Csütörtök este jelent meg a kormány azon döntése, amellyel gyakorlatilag legitimálták a szinte korlátozások nélküli fakitermelést Magyarországon. 

Mindebből arra lehet következtetni, hogy az állam arra készül, hogy az elmondásukkal ellentétben mégsem lesz elég gáz (vagy legalábbis sokan nem fogják tudni megfizetni) Magyarországon a téli fűtési szezonra. 

A csütörtök esti közlönyben megjelent kormányrendelet a veszélyhelyzetre hivatkozik, és teljesen új helyzetet teremt a magyar erdőkben végezhető fakivágások terén. A téli tűzifa biztosítása érdekében a kormány gyakorlatilag minden tilalmat elhárít a fakitermelés útjából.Nagyon úgy tűnik, hogy az állam arra készül, mégsem lesz elég gáz a télre, gyakorlatilag szabad utat adtak az erdők kiírásának

Fotó: 123RF.com

Forrás: Portfolio.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Hivja mar fol szijrago a cseh kulugyert, es kerdezze meg hogy szereztek be Hollandiabol az LNG-t, amivel megoldottak marciusig a gazproblemat.
Inkabb ezzel foglalkozzon, mint az USA-ban nyalja trump valagat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Adjunk a légszennyezésnek, hagy hulljon a férgese!...
csak úgy....
közben a szerbek röhögnek a markukba az olcsón vett magyar gáz miatt!
Yoda69
Hivja mar fol szijrago a cseh kulugyert, es kerdezze meg hogy szereztek be Hollandiabol az LNG-t, amivel megoldottak marciusig a gazproblemat.
Inkabb ezzel foglalkozzon, mint az USA-ban nyalja trump valagat.
csak úgy....
@Maccska: nézz utánna te ökör!-nekem úgysem hinnéd el.. :)
Málna
A legrosszabbra kell készülni. Ez a kormány dolga.
Yoda69
@Maccska: En nem Europarol irtam te barom, hanem rolunk.
A mi gazigenyunk 2%-a az europainak. Ugyanannyi mint a cseheknek. Te annyira agymosott idiota vagy hogy siman beszopod amit szijrago mont. Nem csak az oroszoktol lehet gazt venni, de neked ezt o beadja.
Nezzel mar utana a szamoknak mielott ostobasagokat rofogsz ide.
kereső
700 millió köbméter földgáz beszerzésével bízta meg a kormány Szíjjártó Pétert, azzal, hogy ez kell a biztonságos ellátáshoz. E „különleges földgázkészlet” létrehozására brutális összeget szánnak, az idevágó döntésben 1,85 milliárd euró (740 milliárd forint) keretösszeg szerepel.

A fenti számok alapján:
1057 Ft per köbméter áron seftelnek a putyinnal, ami euróban számolva
2,643 euró per köbméteres árat jelent

A szerbekkel sefteltek egymilliárd köbméternyi gázzal. Nekik
0,5 euró per köbméter áron adták el a gázt, ami forintban számolva
210 forint per köbméteres árnak felel meg úgy, hogy közben a szerbeknél még mindig csak
137 Ft per köbméteres gázár van

