A Magyar Hang Flaszter című műsorában fejtette ki álláspontját két politikai elemző.

Elemzők: a jelek alapján így állhat Dobrev és Márki-Zay párharca

Dévényi István csütörtöki vendége Pulai András, a Publicus és Ember Zoltán, az Iránytű elemzője volt, és az eddigi jelek alapján mindketten úgy érzik,

valószínűbb, hogy Márki-Zay Péter áll nyerésre Dobrev Klárával szemben az előválasztási miniszterelnök-jelöltek versenyében.

Ember Zoltán feltételezését azzal támasztotta alá, hogy Dobrev a viták során belemenősebb volt, ez pedig vélhetően azt jelenti, hogy a DK jelöltje második helyen áll Márki-Zay mögött.

Az Iránytű elemzője leszögezte, biztos információja senkinek nincs, de vannak belső kutatások, és a jelöltek kapnak némi információt, benyomásokat a sátrak felől is.

Ezek pedig egy irányba tendálnak, hogy Márki-Zay Péter, nem tudjuk, mennyivel, de valamennyivel vezethet

- vonta le a következtetést.

Ennek megfelelően a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje pont, hogy nyugodtabb volt, nem mindig reagálta le Dobrev szurkálódásait – tette hozzá.

Pulai András is hasonlóan látja, Dobrev az első vitában tapasztalt mérsékeltebb habitusát felkeményítette a másodikra, a harmadikban pedig a Publicus elemzője szerint már kicsit túl is tolta. Ez pedig már stratégia volt, és ő is azt feltételezi, hogy Márki-Zay nyerésre áll. Pulai elmondta,

olyan információkat hallanak, hogy stabi előnye van Márki-Zaynak.

A téma 4:00 körül kezdődik, de az egész adást érdemes végignézni, szóba kerül többek között a Kétfarkú Kutya Párt szerepe egy esetleges előválasztási Dobrev-győzelem után, illetve azt is kitárgyalják, hogy mire játszhat most a Fidesz, amikor – szinte példátlan módon – nem ők tematizálják a közéletet.

