Kedden hajnali négy körül érkezett férjével a kismama az ügyeletes óbudai Szent Margit Kórház portájához – számolt be róla a Magyar Hang.

A kórház udvarán szült egy nő Budapesten: a szülészeten nem vették fel a telefont, a férj véres ruhában, ordítva rohant segítségért

Értesüléseik szerint a portaszolgálat telefonon próbálta elérni a szülészetet, de nem vették fel a telefont, így egy tolószéket tudott felajánlani a biztonsági őr. Az asszony azonban már ülni sem bírt, úgy döntöttek, gyalog indulnak el a kórházblokk túlsó felén lévő osztályra.

A szülés beindult, így az udvaron nem jutottak túl.

A férj véres ruhában, ordítva rohant segítséget szerezni, de nem járt időben sikerrel, a kisbaba az aszfalton született meg.

A kórház sajtóosztálya a Magyar Hangnak megerősítette értesülést:

2022. 10. 04-én hajnalban egy kismama párja kíséretében érkezett a Szent Margit Kórházba. Intézményünk több épületből áll, az érintett kismama és párja az utcáról belépve a főbejáraton keresztül, először a B jelű épületbe érkezett és találkozott a portaszolgálattal.

- írták.

Mivel a portaszolgálatot ellátó külsős kollégák nem egészségügyi végzettségű személyek, átirányították az osztályra a beteget és telefonon jelezték érkezésüket. A kismama feltehetően előrehaladott állapotú vajúdása miatt végül nem ért át a másik épületbe, hanem az udvaron, a járdán fekve adott életet gyermekének, miközben kísérője az A épületben a szülőszobára felsietve kért segítséget.

Az osztályról érkező egészségügyi személyzet a biztonsági szolgálat munkatársának segítségével a jó általános állapotban lévő szülő nőt és újszülöttjét az osztályra szállították, ott a szakma szabályainak megfelelően ellátták és elhelyezték őket. Anya és újszülöttje is jól vannak.

- tették hozzá.

A Magyar Hang rákérdezett arra is, hogy történhetett-e személyi mulasztás, illetve létezik-e protokoll a portán jelentkező, szülés előtt álló kismamák fogadására, ezekre a felvetésekre azonban nem kapott választ.

Forrás: Magyar Hang

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Baker
Ez a XXI. század, csak Magyarország a XX. század közepéig súllyedt vissza :(
Orbán, te tetted ezt!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Baker
Ez a XXI. század, csak Magyarország a XX. század közepéig súllyedt vissza :(
Orbán, te tetted ezt!
csak úgy....
leendö magyar anyák, elöször gondolkodjatok...
gina
Ez a román cigány jóléte,, remélem megdöglesz és a koleszerinod elvisz de csak magyar kórházba mehetsz, vagy a stadionodba te féreg
namihami
A végén biztos a portásbácsi és a takarítónéni lesz a hibás!
Málna
@Baker: Mit tett Orbán? Már arról is ő tehet, hogy túl későn ment be szülni a kismama vagy hogy túl gyorsan jött a kicsi?
namihami
@Málna:. Arról talán nem. De arról biztosan, hogy a sok ""kitűnő átszervezés"", élén a rendőr- és olajzsenivel, odáig juttatott egy 1.800.000-es várost, hogy mostanság kilométereket kell utazni, hogy eljussanak az ügyeletre. És maholnap már (talán) egyáltalán el se kell indulni, mert nem lesz hova.
Bár az ilyen kórházi ""ügyeletek"" száma ugyan egyre fogy, biztos, hogy legalább a magzatok szívhang-monitorozására marad elég pénz és szakszemélyzet. Aztán majdcsak világrajön valahol--valahogy.
Málna
@namihami: A szülészeti ügyeletre kellett kilométereket utazni...Meglehetősen ritka, hogy a szülészet a szomszédban van. Pláne vidéken. És ezzel a világon semmi baj nincsen.
namihami
@Málna:. De ez a főváros. Itt nincsenek falvak-városok közötti távolságok. Itt csupán sorra bezáró intézményi részlegek vannak. És már nem csupán ügyeleti, de a napi működés szintjén.
Málna
@namihami: Hogyne lennének már olyan távolságok, mint vidéken a falvak és városok között...De ez miért érdekes? Nem tudjuk, hogy honnan jött a kismama. Egy átlag szülésnél az ország legtávolabbi pontjáról is jöhetett volna, ha időben indul.
izéke
A lényeg a szülés,a születés. Hogy utána életben is kéne tartani a gyereket,az anyát...orbán nemsokára a te egyre lassuló szívhangodat hallgassa a családod
Néro2
2022.03.03. Ezt kérte. Vagy nem de csutiland népe neki mindenképp.
Örüljön.
Egyébként meg És és meg jó van ez így.
Hajrá fidzse !
jesz
A kórházban a szakma szabályai szerint jártak el...a gyermek él, tessék továbbmenni, nics semmi látnivaló!... Na!

