Csütörtök este jelent meg a kormány azon döntése, amellyel gyakorlatilag legitimálták a szinte korlátozások nélküli fakitermelést Magyarországon. 

Mindebből arra lehet következtetni, hogy az állam arra készül, hogy az elmondásukkal ellentétben mégsem lesz elég gáz (vagy legalábbis sokan nem fogják tudni megfizetni) Magyarországon a téli fűtési szezonra. 

A csütörtök esti közlönyben megjelent kormányrendelet a veszélyhelyzetre hivatkozik, és teljesen új helyzetet teremt a magyar erdőkben végezhető fakivágások terén. A téli tűzifa biztosítása érdekében a kormány gyakorlatilag minden tilalmat elhárít a fakitermelés útjából.Nagyon úgy tűnik, hogy az állam arra készül, mégsem lesz elég gáz a télre, gyakorlatilag szabad utat adtak az erdők kiírásának

Fotó: 123RF.com

Forrás: Portfolio.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Hivja mar fol szijrago a cseh kulugyert, es kerdezze meg hogy szereztek be Hollandiabol az LNG-t, amivel megoldottak marciusig a gazproblemat.
Inkabb ezzel foglalkozzon, mint az USA-ban nyalja trump valagat.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Magyarország Kormányának legújabb rendelkezése:
Védett erdőterület ——> Nem számít, vágjátok
Költenek a madarak ——-> Nem számít, vágjátok
“A veszélyhelyzet ideje alatt a tűzifaigények biztosításához szükséges eltérő szabályok alkalmazásáról szóló 287/2022. (VIII. 4.) Korm. rendelet felfüggeszti többek között a tarvágás tilalmát magas természetességű állami erdőkben is. Az akácosok mintájára eltörli a tölgy- és bükkerdők kötelezően alkalmazandó vágáskorát. A tölgyeseket a kitermelés után mától elég sarjaztatással felújítani. A kivágott akácosok és más idegenhonos fafajú erdők helyén nem kell a természetes erdőtakarót helyreállítani, védett területen sem. A fakitermelés során nem szükséges a vegetációs időre tekintettel lenni, vagyis az erdő lombos állapotban, és jövő tavasszal akár a madárvilág költési idejében is vágható.”
ómió
@evacica: Figyelmetlenségből, vagy "csak" mentális zavaraid közepett nem hallottad, hogy tározóink már 80%-os feltöltöttségűek? Ez őszig 100% lesz! Mindenféle bolsevikok hazudta "körbenyalás" nélkül! Vagy nálatok ez anno csak azzal együtt ment? Az más! Amúgy meg ti, efftársilag, előre látjátok a háborús bizonytalanság minden lehetséges aspektusát? A Lenin összes már rég megírta!? Látod, a "nép" nem annak hisz, hanem a háborús bizonytalanságtól "vezérelve" inkább fából "pánikfelvásárol", amit, viszont, csak fával lehet kielégíteni! Még így se "áll össze"!?
evacica
@ómió: hülyeségre nincs válasz!Narancsköd teljesen elhomályosítja a fejedet!
ómió
@evacica: A te hülyeségedre nem válasz nincs, hanem orvosság! De még, ha lenne is, a vörös ködtől amúgy se látnád!
amortizáltok
akinek ennivalóra nem telik az akkor ??? mindegy mivel nem tud fűteni és enni majd lesz népkonyha Meg visszatér Bpestre a Róbert -bácsi is? ez megint egy sas nem kapkod legyek után

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.