Az Intelligence Online világított rá.

Nemzetközi szinten is rossz a híre a Rogán által kezelt titkosszolgálatnakMTI/Kovács Tamás

Lesújtó képet festett a magyar titkosszolgálatok helyzetéről egy nemrég megjelent cikkében a hírszerzési témákra specializálódott Intelligence Online – szemlézi a hvg.hu cikkét a hírklikk.hu. A szaklap szerint a kémelhárítással foglalkozó Alkotmányvédelmi Hivatalnak nincs jó híre az Európai Unión és a NATO-n belüli partnereinél.

A lap megjegyzi, hogy az AH-nak – amit Orbán Viktor jobbkeze, Rogán Antal felügyel – „nagyon speciális szerepe van a Budapest, Moszkva és Peking közötti kapcsolatokban”.

Az Intelligence Online úgy tudja, hogy a magyar polgári elhárításnál a közelmúltig mindössze egy tucat oroszul és feleannyi kínaiul beszélő munkatárs dolgozott, utóbbiak közül ráadásul benne vannak már azok is, akiknek Észak-Korea a területük. Az Intelligence Online szerint azért aggályos, hogy az AH-n belül ennyire gyenge a kínai vonal, mert mindeközben a régióban éppen Magyarországon él a legnagyobb kínai diaszpóra. Nem csak arról van szó, hogy van egy húsz-harmincezer főt számláló közösség, de Budapest egyre szorosabbra fűzi a viszonyt Pekinggel, ezzel pedig Kína európai térnyerését segíti elő. Az Intelligence Online szerint a magyar diplomácia annak a reményében építi a kapcsolatait Pekinggel, hogy cserébe megkapja az államkassza feltöltéséhez szükséges befektetéseket.

Forrás: hírklikk.hu, hvg.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Mit várjunk egy bűnöző által vezetett titkosszolgálattól??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
balos
tóni és a titok?Hát ez antagonisztikus ellentét!Mindent nyíltan szégyen érzet nélkül intéz----het!
Maccska
Annak milyen híre volt amikor a magyar titkosszolgálat épületében az orosz titkosszolgálat emberei hallgatták ki a magyar titkosszolgálat embereit.A Gyurcsány korszakban történt.
csak úgy....
fideszék mindent el is követnek, azért a rossz hírért! :)
egy nyalás moszkvába, kettö pekingbe ,majd ismét kétszer moszkva!
sgl
Mit várjunk egy bűnöző által vezetett titkosszolgálattól??
Maxipocak
@Maccska: De bezzeg azóta a Külügyminisztériumot Moszka ellenőrzi. Erről brekegj cicus. Meg, hogy évek óta lófaszt sem osztanak meg avelünk a szövetségeseink, mert a nertársak már adják is le a drótot Moszkvának meg Pekingnek.
Maccska
Az orosz titkosszolgálat emberei végeztek hazugságvizsgálatot a magyar nemzetbiztonság munkatársai körében – erről írt hosszú, tényfeltáró cikket a Válasz Online. A 2007-es ügy a hetekben újra a figyelem középpontjába került, miután a szóban forgó dokumentumokat feloldották a titkosítás alól. Már tudhatjuk, hogy az orosz titkosszolgákat EU-s bolgár szakembereknek álcázták, így kerültek be a magyar nemzetbiztonság központi objektumába. Ráadásul a MOL egy részét is átengedték az oroszokat segítő OMV-nek.
Maccska
A Gyurcsány-kormányt az zavarta annak idején, hogy titkos információk jutottak ki a Fideszhez, ezért döntött a hazugságvizsgálat mellett. A szolgálatait ráadásul az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat helyettes vezetője ajánlotta fel a Parlamentben. Az ügyészségi vádirat szerint Szilvásy György miniszter és a Nemzetbiztonsági Hivatalt vezető Galambos Lajos egyeztetett vele.
Maccska
Az iratok szerint Galambos az NBH egyik pszichológusát utasította, hogy működjön együtt a bolgár szakembernek beállított titkosszolgálati munkásokkal. A vizsgálatról készítettek titkos hang- és képfelvételt is.

„A behatolást segítő magánvállalkozás anno Gyurcsány Ferenc anyósának környezetében, az Apró család kvázi társvállalkozásaként alakult. Az 1990-es évek közepén az a – Zömök becenéven emlegetett – Gyimesi György indította el a bizniszt, aki az ántivilágban a Belügyminisztérium III/II-es csoportfőnökségénél osztályvezetőtársa és barátja volt ifjabb Apró Antalnak” –
jáger laszló
Pedig a tóni gyerek még az informatikához is ért!!
Nem is akármilyen fokon!!
Még szabadalma is van amiért milliókat kaszál
Hát hogyne értene a titkosszolgálatokhoz!???
Már iskolás korában kitanulta a szakmát...
csak ennyi
barátilag
J.L..
justhpeter
Vannak szakmák aminek a gyakorlásához nem elég a lojalitás és a szervilizmus.
kulabombaafityiszre
@Maccska: ma, 13:25
Hála istennek ilyen már nem fordulhat elő,mint amit írtál...csak rosszabb.
Maccska
@kulabombaafityiszre:Ennél rosszabb?Nem hiszem.De írd meg ha tudsz valamit.
Jozefina
Ez valóban tényszerű megállapítás is lehet!!!
A régióban éppen Magyarországon él a legnagyobb kínai diaszpóra.
Az Intelligence Online szerint a magyar diplomácia annak a reményében építi a kapcsolatait Pekinggel, hogy cserébe megkapja az államkassza feltöltéséhez szükséges befektetéseket.
(kinai egyetem, akkumulátorgyár, vasút, stb...) Ez mind-mind Orbánnak kedves, mert kínától számolatlanul kapja a lóvét!!?? Valószínűleg az EU és főleg a NATO nem is alapoz a magyar titokszolgákra!!!??
Jozefina
Gondolom sokak számára érthetetlen a mai napig, hogy az ügynökakták miért nem nyilvánosak kis hazánkban???!!!
Dr. Proktor
Titkosszolgálat?
Titkolószolgálat...
Namely
Érdekes, hogy 30 ezer kínai már aggályos, de több millió, ellenőrizetlen arab, néger tömeg, amik nyugaton az utcán sátraznak, nem aggályos.
Az EU vezetőinél folyamatosan járnak "tanácsot adni" amerikai nagytőkések, nem aggályos, kínai aggályos.
Az SMS-ben intézett fájzer eladás Ursula részéről nem aggályos. A kínai az.
Az, hogy azt se tudják, ki, mikor, hol van az EU-ban, hogy hányféle terrorsejt van, hogy ki mit tervez, nem aggályos.

Mi zavarja őket?

Amit nem a megbízójuk tesz.

De az nagyon.
fideszes gyökér
Azért a nemzetközi szint az kettős mérce.
A szovjetoroszok például imádják.
A maffiózó atombobás nácimajmok már nem is nemzetköz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok