A korábbi pénzügyminiszter szerint ugyanis a miniszterelnök-jelölt "megosztja, demoralizálja, elkedvetleníti, kiábrándulttá teszi és gyengíti a cselekvőkészségét" az egyesített ellenzéknek.

Nekiment az ellenzéki összefogás kormányfő-jelöltjének a volt szocialista miniszter

Fotó: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Mint az atv.hu írja, Békesi László háborús metaforákkal tette nyilvánvalóvá, ideje megszabadulnia Márki-Zay Pétertől az ellenzéknek. Közösségi oldalán arról ír:

"A vezénylő tábornokot megbízó haditanács tagjai – noha látják pozícióik romlását – egyenlőre (sic!) tanácstalanok és határozatlanok. Hiányzik az eltökéltség belőlük, hogy levonva a szükséges konzekvenciát, a minden téren untauglich parancsnokot leváltsa, leszerelje és tartalék állományba helyezze, helyette pedig megbízzon egy ütőképes, hiteles hadvezért az egyesített haderő irányításával, akinek van esélye győzelemre vezetni csapatait a döntő küzdelemben".

Forrás: atv.hu

Címlapkép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Katalina62
@levarosbukta: aki nem feltétlenül Marki Zay Peterben látja a "megváltót," nemfeltétlenül a Fidesz, és Orbán Viktor szekerét tolja! És nem hülye, vagy "vénhülye!" Marki Zay Péterrel nekem is vannak fentartásaim, mégsem vagyok "vénhulye," de még hülye sem, remélem!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
Vezénylő tábornoknak Orbánt nevezte valamelyik seggnyalója!
Hegyi János
@Horizont: Valaki kiadhatta az utasítást a cikk megírására...
Béla333
2017-18-ban az LMP-t mocskolta minden érdemi indok nélkül.
Békesinek a jelek szerint a maffia uralma csak ami megfelelő.
Kussolhatna már!
levarosbukta
Honnan szedik elő ezeket a vén hülyéket?
Néro
Bár igaz nem kéne hangoztatni. Ráér jövő májusban is.
Katalina62
@levarosbukta: Békesinek nemtudom igaza van-e, nézőpont kérdése, de nem "vénhülye", szerintem!
Néro
@Nessy: ... is, segbe rúgni.
(Kiegészítve.)
jancsipapa
Akkor mostantól az előválasztás nem is demokrácia ünnepe volt ?...
levarosbukta
@Katalina62: Amennyiben a fidesz szekerét tolja nyilvánvaló hogy más nem lehet csak vén hülye! Mert ezzel a nyilatkozattal csak az ellenzékbe rúgott egyet.
K-2SO
Vén szocialista hülye!
Ő volt az, aki ket év, aztán öt év múlva várta a Kánaánt, ami sosem jött le.
DUMAGÉP !!!
VÉNFASZ !!!

Három választást bukott el az ellenzék!
Most itt van lehetőség. Élj vele.
Az előző kettőnél az volt az érzésem, hogy nem is akarjak egyesek... sokan.
Most...
Most sem akarják sokan, és nem árulók, csak jó neki kényelmes (ez MZP meglátsa).
Nem árulók ők, csak a hereverő, a milliós fizetést megkapok.
Ezek ugyanúgy szarnak az országra !!!
Katalina62
@levarosbukta: aki nem feltétlenül Marki Zay Peterben látja a "megváltót," nemfeltétlenül a Fidesz, és Orbán Viktor szekerét tolja! És nem hülye, vagy "vénhülye!" Marki Zay Péterrel nekem is vannak fentartásaim, mégsem vagyok "vénhulye," de még hülye sem, remélem!
Eladott Ország
Az, hogy az előválasztást apróbb kilengésekkel ugyan, de sikerre vitték, szép teljesítmény. Már csak a kormányzóképes erőt kell felmutatni, és a választást kell megnyerni. Remélem menni fog. Most már egyre többen tudják, hogy még 4 év Orbán kormányzás? végképp taccsra tenné az országot és a benne élő embereket. Búcsút mondhatnánk az Uniónak, mert vagy kilépteti az országot Orbán és úgy járunk mint Anglia, vagy kidobnak minket és akkor még rosszabbul járunk. Tehát a legjobb szlogennek tartom Dobrev mondását, hogy "Orbán vagy Európa." A kettő közül választhatunk. Mert ha Orbán, akkor maradnak az oroszok és a kínaiak, ja és a kipcsakok. Belőlük viszont nem kérünk. Európa nem gyarmati sorsban tart minket, inkább segít, és minden normális ember Európához szeretne tartozni. Az oroszok és a kínaiak viszont gyarmati sorsban tartanának minket. Éljen Európa és benne Magyarország! Vesszen Orbán és a teljes maffiája!
Eladott Ország
@jancsipapa: ma, 13:57 ♣ Az volt! Még 4 évet nem bír ki az ország!
Nyírfa
Bár ne lenne igaza Békesinek! Amit mond, azt éppen a felelősségérzete diktálja.
Nem májusban kell Márkitól megszabadulni, amikor már pártot és frakciót gründolt magának.
Sajnos olyan átfedés van közte és Orbán között, hogy illik rá is a vezénylő tábornok név.
K-2SO
Békesi, a vén fideszes buzi, MZP szerint a Fidesz ügynöke.
verőce21
Már most tudom, hogy imádni fogom a kampányt, mindenki ütni fogja az ellenzéket, saját maguk is! :)
Emmersson71
@sgl: De, egy seggnyalója volt, aki először vezénylő tábornoknak nevezte Orbánt! Méghozzá Bencsik András volt ez a senkiházi. Azóta persze sokan nevezik Orbánt gúnyolódva így, de Bencsik komolyan gondolta.

