Az Európai Bizottság ma hivatalosan is megindította a jogállamisági eljárást Magyarország ellen. Dobrev Klára közösségi oldalán reagált.

"Európa erős, Orbán veszített!" – Dobrev összefoglalta, mit jelent a jogállamisági mechanizmus elindulása
Fotó: Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje beszédet mond a DK XI. kongresszusán és ellenzéki előválasztási kampánynyitó rendezvényén a Kongresszusi Központban 2021. augusztus 29-én. MTI/Mohai Balázs

Európa erős, Orbán veszített!

Úgy gondolja, "akár így is összefoglalhatjuk azt, amit az Európai Bizottság jogállamisági eljárásának hivatalos elindulása jelent".

Nincs a mainál egyértelműbb üzenet az Európai Uniótól: készek megbüntetni Orbánékat, ha továbbra is gátlástalanul lopják meg a magyar embereket és csak a saját zsebüket tömik ki a tisztességes magyaroknak járó támogatásokkal.

Hozzátette:

A magyar kormány még az idén komoly pénzeket veszíthet. Az Unió nem finanszíroz tovább olyan korrupt zsarnok rendszereket, mint amilyen az Orbáné.

Ma az Európai Bizottság hivatalos jegyzéket küldött a jogállamisági eljárásról a magyar kormánynak. Bebizonyosodott tehát az, amit hosszú hónapok, sőt, évek óta mondunk, súlyos veszélyben vannak az uniós források Orbán Viktor politikája miatt

- fogalmazta meg Cseh Katalin Facebook-oldalán.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni: az uniós támogatásokra szükségük van a magyar embereknek. Ahhoz, hogy ezt megkapják, Orbán Viktornak változtatni kell eddigi romboló és káros, uniós forrásokat veszélyeztető politikáján

- nyomatékosította.

Hadházy szerint ez kétségtelenül egy fontos előrelépés, hogy az "EU szemmel láthatóan nem akarja tovább megengedni, hogy Orbán a támogatásokból fizesse ki az embereit és így végső soron ebből a pénzből tartsa fenn a politikai rendszerét", ugyanakkor szomorúnak is tartja a hírt.

Először is az a legszomorúbb, hogy idáig jutottunk. 12 év kemény munkájával rombolta le a Fidesz a jogállamot és a demokráciát Magyarországon, annyira, hogy már semmiféle kettős beszéd vagy a multiknak adott adókedvezmény nem segít, Európában elfogyott a türelem. 
Másodszor szomorú a hír azért, mert mi fogjuk meginni a levét, minden magyar állampolgár. Már látszik is az euró-forint árfolyamon: hiába emelt kamatot a jegybank, a magyar gazdaság és főleg a magyar kormány iránti bizalom közelít a nullához! Nagyon nehéz idők jönnek, el fog szabadulni az infláció és visszafog térni munkanélküliség!