Forrás: Youtube/Magyar Hang – A Túlélő Magazin

Fotó: Facebook/HVG

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Nos, ha MZP való ban kapott hátszelet, amin nem csodálkoznék, akkor nincs min polemizálni. Ha viszont hála neki szétesik az összefogás, ő ajándékot kap Orbántól, nekünk meg már nem csak a kispárnát lopják ki a fejünk alól, hanem az országot részben "elajándékozzák" elajándékozzák, a maradékot zaciba csapják hitelfedezetként. Megmondta O.V. Folytatjuk! Ebben a kormányprogramban nem is csalódtunk, már évek óta.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
A DK által meghirdetett háborúnak csak a szombati urnazárást követően lesz vége.
Vagy amilyen bosszúálló a DK-s szekta, lehet, hogy csak ezt követően kezdődik a bosszúhadjáratuk!?
SÖRÖS
Őrgróf most kinek a kenyerét is eszi?!
verőce21
El tudom képzelni, hogy a farhát kommandó már leszavazott, és a többi tényleg MZ/X-re voksol... :)
Gazella
Vasárnapkidedúl.
Viszont ezek azelemzők honnan a faszból szopják ki??
Senki nem tud semmit se.
Viszont mayzarrol ki telik az is hogy manipulaltatja a voksokat...
Kotve hiszem, hogy akik most se szavaznak es csendben vannak nem a mayzarra teszik a voksot...
kereső
@Béla333: Nagyon megy ez Neked. Ez a flinkesteini fideSS-es tétel. Fogd rá az ellenfeledre/ellenségedre mindazt, amit Te megteszel, vagy tenni kivánkozol.
Hazugok vagytok-és másra kenitek, és meg vagytok sértődve, ha ezt a megrágalmazott szóvá teszi. Ennyire azért morálisan nem kéne lemenni a béka feneke alá tiz méterrel.
Yoda69
Nem kene talalgatasba menni, mar csak 2 nap es vege a valasztasnak. Vasarnap estere pedig az eredmeny is meglesz.
Utana ez ellenzeknek egy emberkent kell a gyoztes moge felsorakozni, es aprilisig meggyozni a hezitalokat. Ha nem ezt teszik, akkor az egesz elovasztas ertelmet veszti, es orban ujra behuzza a 2/3-ot.
Béla333
@kereső: 07.09
Szerintem meg a DK hazug, aljas és megbízhatatlan.
2018-ban is ilyenek voltatok és annak tapsikoltatok, hogy pl. az LMP nem tudott kormányt alakítani, a folyamatos mocskolódásotok, áskálódásotok, hazugságotok miatt.
Most ugyanazt csináljátok/csináltátok, remélem, hogy ezúttal nem értek el eredményt.
kereső
@Béla333: Béla, te nem a tényeknek hiszel, hanem a hazugságnak. És 2018-ban teljesen más volt a szitu. És igen elbaltázta az lmp- mert meg lehetett volna gátolni a kétharmadot, ha csak 10 helyen visszalép. Nem tette, ahogyan a jobbik sem. Érdekes azért , hogy most az lmp nagyon csendben van- rábizza mindenkire a döntést, és Ungár Péter bemutatót tartott a nagyon korrekt új politikai beszédből. Tanulhatnának tőle azok akik most az utóbbi két hétben a politikai korrektség minimális szintjére nem jutottak el. Nem pocskondiázok senkit, de higgy, ha hinni akarsz.
Katalina62
Szerintem, ez jövőre döl majd el, bárki nyeri az élővalasztást, egyáltalán nem biztos sajnos, hogy kormányváltás lesz!
Nessy
Nos, ha MZP való ban kapott hátszelet, amin nem csodálkoznék, akkor nincs min polemizálni. Ha viszont hála neki szétesik az összefogás, ő ajándékot kap Orbántól, nekünk meg már nem csak a kispárnát lopják ki a fejünk alól, hanem az országot részben "elajándékozzák" elajándékozzák, a maradékot zaciba csapják hitelfedezetként. Megmondta O.V. Folytatjuk! Ebben a kormányprogramban nem is csalódtunk, már évek óta.
134.bátor
@Katalina62: Tökéletesen igazad van. Teljesen mindegy ki nyer,a szavazóknak kell megnyerni a fidesz ellen.
Akkor lesz aktuális a miniszterelnök,vagy miniszterelnök asszony személye. Addig semmi jelentősége.
simmering73
"A sakkot nem javasoljuk azoknak az ellenzékieknek, akik felülnek az orbáni propaganda cinikusan Dobrev Klárát “támogató” cselének, és elhiszik, hogy ez azt jelenti, hogy Orbán Dobrev Klárát támogatja. A Fidesz hatalomtechnikusai okos emberek, felismerték, hogyan lehet szétverni az ellenzéki összefogást, és ehhez találtak egy megfelelő embert Márki-Zay Péter személyében, aki ezt a saját hatalomvágya érdekében meg is teszi. Márki-Zay mindenben az orbáni propaganda mellé állt és azt használja. Ez nem csupán ízléstelen, hanem romboló. Márki-Zay Orbán eszköze."
nepszava.us/az-orbani-propaganda-a-dobrevezessel-szet-akarja-verni-az-ellenzeket-marki-zay-pedig-bedolt-es-rasegit/
Eladott Ország
@Nessy: Lázár János: Márki-Zay miniszterelnök-jelöltsége = 100% fidesz-győzelem
www.youtube.com/watch?v=zas3XCxgMQ8
fideszes kutyából ( MZP) nem lesz demokratikus szalonna!
kereső
@simmering73: Szerintem csak ott téved az AN. hogy MZP "bedőlt". Nem, nem bedőlt- ő teljesen részese ennek az rogáni cselszövésnek. És nem Dobrev volt az első- , hanem Jakab Péter.
kereső
@Nessy: Igen Betartják az első beűtől, az utolsóig. Hát nem egy becsületes kormányunk van? Megtartják, amit igértek.Most meg mindent megtesznek azért, hogy ezt az igéretüket továbbra is be tudják tartani.
Nessy
@kereső:Megérdemeljük! Kb. 2 millió ember miatt, egy saját magára írt választási törvénnyel, és némi tisztességtelen döntéssel ( kamu pártok, voks turizmus, voks vásárlás) közpénzből, 6-7 millió embert vezet az orránál fogva pártunk és kormányunk!
ómió
Azt efftársilag majd a "szavazatszámlálók" döntik el!
Nyírfa
Egy tanulságos riport Lázár Jánossal a Telex által

www.youtube.com/watch?v=frjyYIIkT7Q

A 30.perctől fejti kii Lázár János, hogy kit szeretne Orbán kihívójaként látni a fidesz, ahhoz, hogy a párt biztosan hatalomban maradjon. Talán nem meglepően Márki-Zay Péterről van szó.
Nyírfa
@Eladott Ország: Látom, Te is megtaláltad. :)
Nyírfa
@kereső: 9.02