„A Fidesz nem párt, hanem vallás. Tudjuk ezt régóta, nincs ebben semmi meglepő. Hívei vannak, papjai, templomai. És bálványai is, mindenekelőtt Orbán Viktor, akit – Bencsik András szíves közlése nyomán – Vezénylő Tábornoknak is neveztek már egyesek. Széles Gábor, a Magyar Hírlap tulajdonosa pedig meg van győződve arról, hogy Orbán Viktor Kossuth Lajos reinkarnációja.”

naplo.org/index.php?p=hir&modul=minaplo&hir=4025

index.hu/belfold/agitpop/2020/12/13/fulkeforradalom_rezsihaboru_kulturharc/
Béla333
Remélem minden maffia leváltását váró ellenzéki agyáig eljutott már, hogy most már nincs más megoldása a képletnek, mint hogy Márki-Zay-t és az ellenzéket támogatna teljes energiával.
Sem idő, sem lehetőség nincs Márki-Zayt lecserélni, korábban lehetett volna ez ellen ágálni, most már csak a szekér tolása van!
B+ a k..élet!
Barom Békesi!
Németh István
Amíg regnált ez a faszkalap nem volt ennyire hülye! Miért nem tud a kussolni az összelopott vagyonával, nyugodtan Csehákolni!?@Béla333: a jelződdel egyetértek de az előtte megfogalmazottakkal nagyon nem, persze ez az én dolgom, a tied, hogy menj el az országból te barom nemzetellenség! Szar tróger; oda kívánok neked BUÉK-ot!
K-2SO
@kissé felnőttem: És én !!!

(Mit kéne csinálnom, hogy jó legyen neked?)
kissé felnőttem
fiuk pártsemleges vagyok sosem voltam pártok tagja de ha marky zaj mindenkit le és megaláz akkor KI a fene fogja őt támogatni? nincs több időm tőlem a viktor 12 évet már lenyult van egy ember GATTYÁN nem a fidesszel szedte meg a vagyonát a saját eszével, tán akkor 77 x is korrekt kellette lenni nem akarja a politikát sem a parlamentben látni akkor ha a fidesz 22 % támogatja ?? és Ő egymaga a 2/3 ot meglépi akkor ugyan mi a gondotok? gondolkodni kéne ám ezen és nagyon és sűrgőssen mert az élet igazolja magát és ? akkor ki mint vetette?nem agitáció tény amit meg kéne fontolni
K-2SO
Ez egy olyan világ, hogy nem lehet jó senkinek.
Egyedül talán jó...

