Megszerezte a Magyar Hang a levelet, amit Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere írt a kórházigazgatóknak. Utasításba adta, hogy a kórházi ágyak 20 százalékát ki kell üríteni, ilyen intézkedésre a harmadik hullám csúcsán került sor – számol be róla a telex.

Kapkodnak Orbánék: Ürítik a kórházakat, összeomlástól féltik az egészségügyet?
Kép: Pixabay

A levél szerint 12 093 ágyat kell biztosítani a súlyos koronavírusos betegeknek. Ezen helyek tíz százalékának, 1209 ágynak az intenzív osztályokon kell rendelkezésre állnia. Hét budapesti és 23 vidéki kórházra vonatkozik az ágyak felszabadítása, ezek a Covid-kórházak, és november 15-től kell elkezdeni.

A mostani utasítás fontos pontja, hogy ettől az időponttól az azonnali egészségügyi ellátást nem igénylő beavatkozásokat el kell halasztani, illetve ismét leállnak a szűrővizsgálatok.

A Kórházszövetség elnöke, Ficzere Andrea szerint a cél viszont az, hogy:

daganatos beteg ne maradjon ellátás nélkül.

Gulyás Gergely miniszter a csütörtöki kormányinfón azt hangoztatta, hogy „bőségesen elegendő” a rendelkezésre álló kórházi ágyak, lélegeztetőgépek és az egészségügyi személyzet száma.

Azt nem árulta el, milyen adatoknál jönnek újabb korlátozások.

Forrás: telex
Címlapkép: Pixabay

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@Nessy: Igen, akkor 35.000 ágyat "szabaditottak fel"- úgy, hogy a frissen műtött beteget is haza toloncolták. Máig nem tudni, hogy közülük hányan haltak meg, hánynak romlott az egészségi állapota, vagy következett be végleges egészség károsodás.
Ezzel azért még el kell számolni az operativ törzsnek, müllernek és káslernek-és orbánnak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
"Megszerezte a Magyar Hang a levelet, amit Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere írt a kórházigazgatóknak. Utasításba adta, hogy a kórházi ágyak 20 százalékát ki kell üríteni..."

