A Fidesznek.

Márki-Zay Péter elárulta, hogy a Fidesznek vagy Gyurcsánynak lesz nagyobb súlya akkor, ha kormányfő lesz

Fotó: Facebook

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje szerint ugyan Gyurcsány Ferenc képviseli a hatpárti koalíció talán legerősebb pártját, de nincs domináns szerepük. A miniszterelnök-jelölt hozzátette:

Ha kormányfő leszek, abban a parlamentben várhatóan a Fidesznek nagyobb súlya lesz, mint Gyurcsány Ferencnek.

Az RTL Híradónak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy

számomra az elmúlt harminc év legsikeresebb kormánya még mindig Orbán Viktor első kormánya. A legsikertelenebb és legrosszabb Orbán Viktor elmúlt három kormányzása volt.

A különbséget abban látja, hogy 1998 és 2002 között Orbán Viktor a párton belül és kívül is kénytelen volt kompromisszumokat kötni, akkor még kormányzati teljesítményt kellett nyújtani. Ezzel szemben ma, ha a kormányfő álmodik valamit, holnap alkotmánymódosítással törvényt csinálhat belőle.

Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy Orbán Viktortól lesett el egy elvet. Ennek lényege, hogy a választások előtt nem ígérnek pozíciókat senkinek, mert az emberek egy része ettől ellustul, másik részük pedig csalódott lesz. Az egyetlen kivétel Hadházy Ákos, aki tárca nélküli miniszterként felelne az elszámoltatásért.

