LENGYELORSZÁG ARRA KÉSZÜL, HOGY A KÖVETKEZŐ HETEKBEN MINDEN KAPCSOLATOT MEGSZAKÍT A MAGYAR KORMÁNNYAL, KIVÉVE A NEMZETKÖZI TESTÜLETEKEN BELÜLI TALÁLKOZÓKAT – írja Wpolityce lengyel napilap értesüléseire hivatkozva a Portfolio. A lap szerint a döntést Jaroslaw Kacyznski, Lengyelország de facto vezetője adhatta ki a magyar kormány orosz invázióval kapcsolatban tanúsított álláspontja miatt. .. A döntésnek az lehet a mozgatórugója, hogy a lengyelek a csehekkel és a szlovákokkal együtt azt feltételezték, hogy a magyar kormány oroszbarátnak tűnő hozzáállása az április 3-i választási kampány része volt, ezt már a lengyel TVN24-nek mondta a miniszterelnök-helyettes. Mivel azonban az Orbán-kormány a választások után is fenntartotta az oroszpárti retorikát, így ez a V4-ek szemléletének mélyebb felülvizsgálatát kényszerítette ki. ... MAGYARORSZÁG OROSZORSZÁGTÓL VALÓ FÜGGŐSÉGE NAGYOBB LEHET, MINT AMIT A HIVATALOS MAKROGAZDASÁGI ADATOK JELEZNEK

Forrás: olkt.net
Feltöltő: archive
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

49 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Csak sikerült elővarázsolni a cikket.
Elnézést, hogy beleavatkozom, de, mivel egyébként is a Portfolio jegyzetét vette át az olkt.net, linkelem a magyar forrást:

www.portfolio.hu/global/20220411/feladja-a-lengyel-kormany-a-kapcsolatait-a-magyarral-az-orosz-invazio-miatt-538877

Lévén ez nagyon fontos, kitárgyalásra érdemes hír, nem értem, miért nem kapott nagyobb nyilvánosságot akár itt , a Propelleren, akár a médiáékban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Csak sikerült elővarázsolni a cikket.
Elnézést, hogy beleavatkozom, de, mivel egyébként is a Portfolio jegyzetét vette át az olkt.net, linkelem a magyar forrást:

www.portfolio.hu/global/20220411/feladja-a-lengyel-kormany-a-kapcsolatait-a-magyarral-az-orosz-invazio-miatt-538877

Lévén ez nagyon fontos, kitárgyalásra érdemes hír, nem értem, miért nem kapott nagyobb nyilvánosságot akár itt , a Propelleren, akár a médiáékban.
csak úgy....
orbán az egyetlen " konzervatív" koronázatlan államfö európában,akit már a régi szövetségesei is rühellnek..,persze neki a shikarik fontosabbak mint a józan ész...
lampa laz
"A lapnak lengyel tisztségviselők most azt sugallják, hogy Magyarország Oroszországtól való függősége nagyobb lehet, mint amit a hivatalos makrogazdasági adatok jeleznek"
Régóta mondjuk már mi is, h valami "atomos" üggyel tartja sakkban putyin a csutkányt. Ha kiderülne ez a titok, az biztos, h az orbán végzetes bukása lenne, és nemcsak itthon hanem egész Európában. Jó lenne tudni, h mi az.
Giovanni Alba
@Nyírfa: ma, 17:33
Hogy miért borult a hallgatás leple erre a hírre? Nem tudom, csak találgatok, kellemetlen lenne a diadalmámorban úszó véleményformálóknak pont most, amikor keresztényi szeretettel és alázattal telve rugdalják a választáson veszteseket, szöges bakanccsal és mély élvezettel, mert ők így törekednek az egységre, a nemzet összetartozásának érzésére.
csak úgy....
szerintem és a lengyelek szerint is,de ezt már vaclav is elmondta : "Ha ez az ember még egyszer hatalomhoz jut, Isten óvja Magyarországot, de Európát is!”
Nyírfa
@Giovanni Alba: 18.00

