Úgy érzik, ki akarják őket szorítani a magyar piacról.

Nekiment a kormánynak a Lidl, a Tesco és társaik: Brüsszelhez fordultak az árstop miattMTI/Balogh Zoltán

A Lidl és a Tesco panaszait osztja a többi nagy külföldi hátterű magyarországi kiskereskedelmi lánc is, így a német hátterű Aldi, a francia Auchan, az ír Penny Market és az osztrák Spar is – írja a 24.hu. A panasz lényege pedig ez:

„A magyar kormány által meghatározott körülmények között egyszerűen lehetetlen fenntartható módon nyereségesen működni”, és a rájuk vonatkozó törvény „ellentétes az EU belső piacának alapelveivel.

Emiatt felszólították az Európai Bizottságot, hogy lépjen közbe – tudta meg a portfolio.hu.

Ami jelenleg történik, az nem más, mint bizonyos vállalkozások szándékos kiszorítása a piacról

– fakadt ki a Politico-nak az egyik olyan nagy külföldi hátterű magyarországi kiskereskedelmi hálózat névtelenséget kérő illetékese, aki úgy érzi a magyar kormány intézkedései alapján, hogy a célkeresztbe kerültek.

A Politico felvázolta azt is, hogy amennyiben az Európai Bizottság beavatkozna Magyarországon az érintett külföldiek mellett, akkor az úgy is felfogható lenne, hogy az uniós bürokrácia a nagy kiskereskedelmi szereplők mellé állna egy olyan időszakban, amikor az emberek megélhetési nehézségekkel küzdenek és a magyar kormány az ország számos egyéb bajáért is rendre Brüsszelt okolja.

