A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszűnésével kapcsolatos jogi kérdéseket rendező, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által benyújtott törvényjavaslat egy új miniszter megnevezést használ, ami azt erősíti, hogy a Belügyminisztériumhoz kerül az egészségügyi terület.

Most már biztos: Pintér Sándor Belügyminisztériumához kerülhet a magyar egészségügy

Fotó: MTI/Filep István

A javaslatban az áll:

egészségügyért és közbiztonságért felelős miniszter.

A hvg.hu által kiszúrt törvényjavaslat megerősíti azokat a korábban kiszivárgott híreket, miszerint az új kabinetben az egészségügyi terület átkerülhet a Belügyminisztériumhoz, amit várhatóan továbbra is Pintér Sándor vezet majd.

Forrás: hvg.hu

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Akkor tényként kezelhetjük, hogy már nincs ember, aki még rontani tudna rajta. Mire Olajsanya kezelésébe elért, már nem lehet tovább erodálni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Akkor tényként kezelhetjük, hogy már nincs ember, aki még rontani tudna rajta. Mire Olajsanya kezelésébe elért, már nem lehet tovább erodálni.
Gazella
@Mirabilis: már r÷g a belügyhőz tartozik az egészségügy. Nem vélwtlen, hogy katonák dirigálnak nekünk a rendőrséggel együtt.
Ez nem mai keletü dolog. Például::
Nekem a legmagasabbz magasrangú katonától kell engedélyt kérnem hogy kéthétre szabadságra mehessek.
Gazella
Jah csöbörböl a vödörbe eséssel mi?
Már több mint egy éve a belügyminisztériumhoz tartozik az egészségügy!!
Nessy
@namihami: Erős akarat csodákra képes!
jesz
Én borulátó vagyok, mert az ország minden lakosát érintő egészségügyet, és a szintén minden polgárt érintő belügyet egy ember átlásson, ahhoz igen sokoldalúnak kell lenni...ha Kasler képtelen volt jól, mindenki örömére vezetni az ország minden lakosát érintő területeket, akkor Pintér elbír két igenkemény területet vinni?...ezekhez nagyon sok pénz kell, több, mint bármikor.