Bár erősen vitatom Jakab néhány nézetét, és az épülő szimpátiából hátrébb is léptem, úgy gondolom, ő sokkal inkább megérdemelte volna a 3. helyet. A hármójuk - Klára, Gergely, Péter - közötti vitának kellett volna eldöntenie, ki fusson neki közös támogatással a tavaszi választásoknak.
Nem gondoltam volna, hogy valaha ilyen kijelentést fogok tenni, de , Klára kivételével ,Jakab Pétert sokkal tisztességesebb embernek látom a többi indulónál.
kereső
@Nyírfa: Igen. MZP biztositja a fideSS-nek a túlélést, egy sima kormányváltást- hiszen , meg is mondta: " egy lopás nélküli fidesz az amit akar."
kereső
@Nyírfa: Igen ez igy van. Már az első forduló utáni megnyilvánulásával kiérdemelte a Fair Play dijamat. És erre még most rátesz a "hatpárti koalicióhoz"- amegkötött szerződéshez a maximális lojalitásával. Nem véletlen szerintem, hogy JP lett az első áldozat MZP hazug jhátékának. A sunyi, hazug ember ritkán birja, a gerincest.
Nyírfa
@kereső: Nézem a Survivort, és döbbenten látom, hallgatom, hogy miként fordulnak ki emberek önmagukból , ha "túlélni", megmaradni, győzni akarnak.
Az egyikük meg is fogalmazta, hogy tisztességes ember nem győzhet, csak az, aki manipulál, elárul, tehát taktikailag "erősebb" a többinél. És a látszat őt igazolja - bár, kiesett, hál'isten a hajrában - , mert azok , akikkel szívesen megosztanám az életem közösségi részét , a kiesésükig tiszteletreméltó utat jártak: Zsolt, Bálint, Kabát Peti - a legrokonszenvesebb valamennyiük közül - , Alex.
A többiek a társadalomnak pont azt a rétegét mintázzák, akik miatt a Márkik , az Orbánok letaglózhatnak egy egész országot. Persze, csak ideiglenesen, de ez az átmeneti idő sokszor hosszabb az elviselhetőnél.
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 10:34 ♦ Éljen Tahó Pityu! Metrózni jöttél, vagy szaunázni? Tarlós szaunna... felújítás aranyáron, szarul!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/64218014_625627434583834_2061948480946962432_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=iQH4PTXaCo4AX_gFfFD&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=0df402dd7af2ffe7d68b75b5e5565513&oe=61909C5C
A 3-as metrót valóban felületi rozsda marja-e, ha valaki három ujját át tudja dugni egy kocsi padlólemezén?
olkt.hu/wp-content/uploads/2020/01/K%C3%A9pkiv%C3%A1g%C3%A1s-55.png
És íme a 3-as metróajtó réme, a rejtélyes fakocka. Egy fakocka okozta az egyik felújított orosz metrószerelvény átmeneti kiesését a forgalomból a BKV közleménye szerint. A fakocka szelleme ismét lecsapott a 3-as metróra. Kézzel kellett becsukni a 3-as metrón az egyik felújított szerelvény ajtaját a vezetőnek kedd reggel, mert a második kocsi utolsó ajtaja ismét nem záródott megfelelően.
kep.index.hu/1/0/1792/17923/179231/17923152_f9ec604c835a5627e0308ce8c148bd18_wm.jpg
Tarlós István ex. főpolgármester azt mondta: szabotázsra gyanakszik. Szerinte valaki két állomás között úgy tett, mintha a cipőfűzőjét kötné, miközben elhelyezte az idegen tárgyat az ajtó sínjében.
pestisracok.hu/wp-content/uploads/2017/08/Tarl%C3%B3s-fakocka-MTI-Mohai-Bal%C3%A1zs.jpg
Ha amerikában olyan tempóval építették volna a vasutat mint Tarlósék és Vytéziék a budapesti villamossíneket, akkor még mindig ló vontattal postakocsival közlekednénk
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/104033088_1835353266604923_46975810701943844_n.jpg?_nc_cat=101&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=Lexf8DFXuZwAX-ucStx&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=e61ef5e50d34aacf3c83c04aca069e47&oe=618D5FC3
Eladott Ország
@Nyírfa: ma, 10:30 ♦ A Luzerjankó' féle videót ma reggel e-mailon kaptam a DK-tól.
fűre lépni szabad
Bevallom töredelmesen, hogy eddig csak egyszer szavaztam egész életemben (valójában kétszer, de a másik nem számít - az egy lokális cocialista shit vót)
Akkor az SZDSZ-re szavaztam, mert tisztán látszott, hogy a cocialisták egyedül nem tudják megnyerni és kormányt alakítani, csak az SZDSZ-el együtt.
De ha az SZDSZ nem éri el a bejutási küszöböt, akkor bukta van.
Aztán kiderül, hogy nem az én egy szavazatomon múlott, hogy végül bekerültek a parlamentbe, de ha kiderült volna, hogy mégis az én egy szavazatom miatt nem kerülnek be, akkor nagyon pipa lettem volna.