Forrás: Index 

Címlapkép: Facebook

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 15:06
Neked ez az egyen dumád gyagyás?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
nos..ezért nem leszel kormányfő te tetű...
kereső
"számomra az elmúlt harminc év legsikeresebb kormánya még mindig Orbán Viktor első kormánya. "- josip tot, kaya ibrahim, koronausztatás a Dunán, millenáris-órák, augusztius 20- delewari cég, már ügyvezető kormányként a 12 állami gazdaság privatizálása titkositás mellett. Csakhogy a legfőbb eredményeket emlitsem. Nem mellesleg a nagyon sikeres lakástámogatás bevezetése, melynek eredményeként azok jutottak +lakásokhoz- bérbeadás céljára , akiknek nem igazán volt rá szükségük,. Ez a kamattámogatás azután száz milliárdokkal terhelte a költségvetést.
Könnyű volt a "legsikeresebb" kormánynak lenni- a Horn/Bokros kormány stabilizáló intézkedései után, melynek eredményét az első orbán kormány élvezhette.Olyannyira sikeres volt, hogy már abban az időszakban is megmutatkozott orbán érzéketlensége a nyomor, a leszakadó rétegek , a nyugdijasok iránt.
Tudjuk MZP, akkor 2002-ben még hónapokig hordtad a kokárdát, mint orbán hű támogatója-és kampányoltál mellette.
Egyébként ha valaki orbánt "tehetséges politikusnak" tartja, mint te- akkor annak tart minden útszéli tolvajt is.
ómió
Már ezt is behazudná a köztudatba Maki efftárs!? Böszme vezére egy pillanat alatt megbuktatná!
Eladott Ország
"Az lehet, hogy a zsebükben van az ország (kaszinóbiznisz, autópályabiznisz, szemétbiznisz, felsőoktatás, atomerőművek, kastélyok, szállodák, média, egyéb komplett iparágak, az egyházak; az megvan, hogy azt is törvénybe írták, hogy a Magyar Falu Programból a kistelepülések vezetői, rokonai és cégeik is nyugodtan kaphatnak majd támogatásokat?), de az önmagában így is katasztrófával érne fel, ha Orbán elveszítené mindenható pozícióját. Bármilyen hihetetlen (annyira különben nem az, látva a külcsínt és a szokásait), Orbán számára a politikai hatalom, még a pénznél is fontosabb. Azt már láttuk, milyen az, amikor a hatalom kicsúszik a kezéből. De 2002-höz, vagy 2006-hoz képest most nagyságrendekkel nagyobb a veszítenivalója. És ha ráaádásul a közhangulat is érezhetően megfordul – márpedig az előválasztási rendszer összeomlása nem valószínű, hogy az ő malmára hajtja a vizet -, akkor annak rá nézve beláthatalan következményei lehetnek. Akkor a gyurcsányozás, a mesterséges békemenet, a mindenkit hazugozó szamizdatok és a péntek reggeli igehirdetések is mennek a levesbe.
Az Orbán-rezsim most hasonló jegyeket mutat, mint a Ceaușescu-rendszer az utolsó éveiben. A déli áramlat és a paksi atomerőmű-építést miatt nemcsak az USA-val romlott meg Magyarország kapcsolata, de Budapest távolodik a NATO-tól és az EU-tól is.
m.cdn.blog.hu/cs/csepelhirek/image/ceausescu-orban.jpg
ómió
@Eladott Ország: És a mai Internacionálé-kvótádat (már csak az "efftársi hitelesség" kedvéért is) legalább elénekelted már mielőtt a tetves bolsiságotokat itt másokra próbáltad hazudni? Azért, erre ügyelj, ám!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 15:06
Neked ez az egyen dumád gyagyás?
surdilloFUJT
mzp most vallotta be,hogy a fidessnek játszik!!!EL KELL AZ ELLENZÉKTŐL MIELŐBB ZAVARNI,MERT NAGY KÁRT TESZ!!!DE AZOKAT IS AKIK NYÁLCSORGATVA IMÁDJÁK!!!
silber13
@ómió: K
uss idepofatlankodo retkes pakuklár!
ómió
@kulabombaafityiszre: Mid fáj, bolsiék elmebetege!? A krónikus agyhiányod? Sürgesd az agydonorodat!
ómió
@silber13: És néked mi fáj, bolsiék latrinabúvára!? Detto, mint @kulabombaafityiszre efftársadnak? Merülj alá, az talán segít rajtad!
ómió
@Eladott Ország: Mit szabtak néked, bolsiék gyagyása!? Mint a többi efftársi mészárosnak? Akkor, miért nem dugod a nyakad a hurokba?
GeoCravker
Elvégre egy rokon mindig is rokon marad. Akár harmadiziglen is.
"Az egyetlen kivétel Hadházy Ákos, aki tárca nélküli miniszterként felelne az elszámoltatásért."
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:32 ◘ Fideszesek! Magyarázzátok már el, hogyan vagytok képesek enyire gyűlölni hazátokat, Magyarországot, ahol felnőttetek, éltek, hogy képesek vagytok a komunista kína kezére adni?...Csak a saját zsebük a fontos, más nem számít!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/272891506_1895065990688880_3097511748527991690_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=MrZH1x4Mg_wAX-qaNeZ&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT--EU-jiPCdbfet9RYYwNuiUWnoZWkLEWfG43AmMFepUQ&oe=6202C9DD
Peller Anikó
@surdilloFUJT: 1:46, Nem egészen, csak még tanulnia kell a kommunikációt. Nem kifejezett populizmus amit csinál, talán próbálja reálisan szemlélni a világot, legalábbis remélem.

