A külügyminiszter szerint az Ukrajnában éppen fél éve zajló háború és az arra adott szankciós válaszok nyomán súlyos energiaellátási válság alakult ki Európában.

Hatalmas bejelentést tett Szijjártó: Azerbajdzsán lenne Magyarország mentőöve
Kép: Facebook/Szijjártó Péter

A mostani helyzet világosan rámutat az új energiaforrások felfedezésének és ellátásba történő bevonásának fontosságára. Az egyik partner ebben a tekintetben Azerbajdzsán, amit alátámaszt a közelmúltban aláírt EU-Azerbajdzsán energetikai megállapodás is.

A mi kapcsolataink abszolút stratégiai jellegűek, gyakoriak az eszmecserék, így volt ez ma is, amikor Parviz Shahbazov kollégával, azeri energiaminiszterrel tárgyaltam telefonon.

- jelentette ki, és elmondta, hogy egy remek kezdeményezést ismertetettek vele, így gyorsan megállapodásra is jutottak.

Azerbajdzsán nagymennyiségű zöld villamosenergiát fog előállítani, melyet egy tengeralatti vezetéken előbb Georgiába, onnan pedig Romániába fognak eljuttatni. Ma pedig abban egyeztünk meg, hogy Magyarország csatlakozik ehhez a nagyszabású tervhez, mivel ahhoz, hogy a projekt EU-támogatást kapjon, legalább két tagország részvétele szükséges. Így hazánk felé szállíthatják tovább a zöld villamos áramot, melyet részben mi, magunk is felhasználhatunk, részben pedig tranzitútvonalként tudunk szolgálni.

- fejtette ki Szijjártó, aki szerint ez a beruházás reálisan három-négy év alatt valósulhat meg, létrejötte egyrészt nagy hozzájárulást jelentene energiaellátásunk biztosításához, hiszen egy teljesen új energiaforrásról lenne szó, másrészt pedig még közelebb vinne minket karbonsemlegességi céljaink eléréséhez.

A megállapodás tervezetét hamarosan megkapjuk és látván az érdekek egybeesését biztosan gyorsan meg tudunk majd állapodni a részletekről.

- mondta el.

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
még jó,hogy a sok fölösleges szusszantó géppel föl tudtok pumpálni egy csomó mentöövet...
ez a kölök keleten,mindenkivel összefekszik?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
még jó,hogy a sok fölösleges szusszantó géppel föl tudtok pumpálni egy csomó mentöövet...
ez a kölök keleten,mindenkivel összefekszik?
jesz
...Azerbajdzsán nagymennyiségű zöld villamosenergiát fog előállítani, melyet egy tengeralatti vezetéken előbb Georgiába, onnan pedig Romániába fognak eljuttatni...

