A rendkívüli helyzet miatt rendkívüli intézkedések kellenek, és ezt az EU-nak is meg kell értenie – jelentette ki a miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című pénteki műsorában annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság biztosa levélben szólította fel Magyarországot: függessze fel a külföldi rendszámú autókkal szembeni diszkriminatív üzemanyagárakat.

Orbán reagált az EB felszólítására – ezt kéri a magyar kormány az uniótól

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő rezsivédelmi és honvédelmi alap létrehozását jelenti be a Karmelita kolostorban 2022. május 25-én. A Facebook-oldalán közzétett videóban elmondta: kötelezik a bankokat, a biztosítókat, a nagy kereskedelmi láncokat, az energiaipari és kereskedőcégeket, a telekommunikációs vállalatokat és a légitársaságokat, hogy extraprofitjuk nagy részét ebbe a két alapba fizessék be. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor elmondta:

az uniótól azt kérik: lássa be, hogy rendkívüli helyzet van, értse meg, hogy a háborús zónához közelebb eső országokban szükség lehet rendkívüli intézkedésekre, "például nemzeti alapon különbséget tenni a rendszámok, illetve a járművek között"

- fogalmazott a miniszterelnök.

Kifejtette:

az egész Európai Unió arra épül, hogy bizonyos dolgok egységesek és nem lehet nemzeti alapon különbséget tenni, ami "békeidőben egy áldásos és helyes szabály".

Hozzátette:

De "Brüsszel messzebb van az ukrán határtól, mint Magyarország" és az infláció leginkább a földrajzilag Ukrajnához közelebb eső európai területeken magasabb

- folytatta.

Itt most rendkívüli helyzet van, "a rendkívüli helyzet rendkívüli intézkedéseket követel meg, és ilyenkor az általános szabályoktól is szabad, sőt, szerintem kötelező is eltérni"

- érvelt.

Hozzátette:

Nem tudnánk másképpen megvédeni a magyar emberek érdekét.

Orbán Viktor közölte:

ha nem lenne benzinárstop, akkor 700 és 900 forint között lenne az ár és az üzemanyagár emelkedése azonnal átjönne a többi termék árába is.

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Értsék meg, hogy a maffia mindenben szabad kezet akar, senki ne szóljon semmit, hiszen ez a hülyemagyar maffiaszavazók érdeke...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
vacsi
Ráadásul a 8-900 Ft-os benziárat a magyarok a fizetésükből nem tudnák kifizetni, így sokan, akik pl. tömegközlekedéssel nem érik el a munkahelyüket, az állásukat is elveszítenék, míg a nyugatiaknak, az ő fizetésükhöz képest ez az összeg meg sem kottyanna, röhögve (szó szerint!) kifizetnék. Nagyon is igaza van a kormánynak, hogy a magyarok érdekeit nézi - hisz elsősorban ez a feladata, ezért választottuk.
Béla333
Értsék meg, hogy a maffia mindenben szabad kezet akar, senki ne szóljon semmit, hiszen ez a hülyemagyar maffiaszavazók érdeke...
Emmersson71
"ha nem lenne benzinárstop, akkor 700 és 900 forint között lenne az ár és az üzemanyagár emelkedése azonnal átjönne a többi termék árába is."

Mert most olyan olcsó minden, kezdve a kenyértől...
Clavigo
@KisTehen: ...meg egy jó szoftver is,,,Bugrisztánban...
justhpeter
Jó Viktorunk kezdi elsajátítani a közgazdaságtan alapjait, de képességeit ismerve sosem fog arra a szintre jutni, ahol ma a lopásban, a hazudozásban és a zsarolásban tart. Azt gondolom, hamarabb fogja a Btk összes tényállását jártasság szintjén bemutatni, mint normális ésszel gondolkodni.
Qqberci
"az infláció leginkább a földrajzilag Ukrajnához közelebb eső európai területeken magasabb"