De később megbántam, hogy olyanra szavaztam, akiket nem csipáztam.
Szóval...
Én taktikai szavazó vagyok (győzzé meg gecci!)
Nem birok (idegileg) a jó helyett a kevésbé rosszra szavazni valójában - de taktikai szavazóként képben vagyok...

A döntő szavazat: videa.hu/videok/film-animacio/a-donto-szavazat-cwbgX0XgK8Atp5Fn
fűre lépni szabad
Imádom ezt a szót leírni minden vonatkozásban : "taktikai"

(a kedvenc angol szavam a "same" - imádom kimondani, szinte szétolvad a számban)
csak úgy....
kár,hogy itt is mindenki biztos a dolgában és az elképzeléseiben...
kereső
@fűre lépni szabad: Akkor menj szavazni. Most van igazán "taktikai" szavazás- , a tét - marad-e az összellenzéki koalició, vagy sem.Lesz-e esélye egy NER váltásnak 2022-ben, vagy csak kormányt váltunk.
Nyírfa
@Eladott Ország: 11.09

Én még tegnap este, de én botor reggelre elfelejtettem, hol is olvastam, így el kezdtem keresgélni. :))
Csak az maradt meg, hogy van egy videó a youtuben, ami bizonyítékul szolgálhat annak eldöntésében, hogy támogat-e valakit a fidesz az előválasztásban, s ha igen, akkor kit áll érdekében.
kereső
@Nyírfa: E nélkül is kilóg a lóláb. "Mert dicsérjen meg téged a Magyar Nemzet!!" Van olyan bugyuta is ám, akinek ebből az jön le, hogy a fideSS Dobrevet támogatja.És még okosnak is tartják magukat, amikor erre hivatkoznak.
Nyírfa
Nagyüzem van. Először hívott Vágó, letettem, mert már unom az agitációt. Aztán Karácsony, neki beolvastam, hátha egyszer valaki visszahallgatja a gépet - nagyon izgi volt, mind a ketten mondtuk a magunkét, egyszerre, mint egy veszekedő házaspár:) - , aztán az Ezalényeg-től egy hölgy, nyomtam az egyes gombot: nem érdekel, de ezt megbántam.
Nyírfa
@sgl: Az Ezalényeget hagyhattam volna, derüljön ki, mit akarnak, mert kérdéseket akart feltenni a hölgy, csak nem élőben, így nem volt hozzá érkezésem.
Németh István
@sgl: arról kaptam infót, hogy az mszp és az szdsz megint összeáll és a "dk" nevű korcs, pártállami csökevényeket egyszerűen lesöprik! Ez tényleg valószínűnek tűnik ugyanis az arató gergely nevű főhazudozó visszament az mszp-be! kettőt -hármat benyalt a hillernek, és úgy tűnik megbocsátottak neki! A másik érdekes, hogy a kuncze úgy gondolta, hogy neki is vissza kell jönnie és kézbe kell vennie a rendőrséget és rendet tesz a beengedendő migránsok között!
Azért ez mán nem semmi!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.