...
Mondd, most sem erzed a merhetetlen ellentmondast?
Egyebkent nyugi, orban meg fogja hekkelni ezt a masodik fordulot, tenyleg ezt a meztelencsigat fogjak nyeronek kihozni a sok kamu fideszes szavazoval, es orban tovabb fog rohogni a markaba, minimum 2026-ig. Csak akkor mar nem lesz Magyarorszag. Egyebkent ugyanaz tortenik most mzp-vel vegrehajtva, amit csinalt az lmp 18-ban... Csak ismetlodik a tortenelem...
ha meg annyira faradt volt mzp, hogy hulyesegeket beszeljen, akkor mi az anyjaert all ki EGYALTALAN barmilyen nyilatkozatot kiadni egy ujsagiro stabnak - arra nem volt faradt?
Béla333
@kulabombaafityiszre: 07.14
Nem ezt mondta, idézd pontosan ide.
Különben még azt lehetne mondani, hogy te uszítasz!
Egyébként meg elnézést kért, amit úgy néz ki fogalmad sincs, hogy mit jelent!
A DK bezzeg azóta is csak gyűlöletet kelt, uszít Márki-Zay ellen!
Mert ők már csak ilyenek! Nekik ez kell, nem a béke!
Gazella
Hányás ez a magától elszállt buzizó hering..
Tőlem fix, hogy nem kap szavazatot..
Mire veri a mellét?? Vidék nem szavaz rá.
Még valami nincs kormányzási programja.
A geri haverja meg agyon gyenge meztelen csiga agyával.
Béla333
Na megjött az Új-Zélandi uszító DK-s is!
Mindjárt jön a genetikai hulladék szövegével...!!!
Eladott Ország
Amikor az összesen 2 szavazókörben sikeres államférfi egyeztet a 15 szavazókörben sikeres másik államférfival, hogy ketten együtt miként tudnák legyőzni a 85 szavazókörben győztes Dobrev Klárát, nekem csak az jut az eszembe, hogy: ...
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/244333904_1199677730512132_6679774743357874448_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=MR8Brxnq2JwAX-N6P31&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=3e51b1b495e053e7e8c63d6f06f584bf&oe=618AE340
Ez is a fideszből jött, hatalommániás második Orbán! Karácsony lépjen vissza ellenem! Dobrev sem lehet végső győztes!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/244103351_1198949697251602_7272613574502869113_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=yg-Q0pmkU18AX-1L1T5&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=eb9969e21df30afada955cdb5ad38922&oe=6188EAE6
karma1
@Béla333: Nyuszika, MZP AKARTA LEHUZATNI A MONDATOT, amiben Dobrev nagylelkuen azt mondta, hogy egyenloek! NEM Dobrev miatt nem adtak ki a kozos nyilatkozatot, hanem meg ennek az ex faxnak all feljebb! Szamolj mar az Isten szerelmere, Dobrev 37 %-on teljesitett, ez a bajgunar meg 20 %-on ! Ha ezek utan Dobrev nagylelkuen azt mondja, hogy egyenlo szinten vagyunk, az 17 % megelolegezett bizalmat jelent ennek a diszfasznak! Ne legyel mar ennyire loszemuveges, mert rossz olvasni, hogy miket irsz ossze, raadasul nem is igaz, amit irsz! Ennyire ne legyel mar elvakult, az Isten szerelmere!
Csizmás Kond
" Dobrev Klára itt arról beszélt a cikk szerint, hogy nem tudna olyan fáradt lenni, hogy hazaárulónak nevezze politikai ellenfeleit."
Dobrev hazudik. A politikai ellenfél nem a Márky félék hanem a fidesz és azokat ő is annak nevezte.
Pálinkás Pál
Bélát felesleges győzködni...18-ban a 2/3-os bernike seggéből lógott ki...
Németh István
NA!!! >> ezekre a moslékokra nincs szüksége az országnak!
Ezek bármit, bármikor mondhatnak, mindent leszarnak, a hatalom kell nekik a nemzet, az ország népe, sorsa egyiket sem érdekli!
Mennyi pénzt költöttek és miből a reklámjaikra, az előválasztási bohóckodásra - különben igen szervezetlen, de sorozatában korrupciótól és a törvénysértő eljárásokkal együtt!?
Honnan van a pénz!? Milyen adózott jövedelemből, közpénzből?? HOL A NAV?
kulabombaafityiszre
@Béla333: Márki-Zay az ATV-nek beszélt arról, hogy két, korábban Karácsony Gergelyt támogató politikust is zsarolással vettek rá arra, hogy most a nyilvánosság előtt Dobrev mellett álljanak ki.
Nemcsak Karácsony Gergelyt ÁRULJÁK el ezzel, hanem a HAZÁNKAT.
– jelentette ki, hozzátéve, hogy folyamatos a nyomás, pedig ők is tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban.
Ez az mzp azt csinálja mint sarokba szorított patkány.Kinjában vagdalkozik össze-vissza.
