A magyar válogatott angolok elleni győzelme után természetesen a keresztény ünneppel kapcsolatban is volt közölnivalója a miniszterelnöknek.

Orbán Viktor egy csíksomlyói búcsút ábrázoló fotóhoz írta azt, hogy

Áldott Pünkösdöt!

Orbán Viktornak nem sikerült helyesen leírnia, hogy mit ünneplünk maPersze értjük, ez akkora ünnep, hogy a helyesírás szabályaira is fittyet lehet hányni, de akkor tessék módosítani a szabályzatot, és legyen nagy kezdőbetűs az összes ünnepünk.

Mert jelenleg egyik sem az, és bizony kisbetűvel kezdjük a karácsony, húsvét, pünkösd, anyák napja stb. ünnepeink nevét. Erről egyébként itt meséltek bővebben a magyartanárok.

No meg egy "igaz magyar" pardon: "Magyar" már réges-régen nagy betűvel kezdi a nemzetiségére utaló melléknevet is.

Forrás: Facebook

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
a doktorminiszterelnök elvtárs ezt sokkal jobban tudja ..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
mentségére! - se a kisz. szemináriumon sem a pártsuliban és még a soros egyetemen sem tanították!
jesz
Basszátok meg...nagy kezdőbetűvel írta ez egyik legnagyobb ünnepünk nevét? és akkor mi van?...semmi...amúgy ez a tisztelet része...lehet a propellert kisbetűvel, és nagybetűvel is írni...kinek mi a tisztelet...
csak úgy....
@jesz: látom,te a basszátok meget is nagy kezdöbetüvel...,hisz nyelvében él a magyar..
emerencia
A nyolcvanas évek közepetáján a munkahelyi gépírónőnk elárulta nekem, hogy írásban felszólították: ezután kisbetűvel kell leírni a nagy októberi szocialista forradalmat. Én magamban ettől számítom a rendszerváltáshoz vezető folyamat kezdetét.
rokker33
Semmi hiba nincs! A propeller.hu nap mint nap követ el helyesírási hibákat nem is keveset és nem is kis hibákat! Szóval elég szánalmas próbálkozás!
csak úgy....
@m73: egy dr. miniszterelnök ne tudna? a csicskásai pedíg egyenesen nyelv zsenik.
Clavigo
a doktorminiszterelnök elvtárs ezt sokkal jobban tudja ..
csak úgy....
@rokker33: egy dr. miniszterelnök tévedést nem szabad bagatelizálni!
-az nem ugyan az,mint mikor te elsózod a pörköltet..
Eladott Ország
"Őfényessége ( a faluvégi párttitkár fia) dolgába senki ne ugasson bele, mert ő jobban tudja mindenkinél, mit kell csinálni. Leszarnak mindent, csak lopnak. Minél többet, mert azt felmérték, hogy most vagy soha. Már a 2022 utáni világra rendezkednek be. Minden a nevükön van, mi pedig a napszámosai lettünk Orbán Kárpát-medencei majorságának. Állam az államban. Orbán az ország új tulajdonosa. Itt majdnem mindenkit hidegen hagy az, hogy ezek a közpénzből kitartott 7 danos, feketeöves tolvajok mit, mikor, hol és mennyit lopnak el TÖRVÉNYESEN a közösből, ahova természetesen mindenki befizeti az adóját. Itt mindenki szociálisan kurva érzékeny, és szinte mindenhez is ért, de az, hogy milliárdokat szivattyúznak ki az országból a szeme láttára, az nem éri el az ingerküszöbét. Mert nem tudja kiszámolni, hogy mennyi pénz az."
Eladott Ország
Tükröm, tükröm mond meg nékem: Minek tart engem a népem!
pbs.twimg.com/media/EUaeBKrWsAAZ1bq?format=jpg&name=small
„Magyarország jól teljesít”, amint láthatod. Egy önkényúr roncs, ez "vezeti" napjaink Magyarországát, ennyi! Sok a pálesz és a narkó, az okos tanácsadókkal együtt.
pbs.twimg.com/media/EoY1TG-WMAASua2?format=jpg&name=900x900
orsos vendel
Ettöl a kissebbsegi bunkotol, mit lehet varni ???
Eladott Ország
"Egyébként annyi mindent ígért már, hogy ki a fene tudja észben tartani az összes, az adott pillanat eufóriájában jól hangzó lódítását, nem? De. Az ember, aki ennek a ványadt demokráciának a nyomorúságos történetében először visszafordíthatatlanul szalonképessé és erkölcsileg megalapozottá tette a politikai karaktergyilkot. Aki elfogadhatóvá tette, hogy a politikai csatározások vérre mennek és sem istent, sem embert nem tisztelve uszította rá a médiahiénáit a politikai ellenfelei magánéletére, aki szexivé és trendivé tette a mocskolódást, a becsületet sértő, helyreigazítási perek tucatjaiban mérhető útszéli hazudozást… nos, ez az ember pofázik arról, hogy milyen fasza lenne szépen élni. Ez az ember, aki a boldog karácsony mögé bújva menekült el a hozzá intézett kérdések elől a parlamentben, aki annyira nem veszi emberszámba az ellenzéket, hogy bármelyik politikussal le merjen ülni egy spontán beszélgetésre. Aki annyira nem becsüli az ország nem fideszes felét, hogy legalább egyszer ne hányja szembe a még létező független sajtót, és megálljon egy újságírói kérdésre tisztességesen válaszolni."
gina
A nagy Magyar hahaha értjük mit akarsz muzsikus...
szaboria1
@Horizont: Nekem is ez ugrott be. Havas csapata kezeli az oldalát.
Gazella
Egy trollnak igazán tudni kell helyesen magyarul írni.
Nemnlehet, hogy román roma székely féle kezeli a zsírhàj oldalát.
Gazella
@Horizont: kivételesen facebook hír. No propi.l
Béla333
Na most hogy kiderült, hogy nem tud helyesen írni, majd 2/3-dal átírja a helyesírás szabályait, hogy neki legyen igaza!
Mert a hülyemagyarnak ez az elvárása!
csak úgy....
@Pegero: brüsszelben, már évek óta nem foglalkoznak orbánnal!
-azt csak ö hazudozza nektek,hogy ö ott egy kulcs figura...,ti meg beveszitek neki!
Csizmás Kond
Bár a helyesírás nem engedi, az írásszokás természetes része, hogy bizonyos jelentősnek ítélt vagy erős érzelmi töltettel rendelkező szavakat nagybetűvel írunk. Gyakori ez például az ünnepek vagy történelmi események neveinél. Ha a szöveg alkotója úgy érzi, hogy ezt a nagybetűs írásmóddal tudja érzékeltetni, akkor azt úgy kell elfogadni.
kisfalud
@emerencia: Na azért a kisbetűért behivatott, az akkor még azokat az elveket valló pártitkár. Emlékeztettem, hogy csupa kis betűvel, kell írni, mint a "nemecsek ernő" nevét. Kár volt ilyen nehéz feladvánnyal viccelődni, pedig már a jég hátán is kibírtuk a megvilágosodásukig.
Béla333
Nemsokára megjelenik a Magyar Közlönyben, hogy a pünkösd szót nagybetűvel kell írni és onnantól a téma lezárva...
Eladott Ország
@Pegero: ma, 17:18 ☻ Dunaparti Napóleon, a lipótmezei csata előtt.
pbs.twimg.com/media/C9TqIvzW0AEkFwv?format=jpg&name=360x360
Ez ma Magyarország: 400 Ft-os euro, üzemanyag pánik, elitélt bűnöző kormányinfón, bűnözők által megválasztott államfő, akinek elsők között Putyin gratulált, Paks felet átrepülő kémdrón robbanótöltettel, ahol egy írástudatlan a leggazdagabb magyar, ahol az apa férfi az alaptörvényben...
uploads.disquscdn.com/images/99d84796770a9587d9997b156bf2a15dcf1db16b1fb4d63e9bc4b141144e2526.jpg
Logogrif
Tanulni kellett volna ! S nemcsak focizni ..!
RonaGyuri
@RonaGyuri: Ez az igazság, hogy felettébb ambivalens érzéseim vagynak

