„Orbán vétója a minimális társasági adó ügyében támadás a szociális Európa ellen”  címmel írt közös cikket a Politico portálon Pedro Marques, az EP képviselője, a Szocialisták és Demokraták frakció alelnöke, Paul Tang az EP adóügyi bizottságának elnöke, és Aurore Lalucq, a Szocialisták és Demokraták frakció adóügyi szóvivője.

Orbán elintézte: szegényebbek lesznek a nyugdíjasok és borúsabb jövő vár a gyerekekre

A szerzők szerint multinacionális vállalatok minimumadójáról szóló globális megállapodást követően a megállapodás európai végrehajtásának sétagaloppnak kellett volna lennie. Végül is a történelmi eredményt több mint 130 ország, köztük az Európai Unió valamennyi tagja támogatta.

Azonban, ahogyan azt már megtapasztaltuk, amikor az EU adópolitikájáról van szó, mindig számítani kell a váratlan eseményekre.

Miután a nehéz tárgyalások során végig a megállapodás mellett volt, a magyar kormány úgy döntött, hogy megfordítja az irányt, ellenzi a megállapodást és blokkolja azt. Általános a gyanú, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök arra használta vétójogát, hogy zsarolja az uniós intézményeket és a tagországokat, hogy enyhítsenek a jogállamisági feltételeken, és ennek következtében folyósítsák az országától jelenleg visszatartott pénzeszközöket.

Egyrészt azzal, hogy Orbán Viktor "túszpolitikához" folyamodott, megerősítette, hogy nem hajlandó betartani a liberális demokrácia alapelveit – ami senkit sem lepett meg. Másrészt a miniszterelnök megmutatta hogy teljesen semmibe veszi az európai jóléti államot és a saját hazáját is.

- írták.

Kétségtelen, hogy e többletbevételek elvesztése az egész blokkban káros hatással lesz az egészségügyi ellátás és az oktatás minőségére, valamint a nyugdíjrendszerek fenntarthatóságára.

Bár a belső piac a gazdasági növekedés, a kereskedelem és a hatékonyság motorja, még mindig nincs hatékony védelmet nyújtó eszköz az adóverseny, a nyereségátcsoportosítás és más káros adórendszerek ellen. 

Magyarország vétója tehát egy sokkal nagyobb probléma tünete:

hogy az egyhangúság az adópolitikában mennyire káros az esélyegyenlőségre nézve, illetve, ha egy reform a 27 tagállamból 26-nak kedvez, a szükséges egyhangúság miatt mégsem megy át a Tanácson.

Ellentétben azzal amit Orbán Viktor mond, ez a magyarokra, köztük a nyugdíjasokra is veszélyt jelent, hiszen mindig lesz valaki, valahol, aki egy kicsit tovább megy ebben a versenyfutásban. 

Bár végül is megtalálhatjuk a módját annak, hogy megkerüljük Orbán vétóját, és a többi tag között megerősített együttműködésen keresztül toljuk ki az alkut, ez csak egy rövid távú megoldás lesz, nem pedig alapvető megoldás.

- jelentették ki.

Az írás szerint ez egész egyszerűen azt jelenti, hogy Európa egésze rosszabbul jár, szegényebbek lesznek a nyugdíjasok és borúsabb jövő vár gyermekeinkre.

Forrás: Politico

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
26 tagországgal szemben szavazott ez a futóbolond.
Igazzá vált az autópályás vicc. Csak az a baj, hogy egy egész ország ül orban autójában, ami a rossz irányba száguld.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
A geci szerint csak az slepje a jó osztály!Szerintem neki a zárt osztály a megfelelő álláshely!
ómió
Bizony! Ezzel az alapélelmiszer-árstoppal, rezsiárstoppal, üzemanyag-árstoppal, rendszeres nyugdíjkiegészítéssel "sokkal szegényebbek" lesznek a nyuggerek! "Gazdagodásuk kulcsa", bizony, csak a termékárakba beépülő brutális adóemelés lehetne! Nemcsak magyar, de még brüsszeli efftársmódra is!
Pálinkás Pál
nem sírni kéne...egy sniper megoldaná Európa gondját...
Yoda69
26 tagországgal szemben szavazott ez a futóbolond.
Igazzá vált az autópályás vicc. Csak az a baj, hogy egy egész ország ül orban autójában, ami a rossz irányba száguld.
Nessy
Kis hazánkat is túszul ejtette 2,8 millió fidesz szavazó, és 450 ezer határon túli, csak a markát tartó levél szavazó!
Emmersson71
"szegényebbek lesznek a nyugdíjasok és borúsabb jövő vár a gyerekekre"

