Komjáthi Imre, az MSZP társelnöke Gyurcsány Ferenc ellenzéknek szóló ma reggeli Facebook-bejegyzésére reagált.

"A közös érdek az, hogy le kell váltani az Orbán-kormányt" – Komjáthi reagált Gyurcsány üzenetére
Fotó: Komjáthi Imre, az MSZP képviselője interpellál az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. november 8-án. MTI/Koszticsák Szilárd

Komjáthi elmondta, "az előválasztás a legjobb eszköz arra, hogy az ellenzéki együttműködésben eldőljön, mi az elfogadhatatlan, vagy az egyáltalán nem létező".

Hozzátette, a szocialisták abban egyetértenek Gyurcsánnyal, hogy az ellenzéken belül kell a teljesítményverseny, de annak is a legjobb eszköze az előválasztás. 

Természetesen tartalmi versenyre is szükség van – szögezte le az MSZP társelnöke. Ezért – mivel most van rá idő és lehetőség –, beszéljenek arról például, hogy miközben a DK azt mondja, hogy mindenkinek adót kell fizetni, az MSZP azt, hogy a minimálbér legyen adómentes. Vagy arról, hogy másképp gondolkodnak a szocialisták a határon túliakkal való kapcsolatról, mint a DK.

Komjáthi szerint "akkor ezekről legyen köztünk tartalmi vita, és az része lesz a teljesítményversenynek is".

Komjáthi Imre kifejtette, van, amikor az ember vehemensebben, vagy keményebben reagál dolgokra, de nem ez a fontos, hanem az, hogy mi a közös érdek. A közös érdek pedig az, hogy le kell váltani az Orbán-kormányt.

További részletek itt olvashatóak.

Forrás: Hírklikk

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
@vacsi: Te ostoba!
Itt egyenlore egy politikust fizettek kulfoldrol bizonyitottan: orbanviktort.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Az MSZP versenyt fut az idővel és önmagával is
Az új gondolatok azonban továbbra is hiányoznak!!
Ez kevés lesz MSZP!!
csak ennyi
barátilag
J,L.
teuton
@Pegero: A pege-ro-varok nem halnak ehen, megzabaljak a dögöket meg a szart is...
vacsi
Tegyük fel, sikerül. Leváltjátok. És, ki lesz helyette?! Egy olyan, akiket külföldről pénzelnek?! És akor mi lesz a magyar néppel?! Ostobák!
Yoda69
@vacsi: Te ostoba!
Itt egyenlore egy politikust fizettek kulfoldrol bizonyitottan: orbanviktort.
vacsi
@Yoda69: Azt hittem, Márki zajt... pl.
justhpeter
A jelenlegi állás szerint normális magyarnak nincs kire szavaznia, ha reggelente tükörbe is akar nézni.
Yoda69
@vacsi: Rosszul hitted, mivel az ugyeszseg is bizonyitotta MZP nem kapott torvenytelen tamogatast. A partja pedig civil kezdemenyezes.
Jozefina
Nem üzengetni kellene, hanem leülni egymással és ezeket a dolgokat közös nevezőre hozni!!! Az MSZP is már hol van, alig van támogatottsága!!??
jesz
Komjáthi egy nagy álmodó...szervez, gyujtó hangú beszédet mond, építi a pártot, csak az eredményt nem látni...tél van, erősen felhős az ég, ilyenkor aki teheti punnyad...
Nyírfa
@justhpeter: 05.37