már úgy magában is, de csalási okokból néhány nap hordaléka együtt kerültek képernyőmre

A hírek közül kikívánkozik kettő, ami nem csak azért tartozik össze mert népünk szemefénye, a daliás félistenünk személyes fény ragyogja be. de az sem piskóta, hogy milyen jól mutatja a magyar rögvalóságot.
Egyfelől; azt követően, hogy bevezette (megszavaztatta) a háborús vészhelyzetet. 3 hónappal a háború kitörése után, egyik fontos intézkedésként politikai felsővezetők fizetését gondolta át. Addig osztott szorzott, még úgy alakult, hogy az övé – a többiekéről nem szól a fáma, csak remélni szeretném, hogy a szép és okos Köteles Laca sem maradt ki – egy kis kiigazítást kapott: „havi 1,5-ről 3,5 millió forintra”.
Nem tartozom azok közé, kik foglalkozni szoktak mások fizetésével, így most sem teszem. Csupán megjegyzem, hogy – ha jól értettem ez 4 évre szól, s elnézve a dolgok alakulást; nagy valószínűséggel ennél durvább infláció prognosztizálható.
A másik jó hír, hogy a mi Viktorunk egy takarékos ember és összevonta az ünnepelni valókat: Születésnap, angolok lemosása és persze a vallási, pontosabban a katolikus ünnep
propeller.hu/images/cikk/2022_05/obpun.jpg
Egyes galádok megjegyezték, hogy a magyar nyelvben „kisbetűvel kezdjük a karácsony, húsvét, pünkösd, anyák napja stb. ünnepeink nevét”, Az már fel sem merül, hogy mindezt egy evangélikus teszi. Ráadásul a kép „egy csíksomlyói búcsút ábrázol”!
Ami lássuk be kellően pikáns. Már csak azért is mert Mária országának ME-je egy másik ország kegyhelyével flancol! =))
ómió
Mi történt?! Kunhalmi efftársnő közben helyesírásból "doktorált"?
cirip
@Logogrif: "S" ?
Tudod, a porta, meg az előtte söprés...
Egyetem után mit kellet volna még tanulnia? Ezzel a nagybetűvel a tiszteletet lehet kifejezni, pl.
Havanagi
Igen ! Ez a nagybetűs pünkösd a tisztelet jegye, mint O1G

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.