Valami nagyon nem kerek. A lengyel kormány az egyetlen, amely " az utolsó vérig " kitartott Orbánék mellett. Ezek szerint a tudomásukra jutottak , vagy a magyar kormány lépéseiből váltak kikövetkeztethetővé olyan információk, amelyek a gazdasági-politikai függés már vállalhatatlan voltára utalnak. Milyen az élet: az ördög ügyvédjét vártuk, helyette befutott a lengyel elnök. Csak azt láttuk, hogy Orbán, mint a kisfiú, akitől megvonják a zsebpénzt , ahogy Kaciznsky felemelte figyelmeztetésként az ujját, rögtön engedelmeskedett, s ugyan a fogát szíva, de elítélte a bucsai mészárlást. De hogyan tovább?
Nyírfa
@lampa laz: Vajon az ördög ügyvédje milyen "atombombát" akart ledobni még a választások előtt?
Egyre inkább hálát adok az égnek, hogy nem engedett minket ünnepelni.
Orbánnak úgy kell buknia, hogy ne hagyjon maga után gyászoló tömeget, ne váljon mártírrá, azok is forduljanak el tőle, akik számára ma még ő az atyaúristen.
csak úgy....
@Nyírfa: pedíg orbánt is ugyanannyian fogják gyászolni,mint ...,de inkább nem mondok neveket! ragaszkodó és hálás nép a magyar...,sokszor a semmiért is.
Clavigo
@lampa laz: Az nem elég,,hogy " megbukjon "... Sitten szeretném látni a nyalóka ügyészével együtt...
T-Boly
Nem oda Buda ! Fogadni mernék a@shikari: pudvás bőrébe,hogy ezt is megmagyarázzák.A magyar kormány majd jól megmondja,hogy nem is akartak oda menni.Őket nem lehet kitiltani. Ők egyszerűen nem mennek oda!
nemkati
@Nyírfa: 0rbán a bucsai mészárlást elítélte ugyan, de sem ő, sem a Hollik, sem a Szíjjártó szájával nem mondta ki, hogy ki az agresszor, és amikor a bucsai mészárlást emlegette, azt mondta, ki kell vizsgálni, hogy ki a felelős. Ez nekem azt jelenti, hogy Ukrajnát tartja felelősnek, és a fék nyúz, ami a szomszédunkból érkezik erről, az Ukrajnától érkezik.

Ezt (is) ismerte fel a lengyel vezetés. Lassan elfordul mindenki a magyar kormánytól, még talán a szerbek és szlovének maradtak, ki tudja, meddig?
csak úgy....
@nemkati: fogynak a környezö baráti szlávok orbán körül, már régen volt ilyen fura és kiszolgáltatott helyzetben magyarország! + a parlamentbe bekerült neonácik...,hogy ebböl mi lesz?
Nyírfa
@nemkati: 20.40

A sajtótájékoztató alatt az egész lényén uralkodott a feszültség. Csak szűrte a szavakat, más régióban képezte a hangokat, feszes volt az artikulációja, a testtartása: védekezett. Olyan csapdába csalta saját magát, amiből már nem tud kimászni: elfogyott körülötte a levegő.
Hogy mit mond Bucsáról, már mindegy is: két szék közül a pad alá esett.
Nessy
@csak úgy...: Maradnak Orbán milliárdokkal támogatott "erdélyi hú magyarjai"! Lelkesen rászavaznak, miközben nem kell vállalniuk a döntésük következményeit
csak úgy....
@Nessy: mikor volt utoljára következménye magyarországon az elszabott politikána? - pedíg még libbsik is voltak a kiszfiúk...
verőce21
Magyarország elítélte a bucsai gaztetteket. Akárki követte el.
De nem jön rá a sok ursula vezette hatökör, hogy az usa háborúját támogatják? Vagy megvették őket és szándékosan döntik romba európát?
Mikor lesz beleverve ez a sok brűsszelisztáni idióta a betonba?
Málna
@Nyírfa: 17:33 Talán azért nem kapott nagyobb nyilvánosságot a hír, mert semmi konkrétum nincs benne, az egész csak egy feltételezés. Fel se tűnt?
csak úgy....
@verőce21: a fideszes, putyin lecke hibátlanúl fölmondva,-te erdélyi, volt fönemesi család fura gyermeke ! :) mesélj még farkasom...
verőce21
@csak úgy...: Te nagyon jól tudod, hogy nem az a személy vagyok, akinek te itt ország-világ előtt beállítasz...!
Erdélyben pedig még életemben nem jártam.
namihami
""Sebaj. Csak akad még valahol egy-két nácimentalitású vezetés, akivel összejárhatunk.
Legfeljebb több lesz a repcsire költött üzemanyag ára.""
csak úgy....
@verőce21: ennek ellenére,- tallinban jártál már többször ,van is ott ingatlanod és az állandó lakhely veröce ! ezenkívül egy digó cselédlyány,2 volt és egy jelenlegi feleség + 5 db. fiú gyermek ! :)
verőce21
@csak úgy...: Persze, a "cselédlány" bizonyít mindent...! :) - tudod, mennyi családnak van ma cselédje Magyarországon?