- foglalta össze Hadházy.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Erre szavaztak a fideSS-magyarok. Ennek árát nyilván nem a külföld fogja megfizetni. Jogos az Uniónak az az álláspontja, hogy akiknek az Orbán-konda kellett azok tartsák is el azt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
A fidesz agymosása legyőzte a józan észt, és tovább lehet folytatni az osztogatást, fosztogatást, látszat kormányzást .Mint ahogy még mindig lehet őket szédíteni a "gyermek védelmi törvényről" szóló mesével, dacára annak, hogy nem arról van szó. De így a gonosz Brüsszelt fogják szidni, hogy báncsa a családokat és a kisdedeket!
justhpeter
Erre szavaztak a fideSS-magyarok. Ennek árát nyilván nem a külföld fogja megfizetni. Jogos az Uniónak az az álláspontja, hogy akiknek az Orbán-konda kellett azok tartsák is el azt.
Bástya Béla Elvtárs
Fröcsög a hülye picsa! Fröcsög! Aztán majd 2024-ben az EU parlamentbe se jut be...
csak úgy....
a bunkó baromságaitokat olvasgatva,csak az nyugtat meg,hogy egyformán fogtok szopni ,ti fidesz magyarok a szerencsétlen de becsületes magyarral!
orbán gondoskodik a ti kenyérjegyetekröl is...,na meg a focistái jólétéröl! :)
Nessy
@FLETÓ: Miért? Nem ezzel szédítette ma Gulyás Gergely a jó népet? Család, gyerek, vörös vonal. Szót se ejtett korrupcióról, és a többi kifogásról, ami valóban szerepel a levélben, a "gyermekvédelmi törvény viszont nem.
rokker33
Nem Orbánt és kormányát büntetik meg, hanem Magyarországot,úgyhogy ne vigyorogjatok meg ünnepeljetek seggarcúak mert ti választottátok meg ezt a moslékot, akkor most már egyétek meg amit főztetek!
csak úgy....
@Bástya Béla Elvtárs: ön, csak marxista-leninistát végzett levelezön? -akkoriban ment az a 8 általános nélkül is...,azok a szép idök..,lassan a sarkunkra taposnak!
verőce21
A haza nem eladó Klára! Hiába is áruljátok...!
RonaGyuri
a derék cenzor megvadult, ma reggel semmit sem enged be! =))
FLETÓ
@Nessy: Te mindig különösen ügyelsz a helyesírásra, helyes nyelvhasználatra:

"gyermekvédelmi", "bántsa"