Tükörbe nézek, és azt mondom, Dobrev Klára.
kereső
Vegyétek elő a 2020/2021 hatpárti megállapodást a koalicióra, és csináljatok belőle egy "demokrácia minimumot"- amely mentén el lehetne kezdeni dolgozni!!! Kibiceket , és orbán beépitett emberei kidobni, nem oda engedni, elzavarni a picsába- a "civilekkel" megértetni, hogy a pártok iis "civil" kezdeményezések- tagjaik civilek. És be kell fejezni a "pöcsök" összeméregetését. Mert amig ezt nem teszitek, nem hitetetek el magatokról, hogy kormányzóképesek vagytok együtt!!!- addig az lesz ami most van. Két magyar hatfelé fog húzni. MZP meg tényleg leváltotta az ellenzéket- azaz titeket.Bár ez még nem az igazi leváltás volt, az ellenzéki- nem orbánista- szavazók most fogják ezt végrehajtani, ha nem kaptok észbe. És , nem kérünk a "csak én" önjelölt messiásokból- majd, ha "mi" lesz a jelszó, akkor szóljatok.
kereső
@sgl: Képtelenek "ellenzékként" viselkedni, pláne dolgozni. A parlamenti szájtépés az "munka"!!!
sokanvagyunk
Akkor már van 1-2 százalék... meg vagy 15-20 százalék bizonytalan.
kereső
@sgl: Kimaradt egy szó, ami nagyon fontos: " A parlamenti szájtépés az NEM munka!!", de hozzátehetném a semmire sem való közleményeket, a kutyát sem érdeklő sjatótájékoztatókat- mindaddig, amig ezek nem érik el a teljes orbáni rendszer , a NER valódi lényegének egységesen való kezelését, és bemutatását. Mert az, hogy orbán repked a közpénzen akárhová, és mély gyászba fordulva homárt zabál- persze fontos, de nem fejezi ki a rendszer lényegét- hogy mindezt azért teheti, mert nincs fékek-és ellensúlyok rendszere, a sajtó nem teszi a dolgát, az értelmiség meg mostanra egy rakás sunnyogó /túlélésre játszó szerecsétlenség. Igaz antall is "kibekkelt" 30 évet- mondjuk abba nem döglött bele az ország, de ebbe bele fog.
Nyírfa
Komjáthi Imre túl rendes ember ahhoz, hogy az MSZP-ben bukdácsoljon.
Olvastátok, hogy egy jósnő szerint ebben az évben a nők fognak rendet csinálni? Igaz, elsősorban a gazdaságra vonatkoztatta , de én kiterjesztem a társadalmi helyzetre is , hiszen egyik nincs meg a másik nélkül.
Figyeljétek az iráni belpolitikát, milyen erőt mutatnak fel az asszonyok, soha nem látott bátorsággal szállnak szembe a vakhitet, szolgai engedelmességet megkövetelő iszlám fundamentalizmussal.
És nem feledem a fehérorosz nők kiállását a demokrácia mellett, s a női miniszterelnökök gyarapodó számát, különösen a fejlett világban.
Van remény, van kilátás az autoriter berendezkedésű társadalmak , értve alatta a magunkét is, politikai, szellemi fejlődésére.
Toller Béla
Hát vazze, az adóvitádat nyugodtan jegelheted. Előbb döntsétek meg ezt a rabló rezsimet, csináljátok vissza a demokratikus inézményeket, rúgjátok ki azokból a fasiszta csőcseléket, hozzátok vissza az önkormányzatokat...aztán felőlem adóvita, iskolavita, eü-vita és dolce vita is jöhet !
FLETÓ
Imre! Még egy-két pártot be kell darálni balról, aztán minden rendben lesz a DK-ban!
Nyírfa
@sgl: 09.06

Becsületes gazember nincs. :)
Tény, hogy Komjáthi nem politikusalkat, ő az a szorgalmas és lelkes dolgozó, akire rá lehet bízni a kasszát, a műszakot, az érdekvédelmet. Ő az, aki nem fog hátba támadni.
justhpeter
@Nyírfa: 08:40: Ma jó napom lesz. Megnevettettél.
Terminátor
@sgl: Megtaláltad!
Fidesz ellen egy becsületes gazember kell.
Kutyaharapást szőrével!
justhpeter
@Nyírfa: 08:59: Irigylem az optimizmusodat !!!
Nyírfa
@justhpeter: 09.20

Váljék egészségedre! :)
Ha valaki gatyába tudná rázni ezt az országot, az Klára. Nem Ferenc, Klára. És tudná úgy irányítani, befolyásolni a DK-t, hogy az ne Gyurcsány-privilégium legyen, ne a csillagok között szálló, jószándékú, de a poétikával beérő , csak szavakban haladás.
kereső
@justhpeter: 09:20 Nevess, kacagj és orbán el fog takarodni! DE!!- mutass nekem még egy másik olyan potenciális ellenzékit, aki mögé olyan szakértői gárda sorakozott fel( nem az árnyékkormány tagjaira gondolok első sorban), akik gond nélkül össze tudnak rakni egy olyan kormány programot, amely kivezetné ezt az országot abból a káoszból, amit orbánék okoztak. Na- halljam!! Messiásoktól kimélj meg.
Nyírfa
@justhpeter: 09.21

