Hivatalos látogatásra Kenyába utazott Kövér László házelnök – közölte az Országgyűlés sajtófőnöke vasárnap este az MTI-vel.

Kövér László az orosz megszállók elleni közdelemről beszélt – Kenyában fejtette ki a fideszes békepártiságot
Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Országgyűlés plenáris ülésén 2023. február 27-én. MTI/Koszticsák Szilárd

A közelgő nemzeti ünnepünk alkalmából, a Magyarország kenyai nagykövetsége által, a Nairobiban élő magyaroknak adott fogadáson elmondott ünnepi beszédében Kövér László úgy fogalmazott, hogy minden nemzet életében a szabadságnak megvan a maga születésnapja, amely nemcsak a naptárakban piros betűs hivatalos ünnep, hanem a lelkekben is az. A kenyai barátaink esetében a gyarmati sorból hatvan esztendővel ezelőtt történt felszabadulás a függetlenség kikiáltásának napja ilyen.

Az 1848–49-es magyar forradalomban újjászületett a független, önrendelkező és cselekvőképes magyar állam, történelmi szívhangja jól hallható volt, és minden magyar számára azt üzente, hogy eljött az állami, a nemzeti és a társadalmi szabadság ideje, és bár akkor ezt a magyar szabadságot egy nyugati meg egy keleti birodalom közös erővel a csatatereken elfojtotta, de a szabadságvágy a magyar szívekbe menekülve tovább élt, és ezért történelmi értelemben legyőzetve is győztesnek bizonyult– mondta a házelnök a közlemény szerint.

Kövér László hangsúlyozta, hogy ez a 48-as szabadság adott később erőt a pesti srácoknak és lányoknak, hogy 1956-ban Kossuth-nótákat énekelve a barikádokon jóformán csupasz kézzel küzdjenek egy megszálló keleti birodalom tankjai ellen.

Ez a szabadság adott erőt az 1990-es rendszerváltoztató magyar politikai erőknek, és ez a szabadság ad erőt ma is a magyar nemzetnek ahhoz, hogy új keletű nyugati és keleti birodalmak szorításában a magyar állam megőrizze függetlenségét és szabadságát. 1848. március 15. nekünk, magyaroknak – éljünk bárhol is a nagyvilágban –, ezért az újkori szabadságunk születésnapja.

Az Országgyűlés elnöke arra kérte a jelenlévőket, hogy mondják el büszkén kenyai barátaiknak, hogy március 15-e egy olyan nemzetnek a szabadságünnepe, amely ezeréves európai története során soha nem törekedett arra, hogy másokat gyarmati sorba taszítson, a magyarságnak soha nem voltak gyarmatai. Egy olyan nemzet ünnepe ez, amelyet ugyanakkor Európában sokszor akartak – és akarnak ma is – gyarmatként kezelni, ám a magyarság ennek mindig ellenállt, és – akár áldozatok és szenvedések árán is, de – mindig megvédte a saját szabadságát.

Mondják el kenyai barátaiknak, hogy napjainkban, amikor európai földön az egész világot fenyegető háború zajlik,

Magyarország a nyugati világban nem a háború, hanem a béke pártján áll

– fogalmazott a házelnök a közlemény szerint.