Remélem a politikai szemétdombon végzi,
Peller Anikó
@Német István: Pontosan így van te gyökér. Szóról szóra csak fel nem éred mennyire hülye vagy. Tökéletesen leírtad a fideszet. És a moslék te vagy.
kulabombaafityiszre
@Béla333: Az lmp-vel már egyszer beégtél rendesen,akkor sem ismerted el a hibádat,most is ebben a cipőben jársz.
Tehát már nemcsak a fideszesz szerint vagyok aki elárulja a hazát,hanem az állítólagos ellenzéki mzp szerint is.Bocsásd meg nekem,ha az engem hazaárulónak tartó takonyembert,mint mzp nem szeretem.
Aki engem hazaárulónak nevez,mert nem őt támogatom arra soha,érted béla soha a büdös életben nem adom a voksomat.
kereső
@KisTehen: Akor orbán , aki évtizeden át a liberális internacionálé alelnöke volt, a legnagyobb liberális."Ne arra figyeljenek amit mondok, csak arra figyeljenek , amit teszek". Amúgy meg igaz is, hiszen orbán gazdaság-és társadalompolitikájában ultra liberális keményvonalat visz.
lampa laz
@Béla333: de hiszen ez volt az együttműködés lényege és ezt mind aláírás, akkor most mit ugat külön ez a torpedó? Azt akarta kierőszakolni, h csak ő nyerhet, egy undorító féreg.
simmering73
@KisTehen: 08:08 Te most az Orbánékat ekézed, te Szopós Marha?
lampa laz
@sgl: ezzel is úgy fog járni mint bernikével. Az új neve meg @Béla3333 lesz.
Nessy
Ez a manusz már teljesen elszállt magától! Két világmegváltó ebben a kis országban nem lesz sok? Ez is fidesz tempó. Két szó miatt nem fogadnak el közös nyilatkozatot Brüsszelben. MZP egyet elfelejt. Még nem a választás a tét, hanem az összefogás, amit naponta tapos sárba. És még ő beszélt "úri becsület szaváról"! Na, nála se arra figyeljünk, amit mond!
kereső
@KisTehen: Volt. Ki vitatta? Ha ezt orbán miatt irod- akkor nagyon rosszul gondolkodol. GYF nem azért hagyta ott az mszp-t, hogy 180 fokot forduljon, hanem mert annak a politikának az mszp-s minőségével nem értett egyet- nem GYF változott meg, az mszp nem volt hajlandó haladni a korral, és nem őhajtott minőségi változást. GYF most is ugyanazt mondja- mint 15/16 évvel ezelőtt, mig orbán 180 fokot fordult korábbi önmagához képest.- sőt, mint egy propeller, forog- mikor merről érkezik a széljárás.
Németh István
@sgl: @sgl: Az olyan degeneratív ürgékkel mit te nem tudok ürgéül társalogni! Csak búj bé az ürgelukadba és küldök rád egy kis pisikét! BAROM >> azt akarod visszahozni amitől HÁLA ISTENKÉNEK ez a KORMÁNY. élén ORBÁN VIKTOR Úrral a kiváló politikussal, akár polihisztorral
kihúzta az országot a csődből!?? marhák, marhája! Hogy férsz be az ürgelyukba?
kereső
@sgl: amig szét nem veri az ellenzéki koaliciót. Mert teljesen világos- ezért megy a "harc". JP-vel nem boldogult,hát ment KG-hez-sikresen- vasárnap már együtt kampányoltak a szinpadon.És ugye pedzegeték már, hogy kell az ellenzéki megegyezésen belül egy új tipusú szövetség. Lesz az is. És akkor itt a vége.
lampa laz
@sgl: @kereső: majd akkor hogy fog óbégatni, hisztizni, (még tán földhöz is veri magát) ha az utolsó fordulóban második helyre fut be megint.
evacica
MZP túl sokat képzel,magáról! Egyébként egy hím soviniszta is! bizonyítja ezt az mikor DK "dicsérte"/Dobrev Klára/Öntelt nagyképű erőszakos agresszív!!!
Béla333
"„Rogán Antal úgy döntött, hogy kénytelen beszállni Dorev Klára választási kampányába. Már az előző heteken észrevettük, hogy a Kossuth rádióban, az állami médiában, közmédiában nemhogy nem támadják, hanem kimondottan dicsérik, ott is velem kapcsolatos kritikus hírek, vagy Karácsony Gerelyt lejárató hírek jelentek meg oly sokáig” – így Márki-Zay, aztán kitért a kormánypárti Magyar Nemzetre, amiben Dobrev Klárát méltató cikk jelent meg. "
telex.hu/belfold/2021/10/13/marki-zay-peter-beszed-dk-elovalasztas

Nehogy egy DK-s is elgondolkozzon ezen! Előre, bátran! Mocskoljátok Márki-Zay-t! Mást úgysem tudtok!
Szemét banda!
kereső
@Béla333: Csakhogy ennek épp az ellenkezője igaz. Dicsérjen meg téged a MN. Nem az ellenfél/versenytárs malmára hajtja a vizet? Komolyan néha gondolkodni is kéne- nem mindenki hülye ám!
kereső
@Béla333: Ja, és védjen meg Téged OV.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.