Baj lesz ebből...igaz, nagyobb, mint eddig, már nehezen...első lépésként megtiltja a sztrájkot mindenkinek, az már előrelépés, mert pénzbe nem kerül
Istenakinincsen
Szakértők kurmánya...mindenki ért mindenhez:))
Istenakinincsen
@Maccska: Kerülgetheti mint maccska a forró kását...biztos hogy otthon van a témában,mint te Ukrajnában.
percsi
Létezik még egy ország, ahol ilyen sokoldalú vezetők irányítanak? Szerintem nem! Legalább is ilyen jól biztos nem! Itt demokrácia van!
Ezen már nincs mit csodálkozni, esetleg csak elkeseredni lehet.
Csak a halálozások száma ne legyen több, mint az elmúlt években.
Mindenkinek azt kívánom, hogy ne legyen beteg, ne szoruljon az egészségügyre!
Bár nézzük Lölőt, egy gázszerelő, és milyen sokoldalú, több mint 60 céget vezet, és milyen jól!
human
A pillanat mikor az egészségügyön már csak az olajszőkítő maffia segíthet. :(
Yoda69
Ez mar komedia ami itt folyik. Miert nem szuntetik meg az egeszet, mit vacakolnak vele. Mondja azt hogy matol mindenki csak a privatbe mehet es kesz. Ugyis ezt akarjak, ezert vettek orbanek annyi egeszsegugyi szolgaltato ceget.
Gazella
@Maccska: elkéstél a kijelentéssel.
Már több mint egy éve belügyminisztériumhoz tartozik az egészségügy.
kereső
És szijjártó fogja intézni az egészségügyi beszerzéseket. Indulhatnak a fürkészők és portyázók, hátha ismét leesik némi cucc a teherautó platójáról.
Dr. Proktor
Miért nem a hadügyhöz?
Hiszen le kell győzni a betegségeket...
csipetke
Ezért van ez a nyomorult ország a béka segge alatt,mert minden posztra olyan embert ültet orbán,akik még csak nem is konyítanak hozzá. Mintha szándékosan csinálná. Pl vargajuci, aki állítja,hogy a jogállamiságnak nincs meghatározása. Az összes jogász tudja hogy van, ő nem. Vagy szíjjártó,aki szinte kizárólag kelet felé csóválja a farkát,(mint a gazdája) és ahogy hallani, a nyugati kollégái még a fejüket is elfordítják,ha megjelenik.Nem világos,hogy orbán miért ilyen szerencsétlen fazonokat kukázik össze. Most az egyszer összeállíthatna egy szakértői kormányt végre, és ne azt vegye figyelembe a kinevezéseknél,hogy ki milyen buzgón nyal.
Yoda69
@csipetke: Szerintem azert mert magabol indul ki. O1G se ert semmihez a lopason kivul, ezert olyanokkal veszi korbe magat, aki ra hasonlitanak.
kereső
@Dr. Proktor: Pintér belügyminiszterhez vannak rendelve azok a katonák, akik a kórházakban parancsolnak-"segitik a logisztikai feladatok végrehajtását". Nem kizárt, hogy segitenek legyőzni a betegségeket is.
Toller Béla
Ott van a legjobb helyen ! Ha ez a nép ezt is boldogan elviseli, akkor ez kell neki, komolyan ! Majd alkalomról alkalomra felkészítik a fazont a döntéshozatalra, oszt vagy megérti a dolgokat vagy nem,. mindenképpen dönteni fog ! Ennek a népnek ez is jó, minek ennél fejlettebb állam ?
sokanvagyunk
Orbán próbálkozott orvossal is - nem jött be.
kereső
@Horizont: Logikus ez, azok után, hogy tavaly megváltoztatták az eü. dolgozók jogviszonyát.
ómió
Akkor - az "efftársi irányelvek" ellenére - nem lesz bezárva újabb 70 kórház!
Gauntlet
@ómió: ez az elvtárs oltson téged. szakértő! lerí róla a sok orvosi diploma! a hippokratészi eskü ott a hátán !
ómió
@Gauntlet: Majd, ha mentálisan a te szintedre süllyed, akkor, biztos oltani is fog!
Németh István
Ennek az lesz az előnye, hogy az ápolónők is kaphatnak fegyvert és nyugodtan mehetnek lőgyakorlatra is! Az orvosok vagy akm, vagy automata géppisztolyt kaphatnak, hogy ne vacakoljanak egy lukfúrással. Különben mindenkinél alkalmazni fogják a zombi tablettákat megelőzési okból!
csipetke
@ómió: tegnap 10:22 Ha nincs aki dolgozzon ezekben a kórházakban, akkor dettó,mintha be lenne zárva.
Németh István
Hát ez egy érdekes dolog lesz! mert az egy máski kérdés,hogy helyes-e egy ekkora sajátos szakterületet egy valójában belső rendfenntartó és felügyelő szervezetbe beolvasztani! Én biztos nem tartanám annak, de nyilván vannak más elképzelések is!
AZONBAN nem tudom elképzelni, hogy ennek a pintár legyen a vezetője, mint felelős tárca góré! Arra sem felel meg ami a feladata lenne, mert aki nem látja annak jó lenne észrevennie, hogy a belügyi rendfenntartó kötelezettségét sem tudja tisztességgel ellátni! Rendszeresek a nem kívánatos és érdekes módon engedélyezett összejövetelek > pride, tüntetések stb. < ami polgárpukkasztó és irritáló, vannak kibaszatos hülye polgár és főpolgár-mesterek akik egyes szakágazatokhoz mint a közlekedési rend fegyelem és a feltételek rendszerének a biztosítása, teljesen hülyék, alkalmatlanok a feladataik ellátására és ezeknek is teret enged a pippitér valamiféle érdekes meggondolásból! Ideje elmennie az Adriára a hajókához pihenni!
ómió
@csipetke: Talán nem kellett volna az efftársaidnak anno kilencezret kirugni közülük?
Eladott Ország
Mikor fog már operálni ez a bűnöző gané?! Úgy látom, olajozottan mennek itt a dolgok. Meghiszem azt! Főként, ha I. Olajos Pintér Sándor bűnöző mondja! Szőkitős Sanya te hiányoztál , de nagyon!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/279089891_527343289012630_1606897966044220589_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-5&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=qVgSzKj6OdYAX947UkA&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT92NBWCzuEYeoLHulKPUWa8dTS5qR2eg8DkhqKjayP8Qg&oe=627903B3
Pintér: "Én is megdugtam a nejedet Tóni" . És ki is szőkítettem! – Melyiket, Sanya bá'?! Vigyázz Tonyó, még a végén előkerül Lucy! Ha Rogán egy hangyakukinyit akarna ártani Sanyi bácsinak (a jó Isten adjon 147 évet az olajos kezének If várában), már másnap tudnánk, ki nyírta ki azt a rossz kis drogos kurvát. Sanyi bácsi mostanra felette áll a játéknak, és ez már így is marad.
uploads.disquscdn.com/images/76c50e870b60cc3c480568622093416e71cf92de4ded89b760a8a9ee5905e23e.png?w=800&h
nemkati
Eddig az egészségügy és az oktatás is egy kalap alá tartozott, holott mindkét terület olyan fontos, akkora feladat és felelősség, hogy önálló minisztériumot és minisztert kíván. Sőt, az EMMI eddig ezekért a területekért felelt, egészen elképesztően össze nem tartozó területek:

