Novák Katalin lehet az első nő az elnöki székben Magyarországon, az országgyűlési képviselők általi közelgő megválasztása biztosra vehető – írta portréjában a német Cicero magazin, amelyet Novák Katalin a közösségi oldalán is megosztott szombaton.

Német magazin cikkezett Novák Katalinról
Fotó: MTI/Mónus Márton

Szemmagasságban – ezzel a címmel jelent meg egy meglepően tárgyilagos német portré köztársasági elnöki jelölésem kapcsán.

- írja bejegyzésében.

A lap szerint Novák Katalin pontos ellentéte annak, amit egy megkeseredett, jobboldali populista személyről el lehet képzelni, 44 éves, barátságos, megközelíthető, sokszor nevet és sok helyen járt már a világban.

Ennek ellenére politikai ellenfelei szó szerint tajtékzottak, amikor Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke nem sokkal karácsony előtt őt jelölte a köztársasági elnöki tisztségre

- fogalmaztak a magazinban, utalva arra, hogy az ellenzéki összefogás jelöltje, Márki-Zay Péter a jelenleg hivatalban lévő Áder Jánosnál is "kevésbé alkalmasnak" minősítette Novák Katalint arra, hogy ellensúlyt képezzen a kormányfővel szemben.

Azt írták,

Novák jelölése a Fidesz részéről, annak a felismerése, hogy a jellemzően konzervatív Magyarországon is elérkezett az ideje egy női államelnöknek.

Hozzátették:

Németországhoz hasonlóan Magyarország államfőjének is az a feladata, hogy kifejezze a nemzet egységét a napi politikai ügyek apró-cseprő részletei fölé emelkedve, és Novák többször is kijelentette, hogy ezt a szerepet kívánja betölteni.

A lap ismertette azt is, hogy Novák Katalin a Francia Becsületrend lovagja, aki politikai karrierjét a magyar külügyminisztériumban kezdte, honfitársai körében saját pártja határain túlmutatva is meglehetősen népszerű. A magazin szerint ez azon intézkedéseinek köszönhető, amelyeket egészen a közelmúltig családügyi miniszterként kezdeményezett azért, hogy különösen a fiatal párok számára lehetővé tegye a gyermekvállalást.

A cikk ezen intézkedések között említi a babakötvényt, az adókedvezményeket, a bölcsődei bővítéseket, a lakásvásárláshoz nyújtott pénzügyi támogatást, megjegyezve, "aligha van még egy olyan ország, amely annyi állami támogatást nyújt, mint Magyarország, hogy a családok következetes támogatásával ellensúlyozza a folyamatos népességfogyást".

Hozzátették:

ezt a demográfiai változás elleni stratégiát röviden így is nevezhetnénk: "migráció helyett gyermekek". Bár a megcélzott 2,1-es teljes termékenységi arányszámtól még messze van Magyarország, úgy tűnik, a trendforduló már bekövetkezett

- írták.

Bár eredetileg a háborgó nacionalistaként elhíresült Kövér Lászlót szánták a leendő államfő szerepére, ő állítólag visszautasította a pozíciót

- fogalmazott a magazin.

Hozzátették: a mostani jelöltre nem vet árnyékot az utójelölés, csak mosolyog; "az, hogy a nemzetközi porondon jobban fogadják, mint a provokatív Kövért, magától értetődő". A lap ismertette azt is: Novák Katalin diplomáciai tapasztalattal rendelkezik, Párizsban tanult, a francia, angol és spanyol mellett folyékonyan beszél németül is.

A portréban arról is írnak, hogy magyar államfőként Nováknak nem lesz nagy végrehajtói hatalma, legfontosabb jogköre a jogalkotási kezdeményezés és a parlament feloszlatásának joga lesz. Az azonban biztosnak tekinthető, hogy így vagy úgy, de államfőként is folytatni fogja családpolitikai programját

- írták.

Forrás: MTI
Címlapkép: MTI/Mónus Márton

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@KisTehen: És? Ettől még marad, mi volt eddig is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Buta hazug picsa, a mi pénzünkből írattál egy reklám-cikket magadról! =))
ómió
Nafene! A németektől is jöhet realista cikk? Nemcsak neobolsi hazudozás?
Gazella
Német lap vigyázz a fidesz bármit mond..igy a katyeka is bármit mond...
Nessy
Azt kifelejtette a cikkíró, hogy elkötelezett híve Orbánnak és a fidesznek! Tehát a "pártatlanság" csak szép elképzelés lehet! Valós alap nélkül.
Nessy
@KisTehen: És? Ettől még marad, mi volt eddig is!
Vay Ákos
Soxor nevet, és sok helyen járt már? Akkor kuss legyen, fasiszta banda. Alkalmas és kész. Mint kamala alelnöknek. Na jó, ő nem alkalmas, de elsőre alkalmasnak tűnt. Legalábbis azoknak, akik megválasztották.
Vay Ákos
Ja, és természetesen minden jobb oldali megkeseredett, besavanyodott, (és nem simán jobb oldali, hanem szélső). Meglepően tárgyilagos cik... idióták.
Toller Béla
Némely német újra Hindenburgra szavazna ...De, hogy ez a novákkatalin arrafelé nem sok politikai posztot kapna meg, abban azért biztos vagyok ! Dacára a sok nyelvtudásának. Semmiféle önállása nem volt és nem is lesz, az égvilágon mindent alá fog írni, amit pártpolitikai szempontok alapján orbán elétesz. Bármit, a királyságról szóló dekrétumot is !
namihami
Ismét megjelent a Völkischer Beobachter különszáma! Többkolumnás exkluzív cikkel a leendő magyar alvezérrel, Novák Katicával.
csapnivalo
Novák Katalin valójában kőkemény ellenzéki beépített ember (tégla), csak évtizedeken át eljátszotta a fideszfun +bízhatót. Bejött. Micsoda vérengzés lesz itt, amikor uralomra kerül! :D
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
...ja... nem...
Eladott Ország
Az anekdota szerint a Csortos Gyula fémjelezte Vígszínház társulatához leszerződtettek egy igen dekoratív ám kissé butácska tehetségű szinésznőcskét. Amikor bemutaták a társulatának Csortos keresetlen egyszerűséggel, ám lényegre törően fordult a kolleginához: " kiskegyedben kinek a f@szát tisztelhetjük."
Lepényleső
...aki ezt írta,- az az életben nem járt e honba?
Egyébiránt ha valaki bűnözőkkel kokettál,- nem de tettestárs?
VESZ-ÉSZ
Novák Katicabogár (bubamara) a Fidesz jól fizetett csicskája volt,van, lesz,aki ha nincs szerencsék,
lesz olyan gonosz köztársasági elnök,mint amilyen a patkány Göncz Árpád volt.
kereső
Remélem Katica a német lapnak is "elpanaszolta"-hazudta!!, hogy iskolás korában csak magában mondta a Himnusz szövegét, mert hanmgosan nem énekelhette. Katica 1977-ben született.
Emlékeimben úhgy él, hogy minden ünnepségen a Himnusszal kezdtük-melynek szövegét 4.osztályban kötelezően meg kellett tanulni, -és a Szózattal fejeztük be. Szépen kezdi- egy bődületes nagy hazugsággal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.