2022 végére már egyértelműen kiderülhetett mindenki számára, hogy a kormány "kezelésbe vette" a bankok után a biztosítási szektort is.

Megpiszkálja a kormány a lakásbiztosításokat is, ezek a felforgató elképzeléseik

Állítólag jó lesz a fogyasztóknak... Forrás: Pixabay

Az egyes biztosítástípusok szabályozása is változni fog, ennek első felvonásaként most megjelentek a lakásbiztosítási verseny fokozására vonatkozó elképzelések, szám szerint négy – írja a Portfolió.

A pénzügyi szabályozás terén is fokozni kell a versenyképességet, ennek érdekében a Gazdaságfejlesztési Minisztérium vezetésével megkezdődött egy olyan szabálymódosítási csomag kidolgozása, amely élénkíti a versenyt a lakásbiztosítások piacán

- közölte a minisztérium.

Az előkészítés részeként a minisztérium szakértői megbeszélést folytattak a Magyar Biztosítók Szövetségének és a Bankszövetség szakértőinek bevonásával, valamint több alkalommal egyeztettek a Magyar Nemzeti Bank képviselőivel – árulták el.

A kidolgozás alatt álló szabályozás-tervezet elsősorban 4 irányt jelöl meg a fogyasztók védelme és a verseny fokozása érdekében:

1. A jelzáloghitelekkel egyidejűleg megkötött lakásbiztosítások esetében cél, hogy a hitelintézetek ügyintézője tájékoztassa az ügyfelet a Magyar Nemzeti Bank honlapján elérhető Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítási (MFO) kalkulátorról úgy, hogy a fogyasztó – az MFO által biztosított – piaci képet kapjon az elérhető lakásbiztosítások tekintetében és lehetősége nyíljon igénybe venni a számára legkedvezőbb terméket a honlap által nyújtott lehetőségen keresztül.

2. A hitelintézetnél történő fogyasztói hitelszerződés megkötésénél új elemként jelenhetne meg, hogy a Teljes Hiteldíjmutató (THM) maximumának meghatározásakor a biztosítás díja beszámításra kerülne.

3. A már megkötött lakásbiztosításoknál cél egy olyan kommunikációs és átkötési kampány bevezetése, amely lehetővé tenné, hogy az ügyfelek az éves fordulónapon túl minden év adott hónapjában a biztosítók által kidolgozott új ajánlatok szerint költségmentesen átszerződhessenek egy, a számukra kedvezőbb feltételeket kínáló biztosítási konstrukcióra.

4. A verseny fokozásához célul tűzi ki a tervezet, hogy a lakásbiztosítások esetében jutalékplafon kerüljön bevezetésre, amely a fogyasztók részére biztosít egy kedvező ár-érték arányt képviselő biztosítási terméket. A Gazdaságfejlesztési Minisztérium a szabálymódosítási csomagtól végső soron azt várja, hogy az ügyfelek érdekei mentén jelentősen nőhet a piaci verseny, így olcsóbb és jobb termékek válnak elérhetővé számukra.

