Arról is beszlt az államtitkár, hogy a kormány garantálja az inflációkövető nyugdíjemelést "a háborús gazdasági helyzetben is".

A dolgozó nyugdíjasoknak nem kell társadalombiztosítási járulékot fizetni, ezzel az érintettek havonta több milliárd forint adót spórolnak meg. A 2019. január 1-jén hatályba lépett adókedvezménynek köszönhetően jelentősen nőtt a dolgozó nyugdíjasok száma – tájékoztatta a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t.

Tállai András bejelentette, hogy a nyugdíjasok jövőre is számíthatnak a 13. havi nyugdíjra

Fotó: Facebook/Tállai András

Míg a kedvező szabályok bevezetése előtt több mint 75 ezren, addig idén júniusban már több mint 161 ezren dolgoztak nyugdíj mellett – hangsúlyozta Tállai András.

A nyugdíjasoknak csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót (szja) kell megfizetniük, a járulékkal nem kell foglalkozniuk, vagyis az adókedvezmény lényegében 14 százalékos megtakarítást jelent – ismertette.

A nyugdíjasok járulékmentességének bevezetését megelőzően, 2018-ban bruttó százezer forintból 71 ezer forintot kapott meg egy dolgozó nyugdíjas, miután levonták tőle az szja-t és a járulékokat. Most már csak az szja-val kell számolni, így 85 ezer forinthoz juthatnak az érintettek – jelezte az államtitkár.

A szabály a vállalkozásoknak is kedvez. Érdemes nyugdíjast alkalmazni, mert a munkáltatók mentesülnek a 13 százalékos mértékű szociális hozzájárulási adó megfizetésének kötelezettsége alól. Egyben a korábban nyugdíjba vonult szakemberek felvételével olyan tapasztalat és tudás kerülhet a cégekhez és szervezetekhez, amely jelentős hozzáadott értéket jelenthet – hangsúlyozta Tállai András.

A nyugdíjasok ma számíthatnak a kormányra, amely egy olyan többgenerációs országban gondolkodik, ahol az időseknek is több megbecsülés jut – fogalmazott az államtitkár.

Felidézte, hogy a kormány, ahogy minden évben, idén a háborús gazdasági helyzetben is garantálja az inflációt követő nyugdíjemelést. A januári nyugdíjemelés után a háborús infláció miatt idén júliusban évközi nyugdíj-kiegészítés is érkezett a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzése érdekében. Az ezen felüli kiegészítésről ősszel – az éves várható infláció mértékének ismeretében – tud majd dönteni a kormány.

Annak ellenére, hogy orosz-ukrán háború és a brüsszeli szankciós politika jelentősen megnöveli a költségvetés kiadásait, a magyar kormány továbbra biztosítja a nyugdíjasok védelméhez szükséges forrásokat, így az érintettek jövőre is számolhatnak a 13. havi nyugdíjjal – közölte Tállai András.