-doki, ébresztő! A járdán szült egy nő...
-hol, melyik járdán?
-hát itt a kórház belső járdáján..!
-aqurvaéletbe...ennek fele sem tréfa..
Málna
@izéke: Dehát életben tartották. Nem halt meg senki.
Törölt Nick
@Maccska: Lónak a f@szát, valakinek lenni kéne a szülészeten, aki felveszi a telefont.
magyar1
Annyi esze minden szülőnőnek és környezetének lehetne, hogy az utolsó pillanatban már mentőt kell hívni nem elindulni gyalog vagy bárhogy egy szülészetre. Ba@ni tud mindenki de a továbbiakban már nincs annyi esze mit kell tenni
magyar1
@Horizont: Amikor én szültem egy nappal előtte befeküdtem a kórházba, hogy még a magzatvíz se otthon follyon el. Az ilyen előre nem számoló emberekkel történnek ilyen dolgok.
Igenis ha valaki gyereket tud csinálni akkor kutyakötelessége előre gondoskodni minden előre látható és még nem láthatatlan dologról.
Ha te is ilyen felelőtlen vagy akkor a hülyék csoportját erősíted.
Málna
@Horizont: Képzeld, nálam meg te vagy a női nem szégyene. A mocskos száddal, az elképesztő irigységeddel és rosszindulatoddal. Na meg az állandó pampogásoddal. Az értelmi képességeidet meg hagyjuk...
szép új világ
Majd Sintér Sándor átalakítja az egészségügyet és nem fordul elő többé ilyen eset. Este 8-kor lelakatolja a kaput a fegyveres őr és senkit sem engednek be az udvarra, hogy a rendet nem ismerő kismamák ott kényük-kedvük szerint szüljenek
Aki Én
@Málna: ,,Ezen a hétvégén nem lehet szülni a Szent Imre kórházban"

,,a döntés hátterében a kórházban fellépő orvos és nővérhiány állhat."

Naponta állnak le osztályok országszerte. Szülészetek, gyermek kardiológia...
Siralmas, amit itt megint előadsz.

,, állandó pampogásoddal"
El nem hiszem, hogy ezt te vágod máshoz.
Te tényleg a legkevésbé sem vagy tisztában önmagaddal.
Málna
@Aki Én: Az lemaradt, hogy magányos vagyok...:-)
Csizmás Kond
...most akkor ismét ki a hibás ?...persze hogy a szülészet aki magára várta hogy menetközben szüljön az azt sem tudják kicsoda...
Aki Én
@Málna: ...tudod te. Tényleg nem akarlak ezzel bántani, van neked elég bajod.
vacsi
@Csizmás Kond: Tudhatták volna, ha felveszik a telefont.
Én jó 40 éve a gyerekeimet a Margit kórházban szültem - egy szuper intézmény volt, nagy tudású, remek orvosokkal, nővérekkel, segédszemélyzettl. Mivé lett...
Egy olyan kórházat, ahol ez megtörténhet, azonnal fel kell számolni - életveszélyes! Mi van, ha télen, térdig érő hóban születik a kicsi?!
Málna
@Aki Én: Nem bántasz vele. Te azt hitted, hogy igen? Hahaha...
Málna
@vacsi: @Horizont: Ilyen alapon a kórháztól távolabb, az utcán is szülhetett volna. Időben kell elindulni, és akkor beér a szülészetre. Vagy mentőt hívni.
Csizmás Kond
@Horizont: ...szerinted bármilyen beteg aki valamilyen úton korházi kezelésre szorul direkt a portára megy hogy vegyék fel mert őt rögtön műteni kell vagy mittudommi ?
...és hogy lehet hogy a beteg csak úgy felsétálhat egy osztályra ?...szerintem most csak azért engedte meg a portás mert látta hogy tényleg baj van viszont ilyen nem szabadna megtörténjen felelős emberekkel.
vacsi
@namihami: Miért, van takarítónéni?
Csizmás Kond
@vacsi: ...mert szerinted a portás-szülészet telefonkapcsolat direkt azért van, hogy azt a magáraváró rögtönszülő anyukák akkor használják amikor már pottyan ki belőlük a baba és persze kötelező szolgálatot kell tartson mellette valaki ?
...és mi van-ra...büntetni az ilyen felelőtlen személyeket...
Málna
@vacsi: Ha te mondod...:-) Meghajlok érveid előtt.:-)
Néro2
Jajj 04.03 az. Bár mindegy már akkor is megvolt a végek eredménye.
Aki Én
@Málna: Most mondtam, hogy nem akarlak bántani vele.
Jesszus csórikám, nagyon értetlen vagy.

,, Ha te mondod..."

Nem, sokan mondjuk.
Az ostobaság az önteltséggel egy gyilkos kombó.
Málna
@Aki Én: Te vagy értetlen. Valami egészen elképesztő mértékben. Soha nem érted elsőre, amit a másik mond. És mindig rákontrázol a saját hülyeségedre.
Havanagi
Dúró Dórának (nőellenes pcsának ) és Pintér miniszternek ajánlom ezt a cikket, a !!!Ezért kell szülni ebbe a posványba,erre a nyomorra??Hogy nektek legyen majd cselédetek?Takarodás a térképről!!!
balos
@Havanagi: kuró-dórci,mert már csak ez a neve a pichának!
vitriol
Most itt tartunk, de lesz ennél lejjebb is, mert pintér még azt is szétveri, ami még működik!
nezelodo
@Málna: Nálunk a szülészet a település legtávolabbi pontjától is kb. öt percre volt. A legtávolabbi ott ellátott település kb húsz percre. Ma jó esetben egy óra a menetidő, feltéve ha nappal 8-tól 16-ig akar az a gyerek világra jönni, aki a kormányunknak mindent más érdeket megelőzve az első.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.