???
simmering73
Visit már ez a szellemileg alultáplált birkanyáj. Éppen ideje már kivéreztetni ezt a tolvaj bandát.
csipetke
@verőce21: 23:01 Már nincs mit eladni,mert a fél ország orbán, a pereputtya,és a haverok nevén van már, a maradékot meg ezalatt a négy év alatt fogják megszerezni. Vagy te mit nézel,a cseh2-t?
csipetke
@Maccska: 21:53 Azt intézi a gazdád gazdája Ukrajnában...
NKF
Hazaáruló dög! Na,persze Orbán vesztett. Már 4-szer és mindig 2/3-al veszít! Érdekes!
Ellenben Fletó mindig nyer.A céllövöldébe egy Mici Mackót.
verőce21
@csipetke: Látom, megtalált az üzenet...! Rád is gondoltam, amikor azt írtam!
Te vagy az egyik leghazugabb, legvéresebb szájú kommunista ezen a blogon...! :)
Csizmás Kond
Ez a bolgár egy vörös fekély Magyarország testén.
ómió
Klára efftársnő ezt is meghazudta nekünk!?
kissé felnőttem
ez viszont elhozhatja az orbán nélküliséget is remélem.Akkor egy pere- pútty is szegényedik vele.
Aki Én
@Maccska: Esetleg ilyen irányú igényeid mellett beszélnél a fidesz-székház eladásról is?
Esetleg a komcsi besúgók gyerekeiről, akik most a fidesz-kormányban vannak?
Ha már ennyire izgat a múlt és emellett qrvára nem érdekel a jelen. Mert úgy látom, azt a legkevésbé sem érted.
Aki Én
@verőce21: Látom, ebből az eljárásból sem sokat értettél meg.
Bástya Béla Elvtárs
@csak úgy...: Hogyne kedves marxista-szenilista barátom! A sarkadra taposok!!!
Gyurka80
@justhpeter: A dobrev-klán beszél tolvajlásról , akik a fél országot ellopták?! Ekkora pofátlanságot!
Gyurka80
@csipetke: Ahogy elnézem te nézed a cseh2-t! Nem hallottál a dobrevék rendszerváltásáról, nézz utána!
justhpeter
@Gyurka80: Akkor jól néztek ki, nektek még a fele se maradt. Biztosan ezért veri a nyálát a Nemzetvezető kolostormalac.
csipetke
@verőce21: ápr.28 08:31 Sose voltam kommunista, sőt egy pártnak a tagja sem,viszont nyitott szemmel járok,és látom,hogy mi folyik itt. Mellesleg a gazdád,és a fidesz vezérkar csupa kiugrott,kivénhedt komcsiból áll.
@Gyurka80: 17:25 Még vár ki,hogy mi lesz itt. Te se fogsz tapsikolni,ha Első Csirkefarhát király megszünteti a rezsicsökit,és a pofátlanul a kereskedőkre lőcsölt hatósági árat. A lengyelek meg merték lépni,hogy ÁFA-t csökkentettek,orbán meg csődbeviszi a kiskereskedőket. Meterségesen alacsonyan tartották 12 évig a béreket,hogy idecsalogassa orbán a multikat, és esze ágában se volt az,hogy a bérek nálunk is közelítsenek az eu-s fizetésekhez. Ezért lesz most szívás orbán idióta bér,és egyéb politikája miatt. Ne emlegesd Dobrevéket,mert orbántól bárki jobb lenne. Hihetetlen,hogy ennyi vak ember van,akik orbánt istenítik, pedig láthatják,hogy az országot sikerült lekormányoznia Európa majdnem utolsó helyére,a béka segge alá. Már senki nem áll vele szóba,egyedül maradt,nincs már szövetségese sem. Pl miért nincs eurónk?12 év kevés volt rá orbánnak, pedig most nem lennénk ekkora sz@rban, ha nem a semmitérő forintunk lenne. Lehetne sorolni a bajokat,de az elvakult orbánhívőknek tökfelesleges.
Németh István
A jogállamiság nemcsak dobrev szerint azt jelenti, hogy 1. az állam törvényeit be kell tartani, 2. ezt az állam köteles megkövetelni és betartatni! 3. a törvény ellen vétőket felelősségre kell vonni, a hazaárulókat a legsúlyosabb büntetésben kell részesíteni 4. a nemzet demokratikusan megválasztott vezetőit megalázó kijelentésekért, uszításért minimum 40 év fegyház adandó!
ÉS a dobrev az undormány férjével takarodjon az anyjába piroska biztos szívesen fogadja!
Gyurka80
@csipetke: Annyira tájékozatlan vagy, hogy nem tudod, hogy azon a termékeken 5% az ÁFA. Csak lököd itt a süket dumát.
csipetke
@Gyurka80: 23:51 Tévedsz, ezeken ugyanúgy 27% az ÁFA, különben miért kellett volna mellé egyébként hatósági ár?
A lengyelek meg merték lépni,hogy csökkentették az ÁFA-t, orbán meg pofátlanul rálőcsölte a kereskedőkre. Csakhát orbán kiürítette a kasszát a választási felelőtlen osztogatással. Az eu-s pénzt nem fogadta el tavaly,mert annak ellenőrizék a költését, inkább vett fel 30 évre rohadtnagy svájci,és kínai kölcsönt, ki tudja mekkora kamatra. Még az unokáink is fizethetik, de ebből osztogatott. Most majd megy kuncsorogni Brüsszelbe,hogy mégis kellene a lóvé, csakhogy ahhoz virítani kéne neki némi jogállamiságot, miegymást..Lássuk be,orbán tökegyedül maradt az idióta felelőtlen politikája miatt. Már egy szövetségese sincs, már mindenhol gáznak tartják azt,amit művel.
Gyurka80
@csipetke: Te tévedsz de nagyon! A DK irodában vezettek félre?