Ez érdekes lesz...
Először is a zöld villamosenergia mivel (miből) lesz előállítva? (olyant mi nem tudunk?)
Aztán tenger alatti kábelen jön a delej (ami váltóáram lesz) Georgia, Románia, aztán mi ?
Mindenesetre nagy kihívás lesz a mai villamosmérnököknek...
teuton
Azerbajdzsan... Mi mas... Patyolattiszta demokracia baltas gyilkossal es KGBs vezetövel...
tomsawyer - régről
A fenyegetőzésből meg sakkban tartásból, a megfélemlítésből és a nők bántalmazásából például kurvára elég volt.
tomsawyer - régről
De leginkább abból elég, hogy egyetlen egy igaz ember sincs, aki ezt így gondolja.
Gazella
Nahát! Szarhányó nem nyugszik a picháján... majd eltalálja egy EU golyó a buksoját..
balos
@Maccska: Gecike!Ő legalább nem adott ki olyan gecit,mint te és "családod" a tömeggyilkos fideSS horda!
ómió
Na! Efftársilag már a "ződ" energia is fintor!?
teuton
@Maccska: Analfabeta!
1. Ursula nem "rimankodott".
2. A gazszallitasnak feltetelei voltak, pl. nem rubelben fizetve, emberjogi normak betartasa. (Moszkvaban most tartoztattak le egy ellenzeki politikust, mert azt merte mondani, hogy haboru van Ukrajnaban, ahol orosz katonak halnak meg..)
3. Mindettöl függetlenül egy diktatorikus rezsimnek tekinti az EU Azerbajdzsant, csak gazdasagi kapcsolatokat tart fennt velük (mint a 70es evekben a Nyugat Kelet-Europaval), es politikai üldözöttel menedekjogot kapnak.
Ezzel szemben Magyarorszag... Kipcsak testverek es baltas gyilkos...
teuton
@ómió: Hülyegyerek! Nem a zöldenergiaval van a problema, hanem a baltas gyilkosokkal!
ómió
@teuton: Szóval, a magadfajta bolsi zombiknak sikerült már a baltás gyilkosok körét kizárólag Azerbajdzsan területére korlátoznotok!? De "belehúztatok"!
teuton
@ómió: Analfabeta! Tudsz mas baltas gyilkosrol is, akit kitüntettek??? Aztan olvass utana, ki az az Aliev? Ja, egy analfabeza nem tud olvasni...
karma1
@teuton: Naugye! megyek es veszek egy lottot, mert tutira nyerni fogok! Mar hetek ota azt mondom - amiota koverlaca Bugacon csontig benyalt a turkoknek - hogy senki mas nem fogja befogadni ezt a sok tetut, csak Azerbajdzsan, es hogy a komplett alijev dinasztia tart karokkal varja oket! Egynek nem fog orulni a puhos: ott nem o lesz a teljhatalmu fokolompos, maximum egy "kedves" vendeg - persze csak addig, amig fizetni tud a "vendeglatasert" !
ómió
@teuton: És nálatok, bolsi zakkantaknál ez úgy van, hogy, ha van egy baltás gyilkos, akit egyszer valamilyen "rendszerhiba", vagy a tények nem kellő ismerete miatt valamiért kitüntettek, akkor az egyenlő Azerbajdzsánnal!? Jobbulást neked!
Tunes1106
Szélerőműveket járok vizsgálni ,bábolnánál voltam osztrákokkal. 15 évig használnak nyugaton egy erőművet,egy hét alatt elbontják . Viszik azerbajdzsánba őket, egy lengyel vállalkozó veszi meg az egészet. Ott újra építi őket, ezt mondta az osztrák mérnök.
lampa laz
Nekünk nem éri meg szélerőműveket beruházni, inkább az azeriektől vesszük meg jó drágán, h a NER jól járjon ezzel is.