A baj csak az, hogy a fidesz 'választott' vezetőit nem a parlamentbe kellene elképzelnie, hanem egy csillagos hotelbe.
kissé felnőttem
@Peller Anikó: rácsos kapu rácsos ablak,? avagy "csak azt ne mond,hogy hűvös a börtön s éjjel rács van a csillagokon "
kereső
@Peller Anikó: De, ez pontosan azt jelenti.Tovább is mennék az értelmezésben, de akkor én lennék a fideSS-es mocskolódó, fideSSbérenc.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:24
Hajrá bolsik!Vesszenek a gyagyás ómiók!
Peller Anikó
@Eladott Ország: 11:29, ezek a férgek nem itt nőttek fel, egytől egyig románok és itt némi pénzért, több nikk alatt osztyák az osztyákok az észt meg a lett. + ukrán.
ómió
@kulabombaafityiszre:Ha gyagyásat látnál, bolsiék elmebetege, kukkants a tükörbe! Ott meglátod! Hogy dobnának már kötelet a nyakadba az efftársaid!
ómió
@Eladott Ország:Már megint a tetübolsi önmagatokat hazudnád a másik táborra, bolsiék gyagyása!? A haza gyűlöletét? Azt, amikor a Habsburg szatírral karöltve "kivívtátok" nekünk Trianont? Vagy azt, amikor a trianoni rablás után még pluszban, "bónuszként" Baranyát is át akartátok játszani a szerbeknek? Netán azt, amikor 56-ban a magyar haza forradalmát eltiporni behívtátok a szovjet tankokat, hogy azt Hruscsov efftársatok kezére adjátok? Melyiket hazudnád szívesebben a Fideszre, bolsiék elmebetege!? Válaszd már ki a legszimpibbet és utána görénykedj a haza gyűlöletéről!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:55
Hajrá "bolsik"!Vesszenek a gyagyás kommunista ómiók!
ómió
@kulabombaafityiszre: Gyagyás kommunistát láttál, bolsiék elmebetege!? És a szent bolsi zsoltár Internacionálétok eléneklése előtt, vagy után láttad a gyagyásat!? Előtte, vagy utána néztél tükörbe, bolsiék elmebetege!? Hát, húzz el a tükör elől, idiótája, ha nem tetszett! A bolsi latrinában meg nyugodtan fürödj meg, szarkupac efftárs! Az a hajránál biztos nagyobb bíztatás lesz a tiéidnek!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 10:33
Hajrá "bolsik"!Vesszenek a gyagyás kommunista ómiók!
kereső
@KisTehen: 10:34 Tegyük már tisztába azt a "babát". MZP nem balos. MZP keresztény,konzervativ jobboldali- bármit is jelentsen ez nála. A koalició sem "balos"- van benne balös,zöld,liberális,jobboldali konzervativ-de inkább centrista- ezek a pártok ,ki jobban,ki kevésbé, de szociálisan érzékenyek, ezért skatulyázzátok be őket "baloldali pártokként". Ami, amúgy nem helyes, mert a miniszterelnökjelöltjük izzig-vérig elkötelezte magát a fideSS gazdaságpolitikája mellett-amelynek egyik fő alapvetése, a szegényebb rétegek jövedelmének transzferálása a gazdagabb rétegek felé. Ennek alapja az egykulcsos adó, és az egész szja rendszer, valamint a jelenlegi családtámogatási rendszer.
Akkor most miért is beszélsz "balosokról",atyámfia???
Emmersson71
Ismét egy felesleges megszólalás! Ilyen erővel mondhatta volna, hogy szerinte kormányváltás után több lesz a benzines autó, mint az elektromos, több lesz a szegény, mint a gazdag..vagy több lesz 1000 mint 1 :P
Ráadásul Fidesz retorikát alkalmaz, és észre sem veszi a hülye! Pártot hasonlít össze egyénnel! Tol egy gyurcsányozást azzal, hogy DK helyett az elnökét hozza az "összehasonlításba".
MZP egy furkó!
ómió
@kulabombaafityiszre: Merülj alá, bolsiék latrinabúvára! Ennek 2 előnye is lesz: nem bűzlesz itt külön és a bolsi feka nyilván még az efftársi elmebajodat is gyógyítja majd!
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 12:51
Hajrá "bolsik"!Vesszenek a gyagyás kommunista ómiók!
kereső
@KisTehen: Nem, Te MZP-ről beszélsz.
kereső
@KisTehen: Te? Gondolkodtál? Mi történt boci? Berúgtál?
ómió
@kulabombaafityiszre: Még mindig másokat kommunistázol, bolsiék elmebetege, miközben most is az MSZMP-MSZP-MZP komcsi "kronológiájának" csápolsz!? És a Lenin szobor még nem szakadt rád, bolsi tetüfi!? Vagy az nem olyan "különleges anyagból" (szarból) van "gyúrva", mint a fajtád? Körmöt rágó izgatottsággal várnád már Maki efftársad gázáremelését?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:31
Hajrá "bolsik"!Vesszenek a gyagyás kommunista segget nyaló ómiók!
ómió
@kulabombaafityiszre: Úgy agitálsz magatok mellett, a gyagyás komcsi(k) mellett, hogy közben a saját tetves seggnyaló bolsiságodat másra próbálod hazudni, bolsiék elmebetege!? Mást nem találtál az efftársi aljasságtárban? Vagy ez már az efftársi meghasonlottság nálad?
evacica
Üzenem Márki Zaynak, hogy Orbán kormány soha sem volt jó, csak az elsőben még nem mertek ennyire nyíltan lopni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.