Így aztán biztosan divat lesz gyereket vállalni!
Havanagi
Remélem a 2/3 kezdi már felfogni,hogy hová vezeti az országot bűnös szavazataival.
csak úgy....
@Emmersson71: " beja,gyereket akarok " (gyözike)
csak úgy....
@KisTehen: fölébredtél ,te kis elmebajos?
jesz
Orbán csak ráerősített arra, amit Gyurcsány elkezdett...a nyugdíjasokat igencsak tökönlőtte a -8% levonással, amiért senki egy qurva szót nem szólt...sokan ölelgetik Gyurcsányt, nem is emlékezve, vagy tudba a nyugdíjsorvasztásról, mertugye válság volt..aztán Orbán folytatta egészen mostanáig, amikor már jónak látta némi alamizsnát vetni a nyugdíjasok közé...mi nyugdíjasok minden forintnak örülünk(én biztosan)

Szóval Gyurcsány is sáros a nyugdíjak soványításában, Orbán csak úgy tett, mintha minden rendben lenne...pedig nem...most meg pláne nem.

...még senki nem sejti, hogy őszre itt a feketeleves...jön a hideg( hideg lakás, hideg fürdővíz, hideg munkahely,stb)...és karcsúbb élelmiszervásárlás.
archive
Szembe megy 134 országgal? Mit hisz magáról? És hagyják még mindig Istent játszani..
justhpeter
Orbánt a többi Uniós ország is fogja szopatni Elsőre a cseheket fogják uszítani, hogy kezdje meg Magyarország fingatását a 7. cikkely ügyében.
volvós
"..Novák Katalint José Renato Nalini, az akadémia elnöke köszöntötte, méltatva munkásságát..."
Egy diktátor vezette országban ilyen tájékozatlan az akadémia elnöke ? Milyen munkásságról beszél ez ? Talán az ablakpucoló egyperces fotót kapta meg ??
Eladott Ország
@Havanagi: ma, 09:59 ♦ Ahogy Inotai András mondta, ha itt beüt a krach, nem lesz olyan ember aki felvállalja az ország rendbetételét, mert nem is lehet. Káoszt egy újabb káosz fog követni, készüljünk a legrosszabbra. Ilyen általánosból kibukott fidesz szavazó sajnos egyre több van az országban... jólvanezígy’
a.disquscdn.com/get?url=https%3A%2F%2Fc.tenor.com%2Ftc1L3cdopa0AAAAC%2Fjolvanezigy-mit-kene.gif&key=C5FdWfJxBovMglLqW7B5cg&w=800&h=280
tudode
Kézcsókra járulhat az a három millió választópolgár, aki bizalmat adott immáron a 2/3-ot kisvindlizett egyeduralkodónak, hiszen elfelejtette milyen szegénységben cseperedett, olyannyira, hogy aratók után szedték a töreket, és megették az őzek a faluszéli kulipintyójuk kertéjben az borsójukat, megragad a kormányrudat:
.
----Egyetlen határozott irány van, a szegények büntetése
444.hu/2014/09/30/egyetlen-biztos-irany-van-a-szegenyek-buntetese
.
(…) „””””Az Orbán-kormány 2010 és 2014 közötti szociálpolitikájáról jelent meg tanulmánya a Journal of European Social Policy című folyóiratban Szikra Dorottyának, az ELTE adjunktusának és az MTA kutatójának. Írásában Szikra azt állítja, hogy az elmúlt négy év szociálpolitikai intézkedéseiben egyszerre volt felfedezhető egy neoliberális, egy neokonzervatív és egy etatista irány, és mikor erről kérdeztük, bevallotta, hogy neki is fejtörést okozott, hogy megértse, mit akarhat a kormány a szociálpolitika területén.””” (…)
.
Az az embernek látszó tárgy aki überelni tudná az egyeduralkodót az még nem született meg.
drrotf
