Az Európai Parlamentben hétfőn kora este a Magyarországot megillető uniós forrásokról, azok visszatartásáról, illetve a blokkolás felengedéséről tartottak vitát. Több mint 30 felszólaló követte egymást, a másfél perces időkeretekbe persze nem fért bele sok minden, így elég tömény adagokban ment az adok-kapok. A magyar kormány részéről hárman is felszólaltak. Az EUrológus tudósítása szerint Deutsch Tamás, Hidvéghi Balázs és Hölvényi György is nagyjából ugyanazt mondta: a baloldal a valódi problémák megoldása helyett Magyarországot gyalázza. Hidvéghi azzal foglalta össze a fideszesek mondandóját, hogy „Minden vád, amivel Magyarországot évek óta támadják, csak ócska hazugság volt!”

Forrás: telex.hu
Feltöltő: Béla333
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A maffia álláspontját röviden össze lehet foglalni:
Ide a lóvét, aztán kuss legyen...!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
A fidesznél ócskább , itthon, nincsen.
Orbán a kétezres években azért tepert, hogy az EU ne adjon pénzt az akkori kormánynak, most azért teper, hogy adjon, de, sajnos, nem a magyar államnak, hanem személyesen neki, az ő zsebébe, ahonnan majd kiszámolja, melyik bizalmasa, érdekembere, határon túli szövetségese - és az általa támogatott politikusok világszerte - érdemel többet vagy kevesebbet. Ja, nekünk, a népet alkotó sok-sok milliónak csak a veszélyhelyzet jár. a kampány, a plakátok , a Pintér-féle egészségtelen ügy, a lepusztított iskolarendszer ...nem is sorolom, mert a végén már csak az undor marad és a végtelen felháborodás.
Gyurcsány, mire készülsz?!?
kereső
@KisTehen: Az igaz. Viszont olyan kártya van az EP kezében- amely nagyobb, mint a vétó. Leválthatja az EB-t, és már belengették. Kiváncsian várom, hogy ehhez mit szól a francia, német, holland, belga , cseh, szlovák, osztrák kormány. Az ET-ben ugyanis egyhangú döntés szükséges. Szóval nem csak orbán tud vétózni- ahhoz minden kormánynak joga van.
kereső
@KisTehen: Nem hinném. Az EB sem hülyékből áll, nem is beszélve az unió kormányairól- kivéve a gyevi birót.
kereső
@KisTehen: Legfeljebb felgyorsulna a "két sebességes" unio létrehozása. Magyarország meg szabadon távozhatna az ázsiai unióba- amit putyinék igazgatnak.
kereső
@KisTehen: Pedig ez lesz a vége- mert láthatóan az ET nem áll a helyzet magaslatán- nagyon látszik ez a 7 -es cikkely szerinti eljárásnál. Érik az EU reformja- mégpedig a demokratizálódás irányába- az EB ténylegesen ügyvezető kormány lesz, az EP-nek nőnek a jogkörei, az ET meg , mint nálunk a "köztársasági elnök".
kereső
@KisTehen:Az Eu-parlamentáris demokrácia.Tudod értelmezni? Ja, nem- mert itt Magyarországon a parlamentnek- a nép választott képviselőinek nincs osztva kártyalap- csak a végrehajtó hatalom=kormány gombnyomogatója. Ez pedig csak "látszat=patyomkin" demokratikus ablak, amelyet a világ felé mutat Magyarország- a parlamentnek Magyarországon nincs semmiféle ellenőrzése a kormány/mnb/ügyészség... felett. Az éves beszámolók nem azok.
És ha ezzel tisztában lennél, hogy mit is jelent a valódi parlamentarizmus, akkor nem bőgnél hülyeségeket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.