Puzzler egyszer már elhazudta, hogy ilyen utasítást adott, most is letagadja majd.
Nessy
@Emmersson71: Ezt már meglépte egyszer a kormány. Az eredmény még ma sem teljesen ismert! Létszám is lesz, de milyen áron? És mennyire lesz ezen a területen" ismerős"?
Clavigo
De fasza...Apropo,,hova tünt a frissen felhúzott " járványkórház "..?
rokker33
És lesz megint egyszeri 500.000 bónusz a túlterhelt
0=24 órában tevékenykedő egészségügyi dolgozóknak, vagy ezt is csak 4 évente 1x adják???
penege
sok agyatlan politikus aki az oltás ellen kampányol...
sok agyatlan paraszt aki nem oltatja magát...
itt az eredmény
kereső
@Nessy: Igen, akkor 35.000 ágyat "szabaditottak fel"- úgy, hogy a frissen műtött beteget is haza toloncolták. Máig nem tudni, hogy közülük hányan haltak meg, hánynak romlott az egészségi állapota, vagy következett be végleges egészség károsodás.
Ezzel azért még el kell számolni az operativ törzsnek, müllernek és káslernek-és orbánnak.
Gazella
Nem is fogjátok megtudni.. mert amit felnagyitanak az általában kicsi szokott maradni...
Nessy
@kereső: Majd elmondják, hogy ilyen adattal nem rendelkeznek! Oszt jó napot!
kissé felnőttem
@penege: vágj bele és olvass utána Németeknél Osztrákoknál Svájciaknál miért nem oltakoznak? max 30 X sem érik el de??? tudhatnak tán valamit ami még rejtve van a tőbbinél?
Aki Én
@penege: Mondj egy politikust, aki az oltás ellen kampányol.
Itt az eredmény?
Lehet, hogy nem kellene tömegrendezvényeket szervezni a kormánynak? Egyedüliként nem hozunk korlátozásokat, de mindenki hibás és felelős, csak orbán nem?
Ezt, hogy gondolod?
kissé felnőttem
ettől már lejjebb max dozerral lehet omlasztani, orvos, nővér, az alig,politikus hazudozások 45 napos válasz idők az elegáns. szinte mint a középkorban na ott azért 40 nap volt.
kissé felnőttem
@kereső: ÉS most sem lesz ez másképp, ugyanaz a vezérkar ugyanaz a cimbalmos lesz tán bőgős is csak 50-99 évre titkositják? Mint a Kenedi gyilkosságot aztán minden úgy lesz ahogy Arkagyij Rajkin mondotta " minden szép minden jó mindennel meg vagyok elégedve " hogy velünk mi lesz a kutyát sem érdekli.
Yoda69
Mar megint kirakjak a mutetre varo betegeket, akik 99% hogy nem elik tul. Ugyanigy elbasztak orbanek a 2. es a 3. jarvany alatt. A covidnak 30.000 halottja van, de ebben nincsenek benne azok, akik azert haltak meg mert nem kaptak megfelelo orvosi ellatast.
justhpeter
Az utólagos mese persze ugyanaz lesz mint az előző "ágyfelszabadításnál" volt.
ómió
Erre Böszme efftársék kapásból tudnák a választ: bezáratnának egy tucat kórházat! Ahogy anno!
Bástya Béla Elvtárs
Még mindig jobb, mint 1200 ágy Gyulán üresen (2000. áprils) !!!
fergeteg
Zsidó Gyurcsány elvtárs idejében nem volt ilyen járvány.
Clavigo
@fergeteg: Zseniális észjárás...Ezzel a nagybeteg @ómió: -val kellene még konzultálnod...
division
@kereső: Az intenzív ágyakon zömében oltatlan covidosak fekszenek. Gyerkőceim osztályában már minden előkészület megvolt az egyik kis srác mandulaműtétére, és most szóltak a szülőknek, hogy elmarad. Ki kellene az összes oltatlant dobni az utcára, mert miattuk alakult ki javarészt ez a helyzet, plusz fizessék ki az összes felmerülő költségüket is saját zsebből.
ómió
@Clavigo: Miért hazudod rám az egódat? Rááll az efftársi nyelved?
ómió
@Clavigo: Meg még a nagybetegségedet is rám hazudnád? Csak, mert Böszme efftársadnak a kórházbezárásokhoz még járvány se kellett?
kereső
@division: Van egy olyan érzésem, hogy a kormány szúrta el a bevizsgálatlan vakcinákkal- oda lett a bizalom. Ma vettem fel a harmadik oltást- meglepően sok fiatal/középkorú volt az oltóponton- első, második oltásra. Persze az interhúvoló orvos mindenkitől megkérdezte, hogy milyen valcinát szeretne, ill.hogy Ő mit javasolt. A Pfizer vitte a primet,Kinait senki nem kért, ill. a doktornő sem javasolta senkinek sem.
kereső
@kissé felnőttem: Sajnos, nagyon úgy néz ki, hogy igazad lesz.DE ez már tényleg nem maradhat következmények nélkül.
CsipkeRózsa
"összeomlástól féltik az egészségügyet?"