Gyurka80
@csipetke: És 15% az SZJA , böszmeferi idejében 38%volt, az ÁFA meg 25%, mégis csődbe vitte az országot!
Eladott Ország
A bűnöző román cigánynak ( többgenerációs migráns) és politikai prostituált bandájának buknia kell! Egy kannyit sem nekik! Takarodjanak!
Eladott Ország
@Shikari: április 28., 06:17 ☻ A méhecske hiába magyarázza a légynek, hogy a méz jobb a szarnál, úgysem értené meg! Ezért nem tudsz meggyőzni egy fideszest. A szar az jó, fogadd el! 3millió légy nem tévedhet! Kikel a kis légy, már nem lárva. Van látása, szaglása, kérdi anyukáját mi az a gyönyörű fény? Kicsim, az a napocska. És mik ezek a szépséges finom illatú színes dolgok itt körülöttünk? Azok a virágok kicsim. Anya! Akkor mi miért a szarban élünk? Mert ez a mi hazánk kicsim.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/142690534_2768762670043474_7085112023086963833_n.png?_nc_cat=108&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=fxg7KTICIsAAX8W1G1-&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9dsKjprk1hfRdguacYCeq7A2cC1UZEUBSMuQLTrFTR7g&oe=62925823
A fidesz egy mondatban: Bármire képes, de semmire nem alkalmas.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/142744648_2766708400248901_7868548456219515396_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=in-FK7kl_zgAX_yjxQI&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_N2GiBr7odNY2ortUJyUkS9TpLyxVrN2S0npX3n2ek1w&oe=629595C7
Megint nem jöttél kontrollra
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/266956048_461281902232229_843365599694877698_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-5&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=oPZtpr-twzcAX9lP34b&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-V0dsfdv5us1dFLvbOeyULhmupqxMYKxD1i3chv5NyzA&oe=6274350E
csipetke
@Gyurka80: 12:41 12:52 Ha valamiben nem vagy biztos,akkor nézz utána, csak azért,hogy ne írj hülyeséget
Eladott Ország
@Pegero: majus 1., 20:28 ☻ Ha érdekel a véleményed, onnan fogod majd észrevenni, hogy megkérdezem.
i.pinimg.com/originals/a4/26/94/a4269414128bba688650bd709dadec38.jpg
Kedvenc idézetem: Mindíg az osztja az észt,...
i.pinimg.com/originals/d9/df/e6/d9dfe6347c8b6360b28c815418def692.jpg
Eladott Ország
Adj Isten! – Ne itt Lőrinc. Most nincs nálam egyetlen közbeszerzés sem...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/241882057_511864563760106_4688142852075919606_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=uTK21Ymmi04AX9QCt0B&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9E4XrN5MVac7QJ0rq-XD8c9LzRDdl-4VgKuzqp6Ma8zA&oe=627A1EF0
Orbán: A gáz én vagyok. Úgy bizony ! Elmehetnél már a jó büdös picsába ! Te egy őrült idióta f@sz vagy ! Egy nagy senki !
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/279519956_1335905043556066_892536996069791149_n.jpg?_nc_cat=105&ccb=1-6&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=MUOVFglFyasAX-dcvTc&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT90Mpcq1OJ4t9sMBCQd592-kAiPsX1py-zQ09tAwpDVZA&oe=6279ED2B
Orbán: Boronyákné üzenje meg Bidennek, hogy hiába is várna a gagyi demokrácia csúcsára, mert Lukasenka autokrácia csúcsára mentem! Apa kezdődik!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/265645999_567527884860440_3739251743072546433_n.png?_nc_cat=100&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=KtYBzgD0BjsAX9ob6Eb&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9vOzFpFbkmjC8rk2tuJDvVqypaRm1oh6-Xa0o3FRedEQ&oe=627AA77B
Sajnálom Joulupukki úr, de nem veheti el a magyarok munkáját. Erre a tevékenységre a Mészáros és Mészáros Kft. már elnyer egy milliárdos tendert. "A rénszarvasokat hagyja itt Semjén urunknak. A zsákját elkobozzuk, és 90 nap múlva 170.000,- forint ellenében lesz rá egy jobb szövegünk, hogy mit találtunk benne."
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/264313984_564863301793565_8873768445388322840_n.png?_nc_cat=104&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=HkM14s8Pb3AAX83bBqC&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT9j0JZl3C8lp_oaXiNE-Mv6K5bn-gm5jkw2Osyc6k8Gsg&oe=6278F39A
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/264004782_564366238509938_1513299906289271137_n.png?_nc_cat=102&ccb=1-6&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=V9Foh_kT4CoAX-rLHaf&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT872OrPc_BJf8woghZjEiivaJ5ZYaIEnqfAvdkNrd0DmQ&oe=627A9EF5

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.