a családpolitikáért,
az egészségbiztosításért,
az egészségfejlesztési és betegségmegelőzési feladatokért,
az egészségügyért,
a foglalkoztatási rehabilitációért,
a gyermek- és ifjúságpolitikáért,
a gyermekek és az ifjúság védelméért,
a kábítószer-megelőzésért és kábítószerügyi koordinációs feladatokért,
az oktatásért, ennek keretében a közoktatásért, a felsőoktatásért, az iskolai nevelés-oktatás szakképesítés megszerzésére felkészítő szakaszáért,
a kultúráért,
a sportpolitikáért,
a szociál- és nyugdíjpolitikáért,
a társadalmi esélyegyenlőség előmozdítása keretében különösen a fogyatékos és megváltozott munkaképességű személyek esélyegyenlőségének, valamint a nők és férfiak esélyegyenlőségének előmozdításáért, és
a tudománypolitika koordinációjáért.

Az egészségügybe lopakodott (lopakodtatták) be a rendőrséget amikor bejött a covid. Az oktatásba - az iskolákba - lopakodott (lopakodtatták) be a rendőrséget amikor diákokat és tanárokat kellett egymástól megvédeni.
nemkati
A Belügyminisztérium működteti és felügyeli:

a közbiztonsággal és a belső rend védelmével kapcsolatos rendőri és rendészeti tevékenységek, ideértve az országhatár biztonságának szavatolását,
a polgári titkosszolgálatok, így különösen az AH, a TEK és az NBSZ felügyelete,
igazgatásrendészeti, szabálysértési, lakás-, helyiség- és településgazdálkodási kérdések,
tűzvédelem, polgári védelem, katasztrófavédelem felügyelete,
állampolgársági és menekültügyek,
egyes országos személyi alapnyilvántartások, a minősített adatok védelmének felügyelete.
A BM másik nagy területe az önkormányzatiság segítése. E területén ellátja különösen:

a helyi önkormányzatokkal kapcsolatos kormányzati feladatok összehangolását, például a jogi, fejlesztési és koordinációs feladatok, az államháztartást érintő kérdések stb.,
a helyi önkormányzatoknak juttatott összkormányzati támogatások koordinálását.