Már nem kell félteni, túl vagyunk rajta.
division
@kereső: Nyilván kínait senki nem akar, de ez várható is volt. Egyébként milyen jó lenne ezt egyszer itthoni hírként olvasni:
"Akár 6 millió forintot is kérhetnek az oltatlan koronavírusos betegektől a kórházi kezelésért Szingapúrban"
kissé felnőttem
@ómió: a gazdád nem tud, max makog meg lop, te meg itt hallgass !! mert mi is tudunk ám irni durvát és aljasat akár kiről gazda állatodról meg 1000 % ot ha kell omió próbálj meg majd gondolkodni akit te mocskolsz 1 % sem valós akkor milyen meggondolás ból mert neked ezt kiadták???
Yoda69
@division: Sigapurban az atlag fizetes 2 millio forint/ho.
ómió
@kissé felnőttem: Ne hazudd másra a makogásodat, meg, hogy (már többször is) szétloptátok az országot! Országlásotok során nem jutott pénz iskolákra, egészségügyre (bezárások), fizetésekre, nyugdíjakra, mert szétloptátok! Vagy akkor téged még bölcsőben ringattak? Ez nem "durva" meg nem "aljas" a "gazdaállataidtól", hanem csak másoktól jövő "mocskolás"? Lehazudod a múltnak ezt a szeletkéjét, vagy már "végképp eltörölted"? Az "elkúrtuk" meg meg se történt? Netán valójában te vagy az, akinek mindezek tagadását "kiadták"? De, akkor, miért hazudnád ezt rám? Úgy az efftársi?
kissé felnőttem
@ómió: @ómió: @ómió: @ómió: @ómió: ti fujtátok csak fel nem más ti hazudtok ma is holnap is meg tegnap is azután a kis pöcsöddel játsz!!! nekem, ne válaszolj anyádat mocskold!!! sedenkiházi ha tetszik mást ne !!! veled a csevej befejezve az se zavar ha éhen veszől
Málna
@Yoda69: "Mar megint kirakjak a mutetre varo betegeket, akik 99% hogy nem elik tul." Miért kell már megint ilyen butaságot írni?
Aki Én
@penege: Miért hazudsz ennyire durván? Ez csak ostobaságodról árulkodik.
csipetke
Valószínűleg orbán úgy gondolja,hogy az eü-s szakdolgozók a végtelenségig dolgoznak majd "szaré-húgyé". A jövő évi béremelésen is spórolni akar orbán,mert a beígért 30% helyett 21%-ot akar adni. A 30% is túl kevés,túl későn. Évekkel ezelőtt kellett volna egy nagyobb,tisztességes béremelés,hogy legalább megközelítse az eu-s béreket, és ezt akkor kellett volna,amikor az orvosok,szakdolgozók tömegével cuccoltak külföldre. Itt az emberek imádkozhatnak,hogy ne betegedjenek meg,vagy ne kerüljenek kórházba,mert egyre rosszabbak az állapotok. Van olyan osztály,ahol éjszakára egy nővérre 47 beteg jut. Ez már az emberek életének a veszélyeztetése. A rezsimnek minden emberét,idejét lefoglalja az elmebeteg,röhejes Gyurcsányozás,ahelyett,hogy a valós,fontos dolgokkal foglalkoznának.De mit várunk egy olyan helyen,ahol a legsemmirekellőbb tisztifőorvost,és emberminisztert sikerült orbánnak összekukáznia?Az egészségügyet a belügyminiszter felügyeli,aki szintén nem ért hozzá. Egy röhej,ami ebben az országban folyik
csipetke
@Clavigo: nov 12. A kórház megvan,csak nincs,aki dolgozzon benne...
csipetke
@penege: nov,12 Sorolj 1-2 politikust,akik az oltás ellen kampányolnak.
ómió
@kissé felnőttem: Mi van, bolsiék idiótája!? Konkrétumokkal találkozva mindjárt a bunkóproli efftársi személyeskedésbe, aljaskodásba menekülsz? Nyugodj le! Márki efftársad már amúgy is beígért nektek egy "megnyugtató" cupákos gázáremelést!
Nessy
@csipetke:Amennyit a jelen "vezetők" értenek hozzá, az látszik az "átvezényléseken"! Nekik az orvos,a medikus,a szakápoló, asszisztens, csak darab, darab. Hogy esetleg ahhoz a szakterülethez, ahova átvezénylik, abszolút nem ért, az senkit nem érdekel. Meg van a létszám, oszt jó napot! Ugyanakkor az elvezényelt a saját szakterületéről hiányzik, és ott okoz problémát az ellátás hiánya. Az ős káosz ehhez képest maga volt az átlátható, értelmes rendszer!
kissé felnőttem
@ómió: anyáddal kaszinóz gazember az országot te és a bandád verte szét várd ki a végét aztán kezded ám szokni a nyomort
csipetke
@Nessy: 09:10 Kár,hogy arról nem lesz majd statisztika,hogy hányan haltak/halnak meg a sok Mekk Elek miatt,akikkel orbán körülvette magát. Nem az volt a lényeg,hogy az illető értsen ahhoz,amire ki lett nevezve,hanem hogy jó pártkatona legyen,azaz legyen a nyelve kellemesen érdes,amivel a megfelelő csapásszámot fel tudja venni,és a saját gondolat az nem előny,hanem hátrány. Majd a fényességes megmondja,hogy a delikvens mit csinálhat,és mit gondolhat,mit mondhat. Dettó,mint az átkosban,de akkor azért jobb volt,mert volt létbiztonság,és minden kiszámítható volt. És persze Kádár nem íratta a fél országot strómanokra meg oligarchákra
Nessy
@csipetke: Kádár idejében azért még kellett szakértelem is egy - egy kinevezéshez! Ezért is mondta Csurka, hogy a "szakértelem bolsevik huncutság"! Pl. értelmes egészségügyi minisztereink voltak!
ómió
@kissé felnőttem: Na! Már a bolsi államcsődötöket majd az azt követő népzsebeléseteket is másra hazudnád? Így ma az efftársi? Ha meg az anyjával kaszinózó gazembert keresel, elég a tükörbe kukkantanod, bolsiék fajgörénye! Ott meglátod! A nyomorával együtt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.