Forrás: Portfolió
Fotó: Pixabay

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Amit eddig a "védelmünkben " hoztak intézkedést, az mindig többlet költséget jelentett!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
Megint szétcsesznek egy üzletágat. Nem is tudom, mire jó az aktuárius (biztosítási matematikus) képzés, ha a Gazságfejlesztési Miszter kapásból meg tudja mondani a tutit...
magyar1
Ez nagyon jó ötlet, hogy Thm, mert ezek is mint a bankok mindenféle szir-szart kezelési ktg, meg ki tudja még mit felszámolnak és amikor fizetsz akkor jössz rá, hogy hányszorosát fizettetik meg veled amikor érthetetlen dolgokat aláírattak veled laza módon.
Nessy
Amit eddig a "védelmünkben " hoztak intézkedést, az mindig többlet költséget jelentett!!
Nessy
@magyar1: Ennyire naiv vagy? Mit gondolsz, a különféle extra profit, meg egyéb adót, amit a kormánynak kell külön befizetni, ki fizeti meg? Nem a marslakók, hanem mi!
Dr. Proktor
Az olcsóbb és jobb az árra igaz, a kifizetésekre nem...
Lásd Wáberer, minapi példa!
Eladott Ország
Annak meg igazán nagyon örülök, hogy mindjárt jó lesz nekünk és nagyságrendekkel jobb szolgáltatást fogunk kapni. Így már bizonyára nem lesz semmi akadálya az ellopott magánnyugdíj vagyon egyéni nyugdíjszámlákra való átvezetésének, ahogy azt volt kedves megígérni az állammaffia. Amihez a fideszhorda hozzányúl, az mind szarrá lesz. NEM TUDNAK/AKARNAK ezek alkotni, építeni semmit, pláne a más örömére NEM. Ezek CSAK ROMBOLNI TUDNAK.
Eladott Ország
"Minden egyes napon ez történik, mióta a NER ráhelyezte a lúdtalpát az alattvalók nyakára. Azt tanulták meg az elmúlt tizenkét évben, amikor következetesen képviselték, hogy a korrupció a legfőbb politikájuk, hogy ha három kétharmad zsinórban összejött, akkor nincs miért meghátrálni. Akkor még pofátlanabbul, még nagyobb fordulatszámon kell beleokádni a nép arcába, mert úgysem történik semmi. ezt csinálták a tanárokkal, diákokkal, egészségügyi dolgozókkal, az MTA-val, a CEU-val, a trafiktulajdonosokkal, a földtulajdonosokkal, felsorolni is nehéz lenne, hogy ki mindenkivel. Működött is, és még egy ideig még működni fog, bár a rendre megalázott, semmibe vett társadalmi csoportok száma ezeknek a fű alatt átvitt disznóságoknak a számával egyenesen arányosan növekszik." Lakástakarékpénztárak beszántása, közszférában dolgozók létszámracionalizálása, Lölö üzleti-vállalkozói zsenialitásának további kiteljesedése... nincs ebben semmi meglepő."
gina
Rohadék kormány és OV minden csak a pénz, semmi nem elég,, más országban már az elsö fán lógna ez a mocskos tolvaj banda
balos
@gina: Lámpa vasra szavazók!Rozsdásra,hogy egye a méreg!
Gyurka80
@Eladott Ország: A MANYUP- pénzedet megkapod ha nyugdíjba mész okostojás!
Lepényleső
Ebből egy dolog biztosan kiderül,a közvagyon lassan kimerül,így sorra a magánvagyonok elkobzása kerül?
(Nem de nagyon hasonlít ez a harmadik birodalom pénzügyeinek intézésére,emberek megfélemlítésére?)
Németh István
@gina: @Lepényleső: @Gyurka80: @balos: @Eladott Ország: @Nessy: na ez van; amikor a hülyék, az agynélküli génkezelt spermahulladékok véleményeket rebegnek! Már elgondolkoztam azon, hogy egy új szakmai területet nyitok > ez a "semmihez nem értők" szakmai tagozata! Ebben az érettségi szinttel felérő végzettséget lehetne szerezni és el lehetne helyezkedni pl. trágyadomb egyengetőnek vagy szemét vállogatónak - kis továbbképzéssel bőnyállal nyalónak! az olyan @gina: féléknek ez külön javasolt!
A lényeg >> az usa-nató szemetek takarodjanak Európából, a moslék Eu vezetése a gyilkos banda meg a sittkóra! - akasztásilag!
levarosbukta
@Gyurka80: Ekkora marhaságot honnan szedsz? Nyugdíjba mentem és lófingot nem kaptam nem hogy manyup-pénzt!
ómió
Versenyt fokoz, hogy árat csökkentsen!? Na, ne má'!
magyar1
@Nessy: Azt tudom, de legalább lesz egy mutató ami alapján eldöntöd, hogy összesen mennyibe kerül valami és vagy kötsz biztosítást vagy nem.
A bankok is így fognak járni, olyan magas kamatokkal adnak kölcsönt, hogy csodálom ha egyáltalán valaki fel mer venni, mert a munkahelyek sem biztosak.
Na meg még ott van, hogy ha lerokkan az egyik házastárs a másik nem fogja tudni egyedül fizetni.
human
Hogy mi? A fidesz és a piaci verseny? Na ne vicceljünk már? Ez úgy szokott menni, hogy előbb kiszorítják a nem fideszes cégeket a piacról, majd meghírdeti a piaci versenyt a NER házon belül, ami valójában nem verseny, hanem monopólium.
division
@Németh István: Hogyan nyitnál te bármiféle új szakmai területet ezzel a "való világ" szinteddel? A 6 elemi ahhoz kevés lenne (habár érettségi nélkül is lehet egy ember sikeres, mert tehetséges, és ugye a "való világ" egyes lakóiból is lettek már média sztárok).
Aki Én
@Németh István: Nem vonulnál vissza a putridba, te retkes elmebeteg korcs?
Véget vethetnél már a szenvedésednek, te buta balfasz!
division
@Aki Én: Én is kemény Fidesz párti voltam hosszú éveken keresztül, de amit ez a Pista gyerek művel, az már inkább egy beprogramozott robotra emlékeztet.
sokanvagyunk
A Vodafonba is jól belepiszkált, 26%-os áremeléssel.
Gyurka80
@levarosbukta: Ha kiléptél a MANYUP-tól akkor azokat az éveket elszámolták.Vagy te duplán szeretnéd a tb nyugdíjat meg a MANYUP-ból is? Hülye vagy az nem megy!
Havanagi
Mindenre ráteszi a mocskos mancsát.Van még szűzterület gecik??!!
human
@Havanagi: Ne is mondd. Az idén már kétszer hívott az MVM valami hihetetlenül csidicsudi szolgáltatás ajánlattal. Mindent ajánlottak már. Gáztűzhely javítást, biztosítást, de még cyber védelmi megoldást is. És másodjára is azt mondtam, hogy nem kívánok a szükségesnél több sarcot fizetni Mészáros Lőrincnek, azaz Orbán Viktornak. Viszlát!
levarosbukta
@Gyurka80: Mesélj még mit számoltak el?
Peller Anikó
@levarosbukta: Elszámolták maguknak a 3000 000 milliót. Az a pénz addig megvolt, most nincs meg. A nyugdíjkassza nyöszörög, recseg ropog. Ha kapnak még hitelt, mondom hitelből, akkor még van nyugdíj. Ha nincs hitel akkor nyugdíj sincs.