Forrás: 24.hu, portfolio.hu

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@rokker33: egy dologban tévedsz, mostanság a multi jobban fizeti a melóst, mint a sarki fűszeres...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Logikus! a kormány a CBA-t, meg a többi kisboltot támogatná, hiszen a magasabb áron vásárolt egyéb termék után több a 27% ÁFA bevétel! De az se sikerül, mert ezekkel a "sapkákkal" sorba tönkremennek, becsuknak!
rokker33
@Pálinkás Pál: azért nem kell könnyeket hullajtani a multiknak! Míg Orbán papa évekig adta a 100 milliárdos nagyságrendű támogatásokat nagyon csendben voltak és akkor is csak a legminimálisabb fizetést adták a dolgozóknak ami tényleg jár! Most is nyereségesek a többi termékeken bőven lesz haszon nem értem miért panaszkodik mindenki? Mikor jó volt minden, akkor lapítottak ,mint szar a fűben! Érdekes a vásárlók/ dolgozók érdekeit soha nem nézik azért miért nem mentek Brüsszelig?? Jah nem volt érdekükben...Mocskos senkiházi banda!
Pálinkás Pál
@rokker33: egy dologban tévedsz, mostanság a multi jobban fizeti a melóst, mint a sarki fűszeres...
rokker33
@Pálinkás Pál: Hát a Pennybe meg a Lidl/Hoffer igen jól fizetnek, de a teszkóba meg az Auchan, metró spar stb nem igazán fizetik meg az emberek munkáját! Csak a követelmények változtak a fizetés nem követte azt.
csak úgy....
@KisTehen: mesélj, milyen volt az oktatás,okosabb lettél? :) -akkor bizonyíts!
Néro2
Csukjatok be pár hétre mind és fejreáll fitymák trágyadombja, rögtön kiderül ,hogy a király mesztelen meg hülye is. Ki kell írni ideiglenesen ZÁRVA legközelebbi bevásárló hely Hatvanpuszta gecienda. Ott minden kapható egyébként is a tiétek vigyétek haza. Aztán sok évig nem kell majd barmok miatt aggódni. Másból úgy sem értenek.
Pofázás meg édes kevés lesz még birkáiknak is.
Higyjétek el , megérné. Nektek is meg meg a többségnek is.
Az ilyen peda féle sztrájk közben matekórát tartunk meg a pereskedünk xart se ér.
csak úgy....
@rokker33: "orbán papa " nem a kereskedelmi multikba toszta zsákszám a pénzt!
-neki az autógyárak voltak csak fontosak!
rokker33
@csak úgy...: Hát a 400 túlóra amit 3 év
múlva kell kifizeti a kafatéria rendszer szétverése a 200 ezer minimálbér a szakszervezetek elnyomása a munkavállalók jogainak korlátozása a nyugdijkorhatár folyamatos emelése kinek kedvez? Ugyan úgy a boltoknak hisz olcsón kapnak munkaerőt a diákok adómentesen dolgozhatnak.Ezeket a korlátozásokat rátehették volna más termékekre, de inkább Brüsszelig futnak a folyamatos profit miatt q magyar ne örüljön már a 250 Ft is cukornak meg a 700 forintos olajnak legyen 2=3 x drágább ugye.Most mondanád, hogy kevés a minimálbér és Orbán emelje meg, de akkor elindulna a tömeges leszámoltatás,mert ugyebár többet egyik nagyvállalat sem akar fizetni a munkásoknak, csak amit nagyon muszáj! Orbán meg leszarja a munkás réteget,de az összes politikus ezt teszi csak szavazzanak rájuk!
lusta
@rokker33: Ugyan árulja már el, hol lehet venni abból a 250 forintos cukorból, mert nekem valahogy nem sikerül?
lusta
@sgl: Az ellenzék már egy ideje felfogta és egy részük hangosan ki is fejezi. Gyurcsány.
justhpeter
Amennyiben hazai kézbe kerülne a teljes kiskereskedelem, jobban lehetne a kormány által zsarolni őket. Ezzel ellentétben magyar üzletlánc jelenleg ezt a forgalmat képtelen lenne lefedni. Sem áruval, sem fizetéssel.
simmering73
@KisTehen: 15:52 Látod Böszme Kérődző. Ha Orbán elvtársat írtad volna a magyarok ellenségének, most ötöst kaptál volna.
rokker33
@lusta: már szinte sehol! Inkább kijátszák a kereskedők a rendszert és szándékosan kevés mennyiséget rendelnek, ahelyett hogy segítenék a magyar embert, inkább kikerülik az ársapkát és a drágább olajat cukrot húst rendelik meg! Ezért nem kell őket védeni és menjenek Brüsszelig,de vigyék magukkal a tetves áruházakat is!
csak úgy....
@rokker33: csak nem az én nyakamba akarod baxni a kedvenced elbaxott dolgait?
mesélj inkább arról,hogy mennyire szarúl és nyomorban élsz a labancoknál!
te valóban ennyire plöm-plöm?