www.youtube.com/watch?v=ktnJ4zuxXy0
terlasz
@sgl: " jön a sok kretén és össze-vissza pofázik."
Ez csak reakció arra, hogy Márki össze-vissza pofázik. Ja, hogy időnként bocsánatot kér érte...
kissé felnőttem
@K-2SO: hány éves vagy politikus? melyiket ismerted 20 éve is MZP x et nagyon nem akkor? kit?
K-2SO
@kissé felnőttem: Mindet ismerem Hitlertől kezdve,
kissé felnőttem
@K-2SO: hát rám ilyesztettél én 21 multam hosszu kések éjszakája kristály éjszaka igy is tán?
Eladott Ország
Össze kell zárni, mert az orbáni diktatúránál ( oligarchikus kleptokrácia, maffiaállam, etc...) nincs rosszabb. Most már nincs visszaút, korrekcióra csak a választás megnyerése után kerülhet sor. Minden egyes év késés, katasztrófa , minden szempontból. Európa vagy Ázsia!
kissé felnőttem
@K-2SO: akkor sorold el a Habsburg dinasztiát figyelemmel olvasnám de hasalni ne hasalj mert az etikátlan
Lepényleső
Akadhat annyi pénz,- főleg ha a közé? Így is válhat az magánosított pénzzé?
Nyírfa
@Horizont: Én is értelek, értek mindenkit, aki , ha már így alakult, leteszi a voksát Márki mellett.
És én is el fogok menni szavazni, ha kell, Márkira, hogy az ellenzék végre szóhoz juthasson. De senki nem tudna meggyőzni arról, hogy ez az ember jó választás, mert szerintem katasztrofális, és olyan csapdát állított vele magának a hat párt, amiből nem fog tudni kijönni, ha Márki lesz a miniszterelnök - ha vele lehet egyáltalán nyerni.
Orbán ugyan bukni fog, de nem biztos, hogy áprilisban, és , ami a legfájóbb: nem általunk, magyarok által.
Kritizálni, a véleményünket elmondani azért szükséges, mert szóból ért az ember - már, aki ért -, s mert az ellenzék könnyen válik elégedetté a saját teljesítményével, akkor is, ha az csak a saját menekülőútjához elég.
Igen, bejelentettek egy-egy programot, de csak címszavakban, engem az is érdekel, hogy miből, hogyan , mennyi idő alatt tervezik megvalósítani. Jövőre a járvány miatt nem lesznek nagygyűlések, fórumok, amelyeken találkozhatnánk a politikusokkal, képviselőkkel, emiatt nagyon megnő a médiákban való megjelenés , a hirdetések, szükségessége. Ismerjük azonban ezeknek a lehetőségeknek a korlátait, tehát a tájékoztatás egyéb formáiról kell gondoskodni. Cselekednek? Felmérték valóban, hogy kormányváltás vagy nemzethalál? Néhányan, biztosan.
Nyírfa
@Horizont: Nem is olyan könnyű a demokrácia, igaz? :)
Sok igazság egymás mellett, na de melyik a legigazabb, van-e ilyen egyáltalán, mi fán terem a konszenzus...áh, fárasztó! :)
Béla333
2018-ban is lehetett volna ésszel szavazni az akkori legjobb választási lehetőségre, az LMP-re, nem sikerült.
Most is lehet ésszel szavazni Márki-Zay-ra és az ellenzékre. Erre föl a magukat ellenzékinek gondoló komment társak egymással versengve fikázzák a közös jelöltet, természetesen nem ők a gondolkodásra képtelenek, hanem Márki-Zay fújjjj!?
De sebaj, ha most is sikerül elcseszni, akkor majd 2026-ban újra nekifogunk, ha akkor lesz még miről szavazni!
Hajrá eszetlenek!
Nyírfa
@Horizont: Mostanában elfelejtem a Telexet, annyira a HVG-re meg a 444-re figyelek, de elolvasom a cikket, köszi.
Az egészségügyi minisztérium nagyon kell, és igazából nem tudnék olyan törvényt, rendelkezést mondani a fidesz tárházából, amit érdemes lenne megtartani.
Az oktatáspolitikára kifejezetten kíváncsi vagyok.
Nyírfa
@Horizont: Emlékszel? Hozzánk is jöttek időnként tanfelügyelők, de nem mumuskodtak. Mi meg vigyáztunk arra, hogy ne égessük le az aktuális tanárunkat. :) Tudtuk, hogy mikor várható egy látogatás, nem fordult elő, hogy rajtaütés-szerűen lepjenek meg minket.
A tanáraink a maihoz képest abszolút önállóan dolgoztak, igaz, hogy állami tankönyvekből, de azok, szerintem, igényesen, és főleg, precízen voltak megírva.
Hogy ingyen osztották ki a nyár utolsó hetében, mindenkinek, az pontként ült az i betűn.
Olyan jó visszagondolni az iskolás évekre! :)
Nyírfa
@Horizont: Amilyen békétlen, durva, megbízhatatlan társadalommá lettünk, sokszor azon kapom magam, hogy a gyermekkoromban járok, előjönnek azok az érzések, vágyak, örömök, amiket akkor éltem meg. De, hogy azok a jó érzések mennyire valóságalapúak, képzeld, egyszer egy otthoni látogatás után - Óbuda, a szülők továbbra is ott éltek -, a kisfiammal besétáltam az általános iskolámba. Megkérdeztem a portást, hogy megmutathatom-e a fiamnak, hol tanult az édesanyja. Még szocializmus volt, a portás engedékeny, bementünk. Tanítás már nem volt, úgyhogy bekukucskáltunk egy-egy terembe is.
Ha látnád most az arcomat! :)
Nyírfa
@Horizont: Muszáj volt lebontani? Vagy értsem, ahogy írod: lerombolták?
Édesapád és az iskola elvesztése, így együtt...mintha a gyermekkorodtól fosztanának meg.
ómió
Márki efftárs bizarr baromságait már ő is nehezen nyeli?
Nyírfa
@Horizont: Már lassan egy órája keresek linkelhető képet az iskolámról, de , amit találtam, azzal a másoláskor személyes információk is jöttek volna. Az én sulim '60-ban nyitotta meg a kapuját, mi voltunk az első elsősök, olyan festék- és minden új szag volt, amire ma is emlékszem. Az iskoláink bejárata megszólalásig hasonlít, ezért kajtattam annyira, hogy lásd Te is.
Nem baj, elmondtam.
Megértem, hogy nem jársz abba a Lidlbe. Én is szentségtörésnek érezném, ráadásul egy modern épület volt, még hosszú évtizedekig használhatták volna.
Megnéztem az összes képet, aztán a Google-n is, hangulatos kis város lehet.
Rockxy
megint ez a nekimenéses vircsaft, kár hogy nem durván és elképesztően ment neki.
azér ez má brutális és nem megengedhető.
sőt ez már a zantidemokrácia előszobájának a köszöbértéke.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.