Az aljas seftelések lényege:
- a bolond putyin őrült háborújára adott 1,85 milliárd euró
- az EU esetleges energiahordozó-kiviteli tilalmának kijátszása
- a Zorvbán és az ártó petya kézzel-lábbal degeszre tömik a zsebeiket a jutalékokkal és az extraprofittal
amortizáltok
aztán 50-90-év multán már nem kell erdő sem ? max a mamutok fogják uralni a tájat meg a birkák a farkasokkal mert ma gáz nincs holnapután oxigén sem lesz , ki gyártaná az ERDŐKÖN kivül Normális most mindent kivágni van annyi korhadó, és száradék , meg gyéritésből kis hazánk szegényeinek elegendő lenne max a szállításhoz kellene biztosan besegiteni csak ne a taxis főpandur egészség miszter fő FŐpedagógiát vezénylő intézze !mert akkor hozzájuk sem ér oda soha.
kereső
@KisTehen: Miért hazudsz boci?? Mert az illető állam nem fizet, de sz unió igen. És most ez a legnagyobb problémád? Miért nem azon filozofálsz, hogy felveszünk 730,5 milliárd forint hitelt, hogy a szerbeknek legyem óccó gázuk, 9%-os áfá-val, miközben orbánék kivágatják a természetvédelmi területek erdeit, gyakorlatilag felszámolják az erdőket. Akkor minek is a 700 millió köbméter gáz? Ja, és eddig mit csinált a kormány- vakargatta a tökét? Miért nincsenek feltöltve a tárolóink? A francáké 80%-ob áll. A mienk???,,Még mindig a 44-en?? Ezen kérődzél marha.
rokker33
Nesze neked környezetvédelem co csökkentés fosszilis tüzelő anyagok elhanyagolása! Ezekkel fogunk fűteni még 2030 ban is, ha a töketlen Brüsszel és a zunió nem tesz valamit, akkor nem az orosz atombomba fog végezni velünk, hanem az oxigén hiánya :) Egy fát 1 óra alatt kilehet vágni, de mire megnő egy elültetett csemete az több év mire az oxigénből kiszűri a co t és az egyéb számunkra mérgező anyagokat!
Nessy
@KisTehen: Külügyérünket kérdezd! Ó tárgyalt a Gazprom vezetőjével, és az orosz kollegáival többek közt 700 ezer m3 gáz beszerzéséről.
szegfue
@KisTehen: 14:14 Pont ezért érthetetlen az erdők kiirtása!! Egy tüzifának való akác kb. 10-15 év mulva lesz kivágható. Ha most kivágják a vékonyabb fákat is, akkor az ujratelepitettnek is ennyi év kell. Azt sem értem igazán: mégis miből lehet megállapitani azt, hogy : "... ha az erdő képes megujulni, akkor még telepiteni sem kell..." ?!
kereső
@KisTehen: @KisTehen: A "hir" azután jött, hogy irtam. Az a meglátásom, hogy itt valami nagy-nagy hazugság van. Vagy a betárolt mennyiség nem igaz, - bár lehetséges, ha ebben benne van a szerbek 500 millió köbmétere is. Vagy a betárolt mennyiség csak a magyar igények kielégitésére szolgáló mennyiség- akkor viszont nem értemn, miért kell kivágni az erdőket, a természetvédelmi területeket is beleértve? Valami nagy gazemberség készül??vagy már van, a "háborús vészhelyzet" égisze alatt. Kérődzél még marha egy kicsit, mert a lényegre nem válaszoltál- nem volt egy szavad sem. Csak a szokásos ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
jesz
Pont akkor jártam Bulgáriában (Plovdivban) amikor a megszokotthoz képest is hidegebb volt. A panelházak fűtése leállt, mindenki egyedileg fűtött. Ott láttam először olyant, hogy az óriási panelházak valamennyi ablakán kályhacső kandikált kifelé, és okádták a füstöt..az is hozzá tartozik, hogy tüzifát sem lehetett kapni, ezért az emberek(szarva a tilalomra) kivágták Plovdiv összes fáját-bokrát(tök kopasz lett a város)

Ha minden balul sikerül, akkor itt is ez lesz? Nincs annyi kályha a világon, amennyi kell majd télen.