lusta
@rokker33: Kisboltos barátom nem is rendel cukrot, mert a nagykerben több, mint 500 forintba kerül, még neki 260-ért kellene árulni. Miután kis hazánkban nincs cukor termelés, csak csomagolás, senki sem akar importálni, mert az tiszta ráfizetés és így van ez minden hatósági áras termékkel. Rövidesen jön a jegyrendszer. Én nem fogok meglepődni, mert én éltem a jegyrendszerben.
csak úgy....
@rokker33: "kijátszák a kereskedők a rendszert és szándékosan kevés mennyiséget rendelnek" te elmebeteg ,ezt honnan szeded? torockai mondta?
a nincsböl hol köll rendelni?
különben,ha a mai magyar hülye átlagot itt elnézem,akkor hamarosan még szarabb lesz...
lusta
@simmering73: Tehát én azért utazzak 50 kilométert, hogy a madaras tescóban 255 forintért vegyek 2 kiló cukrot. Egyébként a tesóban 239 forint, de amikor arra járok, nincs.
teuton
@rokker33: TE hol dolgozol? MAGYAR munkaadonal teljes munkaidöben atlag feletti berert? A palya szeleröl ne pofazz bele a gazdasagba ha finfod nincs rola, mosogass tovabb!!! A multik szazezreket foglalkoztatnak, több bert fizetnek, mint a magyar kereskedök es az araik olcsobbak!
teuton
Csak szolok... NALUNK 59 cent a cukor kiloja, arsapka nelkül... Ez ar ar persze nem mond semmit igy, de a fizeteshez viszonyitva: Az ATLAGORABERBÖL kerek 100 kilot lehet venni! Na akkor tessek most a jol teljesitö MO-i 500 ftos nagykerarral es a magyar atlagoraberrel összehasonlitani...
namihami
Érik a következő nemzetközi bíróság előtti bukta. Emlékezz fideszes, mennyibe fájt nekünk (érted?--nekünk) már az étkezésijegy utáni kártérítés. És ez nagyobb falat...
De sebaj, majd a Vezéred csak kap erre is egy kis kínai filléres kölcsönt.
amortizáltok
nagy kormány minden kereskedelmi cég a veszteteket kivánja ??? Hát még mi mennyire,???
amortizáltok
KARÁCSONYT itt már órbántok nem huzza ki mert NEM elkergetik ha 100 ezer katona védi is
csak úgy....
@KisTehen: karácsony elött a mikulás jön, ami sokaknak kulás lesz, hála orbánnak és a krumpli imádó makákóknak! !
rokker33
@lusta: Igen itt kezdődik a probléma,de a multik betudják hajtani ezt a hiányt más fontos termékekkel ami nem ársapkás és mégis panaszkodnak 6=8 ársapkás termék miatt! Jön a karácsonyi szezon úgyis dugig lesz az összes bolt!A jegyrendazerre meg nem lesz szükség, mert a magyarok jól élnek. Nézz körül mindenhol drága autó már nem az a világ van mint régen! Az emberek jól élnek csak szeretünk panaszkodni, de már majdcsak mindenhol 1 2 3 autó van az udvaron! Észak Koreában kina egyes részein Afrikában van szegénység nem Európában!
rokker33
@teuton: Te a qrva anyáddal beszélj így ne velem öcskös! Látom még magyar billentyűzetre se tellik te román kutya geci ,akkor ne ugass bele mert 44 es lesz a szád mérete fiam !
ómió
Akkor, itt a világvége!? "Megsérült" a multi extraprofit!?
teuton
@rokker33: Csak szolok... Az osztrak internetes törvenyek szigorubbak, mint a magyarok, a mosogatasbol nem fogja futni felevi bered sem ezert a mocskolodasert... Jo enne megtanulnod nemetül, nem azert, mert akkor nem kellene mosogatnod, vagyis dehogynem. Az ilyen internetes mocskolodas miatti büntetesert azonnal elbocsathatnak! Olvass utana a birosagi iteleteknek! Ja, te csak mosogatni meg mocskolodni tudsz? Hat akkor igy jartal.,.. Egyebkent pedig tenyleg bunko analfabeta vagy, nem ismered a különbseget a roman meg a nemet nyelv között sem... Hast du verstanden???
Eladott Ország
@ómió: Extraprofitot elsősorban a román cigányod strómanjai és oligarchái keresnek. „Minél közelebb van egy birodalom a bukáshoz, annál őrültebb törvényeket hoznak.” (Cicero) Ez a bölcs gondolat a fideszre már 12 éve érvényes. Nem tudtak kormányozni, nem volt program, csak látványos lopás , foci támogatás, stadion építés ész nélkül, templom építés külföldön. Nem sorolom tovább. Belemagyarázták önmagukba az emberek, hogy Orbán milyen tehetséges. Igen a gőgben, a rablásban , olyan lókupec szindróma félében.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/293167836_2136084556596267_481278954486061966_n.jpg?_nc_cat=106&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=_swX0VLA1PwAX_xp3lj&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDciZHzJeyGcHvAIDFUjVIl7j30IK0ROt7jNWYvnu6heA&oe=6377D0DE