Egészen logikus, hogy az egészségügyet is simán el fogja tudni látni. Nem kétséges, hiszen Pintér a vezuetője.
csipetke
@ómió: 08:20 Téged ugyanúgy nem zavarnak a tények,mint a gazdádat. Kicsit se zavar, hogy orbán alatt ment külföldre többezer orvos? Meg persze sok-sok ezer ember különböző szakmákból. Azért én még emlékszem rá,hogy pl Gyurcsány alatt nem voltak várólisták, volt ugyan kemény 300 ft-os vizitdíj, amit visszasírunk, ha most se kellene hónapokat várni különböző vizsgálatokra.
Gauntlet
@ómió: milyen szintemre? Szerinted ő szakértő? Orvos ő? Átlát 2 rendszert egyszerre? Stb?
ómió
@csipetke: Igen töményeket tudsz hazudni! Vágod? Amikor többezer (szám szerint 3000) orvost kirúgtak, az az efftársaid "évadaiban" történt, 6000 ápolóval együtt! Még Hordágy Ágnes efftársnőd "tündöklésekor"! Amikor az eü-ből "kivontak" az efftársaid több, mint 600 milliárdot, bezártak egy tucat kórházat és lenyultak az eüsöktől egy havi fizut! Böszme efftársad idején nem voltak várólisták? És a Lenin szobor még nem szakadt rád? Akkor nem voltak, amikor bezártak egy tucat kórházat? Kulmináltak a várólisták, efftársnő, meg még vizitdíj és kórházi napidíj (amiket visszasírsz!) is "üdítette" őket, fűszoknyás lányok nélkül! Az a sok-sokezer ember egyéb szakmákból meg akkor kerekedett útnak, amikor 12% feletti munkanélküliséget "vívtak ki" az efftársaid számunkra, államcsőddel "turbózva"! Szedd a kavintont, mert hamar felejtesz! Vagy rajtad már az se segít?
ómió
@Gauntlet: Már azt se tudod, mit írtál? Legalább nézd vissza!
csipetke
@ómió: 08:43 Hiába pampogsz,a várólisták most kilométeresek,nem akkor voltak. Vágod?Nyilván Gyurcsány is csinált olyan dolgokat,amik nem voltak az ország hasznára,de ettől a maffiabandától mindegyik kormány jobb volt. Szerinted hogy kerültünk a sor majd legvégére az eu-s országok közül?Lassan már egyáltalán nem lesz óvónő,tanár,és eü-s szakdolgozó. Mert a gazdád másra sz@rja el a pénzt,minthogy bért emeljen nekik. A gazdád 12 éve nyúlja le a pénzeket,amiből tényleg előre haladhatott volna az ország. De úgy látom,rajtad már a cavinton se segít. Neked annyira beégett Gyurcsány, hogy már fóbiás vagy. A manyup pénzekre emlékszel? Amit a gazdád nyúlt le.,3000 milliárdot. Vagy a veje az elios lopással csalással,ami 13 milliárdba fájt az országnak.Vagy hogy a fél Balaton,és ki tudja még mi minden lőrinc,és a töklámpás vejkó nevén van. Lehetne sorolni estig, de semmi értelme egy olyannak,akinek orbán az istene.
ómió
@csipetke: Hogy kimerítő hazugságözönödre lehetőleg röviden válaszoljak, nézzük! Szerinted a bolsi népzsebelés a "követendő példa". Vettem. Gondolom, ezért vagy törzsszavazójuk a 4. 2/3-os buktátok ellenére is. Egyszer majd talán ismét sikerül "kivívnotok"! Az "efftársi eü-fejlesztésetek" akkori irodalmát, azért, visszalapozhatnád - ha ez már a fejedben nem fért el, hátha kevesebb sületlenséget árasztanál! A "sor végére" meg úgy kerültünk, hogy "nyócév" alatt "elkúrtuk"! Dereng? Nem én mondtam, hanem a máig is "vezéridol" Böszme efftársatok! Te visítasz béremelést, amikor az efftársi kormányaitok egészségügyistől, orvostól, tanártól, állami alkalmazottaktól lenyultak 1-1 havi fizetést és tízezrével rugták ki őket? Ma meg évenként kapnak normál fizuemeléseket! Se a plafon, se a Lenin szobor nem szakadt még rád ekkora képmutatástól? Ha ma bárki "lenyulná" a pénzeket, ahogy itt nekivörösödve hazudozod, akkor, ez az éppen funkcionáló "öcsit-bácsit támogatunk" rendszer nem működhetne! Tudod! Ahogy a bolsi rablóbandádnál se létezett támogatás, csak a nép zsebelése, újabbnál újabb sarcokkal! Azért nem tetszik Böszme efftársad mások által "villantott természetrajza", mert te még máig is az ő hátsójából tolod az "efftársi tutit"? Manyup-pénz fájdalmad is van? Ez volt az a 3000 milliárd, amit Pufajkás és Bokros efftársaid "kitérítettek", kiloptak az állami nyugdíjkasszából efftársi magánkasszákba, hogy az állam még nyugdíjat is csak hitelből, saját eladósításából legyen képes fizetni!? "Sikerrel" jártatok, mert 2008-ra jött is miatta (emiatt is) az államcsőd! A "veje" meg megépített egy közvilágítási rendszert, amit megpályázott! Még, ha nálatok a vagyonosodás csak "privatizációval" működik is! De hol a Demszky efftársadék által lenyult 167 milliárdos "metró-jutalék"? Azt hazudd meg nekünk! Te úgyis a mocskos hazugságaid miatt kapsz majd gutaütést!
csipetke
@ómió: 09:46 Te jó Isten! Nálad igen nagy a baj.Ezt a sok baromságot egyedül szedted össze,vagy besegítettek a pártirodán?
Azért egy orvosnak mutasd meg magad. Még valami hasonló baromságot böfögj ide,hogy a tied lehessen az utolsó szó. Na csá

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.