Forrás: mti.hu

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az inflációt követő nyugdíjemelés garantálja a nyugdíjasok elszegényedését, de még ezt is meg kell előlegezni az államnak. A svájci indexálás nélkül, lassan már ennivalóra sem futja, vagy eszik, vagy megfagy, a szórakozás, a pihenés csak az álom kategóriája.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Törölt Nick
A rezsiszámla kifizetése után még tán egy szelet zsíroskenyérre is telik belőle hetente egyszer te kretén állat. Hacsak meg nem fagy a télen.
ómió
Szóval, jövőre se lesz Böszme típusú népzsebi!
Eladott Ország
Az inflációt követő nyugdíjemelés garantálja a nyugdíjasok elszegényedését, de még ezt is meg kell előlegezni az államnak. A svájci indexálás nélkül, lassan már ennivalóra sem futja, vagy eszik, vagy megfagy, a szórakozás, a pihenés csak az álom kategóriája.
Toller Béla
Lányegében azt mondotta ez a gazfickó, hogy a törvények egy részét továbbra is betatják, nem vesznek el többet a kelleténél (ami már van, az kell), és nem büntetik meg kifejezetten és célzottan a nyugdíjasokat. Korrekciókról nincs szó, ahhoz szakértelem kellene és némi akarás.
Eladott Ország
"adókedvezménynek köszönhetően jelentősen nőtt a dolgozó nyugdíjasok száma – tájékoztatta a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára az MTI-t," azért mert épeszű aktív dolgozó itthagyja ezt a földi paradicsomot, és valakinek el kell tartani ezt az ingyenélő, parazita, NER szakupacot, és dolgozhat ithon szarér-hugyér illiberális környezetben!
Yoda69
Akkor miert nem epitik be a nyugdijba egyszer, s mindekorra. Onnantol kezdve mar nem lehetne elvenni.
Persze a fideSSnek jobb igy, mert mint mezesmadzagot huzogatja a nyugdijasok orra elott.
drrotf
Ez a Tálai egy nagy mesemondó.Elmeséli, mondja hogy mi lesz jövőre a nyugdíjasok 13.havi nyugdíjával, amiért senki nem fizetett járulékot, ezt csak a kormány úgy adja grátisz, gondolom, hogy segítse a nyomorban élő nyugdíjasainak a helyzetét.Ám arról egy árva szót sem szól, hogy mi lesz a jövő héten, vagy a jövő hónapban, a nyugdíjas ki tudja-e fizetni az emelt szintű kenyér , hús, élelmiszerek árát, a rezsiköltségeket, amelyek már az egekbe szöktek, vagy a gyógyszerek árát, amelyek szintén csak drágultak, és néhányból már hiány is van! Tálai úr!Arról kellene felvilágosítást adni, hogy ebben a szorult helyzetben , holnap és nem néhány hónap vagy év múlva,mivel segíti a kormány azokat ez embereket akik jövedelme meg sem közelíti a kormány által közölt átlagbért, mert higgye el ezek többen vannak mint a foglalkoztatottak fele!Arról is szót ejthetne, ha már nyugdíjasokkal foglakozik, hogy miért emeli rendszeresen a tényleges előre látható infláció mértéke alatt a kormány a nyugdíjakat.Bevallhatná, hogy azért mert szükség van a nyugdíjasok ki nem fizetett pénzére, és hogy Karácsony előtt a Jó Istent , vagy a Mikulást eljátszva adjanak egy kis többlet pénzt a szegényeknek.Neki is legyen Karácsony!
jesz
@Horizont: ettől tartok én is...a rezsiszilárd kitűnő példa a sunyi, megalapozatlan, hozzánemértő igérgetésre...a faszikám már nem ugrál a rezsicsökkentés igéretével...
tállai vajon minden nap elmondja?...ja, igen, jönnek rezsiszámlák, rezsiszilárd bujdosik, most tállainak kell nyugtatót mondania...
drrotf
