"Összetartozunk" – írta Facebook-oldalán Orbán Viktor a nemzeti összetartozás napján, az első világháborút lezáró trianoni békediktátum aláírásának 102. évfordulóján.

Orbán Viktor: "Összetartozunk" – tévénézésre buzdít a miniszterelnökFotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelenti be a Karmelita kolostorban 2022. május 25-én. A Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta: kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Az Országgyűlés 2010. május 31-én nyilvánította a nemzeti összetartozás napjává június 4-ét, az első világháborút lezáró trianoni békediktátum aláírásának napját – írja az Index.hu.

Orbán Viktor az évforduló alkalmából az „Akik a hazára voksoltak – Sopron 1921" című dokumentumfilm megnézésére buzdítja a magyarokat.

Az MTVA közleményében azt írja, hogy országos tévépremierben látható a Dunán az Akik a hazára voksoltak – Sopron 1921 című dokumentumfilm.

Rendezőként és forgatókönyvíróként Bárány Krisztián jegyzi az alkotást, amely emléket állít mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy Sopron és a környező falvak megmaradtak magyarnak. A Filmever Stúdió produkcióját június 4-én tűzi műsorára a Duna.

Forrás: MTVA, Facebook, Index

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Ezzel a tolvaj lókupeccel a fene sem akar sehova tartozni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Veled, nem. És az általad ránk erőltetett határon túliakkal sem. Bízom benne, hogy felelni fogsz minden gonosztettedért, ahogyan azok is, akik veled tartanak.
Clavigo
Veled ,,?? Összetartozás ??? A radai rosseb,,,maximum..!! Hogy fordulnál fel ,,pünkösd hetfőn...
kulabombaafityiszre
Ezzel a tolvaj lókupeccel a fene sem akar sehova tartozni.
Clavigo
@KisTehen: Neked meg a kötvényes görények " jönnek be ", akiket a Putris ,meg a savószemű Rogán intézett,nemzethyleg.,,,úgy nézem ...Hülye vagy Boci ..
Eladott Ország
Volt idő, mikor a Trianon megemlékezésről is kivonult a teljes most már nemzetinek nevezett bagázs. "Van a Balkánon egy állam, amely önmagával határos. Ahol a legszebb nők élnek, mégis csökken a népesség. Ahol a munkanélküliek dolgoznak a legtöbbet, ahol a legtermékenyebb földön éhező emberek élnek. Ahol a vonatok menetrend szerint késnek. Ahol mindenki focizik, mégis vízilabdában, kosárlabdában, kézilabdában és röplabdában jeleskednek. Ahol mindenki siet a munkába, de senki sem érkezik be időre. Ahol a nyolcórás munkaidő tizenkét órás. Ahol az egészségügyi ellátás ingyenes, de a gyógykezelés drága. Ahol az újságírók szabadon írhatnak bármit, amit parancsba kapnak. Ahol a közbeszerzések titkosak, az államtitkok nyilvánosak. Ahol a háborúk sosem érnek véget. Ahol a leggazdagabbak azok, akik egy napot sem dolgoztak. Ahol a külföldi valuta felváltotta a hazait. Ahol az emberek megünneplik a családi védszent napját, de káromolják Istent. Ahol az okosakat, értetlenségből,‐bolondnak nézik, a bolondokat meg tehetségesnek. Ahol az írástudatlanok írják a történelmet. Ahol a törvények törvénytelenek, az anarchia pedig normális állapot. Ahol a hatalom megveti a polgárokat, mint nem kívánatos tanúkat. Ahol a jövőből élnek, mert a jelenhez nincs joguk. Ahol mindenki mindenkire mosolyog, de senki senkinek nem jóakarója. Ahol a bírósági eljárások tovább tartanak, mint egy élet. Ahol az árvíz a talajöntözés egyetlen módja. Ahol megidézik a diktátort, a demokráciát pedig a hülyék adójának tekintik. Ahol úgy gondolják, az ország annál jobban fejlődik, minél jobban visszafejlődik. Ahol nem vagy normális, ha nem bolondultál meg. Ahol csak azért élsz, hogy meghalj. Ahol az idő végtelen, és a butaság múlhatatlan…"
