Az amerikai külügyminisztérium közlése szerint az elmúlt években pénzzel próbáltak rávenni külföldi politikusokat, hogy az orosz érdekeknek megfelelően cselekedjenek.

 Orbánt már a 2010 előtt megkörnyékezték Putyin emberei
Vlagyimir Putyin orosz elnök (b) és Orbán Viktor miniszterelnök a tárgyalásukat követően tartott sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2019. október 30-án. MTI/Máthé Zoltán

2009. november 16-án egy energetikai konferenciát tartottak Budapesten, amelyen a közelgő választásra készülő Orbán Viktor a Fidesz elnökeként szólalt fel, itt még teljes egészében szabadult volna az orosz gázfüggőségtől.

A HVG360 cikke arra kereste a választ, hogy hogyan jutott el Orbán Viktor néhány éven belül oda, hogy kiszolgáltassa Magyarországot az orosz érdekeknek?

A konferencia után öt nappal, 2009. november 21-én történt meg a magyar politikus és az akkor éppen a kormányfői posztot betöltő Vlagyimir Putyin között az a találkozó, amely valószínűleg meghatározó változást hozott kettejük kapcsolatában.

A konferencián a magyar és amerikai előadók mellett részt vett Alekszander Babakov, az orosz duma képviselője is, akinek az elmúlt évtizedben meghatározó szerepe volt abban, hogy a világ legkülönbözőbb országaiban felduzzasszák a Putyinnal szimpatizáló oroszbarátok táborát.

Babakov nyomai egyértelműen kimutathatók Magyarországon is. A 2009-es nemzetközi energiafórumot nem először rendezte meg a Constellation Energy Institute Budapesten. Az intézmény mögött nem valamilyen külföldi szervezőt kell keresni, hanem egy akkor a harmincas évei közepén járó nőt, aki néhány hónap múlva a 2010-ben hivatalba lépő második Orbán-kormány energiabiztonsági nagykövete lett a külügyminisztérium kötelékében.

A konferencia után néhány hónappal ugyanis Orbán akkori gazdasági háttéremberei, Simicska Lajos és Nyerges Zsolt már a KGB-utód FSZB egyik magas rangú vezetőjével tárgyaltak Szentpéterváron.

Így Babakov hamarosan szélesre nyitott ajtókat döngethetett Magyarországon.

Bár bizonyítékokkal az amerikaiak még nem szolgáltak, nyilvános információkból is egyértelmű, hogy 2010. június 5-én, tehát hat nappal a második Orbán-kormány beiktatása után Oroszországban megalakult az Orosz–Magyar Baráti Társaság, amelynek elnöke Jurij Poljakov, egyik tagja pedig maga Babakov lett.

A Keleti Nyitás Kollégiumának szerepéről, valamint Babakov és Prigozsin érdekességeiről, valamint arról, hogy az attasé az FSZB beszervezettje volt a HVG360 írásában olvashat bővebben.

Forrás: HVG360

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nem kellett ahhoz még pénz sem. Elég volt a III/II. osztály irattárának a megfelelő fiókját kihúzni. Ahogy a teljes garnitúráról található ott egy másolat.
Nem véletlen, hogy pont ezt az embert nem világították és világítHATták át évtizedek óta. Mint ördög a tömjénfüsttől...---hogy stílusos legyek ahhoz az újonnan támadt fenenagy vallásosságához.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Namely
Először is elég érdekesen kerülik a többi politikai szereplőt, Merkeltől kúrcsányig, akik szintén jóban voltak és üzleteltek az oroszokkal.
Másodszor nagyon szánalmas az egész próbálkozás, már várom a tényfeltáró cikkeket, hogyaszongya "Orbán már az oviban is az oroszoknak kedvezett".

Mire való ez a boszorkányüldözés? :D

Mikor szokott ez előfordulni? Igen. Akkor, amikor tényleges észérvekkel nem tudják alátámasztani, hogy miért kellene beszállnunk valamibe, most az oroszok elleni őrületbe.

Mert az igazság elég hülyén venné ki magát... :D

Egyszerűen a haladó oldal nem tud mit mondani arra, hogy ez nem a mi háborúnk. Rendezzék el nélkülünk. Már a legelső szankcióknál is ezt kellett volna mondani, egyetlen szankciót sem bevezetni, Irakból, stb helyről visszahívni a magyar katonákat, és a jenkik rendezzék nélkülünk az imperialista háborúikat.
Qqberci
Mikor is tűnt el O1G mobilja malacka esküvőjén?...
namihami
Nem kellett ahhoz még pénz sem. Elég volt a III/II. osztály irattárának a megfelelő fiókját kihúzni. Ahogy a teljes garnitúráról található ott egy másolat.
Nem véletlen, hogy pont ezt az embert nem világították és világítHATták át évtizedek óta. Mint ördög a tömjénfüsttől...---hogy stílusos legyek ahhoz az újonnan támadt fenenagy vallásosságához.
Yoda69
Az biztos hogy O1G-nek vaj van a fule mögött, nem is keves. Minimum hazaarulas amit csinalt. Remelem jonnek a bizonyitekok is. Errol beszelhetett anno simicska is, csak valoszinuleg eletveszelyesen megfenyegettek, ezert maradt el a nagy behirdetett politikai cunami. Az USA-t viszont nem tudja befenyiteni orban.
Nyírfa
Kár, hogy az USA-nak csak most áll érdekében szivárogtatni. Olyan ez, mint Merkel gyámkodása Orbán felett.
Nessy
Sikeres volt az orosz "megkörnyékezés" a jelek szerint!
gina
Hatalom és pénzéhes cigány, az Anyját eladná ezekért,, mocskos hazaáruló féreg, és a sok agyhalott proli támogatja ezt az emberi szemetet
Pálinkás Pál
mocskos hazaáruló cigány...vajon mit rejtegethet?...teljes átvilágítást neki...
namihami
@sgl: Kéne! De nincs rá lehetőség.
Ez egy impotens ellenzék, ez tény. De könnyű nő nélkül impotensnek lenni. Nem véletlen, hogy soha nem áll ki olyan környezetben, ahol ezekkel a dolgokkal szembesíteni lehetne. A mondókájàt kizárólag a jól összeválogatott klakk előtt mondja el.
Az ún médianyilvànosság pedig tudjuk milyen és hova, kikhez juthat el. Ha mégis, akkor (miként az akár itt is megnyilvánuló) az orbánhívők vagy be se vagy elkapcsolnak. Próbálj meg egy orbánfanatiknak a ""mészárosi, tiborczi"" dolgokról akár csak szót említeni--azonnal komcsi leszel. Ilyen okból nem szól hozzám akár a közvetlen szomszédom. Mert én--ugyebár---bolsi vagyok... Mindenki rossz, mert az Istene ezt hírdeti...
Nyírfa
@namihami: 11.38