Ez az ember azt mondta hogy garantálják a nyugdíjak értékét!E helyett ha az igazat be merte volna vallani azt kellett volna mondania, hogy garantáljuk a nyugdíjak 2012 évi értékét.Ugyani az előbb említett évtől garantálják a nyugdíjak értékét, ami a számok nyelvén azt jelenti, hogy a nyugdíjas az 2012 évi nyugdíj értékén él még ma is 2022.-ben 1o év elteltével semmit nem változott a nyugdíjasoknak adott nyugdíj értéke!Sőt az inflációk , a magas inflációk csak rontottak a 12 -es nyugdíjak értékén!Ezt azért már igen kellemetlen lett volna bejelenteni, mert ennek már semmi jelentése nincs , mert a nyugdíjasok ezt már régen észre vették, úgy hogy az Úr mondhat akármit, bolond lukból , bolond szél fúj!
volvós
Sertéske !!! Amit eddig elloptatok a nyugdíjasok zsebéből, azt most próbáljátok visszarakni ??? Vigyázz bandika elvtárs, nehogy valamelyik hyugdíjas kövessen este egy mellékutcában...
Clavigo
Vazzzze,,,ezeket hol hizlalják ?? Gondolom,,,a disznó- forma külső ,követelmény ..
kereső
Tállai!!! majd akkor szólalj meg ismét nyugdij ügyben, ha azt jelented be, hogy a magyar kormány a valós fogyasztói árindex növekedésnek megfelelő nyugdij emelést hajt végre- visszamenőleg. Az 350 ezer forint alatti nyugdijak esetében.
Eladott Ország
Tállai Miakérdés András nagyon örül, hogy már több mint 161 ezren kénytelenek nyugdíj mellett dolgozni. Remélem anyád is dolgozik. Pont azért dolgoznak mert brutálisan sok a nyugdíjuk. Annyi a nyugdijuk ami neked még vízre meg kenyérre se lenne elég. Te isten barma. Orbán komplett hülyéje,egy a sok-sok közül. Ekkora baromságot mondani. A nyugdíjasok azért mennek vissza dolgozni - már aki tud még - hogy meg tudjanak élni. Az óriási nyugdíjak - kivéve a néhány milliósat - bizony nem mindenkinek biztosítják, hogy lakni, enni és gyógyszert kiváltani is képes legyen. Miben segít te elmebeteg a rá kényszerített munkával, azért hogy majd ki tudja fizetni a brutális rezsi emeléseteket.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/305205015_1232268187622462_2355203872794580975_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=5cd70e&_nc_ohc=UIGC3JQWxW8AX8TbgJc&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_5ZBzitetZoaxbhVwHJa2yPS3Ob8vzunJqWErgytv3Uw&oe=6318A621
amortizáltok
egyetlen feltétellel ugye Ha megélik , aki nem az csupa haszon nektek pedig sok fog simán éhen halni, mert vagy nem telik rá vagy nincs aki ellássa !!!
ugye ez nálatok nem is merült fel fura egy bagázs vagytok ám .majd a valaki valamiből fő hogy a lölő milliárdos meg álla hatvanpusztátok orbánnal ? ja?
orsos vendel
Te szerencsetlen Tallai !!! Emeld fel e nyugdijasok fizeteset 200.000 forintra es akkor nem kell 13. havi nyugdij !!! Vagy csereljetek a nyugdijasokkal !!! Nekikk 3 mila, nektek 50.000 !!!
balos
Már most vannak olyanok,akik nem tudják,melyik nap fogják kinyitni a gázt,ha nem akarnak éhen halni!Most még megtehetik,hiszen jó áron vettetek muszka gázt,miután 15 évre kötöttetek szerződést a fejünk felett újra titokban,mint a ki nem próbált kinai vak-cinát!47 ezer pedig már nem élvezheti az ispánjaitok gőgjét!
Sámannus
Ha a forintocska árfolyamát tekintjük akkor kábé 20 havi nyugdíjjal lennék pariban. Mondjuk a csüngőhasú 36 havi alamizsnájával még mindig alulmaradunk. Lássuk be azt is hogy neki ezután sem marad megtakarítása, mert elmegy szaros pelenka szórásra , meg az adriai motoros naszádok megbuherálására.
justhpeter
Tállait nem minősíteném, mert pont annyi esze van mint amennyi látszik.
CsipkeRózsa
Tállai bejelentése Orbánt nem kötelezi semmire, nem ő marad hazugságban, ha mégse.
Lepényleső
Nem lehetne helyette olyan százalékos nyugdíjemelést mint emeltek maguknak "illetményt"?
volvós
tállaimalacka !! Fogsz te még könyörögni a NÉP-nek, hogy ne kergessenek
kaszával, kapával vagy MK47-essel !!! Büdös buzi...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.