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/277799516_2057028651168525_4258636613115813249_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=OOvvsTGp2CUAX9d03_w&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT-q-dLumXrcOuQT47Br2umGVIpQ_hvhb3-MXkdh3uM7bw&oe=62A133A6
Galway
Sőt! Ha őszinték vagyunk magunkhoz, akkor igazából össze-vissza tartozunk! Orosznak, kínainak, nigériai szélhámosnak, csengeri örökösnőnek, bárkinek!
Giovanni Alba
Az ész megáll és csak ácsorog. A Nagy háborúban sikerült a vesztes oldalra lavírozniuk magukat az országvesztő uraságoknak, de a drámai sokk után nem felocsudás, hanem elvakult revansvágy lett az uralkodó. Sikerült is a második nagy világégés során -talán hagyománytiszteletből?- ujfent a vesztesek oldalára állni.
Érdekes módon, a románok idejében váltottak.
www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/2vhSzakkonyv-magyarok-a-ii-vilaghaboruban-2/erdely-ismet-hadszinter-1944-szovjetnemet-es-romanmagyar-parhuzamos-haboru-magyarorszagon-2418/delkelet-europa-1944-oszen-2440/romania-atallasa-2463/
24.hu/tudomany/2020/06/20/trianon100-magyar-roman-haboru/ Ez meg arról, hogy a történet nem is annyira egyszerű
Még egy szösszenet.
Az is elolvashatja, akit nem érdekel a trianonozás, sőt.
"December 1. keleti szomszédunk legnagyobb nemzeti ünnepe, 1918-ban ezen a napon mondta ki a gyulafehérvári román nemzetgyűlés Erdély elcsatolását. Vagy ahogy a székelyek emlékeznek kesernyés tréfával: Romániát kapcsolták Erdélyhez."
Toller Béla
Összetartozunk, de ehhez orbánnak semmi köze sincsen ! Ő csak rongálta eddig ezt az összetartozást ! Vele aztán végképpen nem tartozna össze az ország lakosságának legalább a fele (a legutóbbi választás adatai alapján! Ami meg Trianont illeti, hát ideje lenne leszállni arról a döglött paripáról !
Eladott Ország
Nagyot fordult a világ azóta, hogy Orbán Viktor és a fidesz 1990. június 4-én somolyogva kivonult a parlament trianoni megemlékezéséről
kanadaihirlap.com/2020/05/26/a-fidesz-az-egyetlen-part-amely-nem-volt-hajlando-emlekezni-trianonra/
colibri
Hatalmas tévedés! Soha az életben nem fogunk orbánnal összetartozni, és szerintem ezt még a hívei nevében is mondhatom, csak ők nem hiszik el.
gina
Veled te aljas tolvaj cigány senki nem akar csak az 1 Bitess fogatlan prolik tartozni, inkább a halál, mint te aljas elmebeteg
namihami
Ennek a fideszes rendelésre készített filmnek is akkora lesz a sikere, mint a másik, szintén ""egyéni"" szájízűre sikerített propagandaszemétnek volt? Sebaj, csak a közpénzünk bánta/bánja.
Macskaszem
Akik összetartoznak, azok nem lopják meg a többieket.
ómió
Ahhoz képest Böszméék 2004.dec.5-én igencsak kitagadták a "trianonizáltakat"!
gina
Inkább tartozunk a legalja ördöghöz , mint veled te aljas zsiros sz@ros maffia disznó- ugy gyülöllek meg a bandád hogy a föld alá kivánlak benneteket, és te még mindig élsz? a koleszterin sem az ami volt

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.