Te akkora Ökör vagy, hogy ritkán hordott még hátán a föld ilyet...!
Clavigo
@namihami: Ott vannak mêg a kipcsak haverok...Azok mêg nem okádtak be ettől a Szartartálytól,,,,,
verőce21
Oszt' miért szöktél el Magyarországról a '89-es Orbán-beszéd után...?
Megijedtél, hogy a kommunista fenntartóid már nem tartanak igényt a szolgálataidra? És agyonvernek a besúgottjaid...?
@csak úgy...:
csak úgy....
@verőce21: te tudod,hogy mit mondana rád a tinódi lantos sebestyén manapság?
semmit! -még azt is letagadná,hogy ismerte az öseidet!
csak úgy....
@verőce21: szánalmas vagy farkasom és nagyon gyermeteg! :)
csak úgy....
@verőce21: de hiszen orbán és a családja komcsik voltak, kövér ...stb. had ne soroljam...,a sok tetü komcsitól csak te vagy manapság elragadtatva! :)
csak úgy....
@verőce21: igyál még kicsit.. , talán sikerül másodszor is pofára esned.. ;)
csöngess a cselédlyánynak és mars az ágyba...,kezdesz mereven unalmas lenni!
polgarb
Elhárulni látszik az utolsó akadály is a Magyarországgal szembeni eljárás útjából!
verőce21
@csak úgy...: Kicsit felizgattad magadat, te hülye Faszkalap!
Beletrafáltam az ügynökmúltadba, he...?
Ma is szorgalmasan kutatsz mindenki kiléte után, de ha mindig ilyen gyagyásan, nagy hibaszázalékkal csináltad, nem sokra ment veled a kommunista rezsim!
Csak az a baj, hogy egy csomó ártatlan embert így meghurcoltattál, te senkiházi!
teuton
Csak röviden: V1, vagyis Viktor EGYedül maradt...
Béla333
A pávatáncos beleszédült a tánclépésekbe...
lampa laz
@Nyírfa: @Clavigo: A nép haragjának kell elsöpörni orbánt és bandáját ahhoz, h méltó büntetésüket is elnyerjék. Amilyen csődbe kormányozták az országot, lehet h mindez be is fog következni, mert megszorítások nélkül nem fog nekik sikerülni. Akkor vagy ráébred a nép arra, h hazugság volt a 12 év kormányzásuk, v beledöglünk a ránk váró nyomorba. Orbán a lengyelek támogatása nélkül az Eu-ban egy légyszar lesz csupán. A vétózgatásai sem fognak bejönni majd, mert a végén megvonják a szavazati jogát. Törheti a fejét a csutkány, h hogyan tovább akár a bel, akár a külpolitikában. Én mindenesetre egy hatalmas bukást szeretnék neki.
verőce21
Téved az EU ha azt hiszik, hogy "oszd meg és uralkodj" taktikával a brüsszeliták kezére játsszák a magyar és lengyel kormányokat!

Ez a sok hazaáruló majom nagyon szeretné..., ott is vannak ilyenek..., de ennél erősebb, évszázados kötelékek vannak a két nép között...!
Nyírfa
@lampa laz: ma, 07.03

Még lefekvés előtt kerestem ennek a hírnek a nyomát más médiákban is, de konkrétan ezt, nem találtam. Viszont több lap is foglalkozik a lengyel-magyar kapcsolatok alakulásával, és, vannak elemzők, akik valóban olyan ellentétekről számolnak be, amelyek alááshatják a két kormány együttműködését. Bár magyar politikusok kiutasításával sehol nem példálóznak, de Kacyznsky valóban megrendülésének adott hangot, hogy a látványos oroszpártiság nem csak kampányelem volt Orbán részéről, hanem a győzelem után is fenntartott politikai állásfoglalás. Hogy a lengyelek elhidegülő magatartása nem álhír, annak legújabb bizonyítéka, hogy a balti uniós államok vezetőivel utazott ma Kijevbe a lengyel államfő.
Több hírcsatorna is foglalkozik azzal a már tényként is kezelhető fordulattal, hogy a lengyel politika a jövőben erős kapcsolatokat igyekszik kialakítani az észtekkel, a lettekkel, a litvánokkal, míg a magyar kormány egyetlen megemlítésére csupán akkor kerül sor, amikor az EU-n belüli közös, nemzetközi kérdéseket érintő döntéshozatalokról esik szó.
Ha ez valóban így lesz, az Orbán olyan mértékű elszigetelődéséhez vezethet, amely magában hordozza a belpolitikai válságot is.
Én a bukást törvényszerűnek érzem, az egyetlen kérdőjel csupán a bekövetkezésének az időpontja. Kizárt, hogy négy évet kihúzzon. Szerintem készülni kell egy szakértői kormány felállításával.
Nyírfa
@verőce21: 08.03

