Magyarország azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szeretne elérni az ukrajnai háborúban – fejezte ki óhaját Szijjártó Péter vasárnap.

Szijjártó Péter „a lehető legrosszabb hírt” kapta a háborúról

Szijjártó Péter a "békéről" lamentált egy sort. Forrás: Facebook Szijjártó Péter

A külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában értekezett arról, hogy életeket menteni csak békével és tűzszünettel lehet.

Szijjártó Péter kiemelte: az elmúlt hetek nyilatkozatai arra engednek következtetni, hogy a háború elhúzódik, márpedig – mint fogalmazott – "ez a lehető legrosszabb hír, amit kaphatunk a háborúval kapcsolatban".

Hozzátette: Magyarország Ukrajnával szomszédos országként az elmúlt kis híján egy évben a háború minden azonnali következményével szembesült, köztük a „több mint egymillió menekülttel”, az egekbe szökő inflációval és a tízmilliárd euróval nagyobb nemzeti energiaszámlával – írja az ATV.

Megjegyezte: minél tovább húzódik a háború, annál többen halnak meg, márpedig "itt életeket kell menteni és életeket csak békével lehet menteni". Magyarország álláspontja a háború kitörése óta változatlan, azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szeretne elérni, mert csak ezek vezetnek el a békéhez és így az emberéletek megmentéséhez, aminél pedig nincs fontosabb feladat.

Azzal kapcsolatban, hogy Roberta Metsola, az Európai Parlament (EP) elnöke csütörtökön az EU-csúcson arról beszélt, Ukrajnának további támogatásra, fegyverekre és még több harckocsira, sugárhajtású repülőgépekre és nagy hatótávolságú védelmi rendszerekre van szüksége, ez segíthet "a méltóságteljes, szabad, igazságos béke" eléréséhez, Szijjártó Péter megjegyezte: az EP "hitelessége gyakorlatilag zéró", az elmúlt időszak korrupciós eseményei világosan megmutatták, hogy az EP "a világ egyik legkorruptabb szervezete".

Azt mondta: az EP határozatai, nyilatkozatai "általában károkat okoztak Európának", hangsúlyozva, a fegyverszállítmányok pedig a háború meghosszabbítását okozzák.

