A tőzsdei ár jóval alacsonyabb annál, amennyit az Orbán-kormány fizetett.

Kétmilliárddal többet fizettünk júliusban az „olcsó orosz gázért”, mint bárki más

MTI/Czeglédi Zsolt

Júniusban a holland terméktőzsde irányadó, két hónappal korábbi áránál közel 8 százalékkal drágábban kaptuk az oroszoktól a gázt – mutat rá a 168.hu a Népszava elemzése alapján.

Magyarország idén júniusban átlagosan 1069 eurót fizetett az oroszoknak a földgáz ezer köbméteréért.

Az orosz gáz átlagára két hónappal ezelőtt a Ttf nevű holland gáztőzsde szerint viszont 992 euró volt.

A KSH-adatbázis szerint Magyarország júniusban összesen 158 milliárd forintot fizetett ki az orosz gázért. Ha viszont az orosz gázt a tőzsdén vásárolta volna a kormány, akkor kétmilliárd forinttal olcsóbban jöhetett volna ki.

Itt érdemes visszaemlékezni februárra, amikor Putyin még azt mondta, hogy Magyarország a tőzsdei ár ötödén kapja Oroszországtól a fűtőanyagot. Orbán és Szijjártó tavaly szeptemberben még a „rezsicsökkentés biztosítékának” nevezte, hogy akkor újrakötötték a magyar-orosz gázvásárlási szerződést. Ezután kitört a háború, amely során minden lehetséges módon Oroszország mellett foglaltunk politikai állást, de úgy látszik, hiába.

Forrás: 168.hu, Népszava.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Hűtlen kezelés es hazaárulás. 20 év szigorított egy normális országban.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
nos csicskák../ tehén, omió , fergeteg, meg a többi nyomorult./...hogy is van ez?...koszos cigány majmai,várom a választ!
Yoda69
Hűtlen kezelés es hazaárulás. 20 év szigorított egy normális országban.
Nessy
Na, hívek! Jöhet a hozsanna! Azért meg lehet nyugodni, reggel Orbán Moszkvába utazott! Majd elintézi külügyérünkkel együtt az "olcsó gázt"!
Clavigo
@KisTehen: Múúuuu- úúuuu,, Nézz utána te barom..
csak úgy....
@Shikari: te bamba jószág,ami igaz az mitöl álhír!?
Aki Én
Nocsak. Ez valami tiltott támogatása a haborúnak?
Clavigo
@KisTehen: Pont olyan hülye vagy,,mint a @Shikari: nevű román muzsik .
Béla333
"Még 15 évig az oroszoktól vesszük a gázt"
"Szijjártó Péter szerint olcsón.
A gáz ára "jóval kedvezőbb" lesz, mint amit a most lejáró szerződésben annak idején megállapítottak. Ez lehetővé teszi a "rezsicsökkentés vívmányainak fenntartását", mondta Szijjártó."
privatbankar.hu/cikkek/makro/meg-15-evig-az-oroszoktol-vesszuk-a-gazt.html