Nem a két nép, hanem a két kormány egymáshoz való viszonya került terítékre. Tekintve azonban, hogy a közelmúlt történelmében gyökerező ellentétek néznek most farkasszemet, ez a feszültség óhatatlanul kihat az eddig barátiként megélt kapcsolatra.
verőce21
@Nyírfa: Ebbe bele fog bukni a lengyel kormány!
Amit most csinálnak ezzel a mai "kardcsörtető" misszióval, lengyel vezetéssel, is nagyon káros...!
Nyírfa
@verőce21: 09.46

Ha valamiben megbukhat, az az ókonzervatív mentalitása. Nem a kormány dühe elsősorban az orosz háború, hanem a lengyel társadalomé, a soha nem múló emlékezetben élő megéltség. Lengyelország, a '39-es szovjet megszállás óta különösen átérzi az Ukrajna elleni ostromot. A két nép, a lengyel és az orosz között egyébként is sok háború zajlott , a szovjet típusú rendszer sem önként és dalolva jött létre, hanem a jaltai konferencia eredményeként.
verőce21
@Nyírfa: Idemásoltam egyszer korábban, Lengyelország területváltozásairól egy linket. Voltak évszázadok, amikor egyáltalán nem is létezett Lengyelország!

Amit most csinálnak, az is egy értelmetlen, felkorbácsolt hangulatkeltés a térségben!
Elértéktelenítik az ingatlanok árait, mert sokan gondolják úgy ezekben a kis államokban is, hogy el kell költözni onnan!
Határozottan káros, önpusztító magatartás, amit a lengyel kormány tesz most.
Nyírfa
@verőce21: Voltak évszázadok, amikor a magyar állam nyúlfarknyira zsugorodott, és most nem a trianoni felosztásról beszélek. Sok-sok évszázad van mögöttünk, amely politikai, gazdasági, sőt, államigazgatási függőségben telt el. Ma is ez a tendencia.
Úgyhogy államiságról, jobb, ha a magyarok nem értekeznek.
Amúgy, valóban, skandalum, hogy képesek hangulatot kelteni a lengyelek, amikor így elértéktelenednek a térség ingatlanjai. Semmi belátásuk nincsen, ez nyilvánvaló.
S hogy Magyarország miért vált és válik egyre inkább egy pitiáner, jelentéktelen állammá, annak e kommented is autentikus bizonyítéka.
verőce21
@Nyírfa: Az én kommentem nem bizonyíték neked semmire, mert csak halandzsázol államról, meg területekről...!

Akkor, amikor naponta emelkednek az árak a kiprovokált tetves DS háború miatt...
Eladott Ország
A bűnöző román cigány ( többgenerációs migráns) és politikai prostituált bandája az ország tragédiája lett és valamennyien szívunk, a maffiaállam miatt! Vajon meddig?!...
Eladott Ország
Őszintén remélem, hogy mindenki aki a fideszre húzta az x-et az ilyen boldog lesz akkor is amikor jönnek a megszorítások, elszállnak az energia, üzemanyag és élelmiszer árak, az infláció, aztán amikor kirakják a szűrünk az EU-ból, és ne is reméljétek, hogy majd Putyin megment, Putyinnak Magyarország és Orbán addig kell ameddig EU és NATO tagok vagyunk mert így van egy kémközpontja, de ha kirúgnak minket ezekből a szervezetekből, akkor már Putyinnak se fogunk kelleni. Az elmúlt évtized szabadrablása kiürítette az államkasszát, a jogállamiság eltörlése elzárta az EU-s pénzcsapok nagyrészét, a mostani választás eredménye pedig a maradékot. Ezen felül Viktornak nemhogy az EU-ban, de már a V4-ben sincs szövetségese, szóval, összegezve ez a választás az ország összeomlásának első lépése. Boldog államcsődöt mindenkinek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.