Azt olvastam , hogy az irigység nem feltétlenül negatív tartalmú érzelem, ugyanis arra ösztökélhet, hogy magunk is előre nézzünk. :)
justhpeter
@kereső: Van jelöltem, de nem véletlenül nem nevezem meg. Ma nem gondolom, hogy pártokban kellene gondokodni - mert akkor a Kutyákra kellene szavaznom, akikkel semmi bajom nincs, de számomra nem elég széles a háttér. Hajlok egy speciális megoldásra, amit a köznyelv "szakértői kormánynak" nevez.
Nyírfa
@justhpeter: 10.43

Részemről rendben! Csak egy probléma van: a számbajöhető szakértők legjava ma ellenzéki.
justhpeter
@Nyírfa: Az előváasztási körben Dobrevet támogattam, de engem az "egypárti" árnyékkormány ötlete és kivitelezése taszít. Az egypárti vagy az alibibő többpártra duzzasztott egypárti kormányból elég volt, az vagy diktatúrához vagy anarchiához vezet, abból minden normális embernek elege van. Tehát a DK választás utáni politikáját hibának tartom, mert az kirekesztéshez vezet.
rokker33
Na és ki lenne az új kormányon? Megint Gyurcsány! Több mint 15 éve nem kérnek belőle az emberek! Dobrev?? Az egyenlő Gyurcsánnyal! Mszp? Halott ügy! A déká nélkül be se jutnak! A szavazó táboruk kihalt a fiatalok nem szavaznak már az emeszpére, mert elavult gondolkozásuk van nem tudnak már megújulni vagy újat mutatni! Van más értelmes párt...???Nincs akkor marad a Fidesz!
kereső
@justhpeter: Nincs olyan, hogy +szakértői kormány"- az szerintem fából vaskarika. Azt kellene elérni- és felérni ésszel valamennyi ellenzéki pártnak, hogy ne politikai lojalitás legyen a pártok prioritása a kormány tagok megválasztásánál. hanem az az a "undoritó bolsevista trükk"- azaz a tudás és a szakértelem. És már kész is lenne a "szakértői" kormány- csak ehhez politikai szakértelem kellene első sorban a pártok részéről, és majd a támogatók részéről. De az úgy nem megy, hogy civil, meg szakértő- a pártok meg partvonalról nézzék, hogyan őröli fel orbán propaganda gépezete a kollaboránsok hadával segitségével az egész ellenzéket, süllyesztik apátiába és reménytelenségbe az "ellenzéket"- az ellenzéket, amely nem orbán imádó, azaz az ellenzéki szavazót. El kellene dönteniük az "ellenzéki" pártoknak, hogy önmagukért vannak-e csupán, vagy azon milliókért, akik nem a fideSS búvöletében élnek. Ez még a fasorban sem látszik rajtuk.
kereső
@justhpeter: "Egypárti árnyékkormány ötlete"- ha figyelsz, akkor tudod, hohy bár a DK fejéből pattant ki az ötlet- amyel demokráciákban nem ismeretlen dolog- nem egypártinak indult, hiszen több más párti politikus szakértőt is megkerestek, csak éppen NEM volt a válasz. Volt/van olyan szakértő, aki azért hagyta ott a pártját, mert megrótták az árnyékkormány támogatásáért. Szóval- a kicsinyes, önző pártokat el kell felejteni- ebbe bele tartoznak a "kutyák" is.
Nyírfa
@justhpeter: 10.49

Igazad van a jelenlegi fejlemények szerint. Csakhogy ezek a fejlemények nem Klára asszony akaratából alakultak, hanem a pártok nem voltak hajlandóak egy DK-kezdeményezésű árnyékkormányban részt venni. Hogyne fogják lejáratni magukat Gyurcsányékkal, van nekik gondjuk éppen elég, okoskodtak, és fel sem merült bennük, hogy már régen gondoskodtak a saját lejáratásukról.
Egyébként a kutyásokat tartom ma a legdemokraikusabb , leghaladóbb , legaktívabb szervezetnek. Rájuk, az ő tudatszintjükre még nem érett meg a nemzet. Jó ideig, nem is fog.
Nyírfa
@kereső: 10.59