Az országot beterítő füstöt már nem is említem.
kereső
@KisTehen: Egyenlőre nem Európa "pánikol", hanem ti pánikoltatjátok a magyarokat. Hátha mindenki behúzza fülét-farkát, és elmaradnak a tüntetések- a sok gazemberség miatt. Ismerlek már benneteket nagyon jól. Noszogasd egy kicsit pjtor minisztert, hogy még mélyebben nyaljon lavrovnak, putyinnak- lehet, hogy nem volt elég a 1,83 milliárd eur, amire a magyar kormány 730,5 milliárd Ft-os hitelt vesz fel? A qrva életbe- qwrva orbán, qrva fideSS
kereső
@KisTehen: Meg is kellet venni valahonnan- ja, nem azért járt ismét moszkvában a külügyér? De. Tényleg azt hiszed, hogy mindenkinek molylepke az emlékezete? Hiszen ragyogva dadogták , hogy Magyarország biztonságban van, biztositott a gáz ellátása- hiszen ezért vétózott orbán, vagy mégsem? Narancsos moszkoviták, csak nem az van, hogy putyin átb@xott benneteket ???
balos
@pöcs-etlen: Onnan jöttél nedveske!A szájer nem engedett be?
kereső
@KisTehen: NNem érdekel a német kancellár- engem az érdekel, hogy miért hazudtok még álmotokban is? Miért éltek vissza az emberek bizalmával, miért hazudtátok az ellenzékre azt, amit ti megtesztek, miért van az, hogy a fideSS mindennap kiáll valamelyik vizfejújével, és azzal kezdi---------mi, volnna, ha Gyurcsány...Miközben oltári nagy gebasz van, és ez ismét alkalom arra,, hogy nagy-nagy disznóságok legyenek elkövetve, mint a pandémia idején.
kereső
@KisTehen: Miért érdekelne? Én Magyarországon élek, az én életemet a magyar kormány /orbán intézkedései befolyásolják, nem a német kancelláré. Hagyjál már a hülyeségeiddel- a lényegre reagálj, de az úgy látom nem megy, inkább elküldesz...
134.bátor
Tehát nem megfagyunk,hanem fulladásos halálra îtèl minket..azt hiszem ideje kimondani rá a halálos îtèletet. Ez már teljesen begolyózott
Nessy
@Maccska: Ha a sarjhajtással akarsz fűteni, növessz jó sűrű bundát télire!
magyar1
Aki nem fagy meg télen az megsül a nyáron.
szegfue
@Maccska: Kösz.! Legalább ezt értem... bár a sajhajtásból is csak sokára lesz tüzifának alkalmas.
fergeteg
IGEN ! Nem lesz elég gáz. Át kell állni mindenkinek az alternatív megoldásokra.
Tehénszar,ízíkcsutka,fa,szén,kukoricaszár,rőzse,papírhulladék.
Össze kell gyűjteni az ágakat az erdőkben a földről.
A szelktív kukák tartalmát fűtésre kell használni.
szegfue
@KisTehen: 14:26 Azt nem hiszem el, hogy "einstandolják" az egész földgáz készletet! Arról már nem is beszélve, hogy ha ilyen várható, akkor miért adtunk el máris a megszerzett gázból a fene tudja már mennyit? Fenntartással fogadom el azt is, hogy az éves fogyasztásunk 82 %-a már a tározókban van... ha ez igaz lenne, akkor akár "kisegithetnénk" más országokat annyival, hogy csak a féléves fogyasztásunk meglegyen, mondjuk a téli szezon. Szóval szeretnék kisegérként résztvenni egy ilyen tározó mérésen.
Abban szerintem megállapodhatunk, ha a szinte "csemete" korban kivágják a fákat, akkor gyakorlatilag megesszük a jövőnket... gyerekeink, unokáink elől. Ja és akkor ez az uj tantárgy: fenntarthatóság!! Szerintem baromira szembemegy az erdőirtás és a fenntarthatóság.
szegfue
@Maccska: 15:53 Én nem állitottam, hogy most a csemetefákat is kivágják (azért is irtam a "ha" kifejezést), csak azt gondolom: ha át kell állnunk fafütésre, akkor egy kis idő mulva már nem lesz "vágásra érett" fa. Hiszen füzelőfa már most sincs elegendő a környékünkön, csak elő lehet jegyeztetni, melynek ára 50 eFt/m3. Rá 1 hónapra jött egy levél, hogy tartom még a megrendelést, mert már 60 eFt/m3... vagyis vélhetően a szállitásig még tovább emelkedik, mert gyakorlatilag nincs fa. Persze lehet, hogy az én "elméletem" hibás, de majd meglátjuk.
