Erről számolt be a Független Benzinkutak Szövetsége.

A kutak képtelenek lesznek megoldani a rendszámalapú tankolást – Elárulták, miértMTI/Koszticsák Szilárd

Mint az megírtuk, a kormány úgy döntött, május 27-én péntektől csak magyar rendszámú autók számára teszik lehetővé a kedvezményes áron való tankolást a magyar benzinkutakon. Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón azt is hozzátette, hogy továbbra is tankolhatnak majd a külföldi rendszámú autók, de nem 480 forintért literenként, hanem piaci áron. Erre most megérkezett a benzinkutak válasza is. 

Megoldhatatlan és kivitelezhetetlen

– értékelte Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetsége elnöke a döntést a hvg.hu-nak.

Az elnök emlékeztetett, hogy a tankoláskor előbb leveszik a pisztolyt az autósok, majd tankolnak és mennek fizetni. Ha a hatósági áras benzinből tankolnak, és mégsem magyar a rendszám, utólag már nem sokat tudnak tenni.

Akkor hívjunk rá rendőrt? Szívjuk ki a tankból az üzemanyagot?

– tette fel az egyébként jogos kérdéseket. Ezért kíváncsian várják a rendelethez tartozó végrehajtási utasítást. Az elnök szerint végrehajtható előírásokra volna szükség, de azzal, hogy a kormányzat most sem kérdezte meg a szakmai véleményeket, ennek kevés esélyét látja.