De az, hogy így belehazudnak a képünkbe, a hülyemagyar maffiahíveket nem zavarja...Sőt! Még büszkék is ezekre!
Clavigo
@KisTehen: Kint vagyok már ,,kis csira...:)
ómió
Akkor, most az efftársak "megfejtették" a képletet, vagy "csak" meghazudták?
csak úgy....
@KisTehen: bolond vagy te boci, én a magyarok börében nem szeretnék lenni !
ha beköszönt a tél, a sok agyhalottból (mint te és a shikitozós társaid) fagyhalott lesz..
ómió
@Clavigo: Számodra, bolsiék fajkreténje, az elmeosztályról nézve minden ilyen "eccerű"!?
icegygenabro
Na bugris orbánszopkodók,most osszátok az észt! Büdös gyökerek...
Clavigo
@ómió: Hozzád tolmács kell,,gyagyás. Te is valami bevándorló lehetsz.,,Konstancáról..(?)
Gazella
Na birkák! Adakpzzatom a nyamvadt kurványotoknak! Nem véletlen utazott ma a geci putinhoz.
drrotf
Ez a Szíjgyártó egy igazi volt katona tiszt, mert fizet még többet is az orosz gázért mint amennyi a tőzsdei ár, és a szart is meg veszi, lásd kinai covid elleni vakcina!A jelszó most is , mert a pénz így szórható felelősség nélkül, :Nem az a lényeg hogy mennyibe kerül a gáz, csak az a lényeg hogy legyen, úgy is kifizeti a szegény magyar!
namihami
Az a pénz nem veszett el, csak egy kis kitérővel átszállt egy kisvasútra és Felcsút megállóig utazott.
Aztán gyorsan hívójelet váltott:. A peronon történt leszállás után a ""közpénz"" hívójele ""magánpénzre"" változott.
Németh István
@namihami: @drrotf: @Gazella: @Clavigo: @csak úgy...: @icegygenabro: @Yoda69: >> na hazaáruló geci barmok, lázító köcsögök, akik azért ácsingóztok, hogy mielőbb kerülhessetek felfüggesztésre a szaros gödör felett, hogy amikor a kötelet levágják szana-széjjel ne hulljatok csak sutty a megérdemelt helyetekre! >> mit gondoltok ha piacon egy kiló alma 559 Ft. akkor ha két kilót vesztek akkor is ugyanannyit fizettek ! Miért nem mentek a búbánatos büdös rohadt picsába!?
ómió
@Clavigo: Már te is az elmebajos státuszodat hazudnád a másikra, mint a többi efftársad!? Inkább az agydonorodat sürgesd!
balos
@drrotf: Mit vársz egy puskás utódtól?Az is elárulta a hazáját,de a nemzethy fideSSes tömeggyilkosainknak példa érték lehet!A Deák Ferenc már nem tenné meg a kiegyezést,ha tudta volna hova vezet a nemzethy hobórtja az orkoknak!
Törölt Nick
De mi van az ötöd árú gázzal? Hazudtak reggel, délben, este, sőt álmukban is.
Persze lehet, hogy ötödáron veszik, csak nekünk adják tízszeres áron. Amilyen gecik ezek a kipcsakok...
kereső
"Bohócország lettünk, egy hatalmas pöcegödörben. Egy mentálisan elmeháborodott, valóságérzékét rég elvesztett torz gnóm irányítja. Akit semmi nem zavar. Nem zavarja, hogy rajtunk röhög a fél világ, nem zavarja, hogy terroristákat és gyilkosokat támogatunk. Nem zavarja, hogy az országban bizonyos rétegek éheznek és fázni fognak pár hónap múlva. Nem zavarja, hogy nincs jövőkép, nincs jövő, de még a múlt is torz formában kerül ki a kezei közül.
Akkora vagyona van, hogy elkölteni se tudja, de közben titkolnia kell. Modora viszont nincs. Virtuális sárban röfög, szotyit köpködve, talpnyalóit kénye-kedve szerint madzagon rángatja, akik még örülnek is neki, ha néha figyelmet kapnak a „nagy” ember(?)től. Empátia készségét nagyjából az apja verte ki belőle még gyerekkorában. Hívei sorban állva tülekednek, hogy nekik is a fejükre tojjon, és a végeredményt megbecsülése jeléül szét is kenje ott körkörös mozdulatokkal.
Semmihez sem ért. Nem képes építeni, nem képes válságot kezelni (illetve csak annyira, amennyire egy csapat majom is meg tudná oldani a mai helyzetet), nem ért semmihez, műveltsége nagyjából a kifestőkönyvek szintjén megrekedt.
A hipokrita vallás híve. Álszent, magában átkozódva lép be a templomba, felesleges időtöltésnek tekintve az ájtatoskodást, magaistenen kívül semmilyen más nagyobb spirituális lényt nem ismer el.
Ez a gnóm egy egész országot tett mentális sivataggá, és sokkal hosszab idő kellene ahhoz, hogy ezt az országot fejben gatyába lehessen rázni (kis képzavar). Boldogan tekint körbe az általa alkotott stadion- és térkösivatagban (tekintene ő távolabb is, de ott gyakorlatilag semmibe veszik), ahol királynak képzeli magát, pedig csak egy elmeroggyant, hibbant és nyomorult gazember. A jóisten irgalmazzon ennek a jobb sorsra aligha érdemes országnak."
balos
@Törölt Nick: Figyeld csak meg,hogy mit fognak trükközni a napelemekkel!Még azt is megfogják adóztatni,mert telik még rá!Egyetlen "dolog" van ami egyre olcsóbb az életünk!Ezek még azon is meggazdagodnak!
kereső
@sgl: 09:03 Itt nem ér véget a mondat. Azt is kijelentette, hogy 2022-re függetlenek leszünk az orosz gáztól-és erre mi történik? magyarország az egyetlen európai ország, amely immár 100%-ban az orosz gáztól függ, eszük ágában sincs druzsba pjotréknak diverzifikálni. Nekik bizonyára megéri anyagilag- mert. ahova ez a tarajos gőte beteszi a mocskos, enyves mancsát- ott hull ám a lé bele, az ország meg fizeti.
Eladott Ország
"Kétmilliárddal többet fizettünk júliusban az „olcsó orosz gázért”, mint bárki más" azért, hogy tovább tartson a háború, mivel mi a béke oldalán állunk?!
Nessy
@Eladott Ország: Nesze neked "ötöd gázár"! Az volt a mese, a plusz 2 milliárd a valóság! És a "piaci számla ár" ennél is magasabb! Jöhet a hozsanna!
Lepényleső
Nem tartható kizártnak,hogy valóban a tőzsdei ár ötödéért kapjuk a gázt,de mi a felhasználók a tőzsdei ár + 8% -ért
vehetjük meg rezsicsökkentetten,mint amikor a rezsicsökkentés beindult s mi háromszor drágábban kaptuk az akkori
világpiaci árnál? Hiszen Brüsszel elzárta a pénzcsapot,ám az ő életvitelükön ez meg nem látszott,sőt még hízott?
percsi
"Kétmilliárddal többet fizettünk, nem 15%-kal csökkentjük a fogyasztást, mint a németek, hanem 100%-kal, mert télen gázunk sem lesz! Elképesztő, hogy hazug tolvajok irányítják az országot. Borzalom, hogy sok hazaárulója van az országnak!
teuton
@Csizmás Kond: Analfabeta!!! A szamok a fidesz-hivataltol szarmaznak! Akkor azok hazudnak? Csak megjegyzem, a nemet gaztarolok töltöttsegi szintje szept. 3.-an 85% felett van...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.