Abban kellene változtatni a kormánynak, hogy nem azt nézné járható útnak a beruházásoknál, hogy adókedvezményekkel ide csábítja a multikat, akik az"egyenlő teherviselés" jegyében magyar állam által biztosított adókedvezmény miatt kevesebb adót fizet mint egy hazai vállalkozó és kevesebb bért fizet mint általában a vállalkozásában otthon fizet és így a magyar dolgozókat jobban kizsákmányolja mint a hazai dolgozóit, hanem azt, hogy magas értékhozzáadással dolgoztatna itthon magyar dolgozókat , hogy ne bérmunkát végezzenek csak a dolgozóink, hanem önálló érték létrehozása lenne a cél, és azonos adózási feltételekkel a magyar vállalkozókkal.Ez biztos nem lenne könnyű feladat, de ennek lenne értelme, mert ekkor nem lennénk más országok nagy vállalatainak bér , illetve rabszolgái!
134.bátor
@Havanagi: Mint ahogy a fideszes hozzászólásokon láthatod, sosem fogjákfelfogni.@Havanagi
drrotf
A nyugdíjasok elszegényedéséről csak annyit:Mindenkik beláthatja aki nyolc általánost végzett, hogy 2012-ben amikor Orbán rendelkezése alapján vállalta a nyugdíjak infláció követését, akkor nem tett mást mint a nyugdíjak értékét 2012-es szinten rögzítette, mert az inflációval történő emeléssel nem csináltak mást csak ezen az éven , 2012 éven rögzítette a nyugdíjakat!Mondja meg már akárki, hogy ami most 2012 évi árszinten van az veszített-e értékéből, vagy stagnált az értéke, vagy növekedett! Ha az az eredmény hogy veszített értékéből a 2012 évi szintű nyugdíj, akkor ebből egyenesen következik, hogy Orbán elszegényítette a nyugdíjasok, és hiába lökött oda Feri bácsinak 80 ezret Viktor a videóban,Feri bácsi nem lett gazdagabb!
kereső
@drrotf: 12:40 ezt pedzeggettem a minap, hogy nincs szó semmiféle nyugdijemelésről- korrekcióról beszélünk, amikor a mindenkori inflációs adat szerinti "emelést" hajtja végre a kormány. Mert a nyugdijak reálértéke nem változik az által, hogyha megnövelik az infláció mértékével. És az is mindig utólag- és hamis módon, mert a Tv. szerint nem a teljes évi inflációs adatot veszik figyelembe, hanem csak az év 8 hónapjának "átlagát"- vagy még azt sem, csak az év augusztus hónapjának inflációs adatát. Legkirivóbb a tavalyi év- amikor is az éves infláció 7,4 % lett a ksh hazugsága szerint, a nyugdijakat meg 4,2%-al korrigálták az augusztusi adat szerint. Tehát még a 2012-es szinten tzörténő befagyasztás sem igaz- végig lehetne nézni az éveket. A tavalyi és az idei év az első!!!, amikor is a maginfláció meghaladja az általános inflációs rátát. Egyébként meg maga az egész infláció számitás torzitásra került,mert olyan számok kerültek bele- mint a majdani technológiai korszerűsités hatásai, és ilyen engyem-begyedek.
Jozefina
Szívóágon a nyugdíjasok megmentője??!!
teuton
Addig vetozott, amig hamarosan öt vetozzak ki...
verőce21
Ez a megállapítások az utolsó betűig hazugságok!
Érzed mekkora hülyeség amit itt előadtok? Fele annyi mint izlandon, Görögországban vagy Dániában, stb.
Nem inkább azok ellen kellene lázadni akik miatt emelni kellene..?
Neked erről annyi jut eszedbe, hogy o1g?
teuton
@verőce21: Hülyegyerek, mi FELEANNYI Magyarorszagon??? A jövedelemre gondolsz? Az bizony az ÖTÖDE! Az elelmiszerarakra gondolsz, a fizeteshez viszonyitva? Az a duplaja!!!
verőce21
@teuton: - Mennyi?
- 30
- Mi harminc?
- Mi mennyi...?
kereső
Miközben a kata-t kivégző parragh-nak a cége usa adóparadicsom államában van bejegyezve, mint ahogy csányi cégei meg szingapúrban.
Ftomi
Én félek, hogy Orbán úgy jár majd, mint Lehel!
Addig húzogatja az oroszlán bajszát, amig az berág és akkor neki és NEKÜNK is annyi!
teuton
@verőce21: - Hülye"
- Ki hülye?
- Te1

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.