A sajtó emiatt nem tudja a Miniszterelnökség ajtaja előtt állva kérdezni az érkező politikai és egyéb potentátokat.

A Telex cikke szerint november 26-án teljes hosszában zárták le az I. kerületi Színház utcát a budai várban, ebben az utcában található Orbán Viktor miniszterelnök hivatala, a Miniszterelnökség épületegyüttese – valamint Rogán Antal munkahelye is. 

Építkezésre hivatkozva zárták le Orbán hivatala előtt az utcát – másfél hónapja nincs nyoma a munkának

A várbeli Színház utca  Google Street View 2014-es felvételén

Fotó: Google Street View

A cikk szerint a közterület lezárást a Várkapitányság Nonprofit Zrt. akkor a következőkkel indokolta a 444-nek: "Érdemben megkezdődött a Honvéd Főparancsnokság megújításának daruállítással is járó szerkezetépítési szakasza”, emiatt „a kivitelező kérte az organizációs terület módosítását”.

Gulyás Gergely miniszter december elején a Kormányinfón már arról beszélt a Telex kérdésére, hogy építőanyagok lesznek az utcán, építési munkálatok fognak zajlani, és nehéz lesz a bejutást biztosítani, ezért a lezárás. 

Ehhez képest – hívja fel a furcsaságra a figyelmet a lap – január 17-ig (amikor is a cikk készült, amely 18-án jelent meg) semmi nyoma sem volt annak, hogy valamilyen extra építkezés zajlana a Színház utca volt karmelita kolostor felőli oldalán. A szolgálati autók, a hivatali dolgozók, az ide érkező vendégek zavartalanul közlekedhetnek az utcában, ahogy erről egy fotót is közölt a lap, amely szerint az utóbbi hetekre ez a kép jellemző. 

A Karmelitával szemben áll a volt Honvéd Főparancsnokság épülete, amely már régóta, hónapok óta fel van állványozva. Az épület másik oldalán a cikk szerint valóban zajlik az építkezés, de ez nem befolyásolja a Színház utca forgalmát. 

A Telex a terület lezárása előtt a helyszínen arról forgaott, hogy milyen furcsa figurák – a kormánysajtó prominensei, házi politikai elemzők, olyan országgyűlési képviselők, akik nem kormánytagok, de a pártban magas poszton vannak, stb. – tűnnek fel Orbán Viktor várbeli munkahelyén.

A Telex megkérdezte a Várkapitányságot, hogy miképp is áll az építkezés – amire hivatkozva lezárták az utcát –, ezt a választ kapták: Az előkészítő munkák után 2021 novemberében megkezdődött a Honvéd Főparancsnokság megújításának következő szakasza. A munkálatok zavartalan lebonyolításához a kivitelező kérésére forgalomtechnikai átalakítást kellett végezni. Az építkezéshez szükséges északi daru felállítása már befejeződött, jelenleg a déli daru szerkezetállításán dolgozunk. Az épület Szent György téri oldalánál nagy mennyiségű földet és törmeléket kellett kitermelni, majd elszállítani. Megkezdtük a torzóépület tetőzetének bontását és a zsaluzás kialakítását.”

Forrás: telex.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Félnek a tüntetésektől. Fordított esetben kordont szokott bontani a bátor vitéz!:

2007.02.02. 10:48
"A Fidesz tíz perc alatt szétkapta a Kossuth téri kordont"
"Orbán vezette a munkát"
index.hu/belfold/fid070202/
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Béla333
Félnek a tüntetésektől. Fordított esetben kordont szokott bontani a bátor vitéz!:

2007.02.02. 10:48
"A Fidesz tíz perc alatt szétkapta a Kossuth téri kordont"
"Orbán vezette a munkát"
index.hu/belfold/fid070202/
Nyírfa
Így mennek a dolgok Magyarisztánban. Majd, ha megint Magyar Köztársaság leszünk, akkor a köz érdeke fog játszani. A köztársaságnak pedig választunk elnököt is, valódit.
Néro
Kicsit lassan ácsolják a bitófát.
Rizikó
A libsi firkászok már munkafelügyelők is?
Horizont
Hiányolom a fekete fóliát is...
Bár egy - kettőnek a testén kéne lenni megérdemelnék.
verőce21
@Horizont: Meg aki ezt kívánja! Egészségére!
KisTehen
mert a vár alatti bunkerben építkeznek
KisTehen
@Nyírfa: megint?

HAHAHAHAHAHAHA

mint 2006-ban?

beszarás
Németh István
A 444, és a többi szarkeverő és illetéktelen, a valós tényeket rendre kiforgató és meghazudtoló információ közlő moslékok takarodjanak az anyjukba!
@Néro: @Béla333: @Horizont: mint moslékok szószólói! Gondolom elkezdődött a rohadás nálatok, jó megértem, először a fejbe aztán megy egyre lejjebb! Benneteket a Mátyás templom előtt fognak a fekete fóliába csavarni és az ácsolt bitófára fellógatni, majd a a lejtős utcákon végig rugdosni! Szívből kívánom állatkertek!
Néro
@Németh István: Hasonló jókat neked is.
Béla333
@Néro: 08.05
Csak nehogy fordítva legyen...
Horizont
@verőce21: Én nem tettem olyat egész életemben amiért megérdemelném ellentétben egy - két pozícióban lévő féreggel.
Horizont
@Németh István: Kattanj le rólam te elmebeteg barom ne írogass nekem (másnak sem) mert magasról leszarlak. Keresd fel az orvost te perverz rohadék. Itt nem vagy tényező, egy senki vagy akinek a pszichiátrián lenne a helye.
Nessy
@Németh István: Gratulálok! Ezek szerint ez a védendő jobboldali, keresztény kultúra! Ezt meghagyom a kormány pártiaknak!
Béla333
@Nessy: 08.36
Hagyd a büdös bunkókat...!
Sziszifusz
@Németh István: 08:00

Német úr(??) közlöm önnel, hogy nem kötelező elolvasni és kommentálni, az itt megjelenő hozzászólásokat.