Orbán: Lassan mondom, hogy mindenki megértse: Nem lesz rezsiemelés. Nem lesz gáz! Áremelés lesz!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/293828313_10225536645741889_837154474345028201_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=S8KNeVwvTsEAX-FzJsm&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCiAfm0DXJg3s8sQHVmZXb4hWcUhGMCaMaWsZXdqcZsNA&oe=63798CAD
Lassan mondom, hogy mindenki megértse: csak akkor hazudok, ha mozog a szám! Orbán: Még soha nem mondtam igazat!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/293109042_5257373007703690_6643167423015306095_n.jpg?_nc_cat=108&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=yf5oSFmGb4cAX8Vpibs&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAQiej2OlK_uY_0qUBa9epK9kZrtg-cvh9B8cbgp9s41A&oe=6378716A
-Viktorkám! Meghoztad a rezsicsökkentést?- Nem Babi néni a 13. havi villanyszámlát. Amiben burkolt áremeléssel meglopnak mindenkit. A gázszámla a 14. havi lesz Babi néni és (fa)keresztet vethet.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/305200285_7901741569896326_1245179349153216878_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=X7G-RFmCfp4AX-8PIm9&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfAlXsBfRbTHsBDEL98cLhoCjfNfQaUJO5C9xEUee8Bt1A&oe=63791D5A
Eladott Ország
@ómió: Orbán: „Aki az átlagfogyasztás felett fogyaszt, annak gondoskodnia kell arról, hogy csökkentse fogyasztását vagy keressen annyi pénzt, hogy ki tudja fizetni az átlagfogyasztási pénz feletti részt.” Hogy jobban keressen, lesznek sok sztrájkok, ha nem emelik legalább 100%-al. Ő számolta ki az átlagot, olyan pontos is. Tanuljatok a kormánytól és mindenki emelje meg a saját fizetését.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/298373949_510833837511480_1630703289468313239_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=crHOjbuwmOMAX8Qxj5E&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfDhY-XU7NO910mmT6K6qKOPCQPnrEvkyJ-I_ypZiDCURg&oe=63797D45
Olvasom a gázszámlán: 2013 január óta 25 % a megtakarításom. Olvasom a világbank jelentését: 2014 január óta az import földgáz ára az Európai Unióban 63 %-kal csökkent! Ezt is bebögyölik a híveik, bármit elhisznek, pedig évek óta mindent jóval drágábban kapunk, mint azt a világpiaci ár lehetővé tenné, na ennyit a rezsicsökkentésről. Na ezt jelenti nekünk a rezsicsökkentès! Igen ez igaz, csak ott nincs közbe Kiiktatva egy MET nevezetű cég aki lehúzza a magyar embereket. Ki nem találnatok hogy vajon kihez köthető!? Igen, igen ez is a Cosa Orbanovicsék alias náci népirtó érdekeltsége!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.6435-9/93649641_1476159959255400_8267338348561956864_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=8-CDwBY2bLYAX-3DMGN&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBWX1fSwC5CZynbNZkyYdvTqnjvlec81CJOVsV-ceD4dw&oe=639B2452
Mindenkinek jusson eszébe, mikor befizeti a horribilis rendszerhasználati díjat, hogy ez tulajdonképpen az Orbán rendszer használati díja.
twitter.com/ruboczkitamas1/status/1569327613251829760/photo/1
Rendszerhasználati díj = Mészárosadó
twitter.com/DetteSzilagyi/status/1566435827751829505/photo/1
Ha a rendszerhasználat többe kerül mint a használt energia akkor biztos lehetsz, hogy átb* sztak!
twitter.com/janos_hary/status/1566315557288349696/photo/1
ómió
@Eladott Ország: Idült bolsi agysorvadással neked ennyire telik? Tömény mocsokbolsi aljasságra, hazudozásra!? Még Lendvai efftársnőd "neeem leeesz gáázáááreeemeeelééés" c. "örökbecsüjét" is a "Zorbánra" hazudnád, szarkupac efftárs!? Nem lesz ebből bajod? Tudod: a "szerzői jog"! Smafu? Vissza kéne vonulnod a Böszmeánuszba egy kiadós "pihire", mert egy ilyen volumenű bolsi mocsok kiokádása igencsak igénybe vehette efftársiasságodtat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.