Forrás: MTI

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
Vajon mivel ment Kenyába, a luxusrepcsivel?Vajon hány magyar él ott,akiknek előadta magát kövér elvtárs, 30-40 fő? Na ezért kár volt pénzt kiadni.
Utolsó mondata.- "Magyarország a nyugati világban nem a háború,hanem a béke pártján áll". Csak ebben az a gáz,hogy a nyugati világtól egyre távolabb kerülünk,orbán jóvoltából, aki valamiért betegesen vonzódik a keleti népekhez. Ha orbánt még sokáig eszi a fene a nyakunkon, Kína egyik kisvárosa leszünk
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csipetke
Vajon mivel ment Kenyába, a luxusrepcsivel?Vajon hány magyar él ott,akiknek előadta magát kövér elvtárs, 30-40 fő? Na ezért kár volt pénzt kiadni.
Utolsó mondata.- "Magyarország a nyugati világban nem a háború,hanem a béke pártján áll". Csak ebben az a gáz,hogy a nyugati világtól egyre távolabb kerülünk,orbán jóvoltából, aki valamiért betegesen vonzódik a keleti népekhez. Ha orbánt még sokáig eszi a fene a nyakunkon, Kína egyik kisvárosa leszünk
Macskaszem
Azt is elmesélte Kenyában, hogy most azoknak az orosz megszállóknak a szaros valagát nyalja, akik ellen egykor állítólag harcolt a fideszcsürhe?
jáger laszló
Na ettől sem fog kitörni a béke Ukrajnában az 7 szentség,de az utazás az sikeres volt és a beszéd elnyerte a meghívott vendégek tetszését!!!
Hát ez is valami,ha nem is sok!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
simmering73
Jön a tavasz, indul a turistaszezon. A kenyaiakat fölöttébb érdekelheti a magyar békemozgalom.
Clavigo
@KisTehen: Érdekes ,,hogy D. Klára nem a ruszkikhoz vándorolt ki.. Téged mi tart vissza ettől,,Böccém ?
Pálinkás Pál
te bajszos patkány, az ukránok most nem az orosz megszállók ellen küzdenek...??..
Clavigo
Büdös furkó... A kerozint szívesen adtuk...neked is.
Macskaszem
@KisTehen: Csak az a különbség, hogy Dobrev a szabad nyugat felé tart, mert a szabadság még Orbán szerint is nyugatról érkezik, a viszont a Geci jelenleg a legdurvább keleti diktatúrákhoz vonzódik, és ez csak olyan korlátolt, tudatlan barmoknak tetszik amilyen te vagy .
Macskaszem
@KisTehen: Ha tartaná a markát Katarnak, már rég sitten ülne. Ugyanis az EP-ben következménye van az ilyesminek.
Macskaszem
@KisTehen: Ahogy a fideszes politikusok szokták?
polgarb
@KisTehen: 7:54 Hiába itt ez a nagy magyarkodás ökör,csodaszarvs már úgy sem lesz belőled!
Terminátor
Szerintem a megvalósult szocialista házvezetést ajánlgatja a feltörekvő államoknak!
Bár ott ezt inkább kolesnyikovval szokták intézni.
Csak nehogy ő tanuljon!
Sámannus
Azé ment oda, mert az emberek világosabbak mint az ő agya.Akár Holdon is elmonhatta volna ott légürestér van, Kenyában pedig politikai vákuum. Ott akármit mond érdektelen. Indiában biztosan kiröhögték volna mint Lavrovot. Még kumisszal sem kínálják. Lehet hogy elvonóra jár.
.
Eladott Ország
Mi a qrva anyádat keresel te Kenyában, közpénzből. Neked mi közöd van a nyugati világhoz, te Sztálinista, kommunista őskövület! A világ civilzált felén ilyen rohadt, kőbunkókkal már szóba sem állnak!
A kommunista kutya és a demokratikus szalonna...
www.nepszava.com/2012/12/magyarorszag/a-kommunista-kutya-es-a-demokratikus-szalonna.html
justhpeter
@Eladott Ország: De hát igaza lett Kövérnek ! Belőle sem lett senki ! Pedig mindennel próbálkozott a többi söpredék társával. Voltak ifjú kommunisták, ateisták, később liberálisok, majd ráébredtek, hogy számukra a megváltást csak a kereszténység hozhat, no meg arra, hogy a keresztény oldalon még hiányzik egy réteg, amit ők mint szégyen-és álkeresztények jellemük alapján simán betölthetnének. Ehhez már csak az kellett, hogy a régi, valódi keresztényeket kilökdösség a kereszténydemokrata pártból, aminek megtörténtével létrejött a hazai kereszténydemokrácia söpredéke. Mire a jobboldal másodszor kormányra került kiderült, hogy a szellemileg megcsonkított kereszténydemokrata pártban nem maradt sem demokrata, sem keresztény, így alkalmassá vált a fideSS fiókpártjának szerepére.