@Tunes1106: ha ez igaz amit írtál (és miért ne lehetne) akkor szíjjártó újabb világraszóló üzlete két rozsdás lábasfedő csapkodása.
Tunes1106
@lampa laz: akkor a zöld energiáról , nálunk lévő szélmalmok alatt 500 köbméter beton alap van. Nyugaton az újakban 1200 köbméter beton és vas hozzá. A régi alap benn marad a földben.
Tunes1106
@lampa laz: Usában a lapátokat eltemetik a földbe ,bányákba hordják mert nem tudnak velük mit csinálni.
csak úgy....
@Tunes1106: 13:03 szóval ujult erövel ,ismét keletröl fújdogál a szél...,és azt vezeti onnan ide ez a zseni pötyi. - szusszantó masinák szelleme fényeskedj!
lampa laz
@Tunes1106: @Tunes1106: tehát akkor ennek az újrahasznosítását és környezetmentes módját annak, h megsemmisítsék, még nem sikerült megoldani. A beton is jókora gond ebben az esetben. Így ez sem a legzöldebb környezeti megoldás az energiára. Jó, akkor jöjjön az azeri baltáséktól. Az atomreaktoroknál meg a kiégett fűtőelemek marha nagy problémák a betonsírjaikkal együtt. Nem is jó belegondolni, mert visszakanyarodunk oda, h nincs is igazán normális megoldás az energia termelésre ami valamilyen formában ne ütne vissza.
amortizáltok
ja felőlünk mehettek oda végleg is ott lesz jóvilágotok nekünk meg itt
CsipkeRózsa
Ki evett már a magyar-üzbég burgonyából?
madlaci66
Pár éve mongólia is a megmentőink sorába tartozott.Azóta is a mongol tevetejet keresem a Tescoban.
csak úgy....
@madlaci66: ne keverd a kumiszt a komisszal,akit nem a tescoban kell kersni...
teuton
@ómió: Analfabeta efftars! A "renndszerhiba" a te fejedben van, de senki nem tüntet ki erte, hanem körberöhögnek... Amugy ha megtanultal olvasni,nezz utana az azeri Alijev-csaladnak... Ök a magyar NER, szükebb körben...
ómió
@teuton: Már az efftársaidat se ismered fel!? Akkor, a te fejedben tényleg nem rendszerhiba van, hanem elmebaj! Amit a vigyorgóban "körbeápolnak"! Függetlenül attól, hogy a bolSSi tetvességetek a baltás gyilkosokat éppen hova hazudja!
teuton
@ómió: Analfabeta naci efftars! Majd ha megtanulsz olvasni, nezz utana, kinektestvere allitilag a kipcsak Alijev-banda, ki volt nala felesegestül latogatoba es nyalta fenyesre a segget! Ja, te 1 IQs alafabeta efftars vagy, nem tudsz olvasni... na majd lkesz talan egy olyan a közeledben 20 IQval, aki felolvassa neked...
444.hu/2015/04/09/orban-ugy-dicseri-a-vilag-sok-penzen-ulo-diktatorait-mint-senki-mas
nepszava.hu/1087664_orban-nem-gyozte-magasztalni-azerbajdzsant
nepszava.hu/1039153_diszes-vendeg-orban-szerint-azerbajdzsan-mintaallam
hvg.hu/sport/20170626_Fotok_diktatorlatogatas_a_Forma1en
Egyebkenz pedid milyen "mintaallam" Azerbajdzsan azt az mutatja, hogy az elnök felesege (a gumiabroncsszaju) az ALELNÖK!!!
Tovabba: hu.wikipedia.org/wiki/Azerbajdzs%C3%A1n
Iszlam (siita) elnöki diktatura, több puccsal, hatalmas korrupcioval, lasd 7 millio dollar MO-ra utalasa a baltas gyilkos szabadonbocsatasaert... Lesz mit olvasnod, ha majd valamikor megtanulsz...
ómió
@teuton: Az efftársi "FOS" hazudozásait megtarthatod magadnak! Úgyis azokon "szocializálódtál", véresmancsú bolsiék fajkreténje! Egyúttal elhúzhatnál - Maki efftársad is ezt hírdeti - az azovi náci efftársaitokhoz (ez olyan jobbikféle lehet - ideális koalíciós társatok) a ti háborútokba efftársi segítséget nyújtani! Mi meg majd egyszer - ha már lehet - veszünk talán azeri gázt is!
teuton
@ómió: Analfabeta fajkreten naciefftars, hogy sikerült most 4,5 sor baromsagot összehoznod? Ja, a szokincsed 1 szoval sem gyarapodott, allandoan csak ismetled magad kis primitiv...
ómió
@teuton: Ezt se értetted, bolSSiék síkgyagyása!? Talán szedáltasd magadat, majd "fuss neki" mégegyszer!
teuton
@ómió: Analfabeta fajkreten efftars! Ugyanezt irtad szoszerint egy masik böffenesedben! Ja, 2-300 szavas szokincsböl többre nem futja..
vitriol
szíj-ártó képtelen lenyugodni, szünet nélkül keveri a sz@rt, most éppen a baltás gyilkosnak tett magyar szivességért kér viszonzást az Azeriektől!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.