Mocskos hazug kolostormalac! Mi újság Szlovákiában, Romániában, Lengyelországban?...
Giovanni Alba
Mást beszél, mint Bodóné, amikor a bor árát kérik. Az EU-nak nem a 480Ft-os árral van gondja, hanem azzal, hogy ugyanazt a terméket más áron adják, állampolgárság szerint szelektálva.
Németországban eközben: "A bérletet első körben a három nyári hónapra, azaz júniusra, júliusra és augusztusra lehet megváltani, az ára pedig havonta 9 euró lesz. Bár kifejezetten az ingázóknak szánják, hogy azok így otthon hagyják az autóikat, a kedvezmény mindenkinek szól, így nem csak a német állampolgárok, hanem az országba látogató turisták is megválthatják, ésországszerte használhatják a helyi, elővárosi és regionális közösségi közlekedésben, akár a tartományi határokon át is."
forrás: magyarbusz.info/2022/05/20/korlatlan-utazasra-jogosito-kilenc-euros-berletet-vezetnek-be-nemetorszagban/
drrotf
Az a körülmény, hogy a rendkívüli helyzetet mindig Orbán állapítja meg, egyetlen eus szabályt sem kellene betartani , mert rendkívüli helyzet akkor van és lesz amikor Orbán akarja.Az EU egyetlen közös piac, ahol a diszkrimináció lehetetlen, mert az az egész szövetségét létét feleslegessé tenné.Ha nekünk nem megfelelő a szabály, már mint az hogy diszkriminálás az EU-ban lehetetlen , akkor nem kell ebbe a szövetségbe belépni, el kell hagyni, mert az a körülmény hogy mi mindig más bánásmódot igényelünk, az nem tesz bennünket szimpatikussá és együttműködővé, már pedig egy szövetség az együttműködésen alapul.Ez az alkalmazkodó képtelenség jól látszik már évek óta.Azon munkálkodunk, hogy az EU működését rendszeresen akadályozzuk.Ami 16 tagországnak megfelel , nekünk biztos nem.Ha ezen nem tudunk változtatni, akkor csak kerékkötői vagyunk a szövetségnek, s ebből csak ellenszenv keletkezhet irányunkba!
verőce21
Nem kell sok a nyugati "fejlettségnek", mint néhány év rossz termése, éhínség és sorozatos migrációs hullámok és maguk alá temetik őket, mint a római birodalmat...!
kereső
Orbán az eurozóna "ügynöke", jött a pénteki soros! , és láss csodát, az euro. a usd, a chf mind-mind el kezdett erősödni- a forinthoz képest!
Kisebb megtorpanásokkal, de folyamatosan esik a forint árfolyama az euróval szemben pénteken. Nem sokkal fél tíz után 398 forintnál is többe került egy euró, amivel vészesen megközelítette a 400 forintos történelmi mélypontot, amit még március 7-én ért el.
lusta
@Qqberci: Hány kilométeres a magyar-ukrán határ? Hány kilométeres a finn-orosz határ? Még egy apróság. A bulgárok sem az oroszokkal, sem az ukránokkal nem határosak, mégis magasabb az infláció.
lusta
@sgl: Egy apró adalék. A lengyeleknél is drágul ám az üzemanyag, pedig hatalmasat csökkentettek az ÁFA és a jövedelmi adó mértékén. A határ mentén hatalmas sorok üzemanyaghiány lépett fel Ez nem csak a német, de a szlovák és a cseh határra is jellemző. Mégsem korlátozzák a külföldi rendszámú autók üzemanyag vásárlását.
Közben ez a szellemi rokkant osztja az észt.
ómió
És akkor a "viszonossági hiátusról" még szót se ejtett!
terlasz
Valahogy nem akar normalizálódni az évek óta tartó rendkívüli helyzet.
Lehet, hogy így egyszerűbb gazemberségeket elkövetni a nép ellen?
bence
Te soha nem a magyar emberek érdekeit védted meg ! Mostani harcod is az újabb hatalmas pénzért folyik ami nem máshová , mint a saját zsebetekbe landolna ha megkapnátok ! Merem remélni , hogy miután kiismertek benneteket egy garast sem utalnak nektek , bármire is hivatkoztok ?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.