Minden bizonnyal halott emberek adatai is szerepelhetnek a fideszes Zsigó Róbert ajánlásai között – idézte az ATV a Momentumot.

Halott személy aláírása szerepelhet egy fideszes jelölt ajánlóívén
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Péntek reggeli közleményük szerint Zsigó Róbert, fideszes képviselőjelölt ajánlásainak ellenőrzése során kiderült, hogy a 05909H0066 számú ajánlóíven nagy valószínűséggel egy halott ember ajánlása, és „aláírása” található.

Az illetőt ugyanis 2019. október 28-án törölték a személyiadat- és lakcímnyilvántartásból. Ez pedig akkor szokott megtörténni, ha valaki elhalálozik

– jegyzi meg a párt.

Közölték továbbá, hogy az Országgyűlési Egyéni Választási Iroda vezetője a jegyzőkönyv szerint vizsgálatot indított, és ha bebizonyosodik, hogy Zsigó Róbert ajánlóívén egy halott ember adatai szerepelnek, akkor hivatalból feljelentést tesz – írja az ATV.hu.

A bajai önkormányzat honlapjára felkerült egy szerdai jegyzőkönyv, amely szerint a Bács-Kiskun megyei 6-os körzetben működő választási bizottság vizsgálja, hogy kell-e feljelentést tenni, mivel az egyik ajánlóíven valószínűleg egy halott személy adatai szerepeltek – írja a 444.hu.

Az esetre Kiss László, az ellenzék helyi jelöltje reagált:

Ejnye, na. Azért ez már mégis túlzás lesz, Zsigó úr. Az alábbi szövegrészletek az Országgyűlési Egyéni Választási Bizottság és Iroda (OEVB és OEVI) február 16-i jegyzőkönyvéből származnak. Ők azok, akik megvizsgálták, hogy a képviselőjelöltek érvényes és szabályos ajánlásokat gyűjtöttek-e.

- olvasható a bejegyzésben.

Az OEVI vezetője a jegyzőkönyv szerint vizsgálatot indított, és ha bebizonyosodik, hogy Zsigó Róbert ajánlóívén egy halott ember adatai szerepelnek, akkor hivatalból feljelentést tesz.

- tette hozzá.

Én csak egyet nem értek: egy 24 éve regnáló országgyűlési képviselőnek csilliárdos kormányzati hátszéllel ugyan miért van szüksége arra, hogy egy halott ember adatait írják rá az ajánlóívre? Hát nincs már 500 fideszes a Bácskában, aki ajánlaná Zsigó Róbertet? Meglehet. De a törvényeket attól még mindenkinek be kell tartania. Akkor is, ha a Fidesz jelöltje.

Forrás: atv.hu, 444.hu
Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Ha bebizonyosodik , akkor igazolva van a választási csalás ténye, a jelöltet meg ki kell zárni.
kereső
"A következmények nélkülisége az ország"
Józsipapa
A fideSS győzelmében reménykedve méga
loltak is élere kelnek !!!
A cukrász inas bukott polgármester
mindenre képes !!!
RonaGyuri
igaza van, nem igazság, hogy Erdélyben a halottak szavazhatnak is, s nálunk meg ajánlani se ???
Giovanni Alba
Ha már szavazhatnak, akkor evidens, hogy jelölhetnek is.
Völgyvidéken és hegygerincen át tör előre a Zombisereg!
Zsigónak nem lesz ebből Baja!
dr. prédikátor
A BUTA GYULA MEGINT AKCIÓZIK???,ÚGY MINT ÜGYVÉD KORÁBAN ???,!!!
Nyírfa
@Aki Én: @RonaGyuri: Sok nevetés jó napot teremt. :)))
Néro
A 42 ezer halottból Fitymáknak jut szavazat bőven még a túlvilágról is. No meg az erdélyes Űs magyar elhunytak. Rokkankommandó mellett megindul a zombikommandó is. De jó is lesz itt mindegy kinek csutilandban. Az biztos jól fog kinézni mikor a bééééé-kemeneten viszik a vállukon a koporsókat is. Ezektől bármi IS kitelik.
simmering73
Még el se kezdődött az aláírásgyűjtés a csalás máris elkezdődött.
Toller Béla
@KisTehen: Amíg a lámpavasnak a gödröt kiássák, elpárolog a haragjuk...ellenben a ti ocsmányságotok tíz éve nem csökken ! Debrecen, Bács, itt a fővárosban ...kutyák csaholnak fidesznyelven ! Ez - úgy látszik - nem változik, csak gyökerestül ...
Nessy
Nem értem a nyaff, nyaffot? Hű megélhetési magyarjaik már eddig is szavazhattak a holt lelkek helyett! Az nem zavarja a mimóza lelküket!
Néro
@sgl: Kétszerhalott az igazi. Ha csak egyszer akkor még savaz a pokolból is.
Giovanni Alba
@KisTehen: ma, 11:11
Eddig úgy néz ki, valaki felhasználta egy elhunyt személyes adatait, már amennyiben azokkal igazolta magát az aláírásnál. Már maga ez büntetőjogi kategória, és semmi nevetséges nincsen benne. Akinek persze esze nincsen, hogy megértse mit is jelent ez, az röhöghet, lelke rajta.
A gond akkor sem kisebb, ha az aláírásnál nem kérték a személyazonosság igazolását.
Úgy emlékszem -majd valamelyik tanultabb kolléga kijavít- volt már rá precedens, hogy azt az ívet, amelyiken érvénytelen aláírás szerepelt, egészében érvénytelenítették.
Szóval a "libró lufi" beszólás egy nagy baromság.
Németh István
Persze, hogy szerepelhetnek, ha a moslék aláíró hamis adatokat adott meg illetve az aláírást intéző, a szavazatszedő ki volt okítva, hogy milyen adatokat csempésszen be a listára! Ez nyilvánvalóan a moslék fegyőrék és bandájának játszadozása! nincs semmi gond! Ahol ilyen előfordult a szavazatszedőt kell nagyon keményen megbüntetni! A felelős egyértelműen ez a személy > a megbízóival, tehát adott a lecke!
namihami
Az igazi fideszes csodákra képes! Még a halottakat is feltámasztja. (egy aláírás erejéig feltétlenül--aztán ismét nyugodjék békében)
kereső
Mit vagyunk úgy oda, egy aláirás miatt? Budai Gyula fideSS-es sztáügyés-és ügyvéd, még halottal is tudott adás-vételi szerződést kötni. Na ugye. Ott az ész, meg az erkölcsi fölény.
kereső
@Horizont: A méhecske bizonyitja a légynek, hogy jobb a méz, mint a x@r. A légy mégis a x@rt választja.
ómió
Na! Már Biden efftársatok "népszokását" is a Fideszre hazudnátok, efftársak!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.