Mindezek igazolásául szolgál, hogy a fideSS-kdnp 13 éve szorgalmasan építi az mszmp utáni második egypártrendszert, valaminaz, hogy a fideSS-kdnp tagjainak a KISZ vezetőségből a Bazilikáig tartó 20 éves út alatt sem sikerült eljutniuk a 7.(Ne lopj) parancsolatig. Mára már a gondot csak az jelenti számukra, hogy minderre az európai emberek rájöttek és nem kérnek ebből a magyar politikai elitnek nevezett söpredékből. Tehát Kövérnek azt a tételét, miszerint "Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna" az élet beigazolta.
csipetke
@KisTehen: 07:45 Az még messze van a kis ferdeszeműektől.
ómió
Miért, efftársak!? Kenyában tilos a békepártiság?
csak úgy....
csak nem kenyai migráncstoborzón volt a laci? -köll a rabszolga az akksigyárakba...
ómió
@Eladott Ország: Böszme gazdátok "kivívta" nektek!? Vagy ezt még Kádár apátok "hagyatékaként teríted"!?
Németh István
@Emmersson71: @csak úgy...: @csipetke (a büdöske);@justhpeter: @Eladott Ország: Tessenek mondani mi a kifogás a Kövér Laci elmondásával szemben? nem a béke az amiért harcolunk és az amire szüksége van a népeknek a polgárai boldogulásához!? JA ti MOSLKOK háború pártiak vagytok, anemzet tönkretevői, a globalista >nemzeteket eltüntetni akaró aljas szarkeverői! mia kurva anyátok hasznotok van, lesz ebből!? ja hogy az inpotens éneteket kiélhetitek? > nem vagytok nemzőképesek, hát pusztúljon mindenki!? Mondjuka száraz tényt benneteket kell kasztrálni a büdös picsájúval együtt, akihez közelíteni nem lehet a tsitátalan mocsokhoz!
Na ez van faszikák>> az usa-nató armada takarodjon Európából, ez ugye nem kenya, meg vietnám, stb. az Eu.vezetése meg a börtönbe!!!>akasztásilag!
Németh István
@Németh István: a szerkesztő urak ha szerkesztenek meglehetősen hibásan teszik, de az őd olguk, vagy leszarják, de énis a hibákat! ali as sajtóhiba!
Aztán te köcsöghülye @Emmersson71: kitartóan 71-es szám azt jelenti, hogy te tejfeles szájú pöcs, kapdbe az össze idősebb nemzedéknek NEM a farkát hanem a kilökött SZARÁT attól majd még az eszed is megjön!
Az usa-nató takarodjon Európából, az Eu vezetése a börtönbe; akasztásilag!
De hogy tudjátok a módit A nató szervezetére nincs szükség, mert az nem is a nató, hanem az usa armada! Ugyan is Így tette be és tartja itta mocskos lábát! TAKARODJON! a kormány azon nyilatkozata, hogy a nató-Eu teljes ilyen olyan tagjai stb. vagyunk EZ VOLTAKÉPPEN HELYES ha az államunknak van pénze a felesleges nató tagság kifizetésére! A semmi védelemért! mert arra senm jók, hogy akár a migrantyúk ellen megvédjék EURÓPÁT! Minden nemzetnek hadserege van >> erre szükség is van! A nató meg állomásozon ott az otthonában és stb. ha szükséges akkor >> ha már a tagdíjat fizetik az államok akkor a meglehetősen gyorsan mozgó gépezetet aktíválják és kész! DE MENJENEK MINDEN ORSZTÁG TERÜLETÉRŐL A NÁTHÁS, BÚS PICSÁBA>> SEMMI SZÜKSÉG NINCS A BELSŐ FESZÜLTSÉGEK LÉTREHOZÁSÁRA >>> MIKÉNT UKRÁN FÖLDÖN IS MOCSKOSUL ELSZEMTELENEDTEK! NEM HIÁNYOZNAK pl. a járőrőzéseik sem, MER NEM IS TESZIK AZT, VÉGTÉRE NEM ENSZ CSAPAT > HANEM EGY "RONYGOS" BÉRHADSEREG! A NEMZZETEK PÉNZÉN FENNTARTVA! ÖSSZEVERBUVÁLT CSŐCSELÉK!
TEHÁT TAKARODJANAK CSAK KI A FENÉBE EURÓPÁBÓL!!!
kulabombaafityiszre
@Németh István: ma, 08:54
Naponta ötvenszer hallgatom a kibaqszott békétekt a tököm tele van már a béke szóval,de leginkább ezzel a sok fidesz pöccsel,meg nunival akik ezt ugatják már hónapok óta.
Azt meséld már el te szellemi fogyatékos a sok pofázáson kivül mit értetek el.Legalább a putyinnak szóltatok vagy csak egymásnak ordibáljátok a békét.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: tegnap, 07:58
Szereti olvasgatni a hülye,hazudozós troll kis tehen még hülyébb,még hazugabb troll hozzászólásait
kulabombaafityiszre
@KisTehen: tegnap, 07:45
Te meg az istállóból.Ki honnan.
balos
@Emmersson71: Hídd el,hogy azért fizetik,hogy a szarunkat itt egye!Fene a gesztusát!
Nanya
@csipetke: Ment volna gyalog,egy 25 kilós betondarabbal a nyakában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.