Forrás: hvg.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Újabb fideszes törvény, a tőlük megszokott sikerességgel!
Az lett volna furcsa, ha sikeres lenne!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
Jóó..a gyakorlatban nem működik, de akkor is a magyar állampolgárokat védi a törvény! Amit nem lehet végrehajtani, de akkor is, mert csak!
Nessy
Iróasztal mellett, hozzá nem értő valakik megint hoztak egy rendeletet, ami betarthatatlan. Illetve minden oszlophoz kell egy ember, aki már az elején segít az autósnak a megfelelő üzemanyag tankolásban.
Nessy
@Emmersson71: De egy nem elég! Majd a honvédség besegít!
division
@Nessy: Szerintem meg több ember is kell, és legyen mind amolyan Bruce Lee, ugyanis nem tudhatni kik akarnak majd tankolni.
Egyébként ezt a megkülönböztetést jogilag nem is lehetne végrehajtani, ha jól tudom már eljárás is indult miatta.
namihami
Újabb fideszes törvény, a tőlük megszokott sikerességgel!
Az lett volna furcsa, ha sikeres lenne!
Qqberci
@Nessy: No és mi van az önkiszolgáló (automata) kutakkal?...
Nessy
@Qqberci: Tőlem ne kérdezd, mert soha életembe nem tankoltam. Nekem csak a munkaköröm volt jogsim, nem szerettem vezetni. Átszoktatott balkezesként (anno még "átszoktatták a kisgyereket) pocsékul tájékozódok, és hajlamos vagyok rá, ha azt mondják, a buszról leszállva menjek jobbra, én elindulok balra.
volvós
Mi a helyzet a külföldön dolgozó de osztrák rendszámú saját autóját tankoló MAGYAR ÁLLAMPOLGÁRSÁGÚ vezetővel ??? Nem tankolhat ???Ebből nagy botrányok lesznek kedves MOL rabló elvtársak !!!
division
@volvós: Tankolhat, csak nem 480 ft - ért. Amúgy meg kétlem, hogy majd pont a kint jól kereső emberek fognak emiatt lázadni. A magam részéről amúgy sem vezettem volna be ezt az árstoppot semmire, mert vagy kapni nem lehet lassan semmilyen alapvető élelmiszert a felvásárlás miatt, vagy minden egyéb termék ára már az egekben. Nem mindenki cukrot vesz kizárólag meg olajat. Sokan nem fogják majd ezt bírni anyagilag, főleg ha majd most a sok extra profit miatt bevételtől eleső cégek is még tovább emelnek. Rossz az irány, ehhez kétség sem férhet, mondjuk minden Fidesz közeli (kézben lévő) vállalkozás kimarad ebből, éljen a következetesség elve.
teuton
@KisTehen: Mi törtent, atprogrammoztak es mostmar a Nyugat a peldakep a JOGKÖVETÖ MAGATARTASSAL es a JOBB törvenyekkel?
Nehany pelda:
- Nemetorszagban nincs autoopalyadij sem belföldinek, sem külföldinek, de sokkal több es jobb autopalya van, többnyire 3 savos es helyenkent sebessegkorlatozas sincs, hasithatsz 300zal!
- Nincs közmunka ehberert! Aki segelyböl el, az mellette dolgozhat, söt autoja is lehet, vagy sajat lakasa/haza! A havi segely összege kb. 1000 euro!
- A munkanelküli segely 2 evig is jarhat, utana automatikusan a szocsegely, lasd fent.
- A minimalber fedezi a megelhetest, lakbert+rezsit.
- Ha munkabert a csaladtagokra elosztva a megelhetesi minimum alatt van, azt kiegesziti az allam. Az ilyen csalad gyerekeinek nem csak a tankönyv ingyenes, hanem a sportegyesület, zeneiskola vagy a -külföldi- iskolai kirandulas is! Egyik ismerösem gyereke 3 ev alatt 4x volt INGYEN külföldön, MO-on nem volt 1000 ft meg a strandra sem kiküldeni!
- Az elelmiszer olcsobb, mint MO-on, nem csak a 7% afa miatt!
- A minimalberre nem kell SZJA-t fizetni, sött afelett is bizonyos összegig adomentes a jövedelem!
- Az autokra nincs sulyado es nem kell minden atiraskor eredetisegvizsgalat, söt meg adasveteli szerzödes sem!
- Nincs a NAV-hoz bekötött penztargep, söt a kassza sem kötelezö, tehat a szamlaadas sem!
- A minimalberes/szocsegelyböl elö ingyen kap ügyvedet minden ügyben, tehat az allamot is beperelheti az allam penzen. Egy ismerösöm ezt 2x megtette es a vegen penzt kapott az allamtol...
- A hajlektalanok havi 140ezer ft-ot kapnak az allamtol ellemiszerre, de keszpenzben, tehat barmire költhetik.
Na ennyit eleg is a "nyugatkaulatrol", amik valos tenyek! Ezzel szemben mi van Orbanisztanban?
Yoda69
A modern kutakat lehet blokkolni, hogy addig ne induljon el a toltes, amig fel nem oldjak a blokkot. A kutas odamegy, ranez a rendszamra, magyar, mehet a toltes. Kulfoldi, atallitja az arat. Szerintem nem bonyolult - megoldhato. Ezzel nem a fideSSt vedem, hanem a technikai oldalat mondtam el.
magyar1
Ki kell írni, hogy csak magyar rendszámú autóknak és külföldieknek a kútfejre. Be van kamerázva minden kút, a kutas oda tud menni és szólni neki, hogy nem tankolhat belőle.
Vagy forgalmival lehessen tankolni és a kút úgy engedi ki a benzint mint a bankkártyás rendszer.
Mindent meg lehet oldani csak akarni kell.
Pálinkás Pál
@KisTehen: de nyugaton nem egy patkányhorda hozza a törvényeket, saját kedvére...remélem már ezt az évet nem húzzátok ki, kitörik a nyakatok...
jesz
nem nagy ügy...ismét lábon lőtték magukat...

(bentről vezérelhető a kútfej...)
lusta
@division: A farhát vásárlásához is személyi és lakcimkártya kell.
Emmersson71
@csak úgy...: Szijauram! Rencám érdekel?
szaboria1
Kikell írni csak kútkezelő tölthet ezzel máris megoldódna a a probléma, csak hát nincs elég kútkezelő. Mert amikor jól ment a kútasoknak még rá is tettek egy lapáttal az önkiszolgálás bevezetésével igy nem kellett több munkaerőt alkalmazni.
ómió
Egy "kutas" már rendszámleolvasásra is képtelen?
kissé felnőttem
@ómió: te , orbánék legbölcsebbike tudod e miért megy két rendőr szoliba ??? az egyik ir a másik olvas de jőtt ám a szocializmus, ott már számolni is kellett igy lett három, na és miért ment két rendőrrel egy KUTYA is ,hogy legyen velük egy értelmiségi is.
Csizmás Kond
Hülyeség az egész. A hatósági áras benzint nem kell külön kútból adni mert a benzin ugyanaz vagy ha külön kútból adja akkor is ki kell írni hogy ha nem jogosult a hatósági árra akkor teljes árat fizet...mi ebben a megoldhatatlan ?
ómió
@kissé felnőttem: Csak nem rendőr vagy "civilben", hogy ekkora az "átlátásod"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.