A manyup azért kellett, hogy legyen benne pénz és biztosítsa az öregkor támogatását.
Gyurka80
@levarosbukta: Látom segítségre szorulsz.Kiléptél a MANYUP-ból?
Yoda69
@Gyurka80: .
Latom nem vagy egy IQ bajnok, hurka. Ha kileptel a MANYUP-bol, akkor a benn levo penzt buktad. A kormany igeretet nem tartotta be, nincsenek egyeni szamlak, ahova betettek volna az addig benn levo penzeket. Egyszeruen elvettek, as mindenki kapja majd az ot illeto nyugdijat az evek alapjan. Ennyi.
De ha neked mas infoid vannak, akkor ne szegyeld magad itt megosztani velunk.
Gyurka80
@Yoda69: NEM értesz a MANYUP-hoz! Kiléptem és megkaptam a hozamot, majd azokat az éveket elszámolták mintha nem lettem volna tag.Mi olyan nehéz ezen megérteni?
Yoda69
@Gyurka80: De a toked elveszett te agyhalott. Ezt kellett volna ravezetni az egyeni szamlakra, amit megigertek orbanek, de semmi nem lett belole,
Aki bennmaradt, azoknak megmaradt a toke+hozam, plusz az evek is el lettek szamolva. Azert ez nagy kulonbseg.
Gyurka80
@Yoda69: Mi van nem tudsz aludni vasárnap hajnali 4-kor?Nem veszett el te idióta, a számlán van. Nekem kimutatta a Nyugdíjigazgatóság! Aki bennmaradt duplán kap?! Ennyire nem lehetsz hülye!
Yoda69
@Gyurka80: Te balfasz, te meg hiszel a Mikulasban? Ezek szerint te egy egyedi eset vagy, mert 3 millio embernek NINCS egyeni szamlaja, ahol nyomon tudna kovetni a nyugdij megtakaritasanak az egyenleget.
Gyurka80
@Yoda69: Hülyegyerek az egyéni számlán a mostani befizetések vannak.Azonban nyugdíj előtt pár évvel adategyeztetésben van az akkori kereset, még a nyári szünetekben lévők is. Mivel neked nem volt adategyeztetésed fiatal vagy te ehhez , nem pofázz!
Yoda69
@Gyurka80: Baromarcu, nem veszed eszre hogy szembe haladsz a sztradan a forgalommal, es azt kiabalod ennyi hulyet, mindenki szembe megy a forgalommal? Ugy latszik itt egyedul neked van olyan nyugdijszamlad ahol az ellopott MANYUP penz megjelenik.
Gyurka80
@Yoda69: Nem érted mit írtam.Nem csodálom a te IQ-dal nem megy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.