Szijjártó Péter szólt arról is, a transzatlanti közösségben a háború retorikája "összehasonlíthatatlanul hangosabb a béke retorikájánál", ugyanakkor – tette hozzá – a transzatlanti világon kívül a béke iránti vágy sokkal erősebb a háborús retorikánál.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
Ha annyira békepártiak vagytok miért nem tesztek ennek érdekében, hiszen napi kapcsolatban vagytok öreg haveroddal lavorral te, a kolostorlakó meg putyinnal. Ez a duma már megint csak a diliseknek szól.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
amortizáltok
tetüke te meg ezen bájvigyorral mersz fotózkodni ?? SZemét alak vagy tudd meg utolsó senki.
lampa laz
Ha annyira békepártiak vagytok miért nem tesztek ennek érdekében, hiszen napi kapcsolatban vagytok öreg haveroddal lavorral te, a kolostorlakó meg putyinnal. Ez a duma már megint csak a diliseknek szól.
csak úgy....
eszébe sem jutna ennek a nyikhaj faxnak,hogy kimodja :RUSZKIK HAZA!
Nessy
@csak úgy...: Orbánnak is csak a Hősök terén, Nagy Imre koporsójánál volt nagy szája! Azóta köpönyeget, elveket, hitet váltott!
csak úgy....
@Nessy: veres jellem, mint a pávián segg!
simmering73
Mit össze nem pattogtok, hogy béke kell meg tűzszünet. De tenni semmit se tesztek. Már közröhej tárgya ez az impotens fideszcsürhe.
izéke
@Shikari: nagyon dörzsölt emberek lehrtnek ezek,hogy rávették putyin miszerint támadja meg Ukrajnát,hogy így fosszák ki az oroszokat... ennyire triplasötét agyad van...
kulabombaafityiszre
Ez a kis buzi hányszor fogja még a béke a megoldást elröfögni a többi kis buzi fidernyákkal együtt.
Képzeld el meleg peti mindenki tudja,hogy a béke lenne a megoldás,szóval kár itt elröfögnöd napi hússzor. tegyél érte ,hogy béke legyen,bár te ahhoz kevés vagy,mert az egész szabad világ leszar téged meg a gazdádat.Senkik vagytok a nyugat szemében.
Yoda69
Szarrago, a bekeert puttyantnal kell reklamalni.
Gyurka80
@Yoda69: Az usa-nál okostojás! Nézz utána majdan donbaszz!
Havanagi
Az ! Békepárti! Belföldön is? Mert nem úgy néz ki,itthon összeugrasztják a társadalmat egymás ellen A sok hazugságtól már azt sem tudják mit mondanak.
nejlontacskó
Bazd meg Peti, kibaszott jól jött nektek ez a háború.
Erre aztán rá lehet fogni mindent, ami negatív!
Azt mondod, hogy " Magyarország Ukrajnával szomszédos országként az elmúlt kis híján egy évben a háború minden azonnali következményével szembesült, köztük a „több mint egymillió menekülttel”, az egekbe szökő inflációval és a tízmilliárd euróval nagyobb nemzeti energiaszámlával "
A magyar infláció már, jóval a háború kirobbanása előtt az egekbe szökött!
Erre nem emlékszel, vagy csak szimplán félrebeszélsz, ahogy szoktál?
Továbbá lehet, hogy tévedek, de mintha Ukrajnának lennének más szomszédai is, és a magyar áremelkedések töredékével számolhatnak, háború ide, vagy háború oda!
Tízmilliárd euróval magasabb energiaszámla?
Nem véletlenül ti kötöttetek hosszútávú szerződés az oroszokkal?
Állítólag ötöd áron kapjuk a gázt, akkor mégis, mitől ilyen drága?
A rettentően előnyös szerződések, miért lettek titkosítva?
Baker
A medve megtámadta a vadmacskát, erre a pocok akarja megbékíteni őket :D
Eladott Ország
"Ukrajnának további támogatásra, fegyverekre és még több harckocsira, sugárhajtású repülőgépekre és nagy hatótávolságú védelmi rendszerekre van szüksége, ez segíthet "a méltóságteljes, szabad, igazságos béke eléréséhez."
Ez a „a lehető legrosszabb hír” Szijjártó Péter és Lavrov haverja számára.
Yoda69
@Gyurka80: Mar megint el vagy tévedve, hurvinyek. A haborut a ruszkik robbantottak ki, ok szalltak meg Ukrajnat, ergo nekik kell abahagyni, ha beket szeretnenek. Az USA-nak ehhez semmi koze, csak fegyvert es know-how-t ad az Ukranoknak.
Néro2
Pitike esetleg javasold az Ukránoknak , hogy ássanak egy hosszú árkot álljanak szépen egymás mögé és mindenki lője tarkón az előtte állót és akkor béke lesz. Orosz béke.
Mondjuk ezt a módszert javasolnám nektek is a 135 bátor emberiteknek meg államtitkárokig kormánybandádnak.
Akkor ezen a trágyadombon amit ' alkottatok ' végre béke lenne.
Hosszan. ja és senkinek nem kéne összexaroznia a kezét veletek.
De tulajdonképpen kár reagálni rád olyan mintha az ember egy galambbal sakkozna.
Összeszarod a sakktáblát levered az összes bábut majd kijelented , hogy győztél.
Peller Anikó
Chamberlain is szajkózta a békét, legyen béke, én békét akarok, anglia békepárti, mert nem akart szembeszállni a feltörekvő nácizmussal.

Aztán amikor már a nyakán voltak a németek akkor azért rájött, hogy békével nem lehet megállítani az erőszakot hülyegyerek.
kereső
Nem elég a "toporzék" pjotr. Elő a kék plakátokat- árasszátok el vele Ukrajnát: " Russzkije uchagyite damoj!!".
Egyet küldhetnél lavrovnak is.
Néro2
Egyébként Papagáj Pitike egyszer hozhatnál már jó hírt is. mondjuk a peti pumpák 300 milliárdja meg a vak-china pénz meg a ... visszakerült a kasszába.
Tudhatnál te jó hírt is hozni.
Rajtad múlik.
gina
Unalmas már ez a gyagyás és OV , pont ö miattuk lesz béke,, idióta senki patkányok,, ..
Clavigo
A szaros horkolásgátló gépekről,,,ha böfögnél valamit,,,pötyike .. Hogy egyem azt a méteres lófejedet..!!!
Lepényleső
Á dehogy,nekik minél tovább tart annál jobb? Nem kell gondolkozniuk,diktatúrájukat mire hivatkozva
erősítik egyre jobban,- bár nincs hiányuk mesemondókban,ahogy nincs naív hallgatóságban?
csipetke
Mit rinyálnak állandóan orbanescuval együtt békéről meg tűzszünetről? Miért nem mennek az agyatlan idióta haverjukhoz,a puttyoshoz,és adják elő ezt az avas rizsát? Vagy vegyék rá,hogy takarodjon ki Ukrajnából, oszt béke lesz...De orbánnak rohadtjól jött ez a háború. Erre az égvilágon mindent IS rá tudnak kenni. A szart se érő kül, bel,és gazdaságpolitikájuk összes idióta húzását
Gyurka80
@fideszes gyökér: Már elindultak érted a dilidokik!
terlasz
A felmérés szerint Magyarország az EU legkorruptabb állama. Így aztán hatékonyan hozzájárulunk Szijjártó EU hitellességére vonatkozó kritikájához.
ómió
A "harcias efftársak" ellenében békét!? Az nem fog menni!
Gyurka80
@fideszes gyökér: Majd meglátod mivel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.