Igaz, de mondhatják ezt az ellenzéki képviselők a Parlamentben vagy azon kívül, akkor is, ha Orbán nincs jelen. Bármikor hivatkozhatnak Orbán apjára, az összes, ma a fideszben megbújó volt MSZMP-sre, KISZ-titkárra. Mint ahogy az a diák feltartotta a fiatal Kövér szövegével a tábláját a tüntetésen, millió alkalom kínálkozna, csak nem élnek a lehetőségekkel.
kereső
Már 2009-ben az FSZB/kgb-vel tárgyaltak? Már akkor eladta az országot az oroszoknak? Még nem is volt kormányon!!! Mennyit kapott putyintól babakov közvetitésével???
Nessy
@sgl: Vissza lehet kérdezni. Vagy 10 milliós bünti, vagy Kövér elvtárs kikapcsolja a mikrofont. Egyébként is valamelyik álomtitkár "válaszol" : Gyurcsány, Soros, Brüsszel!
csak úgy....
orbán,-végighazudozta az eddigi politikai életét a sötét céljai érdekében! -orbán,-ki fizet többet alapon politizál.
Eladott Ország
Orbán Viktor magyar miniszterelnök még ellenzéki politikusként, a kilencvenes évek elején állítólag kenőpénzt vett át a „bombagyáros” Dietmar Clodótól. A német márkamillióval teli táskát Clodo szerint Szemjon Mogiljevics maffiafőnök küldte volna választási hozzájárulás gyanánt.
atlatszo.hu/kozpenz/2017/02/14/valtozatok-egy-kompromatra/

A főnöknek van egy klónja Mini Dikti. Nem előre, Moszkvába
uploads.disquscdn.com/images/3ada112e27a8cd6cd817a93be889317f974212877abac4665eb7ba2ee240a0a5.jpg?w=800&h=487
Clavigo
@Eladott Ország: Lehet,," korpáson " is vágták ezt a Majmot ,,Moszkvában... biztos ami biztos,,.. Putyler kevésnek találja Győri Gábor aktáit.., Valami bűzlik a Cigány körül,,az biztos
namihami
@sgl: @Nyírfa: Ugye, ti is nézitek néha a parlamenti közvetítést. Akkor nagyon jól tudhatjátok, hogy (ha egyáltalán) odamegy, akkor se ad érdemi válászt. Kis komcsizás, nyócévezés, brüsszelezés,stb---érdemben semmi. Esetleg függöny mögé bújás.
De (általában) még be se megy, legfeljebb valamelyik samesszal felolvastat(!!!) valami semmit. A ""közönség"" pedig hálásan röhög és tapsol. (mint itt is)
Na, ennyi lett a ""parlamenti munka"" az ""ügyesen"" kihozott 2/3 eredményeként.
A zemberek pedig? A ""narancsmagyarországi fideszmagyarok""? Mondjam vagy mutassam? Mert leírni szégyellném a szavak miatt!
csak úgy....
@namihami: orbán a pofátlanságaiból él,élt és élni fog! a hülyék vevök erre a típusra...
Erik567
Amit orbán és kormánya művel, az a hazaárulás legaljasabb fajtája, mert pénzért adja el Magyarországot. Remélem őt is eléri mihamarább a diktátorok törvényszerű végzete.
Toller Béla
Volt, aki akkor még csak mémnek vette, hogy az RTL-t is megveszi neki a gaz Prom, ha akarja !
telegdilaci
@sgl: Van az a pénz amiért még a hazáját is elárulja valaki hallottam egy táska pénz átadásáról,már régebben!
ómió
Sőt! Az efftársak már a "megvételét" is ráhazudják!
Nyírfa
@namihami: szept., 23. 17.08

Úgy gondolom, egy komoly interpelláció nem feleselgetés, nem lázongás és nem vádaskodás, hanem okos, következetes, megrendíthetetlen tényekre alapozott elszámoltatás, amelytől sem eltéríteni nem lehet a képviselőt, sem a mikrofonját lekapcsolni a bizonyítás során. Amennyiben a tények megállják a helyüket, azonban a kormánypárti frakciók nem hajlandóak adekvát választ adni, ellenzéki indítványokat befogadni, akkor , mese nincsen. ki kell vinni az embereket az utcára, és nemcsak egy békével menjetek haza , ha elmondtam a beszédem jellegűre. A változást egy diktatúrában nem a szép beszéd, a kérés fogja elhozni, hanem a határozott fellépés, a választópolgárok mobilizálása.
Ezek az elemek hiányoznak az ellenzékünk tárházából, így elég konolytalan a létezésük.
Hogy a DK most mire lesz képes, arról lehetelen megbízható előrejezést adni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.