yazo64
Majd a szmog miatt nem fog látszani a Holdról a kormánysiker...
ómió
Az állam arra készül, hogy, HA ESETLEG MÉGSE LENNE ELÉG GÁZ A TÉLRE.efftársak,...!
evacica
@ómió: Nem értem Orbán körbenyalta Putyin fenekét mit alázatos szolgálója és még sincs elég gáz?!Szíjártó Lavrov fenekét nyaldossa, megy a druzsba de eredmény az nincs! Egyébként azt sem értem, hogy egy vidéki gyerek mint Orbán miért utálja a természetet és a fákat?!Ész nélkül vagdossák ki itt Pesten is és köveznek köveznek, értem én, hogy kell a papának a dohány, de azért nem kéne nekünk egy kőrengetegben élnünk!
Németh István
Ez a hírszórás is abba a kategóriába tartozik amely lapján a kormány mérlegelés nélkül feljelentést tesz lázítás, szándékos hazug híresztelés végett! A fakivágásra szükség van, mert sok háztartásban palackos gáthasználat kiváltására fel kell készülni! A fa kivágások szigorú trend szerint történhet, nem csak úgy, hogy jé ott egy fa és azt menten kivágjuk! nagyon hülyék vagytok.A fatelepítések frissítik a jelenlegi állományt! Különben gázunk több van mint gondolnátok, és annak mennyisége CSAK a hivatalos állami közlés alapján publikus, különben kussolás van! Senkinek pláne a nyugati államoknak semmi köze nincs a gáztartalékainkhoz! Ezt a hülyék is megérthetik!!!
kereső
Magyarország Kormányának legújabb rendelkezése:
Védett erdőterület ——> Nem számít, vágjátok
Költenek a madarak ——-> Nem számít, vágjátok
“A veszélyhelyzet ideje alatt a tűzifaigények biztosításához szükséges eltérő szabályok alkalmazásáról szóló 287/2022. (VIII. 4.) Korm. rendelet felfüggeszti többek között a tarvágás tilalmát magas természetességű állami erdőkben is. Az akácosok mintájára eltörli a tölgy- és bükkerdők kötelezően alkalmazandó vágáskorát. A tölgyeseket a kitermelés után mától elég sarjaztatással felújítani. A kivágott akácosok és más idegenhonos fafajú erdők helyén nem kell a természetes erdőtakarót helyreállítani, védett területen sem. A fakitermelés során nem szükséges a vegetációs időre tekintettel lenni, vagyis az erdő lombos állapotban, és jövő tavasszal akár a madárvilág költési idejében is vágható.”
ómió
@evacica: Figyelmetlenségből, vagy "csak" mentális zavaraid közepett nem hallottad, hogy tározóink már 80%-os feltöltöttségűek? Ez őszig 100% lesz! Mindenféle bolsevikok hazudta "körbenyalás" nélkül! Vagy nálatok ez anno csak azzal együtt ment? Az más! Amúgy meg ti, efftársilag, előre látjátok a háborús bizonytalanság minden lehetséges aspektusát? A Lenin összes már rég megírta!? Látod, a "nép" nem annak hisz, hanem a háborús bizonytalanságtól "vezérelve" inkább fából "pánikfelvásárol", amit, viszont, csak fával lehet kielégíteni! Még így se "áll össze"!?
evacica
@ómió: hülyeségre nincs válasz!Narancsköd teljesen elhomályosítja a fejedet!
ómió
@evacica: A te hülyeségedre nem válasz nincs, hanem orvosság! De még, ha lenne is, a vörös ködtől amúgy se látnád!
amortizáltok
akinek ennivalóra nem telik az akkor ??? mindegy mivel nem tud fűteni és enni majd lesz népkonyha Meg visszatér Bpestre a Róbert -bácsi is? ez megint egy sas nem kapkod legyek után

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.