Számomra teljesen érthetetlen az, hogy ön, önkínzó módon miért olvassa el, és miért reagál szinte önkívületi állapotban, azokra a beírásokra, amelyek önben dührohamot váltanak ki.
Tán netán mazochista hajlamai vannak ?
Régi megállapítás, hogy nyugalom a hosszú élet titka.
Saját érdekében ajánlatos lenne ignorálnia azt, ami belső békéjét ( ha létezik), megzavarhatja.
simmering73
@Németh István: Elmentek otthonról, te tevedék? Keresd fel az orvosodat. Téged kéne marhakampóra illeszteni. Apád vert volna a meszelt falra.
dr. prédikátor
@Németh István: NOCAK pityuka TE KIS O1G PINCSI!!!HÁT TÉGED IS IDE EVETT A RADAI ROSSEB???
ómió
Mínuszokban csak nem "lazább" az építkezés?
Néro
@simmering73: Úgy volt oszt' a nap keltette ki. Ilyet anya nem szül.
Németh István
@dr. prédikátor: Hinnye a rosseb idesanyját, földi vagyol!? A mán döfi! No te szél-lökött mi a bajod azzal ha tiltva van valami amihez mint egy tíz-milliomodik senkinek semmi köze! De/// ÉS mivel a köz pénzén történnek beruházások a te részed annyi, hogy fogd be a szarkeverődet és slattyogj a rossebbe, ahova járatos vagy!@Néro: @simmering73: @Béla333: Tudományos alapon > ha a tíz milliónak a sokmilliós kérdésére és a leghülyébb gondolatiságaira választ kerestek akkor bizony sorba kell állnotok!
Aki Én
@ómió: akkor minek a lezárás? Másfél hónapja még nem volt biztos, hogy tél van?
Hogy te milyen ostoba vagy...
Németh István
EXTRA tudományként!> a belsőépítészeti munkálatokhoz a külső teret a mindenféle zavarmentes körülmény biztosítása is igényli, akár anyagellátás, stb. okán!! A felturbózott, kifejezetten kötekedő és rosszindulatú kíváncsiskodásoknak meg helye nincs!
surdilloFUJT
@Németh István: @Németh István: hÚZZ EL TE NAPIHÜLYE FIDESSNYALONC CSICSKA!!!
Sámannus
Emléxem amikor a fijatalok kordont bontottak. Ezek milyen bátrak voltak, mert akkor még volt szemkilövetés is ám!
Most meg beszarik lettek mint a vénasszonyok.
Németh István
@surdilloFUJT: nyasdgem >> lehet elölről és hátulrul! Tudomásul kéne venni hogy senki nem szereti ha megmondják neki, hogy hogyan igyon, egyen stb. nem szeretik, ha mások okvetetlen személyek beleszólnak az olyan dolgokba amiről és amihez fogalmuk sincs! Nem a nyájszindróma működik egy országirányításban??? Vajon az újszülött kis bari miért követi a többi nagyot, a tesóit, stb.? Nem tetszenek gondolkozni!?
Csak megjegyzem, sok száz évvel ezelőtt is voltak és mindig is lesznek "egyéni' egyedi, elgondolások szerinti lakhandi (lakás, élőhely, lakóhely, biztonságos tartózkodóhely, stb. - hogy a buták is értsék!) kialakítások! @surdilloFUJT: érted, te barom!?
solidedge
Nyúl Béla (alias Orbán Viktor) fél a nép "szeretetétől".
ómió
@Aki Én: Minek a lezárás? Hogy "alkalomadtán" az ilyen agyatlanok, mint te, nehogy a fejüket is elveszítsék!
Németh István
@surdilloFUJT: nyasdgem! a többit már tudod!
Németh István
@simmering73: @ómió: @solidedge: sajnos más véleményen vagyunk! De nem ez a baj, hanem az hogy nem az ésszerű dolgokon jár az agyatok, hanem hogy minél nagyobb hülyeséget mondjatok! Az sem baj, hogy minősítetek, az helyet, hogy működne az eszetek!
persze ha nincs eszetek akkor igyatok ecetet! > Ismeritek a nótát; sej haj Boldizsár, bolbi, boldi Boldizsár, megittad az ecetet mégsem jött meg az eszed, stb, no hát ti is így jártatok!
solidedge
@Németh István: Ha ezt az ellenzék tenné egészen más lenne a véleménye. A lényeg, hogy elkötelezte mgát Orbán mellett (amivel demokráciában nincs semmi baj) és aki nem mellette áll ki annak elment az esze. Ez már viszont baj, mert megbélyegzi a másképp gondolkozókat nem is akármilyen alpári hangnemben. De nem lehet csodálkozni, a főnöke is próbál elnyomn minden más véleményt.
evacica
Mi van Vitya tele a gatya?! Gyáva vagy és félsz, persze a saját lelkiismeretedet ha van ilyen te ismered! Van miért?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok