Szerdán is folytatta a Blikk a Völner-Schadl ügy nyomozati hanganyagainak publikálását, az egyik meghallgatható anyagon a címünkben szereplő mondtat is elhangzik Schadl György szájából. A hangfelvételen Schadl és Völner arról is egyeztettek, hozzanak össze egy találkozót „jó miniszter asszonnyal”.

A Blikk által közölt egyik hangfelvételen Schadl György és Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium volt államtitkára beszél. Egy másikon pedig az elnök és egyik barátja, R. között hallható egy beszélgetés, aki egyébként szintén vádlott lett a büntetőeljárásban. Az illető megpróbálta egy felnőttképzéssel foglalkozó iskola engedélyét elintéztetni Schadl segítségével Völner Pál által, hogy busás összeghez jussanak. R. jól ismerte Schadl Györgyöt, más ügyeibe is belefolyt. Sőt, R. volt az, aki figyelmeztette a végrehajtói kar első emberét, hogy áskálódnak ellene – írja a Blikk. 

R.: „Akarok neked olyat mondani, ami számodra fontos. Szerintem k.rva fontos.”

Schadl: „De van baj, vagy nincs baj?

R: „Szerintem van, de már ki is húztam a méregfogát.”

Schadl: „De kik azok, ha kérdezősködhetek előre?”

R.: „Nem akarom, mert a tiédet már szerintem hallgatják.”

Kicsit később R. elárulta, hogy egy bizonyos „barátról”, Zs.-ről van szó.

R.:

El fogom mondani, hol van most, hol kapta a vizsgálatot, hogy mitől fél, mi alól akar kibújni, az eredeti papírok, a feljelentés, amit el akar küldeni a miniszter asszonynak. Hogy ki az embere, hogy a parlamenti csávónak mennyit ad, hogy vigye oda Orbánhoz, hogy kitálaljon… És ígértem a két gyereknek három-három kilót, azért mondtam tegnap a hatot. Én azt gondolom, ez nem egy sátáni összeg

Schadl György: "Gyakorlatilag lesz.pott az ember, próbál valami hülyeséget kiszedni belőlem, amivel tud b.szakodni" – Újabb hangfelvétel szivárgott ki a Schadl-Völner ügyben

Völner Pál az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 29-én. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A Blikken meghallgatható anyagon az is szerepel, hogyan kezdeményezett találkozót Schadl György Varga Judit igazságügy-miniszterrel.

„Valamikor esetleg, úgy hétfő-kedd-szerda körül tudunk beszélni egy tíz percet jó miniszter asszonnyal?” – veti fel a telefonban Schadl, mire Völner azt mondja: „Jó megpróbálok akkor bejelentkezni nála… És te akarsz beszélni vele?”

Ezután így folytatják:

Schadl: „De úgy, hogy te is ott legyél azért.”

Völner: „Mit jelöljünk meg neki?”

Schadl: „A tényleges téma a következő. Itt elindultak ugye ezek a felfüggesztések, fegyelmi eljárások, és nagyon barátságtalan reakciók vannak. Majd neked személyesen elmondom, de már ilyen fenyegetésekig mennek, meg közölték, hogy mindenkit lejáratnak.”

Völner: „Hát azt próbálják meg!”

Schadl: „Csak azért akarok előre szólni, hogy biztos várhatóak ilyen gusztustalan levelek.”

Völner: „A minisztérium nem hagyja szó nélkül, ha ilyen van.”

Schadl aztán arról beszél a Blikken közölt felvételen, hogy hatalmas a cirkusz, egy felháborodott végrehajtó Orbán Viktorig akar menni, hogy őt hogy merik kirúgni, és hogy a kirúgott ember szerint „mindenki csal, mindenki szemét, rohadék.”

„Ez az én szintem, nem kell felemelnünk annál fejjebb” – mondja Völner.

Amikor pedig Schadl arra figyelmezteti, hogy sajtóbotrányt is akarnak csinálni, Völner azt mondja:

„A sajtó részt én viszem, tehát gyakorlatilag bármilyen nyilatkozatot, vagy lereagáljuk bármelyik sajtó fórumon.”

Ezt tudjuk eddig a Schadl–Völner-ügyről

Völner Pál a lehallgatások idején az igazságügyi minisztérium államtitkára volt, a miniszter Varga Judit. 2021 decemberében jelentek meg az első hírek arról, hogy Völnert azzal gyanúsítják, rendszeresen kenőpénzt fogadott el Schadl Györgytől, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől. Varga Judit ezután arról beszélt, semmit nem tudott arról, mit művel Völner, és nem gondolta, hogy neki bármilyen felelőssége van az ügyben. Az ügyészség Schadlra 10 év, míg Völnerre 8 év börtönbüntetést kért, továbbá 200, illetve 25 millió forint megfizetését indítványozza.

A hangfelvételeket a Blikk oldalán hallgathatja meg.

Forrás: Blikk, 444

47 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Virág Árpád
@Maccska: Folyamatban lévő ügy! Hol marad a titoktarás a nyomozás érdekeire való tekinteetel??? A média fröcsögi amiről a bíróság jogerős ítéletéig hallgtani kellene - először is mert a vádlottat megilleti addig az ártatlanság vélelme! Másodszor, az ítélet kihirdetése után (jogerős) a bíró elmondh(hat)ja, hogy FEDETT TEVÉKENYSÉG indokolt volt adott esetben!!! Utóbbihoz a (nyomozási) bíró engedélye kell(ett)!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Aki Én
Költői kérdés, de miért nincs ebből még világraszóló botrány?
Most képzeljük el, he ezek a felvételek ellenzékieket érintenének.
Na, ugye, hogy érezni a súlyát?
Virág Árpád
Gyuri, Gyuri! Jogász vagy te?

"... amit mond, felhasználható Ön ellen!"
Jozefina
Varga Juditnak végre neg kellene szólalnia, de nem mer!!?? Igy is, úgy is kiderül, hogy nyakig benne van az ügyben. Hiába nyilatkozta, hogy ő semmiről nem tud!!!?? Ciki, ha egy igazságügyi miniszter hazudik??!! Általában le szoktak mondani ilyen esetekben jobb helyeken!!!?
444.hu/2023/01/25/volner-es-schadl-arrol-egyeztettek-hozzanak-ossze-egy-talalkozot-jo-miniszter-asszonnyal
Peller Anikó
Fogy a levegő, ezek a rohadékok mihamarabb egymást fogják fölzabálni, az egész rendszer rohad, hazug és nem utolsósorban lopós, pardon túl finom voltam, harácsolós.

Na de addigis, minket fognak baszogatni.
Baker
@Maccska: Nem hiszem, hogy a Fidesz-KDNP kívül más hozzá fér az anyaghoz..az ellenzék nem szivárogtathat!
kereső
@Maccska: Ez a cikk az (i) gazságügyminisztériumról szól, amelynek a minisztere varga judit. Az aki hallható a hangfelvételen, meg a helyettese. Akkor miben is nincs benne a miniszter?
nezelodo
A forradalom is felfalja saját gyermekeit, a fülkeforradalom maffiózi is felfalják egymást.
kereső
@Maccska: Irjam le? Egy jogállamban!!, és nem orbanisztánban a NER égisze alatt, nyakig a x@rban. Abban van benne
Virág Árpád
@Maccska: Folyamatban lévő ügy! Hol marad a titoktarás a nyomozás érdekeire való tekinteetel??? A média fröcsögi amiről a bíróság jogerős ítéletéig hallgtani kellene - először is mert a vádlottat megilleti addig az ártatlanság vélelme! Másodszor, az ítélet kihirdetése után (jogerős) a bíró elmondh(hat)ja, hogy FEDETT TEVÉKENYSÉG indokolt volt adott esetben!!! Utóbbihoz a (nyomozási) bíró engedélye kell(ett)!
ómió
Eszerint a leszopást "túl efftársi fogásnak" tartotta!
TASzSz
@Aki Én: A hangfelvételeket ki szivárogtatta ki???
Peller Anikó
@TASzSz: Mindennap van a tévében valami hitleres, tegnap éppen az utolsó napjairól. A 'leghűségesebb' vezérkar azonnal egymásnak esett, akkor derült ki, hogy mindenki gyűlölte hitlert, meg persze egymást is. Szerencsére volt náluk punciánkék, többnyire.

Talán már nálunk is kiosztották.
kereső
@Virág Árpád: Jogállami normák között a nyomozó ügyészség és az ügyészi vádhatóság azon fellelt és lefoglalt "bizonyitékokat", amelyek az adott ügy vizsgálatánál nem birnak revelanciával, bizonyitó erővel- azaz semmi közük a folyamatban lévő vizsgálathoz- azokat szépen visszaszolgáltatja a jogos tulajdonosnak, és nem megsemmisiti.
Joggal vetődik fel a kérdés, hogy miért nem ezt az utat választotta a vádhatóság? Mert, ha azért ezt az utat választotta, mert az ügyben esetlegesen zsarolási potenciált jelentettek a felvételek, akkor azt az egyébként is terheltre kellett volna róni, mert akkor igenis van köze a folyó nyomozáshoz. Bűzlik ez nagyon...
lampa laz
Jó ez a krimisorozat csak kár, h még nincs benne "halott".
Peller Anikó
@kereső: teljesen abszurd ez a 'megsemmisítés' dolog, mivel amennyiben ezt lehet, akkor bármely féle fajta ún bizonyítékot meg lehet semmisíteni ami az el(öl)járó hivatalnak nem tetszik vagy szépen kérés hatására nem tetszik. Talán a szaga miatt.
Aki Én
@Maccska: @TASzSz: @Virág Árpád: Azért az parádés, ahogy próbáljátok megfogni a lényeget.
Ki szivárogtatott???
Amikor ellenzékiekről, vagy bárkiről, aki nem fideszes derül ki hasonló, nincsenek ilyen aggályaitok.
Beszarás...
Aki Én
@TASzSz: Biztos valamelyik fideszes a sok közül, aki biztosan tudja, hogy ezek hazaáruló tetvek.
Fenyöfa58
@Virág Árpád: PATKÁNY KUSS! ŰLJ LE 1-es !!!
Fenyöfa58
@Jozefina: III / III-as ivadéktól mit vársz ??? reménytelen !!
Fenyöfa58
@Maccska: MERT OLYAN PATKÁNY MINT TE !!!
Gregoryx
K I S T E H É N T várják a hangosbemondónál !!!
Ha jól viselkedik, ökör lehet belőle.
icegygenabro
Na ezt meg leszopták. Csak nem a Józsi volt???
kereső
@Aki Én: Az ám!! De mekkora. Nem volt oly régen, amikor a magyar nemzet lehozta "névtelen forrásra " hivatkozva, hogy Dobrev Klárát beidézte a kecskeméti/szegedi NAV- ügyészségi "felügyelettel" folyó meghallgatásra, akkor amikor a nevezett még meg sem kapta a hivatalos idézést.
kereső
@Peller Anikó: Igen teljesen abszurd, mert a hatályban lévő magyar törvények szerint az van, amit leirtam. Igy aztán valami bűzlik Dániában...meg a NER háza táján.
TASzSz
@Aki Én: Köszönöm, hogy korrekt módon válaszoltál 11.42-kor!
TASzSz
@Peller Anikó: A te PUNCIKÁD? :-)
Ja, háturul nyomtak?!
Alfa
ez a magyar keresztény becsületes kormány ...minden tagjára jellemző... korrupt-keresztény-becsületesek
kereső
@Maccska: Az ilyen felvételek közreadása megakadályozza a bizonyitékok eltüntetését.Mert ezek a felvételek bizonyitékok- letagadni immár nem lehet. Birósági végrehatjtók száma : 220 Fő. A schadl-völner ügyben érintett végrehajtói szám: 76 fő.
Előzetesben: 7 fő , +1 házi őrizetben ( shcadlné, akikről még az is kiderült, hogy végrehajtási okiratot hamisitott).
Van tehát miért aggódni, mert ez nem csak a vesztegetésről szól- hanem a végrehajtói -és árverési maffia összefonádásáról. Hogy, kerek legyen a történet.
jáger laszló
Micsoda páros!!
Mutogatni kéne őket az állatkert majomketrecében!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Lepényleső
...aztán úgy lesz mint az olajszőkítés ügyében; véletlenül mindenki aki vallott,és az akinek vallottak,
ritka kivétellel akikről azóta semmit sem hallottak,-ma már mind halottak? Aggodalomra okot nem
találtak,így minden anyagot 80 évre titkosítottak,- annak javaslatára,- akire a legtöbben életükben még vallottak?
jáger laszló
Schadl Gy már 1X kielégítve!!
Most jöhet +érdemelt pihi a böriben!!???
csak ennyi
barátilag
J-L.
teuton
@Virág Árpád: Az ugye nem zavar teged, ha ellenzeki vagy kormanykritikus vedlottrol van szo, hogy ott a teljes neveket közli a szennymedia, meg mindenfele kitalalt törteneteket, pl. bissau-guineai utlevelröl? Azonlivül Schadl mar 1 eve ül, de meg nincs levaltva... Völner nincs letartoztatva -holott a törveny szerint elözetesben kellene lennie, ha a varhato büntetes több, mint 3 ev, nala ez 8!!!-, praktizal vigan tovabb, mint ügyved. A kiszabasra javasolt büntetes összege pedig mindkettönel csak töredeke a kapott kenöpenzeknek, gyakorlatilag 3/4et megtarthatjak...
teuton
@Virág Árpád: Termeszetesen nem zavar teged, hiszen MO NEM jogallam...
Virág Árpád
@teuton: Hol van a világon jogállam? Ja, csak papíron...
teuton
@Virág Árpád: A gazdaid azt hazudjak, hogy CSAK MO jogallam! Analfabeta vagy???
Virág Árpád
@teuton: Erről írtam fentebb! Tucc óvasni?! Te ana'fabeta!
teuton
@Virág Árpád: Persze, en vagyok az analfabeta, te meg a zseni, es MO az egyetlen jogallam a vilagon. Ezert volt eddig mindig az EU-Birosagon minden ügyben elitelve.
Virág Árpád
@teuton: Igen! Te vagy! Nézd meg mit írtam! Egyedül te állítod azt, hogy a világon egyetlen jogállam is van!
teuton
@Virág Árpád: Na akkor tenyleg analfabeta vagy, ha az ironiat nem ismered fel... Csakhogy ilyen ügyekben, mint ma a Schadl-aktakbol kiderült, nemhogy miniszteriumi alkalmazottak, hanem allamtitkarok, miniszterhelyettesek es miniszterek repültek! Persze csak demokraciakban, jogallamokban... Lapozz vissza, miert kellett Kurznak lemondani! Csak azert, mert közvelemenykutatasi adatokat akart modosittatni! A nemzeti inzultaciorol az egesz qurmany hazudik MOon!!!
Virág Árpád
@teuton: Az irónia eszközével én éltem! Te max. cinikus vagy!
ENNYI!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.