Tavasszal a kutyák is megkötötték a maguk kompromisszumait, csak ott indítottak saját jelöltet, ahol az összefogás esélytelen volt, vagy szalmakazalban tűt játszott.
kereső
@rokker33: 10:51 Te az ajtó mögül kibicelsz, akinek semmi sem drága- légy szives ne szólj bele!
C_3PO
@rokker33: Gy. Feri többet árt az asszonynak, mint használ! DK? Kizárt!
ómió
A bolsi érdek még nem közös érdek, efftársak!
jáger laszló
1 a jelszó,de ettől függetlenül nem a Komjáti fogja leváltani a gorbánt az tuti
Bár 1-2 lapáttal ő is tehet a sírhantjára!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
rokker33
@m73: és ki lenne az a híres szakértő kormány? Talán a dékás árnykamukormány? Gyurcsánnyal lehetetlen nyerni.Kisöpörni mindenkit az odáig rendben van, de nem csak a "134 bátort" kell kisöpörni,hanem az összes szemetet a kukába kell b.szni! Bár már nagyon elkéstetek ezzel kb 2014 ben kellett volna leváltani mikor az ámokfutásba belekezdtek!Túl késő.. bármit csináltok a Fidesz marad...
justhpeter
@Nyírfa: 11:06: A kutyák legalább nem a saját harcostársaikat árulták el...
Istenakinincsen
@m73: ma, 16:30 Egyetértek veled! Az összes hazudozó, élősködőt el kellene zavarni! 0rbán a király beismerte hogy nem kell értenie semmihez, arra ott vannak az alattvalói...akik szintén nem értenek semmihez, de rakosgatja őket egyik posztról a másikra, (látszólag) teljesítik is a kívánságait. Ezek ülnek a piramis tetején és kiadják a parancsot az általuk kijelölt dilettáns szagértőknek. A piramisjáték tiltott gyümölcs mindenki másnak, de nekik szabad!? Törvényekkel, rendeleti kormányzással legalizálják a saját bűneiket/bűnözőiket.
A legújabb energiaügyi miniszter úr vajon mennyit ért az energiához? 96. a száz leggazdagabb magyar listán(13 milliárd).
Amennyit lehet látni ebből, hogy "jó kapcsolatai vannak"...olcsón tud venni. Ez tényleg nagyon sokat segíthet a valós energiafüggőségünkön?!? Kellett még egy közvetítő akitől függhetünk? Ezek a fideSS szakértői. A kaszinós honvédelmi miniszter úr az egymilliárdjával? A többiről nem is szólva.
Istenakinincsen
@Nyírfa: ma, 09:19 "Becsületes gazember nincs. :)"...Ez igaz. Szerintem már becsületes is ember egyre kevesebb van, pedig egyre többen lakjuk ezt a földet! Tisztelet a kivételnek, mert vannak még! Népesség szaporodik, becsület elenyészik.
Honnan származik a példa amit a többség követ? A politikusoktól, üzletemberektől, vezetőktől, influenszerektől, youtubberektől? Századik majom esete működik az embereknél?
Istenakinincsen
@Pegero: tegnap, 23:58 Már rég le kellett volna váltani ezt a szabadrabló kormányt nem gondolod? Vagy te is bűnöző vagy ?Akkor neked ezért ez a tökéletes rendszer? Azért légy résen, mert nem biztos hogy nem hagynak az út szélén:))
Birkamenettől te sem fogsz jól lakni. Szerinted kik lesznek a fideSS első áldozati bárányai?? A kocka forgandó...
teuton
@Pegero: Melyik resen vagy, a potrohos hatso resen, a valaganal?
Nyírfa
@Istenakinincsen: Amíg az ellenzék hajlandó betenni a lábát a Parlamentbe annak a tudatában, hogy Horthy-szobor éktelenkedik a tihazátok frakciótermében, hogy nagy-magyarországi térkép lóg a kormányzati vezetők irodáinak a falain, többek között a Karmelitában, amíg Orbán egyértelműen haza-, EU- és NATO-áruló, addig nem beszélhetünk becsületről.
Nem kell sokat várni arra, hogy kiderüljön, ki mindenki hajlandó Orbán tisztességdarálójában végezni, és kik azok, akik mégiscsak kényesek a becsületükre.
Istenakinincsen
@Nyírfa: ma, 08:18 :)) Jó! Csak azt nem értem, hogy miért kellene arra várni ami már tisztán látszik és kiderült. Lassan elfogynak és belefáradnak azok az emberek akik valóban kényesek a becsületükre. Mivel egypártrendszer van, tökmindegy hogy ott van az ellenzék vagy nincs. Lehet hogy csak melegedni járnak oda, vagy csak a büfébe. Vagy csak a fizetést felvenni. Ki tudja? Mi lehet a megoldás?
Istenakinincsen
@Pegero: :)))))) Már csak nyalni tudsz? Éhes disznyó makkal álmodik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.